Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
XLD van pc-re?
Szerintem nincs.
Más.Rendszer híján egy kis teszt: HD-600 füles, MacMini, IPad,IPod,IPhon.......zene:Patricia B.: Blue Cafe
A Mini Pure Music, memori play, és még így is a Pad volt a legjobb! Érdekes dolog ez. Természetesen füles erősítő nélkül tesztelve.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
XLD van pc-re?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2 - Rel T/9X
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Lenne egy kérdésem!
Az Ipod lejátszik-e veszteségmentes formátumot?
Ha igen melyik az, (ALAC)?
És ezt Flac-ből melyik progival lehet elérni?
Köszönettel.
Igen, apple losless, XLD a legprofibb konvertáló
De wav-ot is játszik, ha szimpibb!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Lenne egy kérdésem!
Az Ipod lejátszik-e veszteségmentes formátumot?
Ha igen melyik az, (ALAC)?
És ezt Flac-ből melyik progival lehet elérni?
Köszönettel.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2 - Rel T/9X
-
Vendég
Ezt kifejthetnéd. Nem azért, mert ellene vagyok és meg szeretném cáfolni, hanem mert kacérkodok a gondolattal, hogy feltegyem és mélységeiben is megismerjem a rendszert. Tehát érdekel minden vélemény, nem baj, ha nem vagy expert a dologban, benyomások, meglátások, ilyenek.
Bizony más. Én pl. nem használnék egy másik rendszert csak azért mert mindenben jobb, de hangban meg nagyban alulmarad. Bár nem gondolom, hogy erről lenne szó - hiszen nyilván akkor nem használnád.
Dehét hogy mondhat ilyet uram? Amikor tisztán halljuk a Wines lejátszók közötti különbséget is. Akkor csak számít.
Az összes kütyüm itthon alma, az OSX-el csak most ismerkedem. De nincs az meg mint a windows-nál, hogy ezer illesztő, ezer program minden akad mindennel. Itt minden egyszerű, nem lassul be a gép, köszönhető annak hogy egy dologra van optimalizálva, mig a winnek mindenen futnia kell. Probléma mentes szinte, ami nagy szó.
Nem azt írtam hogy nem múlik a digitális oldalon semmi, hanem hogy kisebb részt mint a DAC-tól előre. Minden számít persze, csak szvsz ez kevésbé.
Mert nem na:D
De almázok egy ideje, és úgy vélem sokkal egyszerübb és nagyszerűbb az élet ezekkel a k ütyükkel, mint egy pc-vel.
Ezt kifejthetnéd. Nem azért, mert ellene vagyok és meg szeretném cáfolni, hanem mert kacérkodok a gondolattal, hogy feltegyem és mélységeiben is megismerjem a rendszert. Tehát érdekel minden vélemény, nem baj, ha nem vagy expert a dologban, benyomások, meglátások, ilyenek.
A hang más dolog.
Bizony más. Én pl. nem használnék egy másik rendszert csak azért mert mindenben jobb, de hangban meg nagyban alulmarad. Bár nem gondolom, hogy erről lenne szó - hiszen nyilván akkor nem használnád.
Sztem nem a digitális forráson múlik a dolog nagyrészt.
Dehét hogy mondhat ilyet uram? Amikor tisztán halljuk a Wines lejátszók közötti különbséget is. Akkor csak számít.
-
Vendég
Egyszer ebben a topikban azt írták nekem, hogy PC-t és Apple elejű rendszert nem lehet összevetni, összehasonlítani. Azóta sem térek napirendre efelett. Már miért ne lehetne egymás mellé rakni és meghallgatni mindkettőt?! ...
Mert nem na:D
De almázok egy ideje, és úgy vélem sokkal egyszerübb és nagyszerűbb az élet ezekkel a k ütyükkel, mint egy pc-vel.
A hang más dolog. Sztem nem a digitális forráson múlik a dolog nagyrészt. Persze itt is számít a stabilitás, meg biztos vannak programok amiket be kell jobban járatni( ), de ha kimegy a digit jel rendesen akkor az utána lévő DAC/Erősítő/Hangfal trio számit többet. Ja meg a kábelek ugye.
Az almabit az almabit...
Egyszer ebben a topikban azt írták nekem, hogy PC-t és Apple elejű rendszert nem lehet összevetni, összehasonlítani. Azóta sem térek napirendre efelett. Már miért ne lehetne egymás mellé rakni és meghallgatni mindkettőt?! ...
