Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Abban természetesen egyet értünk a Zene élvezete nem ezen múlik!

Én csupán azt az elvet vallom,ami a jel útjában van igyekszem elkerülni----ha lehet-.

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

6 perce, Meridián írta:

Ezzel nem értek egyet János..... Szerintem belehet a terminálba úgy szorítani,hogy a kábel szigetelését is "becsippentem" és így

nem oxidálódik.A dugóba szorítva is érintkezik levegővel! Sőt...ott általában 2 csavar szorít,míg a hangfalnál

nagyobb felület szorít....

Valamikor be volt forrasztva a hangváltóba...a másik kábelemmel és és másik hangfalammal.

Pont múlt héten ellenőriztem a kábeleket a terminálban...nem láttam oxidációt..

Nem muszáj egyetérteni! Én a dugóba beforrasztom a kábelt! De hát nem vagyunk egyformák! A lényeg úgy sem ezen múlik ezek csak apró dolgok a gépezetben! Én eltudnám hallgatni itthon így is úgy is.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Ezzel nem értek egyet János..... Szerintem belehet a terminálba úgy szorítani,hogy a kábel szigetelését is "becsippentem" és így

nem oxidálódik.A dugóba szorítva is érintkezik levegővel! Sőt...ott általában 2 csavar szorít,míg a hangfalnál

nagyobb felület szorít....

Valamikor be volt forrasztva a hangváltóba...a másik kábelemmel és és másik hangfalammal.

Pont múlt héten ellenőriztem a kábeleket a terminálban...nem láttam oxidációt..

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

43 perce, Meridián írta:

Eddig még a legjobb dugó amit használtam,hogy nincs dugó!Csak ahol muszáj...

Ha már ennyire dugó ellenesek vagytok miért nem forrasszátok közvetlenül a váltóra a kábelt! Az a legjobb megoldás! A csupasz kábelnek több hátránya van mint egy normálisabb dugónak.

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Eddig még a legjobb dugó amit használtam,hogy nincs dugó!Csak ahol muszáj...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Én még nem hallottam jobb hangú dugót a sima beszorításnál. Igaz, tízezreket sosem fogok csatikra költeni. És persze vannak kábelfélék, melyeknél kikerülhetetlen a villa/dugó használat. 
.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Én mostanában az Audioquest AQ-500SG próbáltam-használom. A WBT-k után a legjobbnak vélem hallani hosszú keresgélés után...

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

2 perce, Sly11 írta:

Elhiszem! A frontokhoz Furutech ródium villákat használok. Na az se kutya.

Sly11
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sly11 »

1 órája, béres jános írta:

Köszönöm így már érthetőbb! Esetleg egyszer próbálj ki egy Mundorf vagy Nordost  Z dugót! A Kácsás a közelében sincs!

Elhiszem! A frontokhoz Furutech ródium villákat használok. Na az se kutya.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

18 órája, Bécó írta:

Ezzel a fajtával nincs baj.

Ez nem rossz!!

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

6 órája, Sly11 írta:

Bocsánat Shimano által linkeltről van szó.

Köszönöm így már érthetőbb! Esetleg egyszer próbálj ki egy Mundorf vagy Nordost  Z dugót! A Kácsás a közelében sincs!

Sly11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Éppen most, Sly11 írta:

A sima kácsás Z csati és az általad linkelt kácsás BFA.

Bocsánat Shimano által linkeltről van szó.

Sly11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

13 órája, béres jános írta:

Melyik kettőnek szólt a hozzászólásod? 

A sima kácsás Z csati és az általad linkelt kácsás BFA.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

5 perce, Sly11 írta:

Korábban mindkét fajtával volt dolgom, nagyon nem ugyanaz. Nálam az olcsóbb elég gyatrán szólt.  A drágább fényévekkel jobb (szubjektíve), jelenleg ródium bevonatút használok. 

Melyik kettőnek szólt a hozzászólásod? 

Sly11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Korábban mindkét fajtával volt dolgom, nagyon nem ugyanaz. Nálam az olcsóbb elég gyatrán szólt.  A drágább fényévekkel jobb (szubjektíve), jelenleg ródium bevonatút használok. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

10 hours ago, béres jános said:

Elnevezésben más! Szokták Z dugóként is emlegetni!

