Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ezt meg nem hiszem el
Ugyan azt a kábelt duplázva, ha valaki megmondja 10-ből 7-szer, hogy most bi-vagy sima, ráíratom holnap a házamat
Ugyanolyan kábelt használva a mélyhez is meg a magashoz is, mindig volt jól meghallható javulás.
Autós topic-ban írod: "mindenféle zenével jól szóljon"
Mi értelme van a magashoz és a mélyhez külön kábel, ha a kábel mindenhol jól szól?
Milyen kábel az, ami a mélyhez jó, magashoz nem, és külön egyet bekötsz, ami a magashoz jó, mélyhez nem
Egy rendes kábel kell és kész.
Ártól függetlenül.
Ha "valamihez" jó, akkor hozzáad(elvesz) a jelből, tehát szar.
Szerintem . . .
Két külön dologról van szó. Ott a kábelek fontossága volt a kérdés , itt meg , hogy érdemes-e bikábelezni. Véleményem szerint érdemes lehet.
Ugyanolyan kábelt használva a mélyhez is meg a magashoz is, mindig volt jól meghallható javulás.
Aztán, hogy ezt ki mire értékeli?! Az ezután legyen az Ő gondja.
Egyébként a biamp kérdés is felmerült.
De erre is van egy példám. Ismerős olcsó kábelekkel biampban hajtotta a dogozát.
Aztán vett egy drágább kábelt. Konkrétan AN-L-t. És kikötötte az egyik végfokot mert most az egy kábellel is jobban szól.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1198
Kábelezzünk
Mi értelme van a magashoz és a mélyhez külön kábel, ha a kábel mindenhol jól szól?
Milyen kábel az, ami a mélyhez jó, magashoz nem, és külön egyet bekötsz, ami a magashoz jó, mélyhez nem
Ártól függetlenül.
Szerintem . . .
Két külön dologról van szó. Ott a kábelek fontossága volt a kérdés , itt meg , hogy érdemes-e bikábelezni. Véleményem szerint érdemes lehet.
Aztán, hogy ezt ki mire értékeli?! Az ezután legyen az Ő gondja.
Egyébként a biamp kérdés is felmerült.
De erre is van egy példám. Ismerős olcsó kábelekkel biampban hajtotta a dogozát.
Aztán vett egy drágább kábelt. Konkrétan AN-L-t. És kikötötte az egyik végfokot mert most az egy kábellel is jobban szól.
Kábelezzünk
Példa van pro és kontra
Néhány "gagyi" hangsugárzó, melyeken - nyilván parasztvakítási céllal - egy párnál több csatlakozó található...
Martin Logan Neolith
ZETA ZERO
PMC MB2 SE
Audio Note AN-E
.
Kábelezzünk
Ártól függetlenül.
Szerintem . . .
Sajnálom, hogy nem ment át a hozzászólásom azon lényegi mondandója, miszerint némelyek (most épp Soundmania-ra gondoltam) elképesztő magasságban húzzák meg a "hallgatható" hangszórókábelek árszínvonalát, majd egy laza mozdulattal ezt megduplázza a bikábelezés szükségességével.
Meggyőződésem, hogy vannak olyan hangszórókábelek, amelyek mellé értelmetlen még egy pár kábelt csatlakoztatni.
Mindenki amúgy azt csatlakoztat, amit akar....
Zoli, mi van veled?! Ki beszélt itt konkrét termékről?! Pláne árszintről?! Vagy úgy csinálsz mint a nyuszika a viccben?
Mire odaér már csak annyit mond : B@szd meg Farkas!
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
Sajnálom, hogy nem ment át a hozzászólásom azon lényegi mondandója, miszerint némelyek (most épp Soundmania-ra gondoltam) elképesztő magasságban húzzák meg a "hallgatható" hangszórókábelek árszínvonalát, majd egy laza mozdulattal ezt megduplázza a bikábelezés szükségességével.
Meggyőződésem, hogy vannak olyan hangszórókábelek, amelyek mellé értelmetlen még egy pár kábelt csatlakoztatni.
Zoli, mi van veled?! Ki beszélt itt konkrét termékről?! Pláne árszintről?! Vagy úgy csinálsz mint a nyuszika a viccben?
