Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Így van, amíg amarrával nem zenéltem, teljesen hallgatható szint volt a foobar. azt hittem nem is kell jobb.

Na ez felkeltette az érdeklődésem.

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csövi »

Így van, amíg amarrával nem zenéltem, teljesen hallgatható szint volt a foobar. azt hittem nem is kell jobb.

Bizony nem kicsi különbség, memóriából játszva.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Ez már olyan mint csöves vagy tranzisztoros...nekem most a mac:-)

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Azért nem, alapvetően mindkét rendszer adhat jó hangot, inkább android, kontra IOs.

Inkább arra akartam utalni hogy kinek mi :-)
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Azért nem, alapvetően mindkét rendszer adhat jó hangot, inkább android, kontra IOs.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ez nagyon sejtelmesen hangzik...

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Csak a probaltakrol mondtam véleményt. Haliden van saját drót, hiface meg ugyanazt a koaxot kapta, mint a logo. Egy Valhalla Digi 2nd gén drogot.
A sima logit azért verte a halide.

Orajeleket csereltunk, svga fele tápot kapott. Diy fórumon van egy ugyes srác, jo órákat gyárt.
Az ossz tuning kb annyiba került, mint logi maga. Sztem nagyon érte az árát

Paci: kingrexet nem ismerem, nem irtam róla. Es milyen hangkari digi kijaratahoz is hasonlított am?

És a direkt usb dac összekötésből milyen verziókat próbáltál?

Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Nekem kb semmi, az egy teljesen más zárt világ, amitől én szándékosan távol tartom magam.

Ez nagyon sejtelmesen hangzik...

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Lehet, hogy láma kérdés, de mégis, hátha valaki ért hozzá.

A CD lejátszó coaxiális digitális kimenetét lehetséges-e összekötni egy DAC AES BALANCED digitális bemenetével úgy, hogy egy egyszerű RCA-XLR adaptert használnék? Vagy ez azért nem ilyen egyszerű?

Bocs, ezt rossz helyen kérdeztem, ezért a DAC topicban is feltettem ezt a kérdést.

Működik a normál átalakító is, de létezik a Neutriknak olyan BNC-XLR átalakítója, ami kezeli a 75-110 ohm transzformációt is.
Itthon a Basysnél kapható, a központjukban. Mivel BNC ehhez még kell egy RCA-BNC adapter is.
http://www.neutrik.com/en/accessories/a ... aditbnc-mx

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11011
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Köszönöm válaszod!
És a Mac-ről mi a véleményed?

Nekem kb semmi, az egy teljesen más zárt világ, amitől én szándékosan távol tartom magam.

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Nincs új a Nap alatt. Valamikor másfél évvel ezelőtt sokat beszélgettünk itt erről. Akkoriban azonos hardveren összehasonlítottam különböző Win és Linux megoldásokat. Hangzásban néha a Linux egy árnyalattal jobban tetszett, de praktikumban nagyon elmarad a Windows világtól. Néhány szoftveres tuningolással nagyobb javulást lehet elérni, mint a Linuxra váltással.

Köszönöm válaszod!
És a Mac-ről mi a véleményed?

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Telefon, Bocsi.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm szépen a részletes válaszodat!
Megnéztem a Human Tabla-t és a Tabla Pico-t is! Elhiszem, hogy nagyon jó de ennyi pénzem most nincs sajnos!

Akkor ha jól értelmezem véleményed szerint a harmadik helyen a tuningolt SB van ennél minden direct USB-s összeköttetés gyengébb hangot produkált?! Teljesen mindegy milyen kábel milyen DAC??

Az SB tuning pontosan miből állt és mennyibe kerül?

Csak a probaltakrol mondtam véleményt. Haliden van saját drót, hiface meg ugyanazt a koaxot kapta, mint a logo. Egy Valhalla Digi 2nd gén drogot.
A sima logit azért verte a halide.

Orajeleket csereltunk, svga fele tápot kapott. Diy fórumon van egy ugyes srác, jo órákat gyárt.
Az ossz tuning kb annyiba került, mint logi maga. Sztem nagyon érte az árát.

