Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ruczak »

A legrövidebb úton kösd össze, ha már amúgy is egy kávában van az elő-végfok.

Ez mit jelent?

Csak azt, hogy próbáld ki a gyári megoldást és úgy hasonlítsd össze egyéb kábelekkel.

Ment privi!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ez mit jelent?

Csak azt, hogy próbáld ki a gyári megoldást és úgy hasonlítsd össze egyéb kábelekkel.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ez mit jelent?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok, elsősorban a tapasztaltabbak segítségét kérném. Írják le véleményüket egy erősítővel kapcsolatban: DENON PMA500AE. Tudom hogy nem a csúcskategóriát képviseli, de anyagilag ezt tudnám most megengedni, illetve valahol el kell kezdeni a sztereót... Kicsi, kb. 10 nm-es szobában lenne használva ezért a hangerő nem szempont. Amiben még tájékozatlan vagyok azok a hozzá való hangfalak. Polchangfalban gondolkozok (másmilyen nem fér el) de azt már nem tudom milyen márka menne hozzá, illetve milyen árkategóriás sugárzót érdemes hozzá csatolni. Köszi a segítséget.
Nos... én nem beszélnélek le a kis Denonról... igaz rá sem!
Egyébként ITT éppen megvásárolható jó áron!

Egyébként megnyugtatlak hogy nagyobb szobában is simán helyt áll!
Ha bővebben érdekel akkor írj privit...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Régebben egyszer említettem, hogy most egy technics su-v7x-em van.Van rajta hátul egy olyan,  hogy graphic EQ\EXT input-output(rca). Normális az, hogy nekem ezeket össze kell kötni(sima rca kábellel), és csak akkor szól az erősítő? (ez  az a bizonyos bontható az elő- és végfok?) .
igen! újkorában egy szeggel volt átkötve!

Akkor gondolom itt sem mindegy a kábel minősége, vagy nem jól gondolom?

Hát igen!

Próbálkozhatsz kedvedre a kábelekkel de nem hiszem, hogy nagy javulást okozna egy kábel.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Régebben egyszer említettem, hogy most egy technics su-v7x-em van.Van rajta hátul egy olyan,  hogy graphic EQ\EXT input-output(rca). Normális az, hogy nekem ezeket össze kell kötni(sima rca kábellel), és csak akkor szól az erősítő? (ez  az a bizonyos bontható az elő- és végfok?) .

Akkor gondolom itt sem mindegy a kábel minősége, vagy nem jól gondolom?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Régebben egyszer említettem, hogy most egy technics su-v7x-em van.Van rajta hátul egy olyan, hogy graphic EQ\EXT input-output(rca). Normális az, hogy nekem ezeket össze kell kötni(sima rca kábellel), és csak akkor szól az erősítő? (ez az a bizonyos bontható az elő- és végfok?) .

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem írtam Marantz-ról.    De zeneileg mindenevő lennék, kicsit a jazzt és az instrumentálist előtérbe helyezve. Azért keresnék ilyesmi erősírőt, mert denon dcd-485-ös cd lejátszóval használnám, ami jelenleg házimozi erősítővel van összekötve. Hangfalakat pedig hosszútávon szándékozom majd használni. Tudom elötte sokat kellene hallgatózni...
Részben jogos,de természetesen a Denon erősítőre gondoltam... Továbbra sem javaslom, de a Te dolgod. Vedd ezt ha gondolod...

Attól, hogy a forrás denon még nem feltétlenül kell az erősítőnek is annak lennie...

A leírt zenékhez melegen ajánlom ezeket:

Epos ELS 8 mini monitor , fekete, juhar színben 55 000.- Ft

www.amtron.hu --> Akciók

Listaáruk 84 000 Ft... 10 nm-re szerintem jók lesznek.

Mivel keretet nem írtál határozott kérésre sem így gondolom az nem gond és biztosan belefér a fenti hangfal...

Részemről nem tudok többet hozzátenni. Különösen nem a denon erősítőhöz...

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Nem írtam Marantz-ról. De zeneileg mindenevő lennék, kicsit a jazzt és az instrumentálist előtérbe helyezve. Azért keresnék ilyesmi erősírőt, mert denon dcd-485-ös cd lejátszóval használnám, ami jelenleg házimozi erősítővel van összekötve. Hangfalakat pedig hosszútávon szándékozom majd használni. Tudom elötte sokat kellene hallgatózni...

Vendég

Sztereó erősitők

Nem, álványt nem tudnék elhelyezni sehol sem, mert a szoba mérete adott. Szekrényen lenne majd a hangfal. Az erősítő 30k körül lenne, a hangfalakat meg az erősítőhőz keresném, ha valaki megmondaná hogy max. mennyit érdemes rászánni.
Szerencsésebb lenne, ha megadnál egy keretet amiből tudnánk ajánlani hangfalakat és erősítőt. Úgy a végén még talán hagynád magad lebeszélni erről a Marantzról... (amiből azért elég sokat profitálnál.)

De a mennyit érdemes hangfalra költeni kérdés önmagában elég kevés... nem tudhatjuk, hogy inkább egy jobb hangfalat keresel, amit akkor is megtarthatsz, ha rájössz, hogy a marantz rossz döntés volt és / vagy ha erősítőben feljebb akarsz lépni, vagy a marantz a fix pont és kell hozzá egy hangfal amivel kifutja magát.

Ezentúl azt sem árultad még el, hogy barokk zenét vagy trashmetalt hallgatsz

Szóval ha adsz inputokat lesz érdemi output is. (reméljük...)

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Nem, álványt nem tudnék elhelyezni sehol sem, mert a szoba mérete adott. Szekrényen lenne majd a hangfal. Az erősítő 30k körül lenne, a hangfalakat meg az erősítőhőz keresném, ha valaki megmondaná hogy max. mennyit érdemes rászánni.

