Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A NAD erősítőket tényleg nem Pininfarina tervezte de kár lenne a kinézetük miatt diszkriminálni őket...

rewox
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rewox »

Szerintem a hangfal a legfontosabb.

Igyekezni fogok, lehetőségeimhez mérten választani.
Nem szokásom cserélgetni a lentebb már említett okok miatt a cuccaim, de most biztosan elmegyek egy olyan helyre, ahol meg tudom hallgatni vásárlás előtt.

nehai

Mivel szeretem a készülékeimet így a kinézetük is fontos számomra, ezért azok a Nad-ok akárhogy is szólhatnak nem kerülhetnek a rendszerembe.

Elnézést, ha ezzel bárkit is megbántanék, de nálam szempont a készülék kinézete is !

Nem bántásból mondom, de a zenehallgatók többségénél általában másodlagos a kinézet.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Zodo »

Igyekezni fogok, lehetőségeimhez mérten választani.
Nem szokásom cserélgetni a lentebb már említett okok miatt a cuccaim, de most biztosan elmegyek egy olyan helyre, ahol meg tudom hallgatni vásárlás előtt.

nehai

Mivel szeretem a készülékeimet így a kinézetük is fontos számomra, ezért azok a Nad-ok akárhogy is szólhatnak nem kerülhetnek a rendszerembe.

Elnézést, ha ezzel bárkit is megbántanék, de nálam szempont a készülék kinézete is !

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 229
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nehai »

...Inkább gyüjtögess és keres 50-60 körül NADot 320bee, 325, 350, és azokkal jobban jársz mint a denonokkal.
Az újabb NAD-ok nem közelítik meg az alap 3020-ast.

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: orionr »

hifia, doky, mkimki.b63  
Köszönöm az tippeket, észrevételeket.
Mivel tényleg csak érdeklődésképp kérdezősködtem, megnézem az ajánlatokat, de még nem veszek semmit. Nad-tól nem szívesen válnék meg csak, ha találok egy megfelelő készüléket. ( ráérek a cserével ) Megnézem a készülék teszt, bemutató írásokat is. Elvileg a hangfalakat is cserélni szeretném és az az első.
Akkor majd meglátom mit tud a Nad és a szépen muzsikál akkor lehet, hogy megszokom a távirányító hiányát.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

hifia, doky, mkimki.b63

Köszönöm az tippeket, észrevételeket.
Mivel tényleg csak érdeklődésképp kérdezősködtem, megnézem az ajánlatokat, de még nem veszek semmit. Nad-tól nem szívesen válnék meg csak, ha találok egy megfelelő készüléket. ( ráérek a cserével ) Megnézem a készülék teszt, bemutató írásokat is. Elvileg a hangfalakat is cserélni szeretném és az az első.
Akkor majd meglátom mit tud a Nad és a szépen muzsikál akkor lehet, hogy megszokom a távirányító hiányát.

hifia
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hifia »

Ez izlés dolga. Nekem NAD C-372 volt, nem tetszett, ezért eladtam. Aki megvette Polk Audiohoz használja, amikor bekötöttük ott sem tetszett. Most egy Denon PMA-725R-t használok, az egy U.K. modell, Denon DCD-735-tel ,KEF IQ3-mal és az összhatás tetszik. Szerintem a komplett környezetet kell nézni, hogy mi, mivel jó. És persze mindennél van jobb. De a kis pénz erős kompromisszum. A leglényegesebb, hogy milyen hangfalhoz kell az erősítő, mert ha nincs meg az összhang közöttük akkor nem ért semmit az egész.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Expressz.hu-n Denon PMA-500AE ezüst 30000FT,PMA-495R távval 28500FT,PMA-700AE 55000FT,PMA-495R fekete 20000Ft. Ezek irány árak és szerintem jobbak a kis NAD-nál. Az egy 1978-as erősítő, ami akkoriban jó ár/minőség arányúvolt, de azóta fejlődött egy kicsit a kapcsolás technika. Ha megnézed a 700-asból alkudsz egy kicsit azzal nem jársz rosszül ,de azért halgasd meg vásárlás előtt, hogy neked tetszik-e a saját hangfalaiddal.
Kb. így gondolom én is.

