Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Jack Control / Audacious (az UbuntuStudio-ban benne van alapból)

Nagyon köszönöm, nézem/próbálom!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Szép reggelt Mindenkinek!

Linux-os tapasztalattal rendelkező fórumtársakat kérdezném, milyen lejátszót/lejátszókat érdemes kipróbálni/használni.

Előre is !

Jack Control / Audacious (az UbuntuStudio-ban benne van alapból)

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Szép reggelt Mindenkinek!

Linux-os tapasztalattal rendelkező fórumtársakat kérdezném, milyen lejátszót/lejátszókat érdemes kipróbálni/használni.

Előre is !
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Én meg a foobarCon Pro-t használom. Zseniális program.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Én a foomote nevü androidos programot használom, mobilról és tabletről egyaránt. Azt kell mondjam, tökéletes. A készítő honlapja:http://www.banamalon...title=Main_Page
én próbáltam a jrivert is, és az ahhoz ajánlott gizmo-t is, de az egy kalap sz.. a foomote-hoz képest.

Vajon Samsung Bada-ra is van ilyen?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Andridos távirányítókkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata(foobarhoz)?

Én a foomote nevü androidos programot használom, mobilról és tabletről egyaránt. Azt kell mondjam, tökéletes. A készítő honlapja:http://www.banamalon.net/android/wiki/i ... =Main_Page
én próbáltam a jrivert is, és az ahhoz ajánlott gizmo-t is, de az egy kalap sz.. a foomote-hoz képest.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sokan írtunk már itt róla.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Hiface2 tulajoknak új driver (ami talán Stello U3hoz is jó?, az első idézet szerint legalábbis):
Originally Posted by Andrew_WOT New TheSycon driver available.
Read here http://www.head-fi.o...80#post_9096788
After inf modification outlined in the linked thread works for HiFace2 as well.

1) Download driver from here http://www.luckit.bi...s (v1.63.0).rar
2) Uninstall existing driver
3) Unrar downloaded driver and replace inf and ini files with attachment
4) Unplug HiFace2
5) Start setup.exe and follow instructions

Modded inf files attached

HiFace2-1.63_inf.zip 4k .zip file

forrás

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nálam a Squeezebox Touch külső lineáris tápos, de magam lepődtem meg, hogy rátoldottam még 2db Sboostert és még jobb lett! O.o Így összesen egy táp és 3 további passzívszűrő dobozka dolgozik és minden egyes lépés jól halllható (javulást jelentett számomra).

Daisy Chain?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Nagyjából egyetértek . De szerintem a kártya megépítettsége azért túllép az alaplapi USBken. Elvileg jónak kell lennie. De arról az USB kártyáról már olvastam megoszló véleményeket.... és szerintem drága.
Ez a filter viszont megléphető, Price: £45. Szívesen meghallgatnék egy olyan rendszert amiben ilyen filter van a gépben és mellé egy lineáris táp pl.! Mert ha összehasonlítunk egy komolyabb CD pörgetőt egy számítógép belsejével azért vannak elmaradások, na. És pont a tápolás a legrosszabb. A "kiolvasás" ugye elég pontos egy ámítógépnél

Nálam a Squeezebox Touch külső lineáris tápos, de magam lepődtem meg, hogy rátoldottam még 2db Sboostert és még jobb lett! O.o Így összesen egy táp és 3 további passzívszűrő dobozka dolgozik és minden egyes lépés jól halllható (javulást jelentett számomra).

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nagyjából egyetértek . De szerintem a kártya megépítettsége azért túllép az alaplapi USBken. Elvileg jónak kell lennie. De arról az USB kártyáról már olvastam megoszló véleményeket.... és szerintem drága.
Ez a filter viszont megléphető, Price: £45. Szívesen meghallgatnék egy olyan rendszert amiben ilyen filter van a gépben és mellé egy lineáris táp pl.! Mert ha összehasonlítunk egy komolyabb CD pörgetőt egy számítógép belsejével azért vannak elmaradások, na. És pont a tápolás a legrosszabb. A "kiolvasás" ugye elég pontos egy ámítógépnél