Vendég

Sztereó erősitők

Nem írtam azt hogy újat vennék, ezt valóban elfelejtettem közölni.
Akkor viszont azt is elfelejtetted közölni, hogy mennyiből akarsz erősítőt venni, meg azt is, hogy mennyit szánsz hangfalra és hogy (mivel nagyon helyesen polcsugárzót keresel) van-e / kell-e állvány is.

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Nem írtam azt hogy újat vennék, ezt valóban elfelejtettem közölni.

Vendég

Sztereó erősitők

Sziasztok, elsősorban a tapasztaltabbak segítségét kérném. Írják le véleményüket egy erősítővel kapcsolatban: DENON PMA500AE. Tudom hogy nem a csúcskategóriát képviseli, de anyagilag ezt tudnám most megengedni, illetve valahol el kell kezdeni a sztereót... Kicsi, kb. 10 nm-es szobában lenne használva ezért a hangerő nem szempont. Amiben még tájékozatlan vagyok azok a hozzá való hangfalak. Polchangfalban gondolkozok (másmilyen nem fér el) de azt már nem tudom milyen márka menne hozzá, illetve milyen árkategóriás sugárzót érdemes hozzá csatolni. Köszi a segítséget.
Ebben az árkategóriában, különösen nagy bűn újat venni szerintem. A használt vasak közül ennyiért már korrekt erősítőket vehetnél, amik nagyságrendekkel jobbak...

Vendég

Sztereó erősitők

Mindenkinek csak azt ajánlom, hogy óvatosan kezdjen bele az ilyen cserélgetésekbe.
Én az két előző erősítőmben a gyári orosz csöveket Mullardokra cseréltem, de más buherát nem csináltam volna, mert semmi esetre sem nyúltam volna beléjük. A csőcsere engem semmiféle "végtelen torténetbe" nem csábított bele.

Mindig nagyra becsültem azokat, akik kellő önuralommal, tudják, hol kell megállni.

Erről egy régi vicc jutott az eszembe:

Baráti társaság iszogat a bárpultnál és egyre másra kérik az újabb és újabb köröket, szinte egymással versengve.
Egyszer csak az egyik, a részegségtől, hanyatt vágódik bárszékestől, majd meg sem moccan.
Mire a mellette ülő megjegyzi: Hiába, ez a Józsi mindig tudja, mikor kell abbahagyni.

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Fountek ALTITUDE 3500
Az áráért a legjobb csöves cucc, amit hallottam. Ereje is van, kevés doboz fektetné kétvállra.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

valahol olvastam, hogy lehet benne csövet cserélni (más márka) és pár tízes ráfordításával még jobb hangja lesz! 
Igaz ez?

Mullard NOS EL34-es csövekre mondjuk érdemes kicserélni őket, de azokból egy illesztett kvartett minimum 50 ezer Ft-ba kerül.

http://cgi.ebay.com/Mullard-EL34-Quad-V ... 5ad662279e

Mindenkinek csak azt ajánlom, hogy óvatosan kezdjen bele az ilyen cserélgetésekbe. Mert tapasztalatból tudom, hogy először, mondjuk, csak csöveket cserél az ember, azután, akkor a jobb csövekhez már kicseréli a csatoló kondenzátorokat is, majd elgondolkodik a kimenőnatrafó cserén, esetleg a hálózatinak a cseréjén is, és a végén már sokkal, de sokkal többe van az erősítő, mint amennyit eredetileg szántunk rá, nem beszélve arról, hogy az már egyáltalán nem az az erősítő, mint amit eredetileg megvettünk.

Kaporka úr!

A helyzet az, hogy elégé fanatikus zeneszerető vagyok és "óvatosságból" már igen sokat költöttem ezekre a dolgokra.
Az amit Ön említett..NOS.... ettől még szebb az egész ha nem felejtünk el közben zenét hallgatni is!!

de azért köszi....

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Mindenkinek csak azt ajánlom, hogy óvatosan kezdjen bele az ilyen cserélgetésekbe.
Én az két előző erősítőmben a gyári orosz csöveket Mullardokra cseréltem, de más buherát nem csináltam volna, mert semmi esetre sem nyúltam volna beléjük. A csőcsere engem semmiféle "végtelen torténetbe" nem csábított bele.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Nekem ilyenek vannak:

Matsushita Made in japan. Nem drágák, de nehezen beszerezhetőek.

Vendég

Sztereó erősitők

valahol olvastam, hogy lehet benne csövet cserélni (más márka) és pár tízes ráfordításával még jobb hangja lesz! 
Igaz ez?

Mullard NOS EL34-es csövekre mondjuk érdemes kicserélni őket, de azokból egy illesztett kvartett minimum 50 ezer Ft-ba kerül.

Mindenkinek csak azt ajánlom, hogy óvatosan kezdjen bele az ilyen cserélgetésekbe. Mert tapasztalatból tudom, hogy először, mondjuk, csak csöveket cserél az ember, azután, akkor a jobb csövekhez már kicseréli a csatoló kondenzátorokat is, majd elgondolkodik a kimenőnatrafó cserén, esetleg a hálózatinak a cseréjén is, és a végén már sokkal, de sokkal többe van az erősítő, mint amennyit eredetileg szántunk rá, nem beszélve arról, hogy az már egyáltalán nem az az erősítő, mint amit eredetileg megvettünk.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Igaz ez?

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Igaz ez?

1-2 darab?

Gondolkodnom kell!

Minek akarsz jobbat az Elektroharmonixnál? Ezek nagyon jók hidd el.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Igaz ez?

1-2 darab?

Gondolkodnom kell!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”