Egyébként az 500AE már elkelt (elméletileg), ez az információm...
A Denonban a PMA 320A volt egy nagyszerű masina de az szerintem jobb az új 500asnál a 475/495 nél és még van egy pár.
Nem olyan rossz ám az 500AE adott láncban!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Sztereó erősitők

Biztos hogy ezek az új Denonok jobbak attól a nad3020astól?

A Denonban a PMA 320A volt egy nagyszerű masina de az szerintem jobb az új 500asnál a 475/495 nél és még van egy pár.

A 700as se diszből van eladó.

Ebben az árban 25-30 amelyik valojában zenél az nem távos és nem az újak között van.Sajnos enyiért nem lehet megváltani a világot inkább várj még egy kicsit felesleges kidobálni a pénzedet a kukába.

Inkább gyüjtögess és keres 50-60 körül NADot 320bee, 325, 350, és azokkal jobban jársz mint a denonokkal.

hifia
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Nekem a Nad teljesen megfelel csak néha hiányzik a távkapcsoló.Ezért érdeklődtem.
Mi az a pénz amiért kapok egy Nad szintű, de távos erősítőt ?

Esetleg Pioneer, Denon... de mind2 más hang mint a NAD!
De inkább 30 körül fogsz csak találni...

Jól gondolom, hogy a Denon áll közelebb hangzásban a Nad-hoz ?
Esetleg ajánlott típusszámokat kérhetnék ?

Nem mintha annyira számítana, mert nincs hozzá profi rendszerem csak nem a legolcsóbb valamire szeretném lecserélni a mostanit.

Expressz.hu-n Denon PMA-500AE ezüst 30000FT,PMA-495R távval 28500FT,PMA-700AE 55000FT,PMA-495R fekete 20000Ft. Ezek irány árak és szerintem jobbak a kis NAD-nál. Az egy 1978-as erősítő, ami akkoriban jó ár/minőség arányúvolt, de azóta fejlődött egy kicsit a kapcsolás technika. Ha megnézed a 700-asból alkudsz egy kicsit azzal nem jársz rosszül ,de azért halgasd meg vásárlás előtt, hogy neked tetszik-e a saját hangfalaiddal.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Nekem a Nad teljesen megfelel csak néha hiányzik a távkapcsoló.Ezért érdeklődtem.

Jól gondolom, hogy a Denon áll közelebb hangzásban a Nad-hoz ?
Esetleg ajánlott típusszámokat kérhetnék ?

Nem mintha annyira számítana, mert nincs hozzá profi rendszerem csak nem a legolcsóbb valamire szeretném lecserélni a mostanit.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Lenne egy kérdésem.Nem nagyon vagyok otthon a témában ezért a segitségeteket kérném.
Van egy DENON AVR 1909-es házimozi erősítőm,Dali Concept 8 fronthangfalakkal és egy DALI Ikon sub mélyládával,és egy Cambridge Audio azur 650c cd lejátszóm.
Nem vagyok elégedett sztereo hallgatásnál az erősítővel ezért szeretnék venni ez sztereo erősítőt(CA 650a tipust)
Elvileg összetudnám kötni a két erősítőt mert a 1909-nek van zone 2 kimenete.
Kérdés:ez,hogy működne és mennyivel lesz szebb a hangzás.??
előre is köszönöm a válaszokat.

Lehet hogy elkülönítve jobban járnál mint kvázi végfokként! használva a CA.-t... de akkor kellene egy HFK a rendszerbe...
Én is hallottam róla hogy a Dali és a CA nem a legjobb párosítás (itt nem az R szériáról beszélünk!), de meg kellene fülelni...