-
Vendég
Nem egészen egyértelmű a kérdésed ám. Mire van kötve Lan kábellel az Xtreamer? Egy routerre?
Mindenesetre a megoldás az, hogyha a Mac látja az Xtreamer merevlemezét, akkor oda kell kijelölni az iTunes könyvtárat és akkor nem mozgat fájlokat, hanem onnan játszik.
Igen routerre. Közben odaát penna segitett, így megoldódott.
De a válaszod másik része segítség volt, így köszönöm szépen.
-
Vendég
Sziasztok!
Adva van egy Macbook pro és egy wifis hálózaton lógó Xtreamer Pro(ami LAN kábellel van rákötve).
Hogy tudnám azt megoldani hogy a Mac wifin streamelje a zenét a másikról.
Azaz lássa hálózatba a Xtreamert és onnan olvassa és ne másolja be a zenét, mintha egy NAS lenne(tulajdonképpen az is).
A digitális kimenetet használve, lehet hogy nem olyan rossz... ki is próbálom. Így viszont kell utána egy DA konverter.
Kivancsi vagyok, egyebkent nyilvan a digi kimenet a lenyeg..mast eszembe se jutna rajta hasznalni.
A digitális kimenetet használve, lehet hogy nem olyan rossz... ki is próbálom. Így viszont kell utána egy DA konverter.
Valami ilyesmire számítottam én is - túl egyszerű lett volna:)
Mondjuk érdekes, hogy közben azt mondják, hogy bit-bit átvitelt csinál..sőt némelyik review is isteníti.
Röviden: borzalmas, iszonyú, max. háttérzenének. Az airport expressz az apple valaha készült legrosszabb terméke. Ha érdekel van nekem 3db is, szívesen kölcsönadok egyet.
Valami ilyesmire számítottam én is - túl egyszerű lett volna:)
Mondjuk érdekes, hogy közben azt mondják, hogy bit-bit átvitelt csinál..sőt némelyik review is isteníti.
Röviden: borzalmas, iszonyú, max. háttérzenének. Az airport expressz az apple valaha készült legrosszabb terméke. Ha érdekel van nekem 3db is, szívesen kölcsönadok egyet.
Használ valaki airport expresst?
Leginkább a hangminősége érdekelne - a review-k alapján elég jó lehet, dehát ugye kitudja ezekről, hogy mennyit fizettek értük..
Használ valaki airport expresst?
Leginkább a hangminősége érdekelne - a review-k alapján elég jó lehet, dehát ugye kitudja ezekről, hogy mennyit fizettek értük..
Köszönöm mindenkinek, tegnap egy beszeljukmac-es fórumozó segítségével megoldódott a probléma. Egyszerűbb volt, mint gondoltam. A videokimenet 1080p-re volt állítva, és ebből kétféle létezik. Nekem a 28Hz-esre volt állítva. A másik 1080p-re (60Hz) átállítva megszűnt a probléma. A különbséget csak a TV-n (samu fullhd lcd) lehet azonosítani, ami kiírja, hogy 24 vagy 60 Hz.
Valami MAC-es hozzáértő segítsége kéne nekem, nem kifejezetten audiofil témában. A problémám a következő:
Minden video, legyen az divx, avi, mkv, vagy youtube-os online stream, SD vagy HD felbontás, minden egy nagyon picit akad, mindenféle lejátszóval. Movist, Perian, VLC, stb...
Nem kifejezetten feltünő, de engem rohadtul idegesít. Mikor megvettem a minit, nem csinált ilyet. A gyárilag hozzákapott snowleopardot felfrissítettem lion-ra, de ez se oldotta meg a problémát. Érdemes lenne megpróbálni egy clear installt lionra? Vagy egy clear installt de vissza az eredeti snowleopardra?
Megoldhatja ezt a problémát? Nem tudom, hogy pontosan mikor lett ilyen, de újonnan biztos nem volt ez a probléma.
Köszi a segítséget.
Lejátszás közben érdemes az Activity Monitorral megnézni, milyen processz használja a legtöbb CPU teljesítményt és / vagy memóriát. Ezt úgy a legkönnyebb megnézni, hogy a CPU teljesítmény ablakban All processt állítunk be és a CPU % oszlopban nagyság szerint sorrendbe rendeztetjük a szoftverrel a futó szálakat.