Mire odaér már csak annyit mond : B@szd meg Farkas!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Kábelezzünk
Magas kategóriás hangfal már elvétve is alig fordul elő szeparált hangváltó csatlakozással (2pár pláne 3pár csatlakozóval). Ennek másik oldala, bikábel végű mono kábel,hangfal oldalon 4, erősítő oldalon 2 csatlakozóval se nagyon található márkás kábelgyártónál.
Magico M6 http://magico.net/product/m6.php 172ezer dollár (kb.43,6millió (!) Ft)
egy pár csatlakozó
Elösmerem, SoundMania kábelezési árszinjén még nem volt alkalmam ilyen jellegű összehasonlításra.
Magas kategóriás hangfal már elvétve is alig fordul elő szeparált hangváltó csatlakozással (2pár pláne 3pár csatlakozóval). Ennek másik oldala, bikábel végű mono kábel,hangfal oldalon 4, erősítő oldalon 2 csatlakozóval se nagyon található márkás kábelgyártónál.
Kábelezzünk
Elösmerem, SoundMania kábelezési árszinjén még nem volt alkalmam ilyen jellegű összehasonlításra.
Kábelezzünk
Sajnálom, hogy nem ment át a hozzászólásom azon lényegi mondandója...
.
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Ezt a kört is megfutottuk már párszor. Úgy vélem, valahol hoz, előnyös, valahol nem. Többe kerül a dupla kábelezés? Igen, ki mire költ az esetleges jobb hang érdekében. Jó magam már többször neki futottam, hogy kiváltom a bi-kábelt, nem sikerült. Jobb és ennyi. Tisztább, kontroláltabb hangot ad. NÁLAM. Zsíros, poros jumper lemezkém sosem volt. Azt is tudom, hogy valahol előnyösebb "bi" nélkül. Ilyet is tapasztaltam. A lényeg szerintem, hogy nem kéne teljesen felesleges opciónak tekinteni. Ennyire azért ne legyünk okosabbak több tucatnyi komolyan vehető márka mérnökeitől. A bi-kábelezés tulajdonképpen egy hangzás kozmetikai lehetőség, ami adott helyen, adott ízlésnek akár jobban bejöhet, mint a jumperezés.
Kábelezzünk
Ezt a kört is megfutottuk már párszor. Úgy vélem, valahol hoz, előnyös, valahol nem. Többe kerül a dupla kábelezés? Igen, ki mire költ az esetleges jobb hang érdekében. Jó magam már többször neki futottam, hogy kiváltom a bi-kábelt, nem sikerült. Jobb és ennyi. Tisztább, kontroláltabb hangot ad. NÁLAM. Zsíros, poros jumper lemezkém sosem volt. Azt is tudom, hogy valahol előnyösebb "bi" nélkül. Ilyet is tapasztaltam. A lényeg szerintem, hogy nem kéne teljesen felesleges opciónak tekinteni. Ennyire azért ne legyünk okosabbak több tucatnyi komolyan vehető márka mérnökeitől. A bi-kábelezés tulajdonképpen egy hangzás kozmetikai lehetőség, ami adott helyen, adott ízlésnek akár jobban bejöhet, mint a jumperezés.
.
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Bi eire egyáltalán nem felejtős. Komoly javulásra lehet számolni. Persze a kábel minőségének gfüggvényében.
Komoly javulás?
Amikor már van egy alaposan kiválasztott kábel, lehetőleg bizonyos kasztból kizárólag, jó sok pénzért, és lőn fellélegzés, ez igen, végre egy faßa hangszórókábel, majd öt perc múlva újfent jön Mániákus Belzebub, és azt hörögi, hogy komoly javulásra számíthatsz, ha még legalább annyi pénzt betolva még egy kábelt veszel.
Hát a nagy bütykös zsiráf péniszét neki!
Ez viccnek is rossz, kérem, hát még Húsvétkor!