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Azóta sem próbálta ki senki? Én már megtettem volna, ha a 2009Late Mac Minimbe belemenne (de az Itemaudio szerint itt azért adódhatnak gondok, ők csak az újabbakba szerelték eddig) Mérések szerint a HDD-k és SSD-knél is hozza a pozitív hatást. (és külföldön elég jó a "sajtója")

A Sotm gyárt egy audiophile USB kártyát kb 300-350USD-ért, míg egy ESI Juli@ kártya kb féláron egy elég tisztességes SPDIF-et biztosít. Ettől még persze lehet jó ez a SATA filter de a hifistát sok mindenre rá lehet venni.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

'SOtM In-Line SATA Power Noise Filter' -t próbált már valaki? Például az angol Item Audio-tól beszerezhető.
The SOtM In-Line SATA Power Noise Filter is a must have computer audiophile product. This device has a unique design incorporating individual 12V, 5V, and 3,3V RF noise filters along with ripple noise filters. The sata data transmission is not altered. We recommend these for use on spinning drives and on sold state drives.

Azóta sem próbálta ki senki? Én már megtettem volna, ha a 2009Late Mac Minimbe belemenne (de az Itemaudio szerint itt azért adódhatnak gondok, ők csak az újabbakba szerelték eddig) Mérések szerint a HDD-k és SSD-knél is hozza a pozitív hatást. (és külföldön elég jó a "sajtója")

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sirdond »

ha az említett verziószámú volt a winusb.sys, akkor a telepítés nem változtat semmin.

de még egy tipp USB-seknek, audioland fórumán már leírtam régebben, esetleg ez is segíthet egyes esetekben. egyébként meg érdemes mindenkinek beállítani:

Ha windows 7-et használsz próbáld meg az alábbit:
Start menü->Vezérlőpult->Hardver és hang->Eszközkezelő
Nyisd le az USB vezérlők négyzetet.
Látsz egy csomó dolgot pl ... USB univerzális állomásvezérlő ...
Neked olyan kell,ami azt írja "USB gyökérhub"
kattints rá az elsőre, a felugró ablakon menj az 'Energiaellátás' fülre, és csináld ezt addig amíg a leírás fülnél nem látod meg a DAC-od nevét. Ha megvan a megfelelő USB gyökérhub ugyanabban az ablakban ahol az 'Energiaellátást' is nézted menj az 'Energiagazdálkodás' fülre és vedd ki a pipát a: "A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt,hogy energiát takarítson meg" rubrikából

amikor megvannak az USB gyökérhub-ok, azon belül előfordulhat,hogy nem írja ki a DAC nevét, csak annyit,hogy USB kompozit eszköz. Viszont lehet több USB kompozit eszköz is, pl egér,bill,stb...
ilyenkor húzzunk ki minden felesleges USB eszközt, csak az egér és a DAC maradjon,kettejük közül a DAC lesz a nagyobb szükségletű USB eszköz (általában 500 mA),de az sem árt semmit,ha mindkettőnél beállításra kerül a fentebb említett dolog.

Egyébként amennyi PC ugyanannyi fajta probléma is lehet, sajnos. szoftver,hardver,mindkettő...
Problémák kiszűréséhez sokat segíthet egy DPC Latency checker is: http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
What is an Audiophile?

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: earforce »

bemásolom ide is, hátha megoldás valakinek:

USB DAC-osoknak: olvastam, ma egy érdekes írást külföldi oldalon, miszerint ha Windows 7-re frissítések útján raktad fel az SP1-et,akkor egy kisebb fajta programozási hibának köszönhetően nem frissülnek normálisan az USB driverek. Az ide vonatkozó Microsoft leírás: http://support.micro....com/kb/2529073
Ez csak az előbb leírt verziónál érvényes, a Win7 telepítőbe beépített SP1-re már nem,ott helyesen telepíti a drivereket.
Könnyen leellenőrizhető,hogy valakinek az új verzió van e fent:
Keressük meg a 'C:\Windows\system32\drivers\winusb.sys' fájlt, jobb gomb rajta, majd 'Tulajdonságok', majd a megjelenő ablakon a 'Részletek' fület válasszuk és ott ezt a verziószámot kell majd látni: 6.1.7601.17514

Audiofilek szerint állítólag az,hogy nem frissülnek normálisan a driverek időzítési gondot okoz és ez pattogásokhoz vezet USB zenehallgatás közben. Aztán ki tudja,hogy ez igaz e...

