Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Köszi az infót!
Esetleg ilyenről nem tudsz valakinél? http://shop.emotiva.com/products/xda2

XDA1 is megfelel?

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Nem, de beszerezhetünk egyet..

Ez jól hangzik!
Bár a beszerzés a legkevesebb! Csak így meghallgatás nélkül elég rizikós és ha nem jó elég macerás és drága visszaküldeni! Mert ugye van rá 30 nap visszavásárlási gari és 5 év átruházható garancia!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Köszi az infót!

Nem, de beszerezhetünk egyet..

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Neki van ilyen DAC-ja és elégedett vele

Más: spéci Linux zenehallgatáshoz...

Köszi az infót!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ezzel a DAC-al van valakinek tapasztalata? http://schiit.com/ca...0&products_id=7

Neki van ilyen DAC-ja és elégedett vele

Más: spéci Linux zenehallgatáshoz...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ezzel a DAC-al van valakinek tapasztalata? http://schiit.com/cart/index.php?main_p ... ducts_id=7

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

igazából nyilván laptopon is simán lehet élvezni, ha jó a cucc, és jó a zene, kívánom, hogy minnél többet áldozhass hobbidra, minden lelkiismeretfurdalás, vagy gond nélkül

Ezért nem laptop hanem asztali gép! PhenomII X4 955 BE, 4Gb ram, Samsung SSD + vinyó, Win 7 64 bit.
Majd ha lesz alkalmam és kész a rendszer összehasonlítom egy mac-el!

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csövi »

igazából nyilván laptopon is simán lehet élvezni, ha jó a cucc, és jó a zene, kívánom, hogy minnél többet áldozhass hobbidra, minden lelkiismeretfurdalás, vagy gond nélkül

...és a HD koncertekről nem is beszélve! i
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: viri »

Még jó, hogy lehet kapni!
Megpróbálom először pc-vel aztán ha megtollasodok csúnyán jöhet a mac!

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Tudod mi jutott eszembe? Hogy bő 15 év analógozás, (az utolsó 5 év-ben minőségileg is kiszolgálva), után így tudom élvezni, akkor ezt bátran, és jó szívvel, teljes nyugalommal merem ajánlani bárkinek (sem az ízlésem, sem a hallásom nem változott ). Én laptopot, meg pc-t sosem használtam, így nincs viszonyítási alapom, de hogy ebben a miniben rengeteg potenciál van, és tud belőle ZENE szólni, annak én nagyon örülök! Sajnos anyagilag húzós, hogy ezt maximálisan ki is aknázzuk. Én most éppen a külön usb tápos verziót tesztelgetem, meg különféle usb kábeleket stb...annyira le tud venni a lábamról ez a testközeli, élőzenei feeling, hogy most hallgatás közben, hirtelen felindulásból közkincsé tettem, mint ajánlást.
Gabo01, az enyém 2011-es i5, 8G RAM, 256G SSD, így volt 185 tavaly10 hónaposan.

Még jó, hogy lehet kapni!
Megpróbálom először pc-vel aztán ha megtollasodok csúnyán jöhet a mac!

viri
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Egy gondolatébresztő: szerinted ha ez az első és egyetlen OSX-es gépem, vajon miért van még mindig meg ha olyan rossz? Lehet hogy már el kellett volna adnom?
A Mac Minik nem mennek valami izzasztó áron pedig..

Tudod mi jutott eszembe? Hogy bő 15 év analógozás, (az utolsó 5 év-ben minőségileg is kiszolgálva), után így tudom élvezni, akkor ezt bátran, és jó szívvel, teljes nyugalommal merem ajánlani bárkinek (sem az ízlésem, sem a hallásom nem változott ). Én laptopot, meg pc-t sosem használtam, így nincs viszonyítási alapom, de hogy ebben a miniben rengeteg potenciál van, és tud belőle ZENE szólni, annak én nagyon örülök! Sajnos anyagilag húzós, hogy ezt maximálisan ki is aknázzuk. Én most éppen a külön usb tápos verziót tesztelgetem, meg különféle usb kábeleket stb...annyira le tud venni a lábamról ez a testközeli, élőzenei feeling, hogy most hallgatás közben, hirtelen felindulásból közkincsé tettem, mint ajánlást.
Gabo01, az enyém 2011-es i5, 8G RAM, 256G SSD, így volt 185 tavaly10 hónaposan.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Egy gondolatébresztő: szerinted ha ez az első és egyetlen OSX-es gépem, vajon miért van még mindig meg ha olyan rossz? Lehet hogy már el kellett volna adnom?
A Mac Minik nem mennek valami izzasztó áron pedig..

Ok!
Ezekből melyik verzió az amit már érdemes megvenni? Proci, ram, stb...

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Annyi pénz a világon nincsen!
Mondjuk a pénz nem számít abból van a legkevesebb!

Egy gondolatébresztő: szerinted ha ez az első és egyetlen OSX-es gépem, vajon miért van még mindig meg ha olyan rossz? Lehet hogy már el kellett volna adnom? A Mac Minik nem mennek valami izzasztó áron pedig..

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Azért ha van lehetőséged, hallgass meg egy rendszert ilyen forrással (csak egy almám van, de az zenére)

Annyi pénz a világon nincsen!
Mondjuk a pénz nem számít abból van a legkevesebb!

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Az enyémet is de ezért nem veszek Mac-et!

Azért ha van lehetőséged, hallgass meg egy rendszert ilyen forrással (csak egy almám van, de az zenére)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11007
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Jól szólt, de feltűnt, hogy csak 44,1 kbps-es mintavételezést mutat a dac.

Jó helyen van az a kocsi! Azt mutatja, amilyen felbontásban kijátszod az anyagot. Ha grabbelt auido CD-kről van szó, akkor 44/16 a normális.