Paci: kingrexet nem ismerem, nem irtam róla. Es milyen hangkari digi kijaratahoz is hasonlított am?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Látom a windows alapú lejátszásban már sokaknak van nagy tapasztalata, valamint én is win7+foobar+wasapi felállásban hallgatok zenét. Meg vagyok vele elégdve,
de mostanában elgondolkodtam a linux alapú lejátszáson, remélve, hogy jobb hangot kapok.
Viszont nem tudom, hogyan vágjak bele, ha esetleg valakinek lenne linux téren is tapasztalata, hogy hogyan érdemes próbálkozni, akkor nagyon megköszönném a tanácsait!

Nincs új a Nap alatt. Valamikor másfél évvel ezelőtt sokat beszélgettünk itt erről. Akkoriban azonos hardveren összehasonlítottam különböző Win és Linux megoldásokat. Hangzásban néha a Linux egy árnyalattal jobban tetszett, de praktikumban nagyon elmarad a Windows világtól. Néhány szoftveres tuningolással nagyobb javulást lehet elérni, mint a Linuxra váltással.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Ettől minden más USB, és a gyári logi is, nekem úgy tünt, eléggé le van maradva. itt a pendrive alakú hiface, a halide járt még.
Ezek igazán itt nem voltak kiszolgálva, de annyira elmaradtak, hogy ezekhez én tuti nem vennék semmi komoly kábelt.

Lehetséges, hogy valamit nem értek jól, de hogyan sikerült erre a véleményre jutnod? HiFace és KingRex transport üzemelt nálam több évig, hangzásban egyetlen hangkártya sem közelítette meg őket digitális jelforrásként.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

A CD lejátszó coaxiális digitális kimenetét lehetséges-e összekötni egy DAC AES BALANCED digitális bemenetével úgy, hogy egy egyszerű RCA-XLR adaptert használnék? Vagy ez azért nem ilyen egyszerű?

Ha helyesen kötöd be, szólni fog.

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Látom a windows alapú lejátszásban már sokaknak van nagy tapasztalata, valamint én is win7+foobar+wasapi felállásban hallgatok zenét. Meg vagyok vele elégdve,
de mostanában elgondolkodtam a linux alapú lejátszáson, remélve, hogy jobb hangot kapok.
Viszont nem tudom, hogyan vágjak bele, ha esetleg valakinek lenne linux téren is tapasztalata, hogy hogyan érdemes próbálkozni, akkor nagyon megköszönném a tanácsait!

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Bocs, ezt rossz helyen kérdeztem, ezért a DAC topicban is feltettem ezt a kérdést.

Én használtam ilyen átalakitot...dvd kötöttem össze a Parasound 1100as DACal...simán ment.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Gép melletti lánc egy 892es riltek koaxról indul. NEm a világ, de jó szoftverrel hallgatható. Ez támogatja a 44.1et,ki is irja a dac.

Leginkább, a Human Tabla vált be a hangfalas lánc elején. (és a kis tabla pico)
Ettől gyengébb az agyontuningolt logi volt.
Ez általában egy routeren keresztül UTPn volt összekötve a géppel. Egyszer kipróbáltam, két routeren keresztül gyengébbnek tünt. Tehát jó eséllyel nem elhanyagolható az ethernet átvitel sem, wifit nem erőltetném.

Ettől minden más USB, és a gyári logi is, nekem úgy tünt, eléggé le van maradva. itt a pendrive alakú hiface, a halide járt még.
Ezek igazán itt nem voltak kiszolgálva, de annyira elmaradtak, hogy ezekhez én tuti nem vennék semmi komoly kábelt.

Az alaplapi koaxomat ezekhez nem hasonlítottam, a hangfalas lánc közelében nem járt még ez a gép.

Köszönöm szépen a részletes válaszodat!
Megnéztem a Human Tabla-t és a Tabla Pico-t is! Elhiszem, hogy nagyon jó de ennyi pénzem most nincs sajnos!

Akkor ha jól értelmezem véleményed szerint a harmadik helyen a tuningolt SB van ennél minden direct USB-s összeköttetés gyengébb hangot produkált?! Teljesen mindegy milyen kábel milyen DAC??

Az SB tuning pontosan miből állt és mennyibe kerül?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Gondolom ez lesz vele a bibi:
IEC 60958 Type I Balanced – 3-conductor, 110-ohm twisted pair cabling with an XLR connector, used in professional installations (AES3 standard)
IEC 60958 Type II Unbalanced – 2-conductor, 75-ohm coaxial cable with an RCA connector, used in consumer audio (coaxial S/PDIF)
Az egyik 110 a másik 75 ohm.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Gép melletti lánc egy 892es riltek koaxról indul. NEm a világ, de jó szoftverrel hallgatható. Ez támogatja a 44.1et,ki is irja a dac.