Érdekes poszt, jó hogy beírtad. Néha nálam is pattog és fix hogy az USB driverrel van vmi para.
Feltelepítem és beszámolok a változásokról.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok,

Tudna valaki segíteni Jriver beállításokkal kapcsolatban?

Mi a konkrét kérdés? Megpróbálom.

GGy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: GGy »

Sziasztok,

Tudna valaki segíteni Jriver beállításokkal kapcsolatban?

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Kicsit utánaolvastam én is, és egy német fórumon is megerősítették a jelenséget!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tsc »

NAD C356BEE DAC USB témához szeretnék hozzászólni.

Nem is gondoltam, hogy többen is küzdenek itt ezzel a problémával. Én alapvetően optikán használom az erősítőt, ott minden rendben, de a napokban szerettem volna eladni és a vevőm USB-vel tervezte használni, így kipróbáltam USB-n és megdöbbentem, mert előjött nálam is ez a pattogás. Próbáltam 4-5 féle USB kábelt (márkásabbakat is) különféle hosszban. Próbáltam 4 féle számítógépen, ebből 2db Win7 64Bit, 1 db Linux, 1db Mac OSX Lion. (Hardveresen elég erős gépekről van szó egyébként.) Próbáltam NAD driverrel, anélkül, Foobar simán, Foobar + KS, stb. Próbáltam többféle táp és hangfal kábellel, több hangfallal. Próbáltam lehúzni minden mást és csak az erősítőt egy dedikált konnektorba dugni + laptopot rá akksiról, stb. A legjobb amit sikerült elérnem, hogy 3-4 percenként pattan egyet.. A vevő elvitte, ő is próbálkozott, de hasonló eredményekkel. Egyszer azt mondja órákon keresztül jó volt, de aztán megint nem. Így visszahozta.

Volt már néhány USB-s DAC-om, meg USB-s erősítőm, de ennyire problémás egy sem. Szerintem ez konkrétan hibás modul, vagy én nem tudom, ennek nem szabadna így működnie. Én használom továbbra is optikán, az legalább működik.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Leírom mire jutottam tegnap, és ma hátha valakinek segít. Felraktam a KS-t a foobarhoz, lejjebb vettem a felbontását a monitornak, lehet, hogy túl sok neki a 2 kijelző + a lossless. A pattogás nem akarom elkiabálni megszűnt, de az is lehet, hogy csak olyan kedve van, hogy nem pattog. Valószínű kérek kölcsön egy jobb laptopot jövő hétvégére. És megírom a fejleményeket ha érdekel valakit.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: st81 »

Csatlakozom az előttem szólóhoz, a médialejátszók általában nem prezentálják jó minőségben a zenei anyagot.
Saját próbám a popi A-110 -> ZeroDac vs. Auzentech Prelude PCI hangkari -> ZeroDac volt.
A repertoár: Madonna, Anima Sound System, Eagles, Groove Armada, Enya
Egy gyors A-B teszttel, 1-2 órás próbálgatással örömmel kapcsoltam vissza az eredeti konfigot (hangkari a DAC-kal), mert nem volt egy szinten a kettő.
DE: többcsatornás produkcióban (DTS koncert"lemez") meglepően jól teljesített az A-110.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Sztem tök mindeggy, kutyából nem lessz szalonna!

Egyetértek, én a Dunet és a Popcorn C300-at hallottam, összehasonlítva htpc+hiface-vel. A hiface fényévekkel megelőzte!

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nekem is ugyanez a problémám vistával, ma pl bekapcsoltam, és alig pattog, van amikor pedig élvezhetetlen annyira pattog.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

A másik ok, hogy a gyerkőcök kezdik kedvelni a rajzfilmeket. De még egy eszközt nem akarok beállítani. Gondoltam átnyergelek egy HDD, néha CD lejátszóra, no meg mostanában egyre többet LP-zek. Ha minőség, akkor nincs kétség. De azért FLAC-et játsza már le élvezhető szinten!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”