Köszi, közben megtaláltam, a Nordost is ilyet rak a gyári kábelekre, jóhangú, de nem olcsó a Z-dugó...

https://www.ebay.co.uk/itm/Nordost-4mm- ... 1988813404

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Éppen most, Shimano írta:

Lehet,de miben más a BFA akkor?Azt látom hogy drágább,majd háromszoros a difi,de kinézetre hasonló a műanyagborítású BP,és a BFA a kácsa honlapján.

Elnevezésben más! Szokták Z dugóként is emlegetni!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

2 perce, béres jános írta:

Konkrétan ez a fajta ami nagyon nem jött be!

http://www.kacsa-audio.hu/webshop/kacsa ... 03g.p.1084

De szerintem ez is hasonló anyagból van!

Lehet,de miben más a BFA akkor?Azt látom hogy drágább,majd háromszoros a difi,de kinézetre hasonló a műanyagborítású BP,és a BFA a kácsa honlapján.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Konkrétan ez a fajta ami nagyon nem jött be!

http://www.kacsa-audio.hu/webshop/kacsa ... 03g.p.1084

De szerintem ez is hasonló anyagból van!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

2 órája, béres jános írta:

Próbálj ki egyszer egy BFA dugót.De nem mindegy milyet .Ha érdekel priviben megírom hogy melyiket ne!! Nem akarok üzletrontó lenni ezért ide nem írnám ki.

A fórum akkor tud jól működni,ha az ilyen és hasonló infók nem fű alatt terjednek.Nem hinném hogy bármelyik kereskedő is a kardjába dőlne,ha megosztanád azt hogy neked mi jött be.Én az olcsóbb kácsás BP dugókat használom régóta,és látom hogy van náluk BFA is hasonló kinézettel.Annyit megtudtam hogy a BFA aranyozott,más különbség?

Amúgy tök jók ezek a dugók.Jól lehet szerelni,és strapabíró is.Nekem ilyen van.Hopsz,közben látom hogy a BP-közt is van aranyozott,szóval az a kutya máshol van elásva.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 minute ago, béres jános said:

Nincs abban semmi ha valakinek nem jön be valami! Mindenki esküszik valamire! Van aki csak ródium van aki arany! Nem vagyunk egyformák és ez így jó! A csupasz kábelvég ideiglenesen jó lehet de hosszabb távon semmiképp,nem csak az oxidáció miatt,hanem azért is mert nem lehet megfelelően beszorítani a legtöbb aljzatba. az AN dugói biztos nem rosszak,nincs vele tapasztalatom csak az aljzataival és azok jók! Próbálj ki egyszer egy BFA dugót.De nem mindegy milyet .Ha érdekel priviben megírom hogy melyiket ne!! Nem akarok üzletrontó lenni ezért ide nem írnám ki.

Köszönöm, minden infot gyűjtök, ha megírod priviben, máris megköszönöm, nagyon hasznos tudni, h másnak mi működik, pl. azért, mert nem kell leélni még egy életet a tapasztalatért :-))).

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

1 perce, lehoako írta:

Köszönöm akkor a pontosítást!

Én mást gondolok, én, ahogy írtam, kezdetben csak csupasz kábelvéggel hallgattam a hangfalkábelemet, hogy megszokjam a hangját, halljam, ahogy bejár, aztán raktam rá ródiumos villát, megölte a finom részleteket, aztán AN ezüstözött banándugót, és most ezekkel öröm és bódottá. :-)

(A ródiumba ne menjünk bele, saját, ártatlan tapasztalatomat írtam le, nem üzletrontás céljából, csak rögtön jött a túlgondolás meg az ártásakarásfeltételezés... :-) )

Nincs abban semmi ha valakinek nem jön be valami! Mindenki esküszik valamire! Van aki csak ródium van aki arany! Nem vagyunk egyformák és ez így jó! A csupasz kábelvég ideiglenesen jó lehet de hosszabb távon semmiképp,nem csak az oxidáció miatt,hanem azért is mert nem lehet megfelelően beszorítani a legtöbb aljzatba. az AN dugói biztos nem rosszak,nincs vele tapasztalatom csak az aljzataival és azok jók! Próbálj ki egyszer egy BFA dugót.De nem mindegy milyet .Ha érdekel priviben megírom hogy melyiket ne!! Nem akarok üzletrontó lenni ezért ide nem írnám ki.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 minute ago, béres jános said:

Én arra szerettem volna rávilágítani hogy annak a kábelnek véleményem szerint ,nincs nagy jelentősége hogy hogyan csatlakoztatod!