Leginkább, a Human Tabla vált be a hangfalas lánc elején. (és a kis tabla pico)
Ettől gyengébb az agyontuningolt logi volt.
Ez általában egy routeren keresztül UTPn volt összekötve a géppel. Egyszer kipróbáltam, két routeren keresztül gyengébbnek tünt. Tehát jó eséllyel nem elhanyagolható az ethernet átvitel sem, wifit nem erőltetném.

Az alaplapi koaxomat ezekhez nem hasonlítottam, a hangfalas lánc közelében nem járt még ez a gép.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ezen mind túl vagyok, sőt, még egy classic órajel és táptuningon is
Ócsón nincs jó spdif forrás,és kábel se sok, nagyjából ez a véleményem összegezve.
Ha pontosítod kérdést, lehet, hogy tudok rá válaszolni, hogy én láncomban,én izlésemnek mi jött be.

Classic és a Touch órajelezési megoldása ugyanolyan szintű, egyébként. Oké, hogy egyik 48kHz, másik meg 96kHzet támogat, de nem ez határozza meg a hangminőséget. Jelenleg egyetlen cég USB-spdif átalakítóját ismerem jobbnak a tuningolt SBnél, és ez az átalakító a legtöbb dac beépített USB bejáratánál jobbat tud. Antelopet még nem próbáltam, ezt nagyon dícsérik. Hozzátenném, hogy sajnos csak a legelterjedtebb cuccok voltak itt, tehát biztosan van olyan megoldás is,ami veri azokat, amiket végigpróbálgattam.

A kérdésem lényege az lett volna, hogy melyik a jobb megoldás? Vagy neked mi jött be leginkább??
Gondolom az SB Wifi-n vagy utp-n volt összekötve a géppel!? Ha SB-t használnék megspórolnám a drága USB kábelt és ha tud olyan minőséget akkor ezt választanám!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Nekem is probléma a 88.2kHz és 176.4kHz-es formátum átvitele a számítógéptől a DAC felé a coaxiális digitális kimeneten, de nekem az alaplapi realtek alc887-es hangkártyám nem támogatja a 88.2-es formátumot. A te géped hangkártyája támogatná, csak a win7 nem támogatja?

Érdemes-e win7-es platform alatt olyan hangkártyát használni, ami natív módon támogatja a 88.2 és 176.4kHz-es formát is, vagy ehhez szükséges az operációs rendszer cseréje is win8-ra?

Hát ebben nagyon okosat nem tudok mondani, de találtam a tiedről egy leírást: http://www.hardwaresecrets.com/datasheets/ALC887.pdf
Az enyémben ALC892-es van: http://www.realtek.com.tw/products/prod ... ProdID=284
Érdekes, hogy a 887-et nem találom a Realtek oldalán.
Ha értesz hozzá, hasonlítsd össze a kettőt, hátha találsz valamit. Nálam szaktudás hiányában eredmény nem várható! Én csak a különbséget látom a két oprendszer között, vagy a driverek között nem tudom. Win7-nél az Asus által adott lemezről nyomtam fel mindent, gyakorlatilag frissíteni nem tudtam, mert nem hozott hozzá frissítést. Win8-nál meg leszedte a netről az oprendszer, Asus lemezt nem fogadta el.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Jobb, van javulás. Az "annyival" nemtudom nálad mit jelent, de mindenképpen hozott a hangon a technikai dolgokról nem is beszélve.
Igaz ez nálam lehet csak egyedi eset, de a 88,2 KHz-et Win7-el nem adta ki az S/PDIF -en, bár mit is követtem el, Win 8-al alapból tudja. Meg még sok kis apró dolog ami fontos lehet.

Nekem is probléma a 88.2kHz és 176.4kHz-es formátum átvitele a számítógéptől a DAC felé a coaxiális digitális kimeneten, de nekem az alaplapi realtek alc887-es hangkártyám nem támogatja a 88.2-es formátumot. A te géped hangkártyája támogatná, csak a win7 nem támogatja?

Érdemes-e win7-es platform alatt olyan hangkártyát használni, ami natív módon támogatja a 88.2 és 176.4kHz-es formát is, vagy ehhez szükséges az operációs rendszer cseréje is win8-ra?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”