Ebben biztos vagyok, bár egy 2007-es cikk és egy 2009 óta lényegében halott topic azért nem jelez olyan nagy nyüzsgést.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Re: Cd játszók
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1226
Igazából nem értem , mit akarsz mondani......mgus írta: ↑2019.12.20., pén. 07:52Nyilván nem a Jenő készítette, az az igazság az hogy már ki akartam dobni a kukába ezt a régiséget, de még működik, akkor elvan a többi lejátszóm mellett. Ha a Jenő készítette volna akkor biztosan jobb lenne a hangja és csak karácsonykor kapcsolnám be hogy élőben meghallgassam rajta a karácsonyi misét.SoundMania írta: ↑2019.12.20., pén. 02:26Lehet, hogy pont a lényeg nem látszik, de amit kivettem , azok a dolgok nem változtatnak különösebben az eredeti készülék hangminőségén, csak másmilyen lesz a hangja . Jenő azért ennél mélyebben beavatkozott a készüléke áramköreibe és hangjába a leírásai és képei alapján a Trial 100 esetében.![]()
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2773
Írtam cikket a DIY mozgalomról a Sztereó 2012/4 számában - "Hozzáadott érték - a tuning és a DIY világa." címmel.
Egy rövid idézet belőle:
"Mivel láthatóan a kezdők gondolkodása korántsem célirányos, ezért több tipikus hibát is elkövethetnek:
- nem jól választják ki a tunning céltárgyát (műanyag ház, gyenge minőségű alkatrészek)
- a kiválasztott átalakítások nem a készülék eredeti tulajdonságaihoz illeszkednek, sőt, tovább rontják azokat
- a tunning helytelen kivitelezésével csökkenhet a készülék megbízhatósága
- az elért "eredmény" nem áll arányban a befektetett munkával és az anyagi ráfordítással"
TJ.
Egy rövid idézet belőle:
"Mivel láthatóan a kezdők gondolkodása korántsem célirányos, ezért több tipikus hibát is elkövethetnek:
- nem jól választják ki a tunning céltárgyát (műanyag ház, gyenge minőségű alkatrészek)
- a kiválasztott átalakítások nem a készülék eredeti tulajdonságaihoz illeszkednek, sőt, tovább rontják azokat
- a tunning helytelen kivitelezésével csökkenhet a készülék megbízhatósága
- az elért "eredmény" nem áll arányban a befektetett munkával és az anyagi ráfordítással"
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Nyilván nem a Jenő készítette, az az igazság az hogy már ki akartam dobni a kukába ezt a régiséget, de még működik, akkor elvan a többi lejátszóm mellett. Ha a Jenő készítette volna akkor biztosan jobb lenne a hangja és csak karácsonykor kapcsolnám be hogy élőben meghallgassam rajta a karácsonyi misét.SoundMania írta: ↑2019.12.20., pén. 02:26Lehet, hogy pont a lényeg nem látszik, de amit kivettem , azok a dolgok nem változtatnak különösebben az eredeti készülék hangminőségén, csak másmilyen lesz a hangja . Jenő azért ennél mélyebben beavatkozott a készüléke áramköreibe és hangjába a leírásai és képei alapján a Trial 100 esetében.

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1226
Lehet, hogy pont a lényeg nem látszik, de amit kivettem , azok a dolgok nem változtatnak különösebben az eredeti készülék hangminőségén, csak másmilyen lesz a hangja . Jenő azért ennél mélyebben beavatkozott a készüléke áramköreibe és hangjába a leírásai és képei alapján a Trial 100 esetében.
- Részletező
- Újonc fórumos
- Értékelés: 19
- mgus
- Törzsvendég
A belseje a denonnak egy kis átalakítás után: 

- Csatolmányok
-
- Denon diy.jpg (505.93 KiB) Megtekintve 2666 alkalommal
- tunerman
- V.I.P.
Ami a Philips CD304 elektroncsöves tuningját illeti - van még miről tájékozódni
, mert többen is követ(ték)ik...kultusz ide, vagy kultusz oda.
http://www.lampizator.eu/lampizator/REF ... cd304.html
KRMK VI Red level
https://forum.index.hu/Article/showArti ... &t=9100577
TJ.

http://www.lampizator.eu/lampizator/REF ... cd304.html
KRMK VI Red level
https://forum.index.hu/Article/showArti ... &t=9100577
TJ.
- Csatolmányok
-
- Philips_CD304_KRMK_VI_Red_level_1.jpg (57.94 KiB) Megtekintve 2692 alkalommal
-
- Philips_CD304_KRMK_VI_Red_level.jpg (80.36 KiB) Megtekintve 2692 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
A kultusz valószínűleg nálunk a legnagyobb ha itt kelt el ez a négy darab. Befektetésnek én nem venném, pláne nem úgy, hogy aztán átalakítják. Átalakított, vagyis nem gyári állapotú gépekre ott, ahol ezt az itteni a kultuszt nem ismerik (vagyis Magyarországon kívül bárhol) nem lesz ilyen pénzeket áldozó kereslet. Itt is csak addig míg a kultusz le nem cseng. Emlékszem én még a Cyberhome meg a T34 kultuszára 10-15 évvel ezelőttről, azok is szépen elfelejtődtek. Most épp a CD100 van porondon, 10 év múlva majd lesz más.juliush írta: ↑2019.12.17., kedd 21:43Egy prototípus jellege miatt manapság már igazán ritkaságszámba menő klasszikusról beszélünk, amelynek vélt vagy valós kvalitásaira alapozva szabályos kultusz alakult ki, ezért aztán jó eséllyel a piac egyre magasabban fogja beárazni, tehát még befektetésnek is jó lehet.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 321
Valószínű nem egyformán szólnának.

Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
- tunerman
- V.I.P.
Philips CD100 decoder DAC pcb No: 1

- Csatolmányok
-
- Philips_CD100_DAC_pcb_no_1.jpg (537.38 KiB) Megtekintve 2604 alkalommal
- mgus
- Törzsvendég
Korban biztos.

- mgus
- Törzsvendég
Igen, még az esők között vettem már biztos van vagy 28 éves.arzachel írta: ↑2019.12.18., szer. 20:53Ilyen Denon lejátszód van?
https://www.ebay.co.uk/itm/DENON-DCD-48 ... SwEMNdg30e
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6215
Megnyugtatlak, messze felette annak a Denonnak.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Ilyen Denon lejátszód van?
https://www.ebay.co.uk/itm/DENON-DCD-48 ... SwEMNdg30e
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- mgus
- Törzsvendég
Azé én összehallgatnám az én denon DCD-480 -as 20 bites lejátszómmal, megnézném hol lenne ez a cd100-as.

- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Nem 16 bit, csak 14! Igen, azt kell, hogy mondjam, ez több, mint rajongás. Ha lehetőségem lenne, mindenkihez elvinném ezt az első generációs készüléket, hogy megtapasztalhassa.
Miért nem gyártanak ma ilyeneket?
Miért nem gyártanak ma ilyeneket?
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Sziasztok! Szia !
Azért az egy kicsit vicces ,hogy neked szegeztem egy kérdést és vártam tőled egy választ.

Mindegy mások megtiszteltek és próbáltak válaszolni .

üdv.
[/quote]
Mivel a kérdésed olyan információkra vonatkozott ami nem az én asztalom - továbbítottam a tulajdonosnak, és megkértem, hogy ha jónak látja akkor pü-ben tájékoztasson.
Ennyi...
TJ.
[/quote]
Köszönöm az ennyit is...
- tunerman
- V.I.P.
A valós helyzet az, hogy ilyen Philips CD100 trian run modelt a továbbiakban csak örökölni lehet - venni nem nagyon. Ez a hajó már elment a későn ébredők számára....

TJ.
[/quote]
Sziasztok! Szia !
Azért az egy kicsit vicces ,hogy neked szegeztem egy kérdést és vártam tőled egy választ.

üdv.
[/quote]
Mivel a kérdésed olyan információkra vonatkozott ami nem az én asztalom - továbbítottam a tulajdonosnak, és megkértem, hogy ha jónak látja akkor pü-ben tájékoztasson.
Ennyi...
TJ.
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
[/quote]
A valós helyzet az, hogy ilyen Philips CD100 trian run modelt a továbbiakban csak örökölni lehet - venni nem nagyon. Ez a hajó már elment a későn ébredők számára....
TJ.
[/quote]
Sziasztok! Szia !
üdv.

TJ.
[/quote]
Sziasztok! Szia !

üdv.
Én az átalakítás költségére értettem. Mondjuk a fent említett ár azért elég meredek. Annyi pénzt inkább az analóg rendszerembe tennék...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- tunerman
- V.I.P.
A valós helyzet az, hogy ilyen Philips CD100 trian run modelt a továbbiakban csak örökölni lehet - venni nem nagyon. Ez a hajó már elment a későn ébredők számára....tamagaba írta: ↑2019.12.17., kedd 21:46Ajaj ez így számomra nem jó ómen. Ha valóban olyan jó lenne és ritkaság, tehetősebb nyugati társadalom, orosz ukrán gyűjtők úgy felszippantják, hogy morzsálya se maradt volna nekünk.Részletező írta: ↑2019.12.17., kedd 20:35Kedves “juliush”, a látott árakat csak megerősíteni tudom. Mindaddig felfoghatatlan és irreális az ára, ameddig meg nem tapasztaljuk a hangját. Az elmúlt három évben 4 db bukkat fel Holladiában, és örömömre szolgál, hogy mind a négy Magyarországra került. Talán nálunk vannak a legelvetemültebb hifirajongók.
Elnézést a hitetlenkedésért, egyszer remélem meghallgathatjuk

TJ.
Miért is? Egy prototípus jellege miatt manapság már igazán ritkaságszámba menő klasszikusról beszélünk, amelynek vélt vagy valós kvalitásaira alapozva szabályos kultusz alakult ki, ezért aztán jó eséllyel a piac egyre magasabban fogja beárazni, tehát még befektetésnek is jó lehet. Ja és nem mellesleg örömet okoz a tulajoknak zenét hallgatni velük.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5158
Ez már perverzió

- Csatolmányok
-
- 18.png (48.85 KiB) Megtekintve 2539 alkalommal
- Részletező
- Újonc fórumos
- Értékelés: 19
Kedves “juliush”, a látott árakat csak megerősíteni tudom. Mindaddig felfoghatatlan és irreális az ára, ameddig meg nem tapasztaljuk a hangját. Az elmúlt három évben 4 db bukkat fel Holladiában, és örömömre szolgál, hogy mind a négy Magyarországra került. Talán nálunk vannak a legelvetemültebb hifirajongók.