Az is lehet, hogy ha külső diszken vannak a videók, akkor valami okból kifolyólag indexál az oprendszer és a folyamatos Spotlight indexálás okozhat ilyesfajta problémát is, ha kevés a gépben a memória. Ezt ellenőrizendő be kell kopizni a videót a belső diszkre, lekapcsolni a külső diszket és a belsőről próbálni lejátszani.
Lehet memória gond, lehet korrupt videó kártya driver - ez az előző generációs iMacek nVidia kártyája esetén ismert probléma volt. Van komoly órákon keresztül futó memóriateszt szoftver, azzal érdemes lenne tesztelni. A vége lehet, hogy egy clean install lesz. Nem tudok olyasmiről, hogy ez Lion probléma lenne, vagyis érdemesebb újratelepítéskor ezt felrakni és nem Snow Leopardot.
Szia Kalmi,
Első körben megnézném, hogy itt...
mi a helyzet. Van- e olyan progi amit folyamatosan betölt a rendszer a memóriába.
Másodjára meg egy defragot futtatnék le. Mennyi memória van a gépedben?
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Valami MAC-es hozzáértő segítsége kéne nekem, nem kifejezetten audiofil témában. A problémám a következő:
Minden video, legyen az divx, avi, mkv, vagy youtube-os online stream, SD vagy HD felbontás, minden egy nagyon picit akad, mindenféle lejátszóval. Movist, Perian, VLC, stb...
Nem kifejezetten feltünő, de engem rohadtul idegesít. Mikor megvettem a minit, nem csinált ilyet. A gyárilag hozzákapott snowleopardot felfrissítettem lion-ra, de ez se oldotta meg a problémát. Érdemes lenne megpróbálni egy clear installt lionra? Vagy egy clear installt de vissza az eredeti snowleopardra?
Megoldhatja ezt a problémát? Nem tudom, hogy pontosan mikor lett ilyen, de újonnan biztos nem volt ez a probléma.
Köszi a segítséget.
Koszonom, az ntfs- el kapcsolatos bonyodalmat megoldottam. erdekes egy dolog a Lion, semmi nem megy rajta ami nekem van, NAS STB. Talan idovel...
10.7 alatt, mint ahogy ezt az Apple jó előre bejelentette, semmilyen Rosetta futtását igénylő alkalmazás nem fut majd a Lion alatt. Az adott alkalmazást kell a fejlesztőjének upgradelni.
Részletes kompatibilitási táblázat található az alábbi portálon:
http://roaringapps.com/apps:table
A NAS-ok csatlakozási problémájára egy ötlet:
http://www.alexanderwilde.com/2011/04/o ... orkaround/
NTFS-re, extFS-re van nem egy progi, a legjobb, tapasztalataim szerint a paragon, igaz fizetős, de van , ingyenes is van, pl. ez is, ha nincs benne a MacFuse, akkor azt is telepíteni kell, ez is tökéletesen működik.
A lion sem kezeli alapból, szerintem, igaz nekem rajta volt a segédprogi, viszont nekem sajnos nem jó a lion munka szempontjából, lassabban kezel egy-két programot, kevésbé kompatibilis egyéb gépekkel, rendszerekkel.
Koszonom, az ntfs- el kapcsolatos bonyodalmat megoldottam. erdekes egy dolog a Lion, semmi nem megy rajta ami nekem van, NAS STB. Talan idovel...
A valaszokbol arra jutotta, ha csak egyszer akarok szenvedni, akkor fat, alac, itunes bitperfect apple remote az ipadon. A lenyeg, hogy az esti zenehallgatas ne ezzel a sok minden allitgatassal teljen. A linuxos mpd ezeket mind tudja, ha egyszer valaki tenyleg hozzaerto osszerakta. Az aplle remote ipadon jo, hozza azt amit varnek tole.
Igaz, ez a lényeg. Talán érdemes még azon elgondolkozni, ha a háttértár és zene mennyisége lehetővé teszi, hogy apple lossless helyett aiff formátumot használjon az ember.
NTFS-re, extFS-re van nem egy progi, a legjobb, tapasztalataim szerint a paragon, igaz fizetős, de van , ingyenes is van, pl. ez is, ha nincs benne a MacFuse, akkor azt is telepíteni kell, ez is tökéletesen működik.
A lion sem kezeli alapból, szerintem, igaz nekem rajta volt a segédprogi, viszont nekem sajnos nem jó a lion munka szempontjából, lassabban kezel egy-két programot, kevésbé kompatibilis egyéb gépekkel, rendszerekkel.
Szervusztok! Szeretnek ekezetek nelkul tanacsot kerni.