Foobar beállításoknak van saját topicja itt a fórumon.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Én még relatíve kezdő vagyok a számítógépes zenehallgatásban. Kb 2 éve vettem egy Zotac Htpc-t, akkor a tervem az volt, hogy bedigitalizálok rendeteg cd-t tömörítésmentesen, és arról fogok zenélni. Azóta nem volt pénzem arra, hogy vegyek egy rendes dac-ot, és anélkül a htpc analóg kimenete eléggé hallgathatatlan volt. Most eljött az ideje, hogye vegyek egy Dac-ot, amivel már át tudok térni én a számítógép alapú zenehallgatásra.
Tegnap elhoztam egy Musical Fidelity M1 Dac-ot kipróbálni. Nem tudtam megállni, hogy fél12-kor ne rakjam össze és ne próbáljam ki. Jól szólt, de feltűnt, hogy csak 44,1 kbps-es mintavételezést mutat a dac. Most egy optikai kábellel van összekötve, de elvileg a dac azon át is tudna 96-os. Ahogy írtam nagyon kezdő vagyok, így csak kérdezem, hogy a bedigitalizált cd-k egységesen 44,1 kbps-esek vagy valamit be kéne állítanom?
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy mit kellene beállítanom a htpc-n, hogy az elméleti legjobb minőséget elérjem? A Foobar-t szedtem le, jól is szólt, de persze semmi nincs beállítva rajta. Illetve milyen file az, ami már nagyobb felbontású? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, akkor elnézést.
Szóval ha tudnátok segíteni abban, hogy mi állítsak be, azt nagyon megköszönném.

Üdv:

Kobak

Én is csak ugatom a holdat de szerintem a cd az 16/44,1-et tud!
Innen tudsz letölteni nagy felbontású zenéket: http://www.2l.no/hires/index.html

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 280

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Sziasztok!

Én még relatíve kezdő vagyok a számítógépes zenehallgatásban. Kb 2 éve vettem egy Zotac Htpc-t, akkor a tervem az volt, hogy bedigitalizálok rendeteg cd-t tömörítésmentesen, és arról fogok zenélni. Azóta nem volt pénzem arra, hogy vegyek egy rendes dac-ot, és anélkül a htpc analóg kimenete eléggé hallgathatatlan volt. Most eljött az ideje, hogye vegyek egy Dac-ot, amivel már át tudok térni én a számítógép alapú zenehallgatásra.
Tegnap elhoztam egy Musical Fidelity M1 Dac-ot kipróbálni. Nem tudtam megállni, hogy fél12-kor ne rakjam össze és ne próbáljam ki. Jól szólt, de feltűnt, hogy csak 44,1 kbps-es mintavételezést mutat a dac. Most egy optikai kábellel van összekötve, de elvileg a dac azon át is tudna 96-os. Ahogy írtam nagyon kezdő vagyok, így csak kérdezem, hogy a bedigitalizált cd-k egységesen 44,1 kbps-esek vagy valamit be kéne állítanom?
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy mit kellene beállítanom a htpc-n, hogy az elméleti legjobb minőséget elérjem? A Foobar-t szedtem le, jól is szólt, de persze semmi nincs beállítva rajta. Illetve milyen file az, ami már nagyobb felbontású? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, akkor elnézést.
Szóval ha tudnátok segíteni abban, hogy mi állítsak be, azt nagyon megköszönném.

Üdv:

Kobak
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha érdekel a hackintosh építés itt kapsz információkat:
http://forum.osx86.hu/
Ha egy normálisan kinéző, passzív tápos házba teszed, halk, minőségi hűtéssel, nem lesz sokkal olcsóbb, mint egy használt 2009-2010-es mac mini, de a mostani új áraknál igen.
Ha viszont nem csak dedikált lejatszó lesz, másra is használnád, akkor inkább az eredeti macet javaslom.

Köszi de gépet sem építeni sem venni nem akarok!
A meglévőből kellene a max.-ot kihozni zeneileg is!

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Akkor normál gépre tettél OS X-et?

Ha érdekel a hackintosh építés itt kapsz információkat:
http://forum.osx86.hu/
Ha egy normálisan kinéző, passzív tápos házba teszed, halk, minőségi hűtéssel, nem lesz sokkal olcsóbb, mint egy használt 2009-2010-es mac mini, de a mostani új áraknál igen.
Ha viszont nem csak dedikált lejatszó lesz, másra is használnád, akkor inkább az eredeti macet javaslom.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

én se vettem

Akkor normál gépre tettél OS X-et?

viri
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Így van, amíg amarrával nem zenéltem, teljesen hallgatható szint volt a foobar. azt hittem nem is kell jobb.

Én, eleve ezzel kezdtem

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Működik a normál átalakító is, de létezik a Neutriknak olyan BNC-XLR átalakítója, ami kezeli a 75-110 ohm transzformációt is.
Itthon a Basysnél kapható, a központjukban. Mivel BNC ehhez még kell egy RCA-BNC adapter is.
http://www.neutrik.c...ers/naditbnc-mx

Köszönöm mindekinek (csovi, fapaci, ntx és big) válaszait. Kipróbáltam egy 1140 ft-os kacsa csatlakozóval, és igen, a cd coaxiális kimenetét így rá tudtam kötni a dac szimmetrikus bemenetére. Szól, mintha minden rendben lenne.

Azt nem tudom, hogy a kacsa által forgalmazott csatlakozó megoldja-e az impedancia illesztést, szerintem nem, de szól. Azt nem tudom még, hogy bár szól, de ha az impedancia nincs megfelelően illesztve, akkor az elméletileg okozhat-e hangi eltérést, minőség romlást?

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

én se vettem

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Na ez felkeltette az érdeklődésem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”