Mindkettőnek van előnye hátránya! A csupasz kábelvég szerintem a legrosszabb megoldás! Javasolnám mindenkinek a bfa dugókat! Persze nem mindegy milyen! Szerintem több szempontból is a legjobbak! pl ez: https://www.audiohobby.eu/en/mundorf-m- ... blank.html A műanyag nélkül! Normálisan ráforrasztva a kábelre ,nincs oxidáció mint a csupasz kábelvégnél,és megfelelően beszorul az aljzata.

Köszönöm akkor a pontosítást!

Én mást gondolok, én, ahogy írtam, kezdetben csak csupasz kábelvéggel hallgattam a hangfalkábelemet, hogy megszokjam a hangját, halljam, ahogy bejár, aztán raktam rá ródiumos villát, megölte a finom részleteket, aztán AN ezüstözött banándugót, és most ezekkel öröm és bódottá. :-)

(A ródiumba ne menjünk bele, saját, ártatlan tapasztalatomat írtam le, nem üzletrontás céljából, csak rögtön jött a túlgondolás meg az ártásakarásfeltételezés... :-) )

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

2 perce, lehoako írta:

Hangdoboz banánaljzat-(banándugózott) kábel kontaktusáról van szó, mely képletben a hangdoboz banánaljzatát állandónak tekintjük (nem volt szó a cseréjéről). 

Egyébként pont én szoktam mondani, h nem mindegy, h a 2 anyag milyen, nyilván minden kábel-dugó-aljzat variációnak más-más hangja van, ebbe belejátszik még a forraszanyag (az se mindegy, hány fokon forrasztódik...) stb, de ne menjünk el a szupermikrominimális nüanszok irányába, mert megint megjön, h "forraszanyagokat hallgatunk" zene helyett, meg, h fúj, de hülye hifisták vagyunk, meg ilyenek. 

Én arra szerettem volna rávilágítani hogy annak a kábelnek véleményem szerint ,nincs nagy jelentősége hogy hogyan csatlakoztatod!

Mindkettőnek van előnye hátránya! A csupasz kábelvég szerintem a legrosszabb megoldás! Javasolnám mindenkinek a bfa dugókat! Persze nem mindegy milyen! Szerintem több szempontból is a legjobbak! pl ez: https://www.audiohobby.eu/en/mundorf-m- ... blank.html A műanyag nélkül! Normálisan ráforrasztva a kábelre ,nincs oxidáció mint a csupasz kábelvégnél,és megfelelően beszorul az aljzata.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

57 minutes ago, béres jános said:

Na látod ebben nincs igazad! Ugyanis nem mindegy az sem hogy a két anyag milyen! Pl az sem mindegy hogy egy ezüst kábel réz csatival vagy réz a rézzel! Remélem érthetően fogalmaztam! Akkor ott már nem csak a kábelek közti különbséget fogod hallani!

Hangdoboz banánaljzat-(banándugózott) kábel kontaktusáról van szó, mely képletben a hangdoboz banánaljzatát állandónak tekintjük (nem volt szó a cseréjéről). 

Egyébként pont én szoktam mondani, h nem mindegy, h a 2 anyag milyen, nyilván minden kábel-dugó-aljzat variációnak más-más hangja van, ebbe belejátszik még a forraszanyag (az se mindegy, hány fokon forrasztódik...) stb, de ne menjünk el a szupermikrominimális nüanszok irányába, mert megint megjön, h "forraszanyagokat hallgatunk" zene helyett, meg, h fúj, de hülye hifisták vagyunk, meg ilyenek. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”