A leghatásosabb demó a bikábelezés fontosságára, amikor a bikábelezhető csatlakozó panel rövid összekötő lemezeit/kábeleit eltávolítva bedugnak két olyan kábelt, amelyekből egy az előzővel megegyezik, a másik meg annál sokkal jobb. Naná, hogy szebben szól. Majd a szemfüles féltollú indián észreveszi ezt és szóváteszi, mire két egyforma kábellel folytatódik a bemutató, de azt már nem veszi észre a delikvens, hogy a garantáltan pocsék minőségű (és leginkább mocskos a zsíros portól) összekötő kábel/lemez darabka már nincs benne a kábelforgatagban, ergo persze, hogy megint jobban szól, mint az egy pár kábel, ami legelőször szólt. És persze még azt is hozzá kell tenni, hogy csak egyszer szólt az első kábelezés, noha ismeretes (ha nem is nagyon még -sajna), hogy másodszori megszólaláskor bármilyen rendszer a legapróbb változtatás nélkül is több információt mutat a zenéből, no erről nem a rendszer tehet, hanem az agyunk.
De ezt az eladni vágyó (akár laikus, akár kereskedő) vagy nem tudja, vagy nem is akarja tudni, hiszen így csökkennek a pénzbevételi esélyei.
Kábelezzünk
Bi wire szerintem is parasztvakítás.
Bi amp helyett meg akkor aktív hf. Tehát az is pènzkidobás, mert akkor aktív cross, +2 kábelszett.
Ha jumpert használnék (ami van) nyilván nem abból a madzagból lesz mint amit vennék másik hangfalkábelt.
Bi-amppal nekem is pozitív tapasztalatom van. Akkor bi-wire felejtős. Még vacilálok.
Bi eire egyáltalán nem felejtős. Komoly javulásra lehet számolni. Persze a kábel minőségének gfüggvényében.
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
Ha jumpert használnék (ami van) nyilván nem abból a madzagból lesz mint amit vennék másik hangfalkábelt.
Bi-amppal nekem is pozitív tapasztalatom van. Akkor bi-wire felejtős. Még vacilálok.
A bi-wire-nek szerintem semmi értelme, pont ugyanazt tudja egy jumper.
A bi-amp-nak akkor lehet értelme, ha gyenge az erősítőd, és teszel mellé mégegy gyengét. Az erejük összeadódis és ez jár némi minőség javulással.
Érdekes módon jónéhány milliós hangfalnál nincs is bi-wire/amp lehetőség
Rendes erősítőt kell hozzá venni Szerintem.
Ezt azért erősen át kellene még gondolnod!
- SoundMania
- V.I.P.
Kábelezzünk
A bi-amp-nak akkor lehet értelme, ha gyenge az erősítőd, és teszel mellé mégegy gyengét. Az erejük összeadódis és ez jár némi minőség javulással.
Ezt azért erősen át kellene még gondolnod!
Kábelezzünk
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Kábelezzünk
Leírhattad volna, nem hazai termék.
Csak most kapcsolok.
Jó néhányon meg van.
És egyikből se következik semmi.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7570
Kábelezzünk
Jó néhányon meg van.
És egyikből se következik semmi.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Kábelezzünk
Jó néhányon meg van.
.
Kábelezzünk
Srácok, az hogy lehet, hogy a mai legtöbb hangfal kettős kábelezésre alkalmas és alig látni eladó bi-wire or bi-amp madzagot?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Kábelezzünk
Srácok, az hogy lehet, hogy a mai legtöbb hangfal kettős kábelezésre alkalmas és alig látni eladó bi-wire or bi-amp madzagot?
Úgy, hogy többnyire jumperolnak.
.
Kábelezzünk
- Elmo
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Nem mondtam olyat, hogy az Audio Agile jó kábel, de legalább kétszer olyan drága mint a Van damme.
Kábelezzünk
...Egy Audio Agile tápkábelt viszont simán lezenélt. Ilyen ez a sport.
Az Audio Agile ugyan készített néhány egészen kiváló és sikeres tápszűrőt, de a tápkábelük "lezenélése" nem tekinthető "sportteljesítménynek" - az, legfeljebb a futottak még kategóriába tartozik.
longkft.hu/audioblog/
- Elmo
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Az enyém is olasz, valószínűleg onnan is származik ahonnan a tied. Egy Audio Agile tápkábelt viszont simán lezenélt. Ilyen ez a sport.