Egyébként mi a gond a Denon hangjával?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ennyi pénzért nem igazán fogsz jobbat találni.
Nekem a Nad teljesen megfelel csak néha hiányzik a távkapcsoló.
Ezért érdeklődtem.

kb 50000
Ha vadi új kell,akkor meg 69000 Ft egy Jungson JA66R

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Nekem a Nad teljesen megfelel csak néha hiányzik a távkapcsoló.
Ezért érdeklődtem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok! 
Milyen távos erősítőt lenne érdemes keresgélnem a használt piacon ?
egyelőre csak érdeklődés képen, kb. 20-25k értékben.

Nincsenek különösebb elvárásaim. Legyen rajta Phono bemenet.
Mostani Nad 3020-at váltaná, ha lenne egy-két ötletetek, mert én nem értek a témához.

Köszönöm.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Milyen távos erősítőt lenne érdemes keresgélnem a használt piacon ?
egyelőre csak érdeklődés képen, kb. 20-25k értékben.

Nincsenek különösebb elvárásaim. Legyen rajta Phono bemenet.
Mostani Nad 3020-at váltaná, ha lenne egy-két ötletetek, mert én nem értek a témához.

Köszönöm.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Yamaha AX-492-esem motoros bement választója újabban rosszalkodik. Kiválasztok egy forrást és néhány másodpercig ide-oda ugrál, mire megtalálja a megfelelő pozíciót. Ma például, csak harmadik próbálkozásra sikerült neki. Azaz, rajta volt a megfelelő bemeneten, de mégsem szólt a zene, csak nagyon halkan. Még kétszeri próbálkozás után végre, sikerült korrektül kiválasztania a megfelelő bemenetet. 
Mi lehet a baja?

jól érzed.

A bemenet választót kell cseréltetni benne.Ez a yamahák betegsége.Van akinél hamarabb előjőn.

A Denonoknak is van ilyen baja az egyik szériában.

Szerviz.
Totel!

Mennyibe fájhat egy ilyen akció?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Sztereó erősitők

Yamaha AX-492-esem motoros bement választója újabban rosszalkodik. Kiválasztok egy forrást és néhány másodpercig ide-oda ugrál, mire megtalálja a megfelelő pozíciót. Ma például, csak harmadik próbálkozásra sikerült neki. Azaz, rajta volt a megfelelő bemeneten, de mégsem szólt a zene, csak nagyon halkan. Még kétszeri próbálkozás után végre, sikerült korrektül kiválasztania a megfelelő bemenetet. 
Mi lehet a baja?

jól érzed.

A bemenet választót kell cseréltetni benne.Ez a yamahák betegsége.Van akinél hamarabb előjőn.

A Denonoknak is van ilyen baja az egyik szériában.

Szerviz.
Totel!

hifia
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Én hallottam C/A 340A , C/A 540R és Dali C8 párost, persze külön-külön, nem véletlen hogy lebeszéltek róla. Viszon a C/A Azur 540R mozi erősítő a Dali C6-tal tetszett. Sokáig Dali C8 volt itthon és elég sok erősítővel próbáltam, de sztereokkal valahogy nem jött ki, inkább eladtam.

Vendég

Sztereó erősitők

Lenne egy kérdésem.Nem nagyon vagyok otthon a témában ezért a segitségeteket kérném.
Van egy DENON AVR 1909-es házimozi erősítőm,Dali Concept 8 fronthangfalakkal és egy DALI Ikon sub mélyládával,és egy Cambridge Audio azur 650c cd lejátszóm.
Nem vagyok elégedett sztereo hallgatásnál az erősítővel ezért szeretnék venni ez sztereo erősítőt(CA 650a tipust)

Szerintem ne kösd össze őket, hanem sztereóban hallgasd külön a CA párost a Dalival, bár annak idején engem több helyen is lebeszéltek a CA Dali párosításról.. Lehet, hogy utána sem leszel teljesen elégedett..

Bazijoe
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Bazijoe »

Lenne egy kérdésem.
Nem nagyon vagyok otthon a témában ezért a segitségeteket kérném.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Mi lehet a baja?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Sztereó erősitők

Hát, egy jó GC az ütös tud lenni. Egy moddolt HB1 et hajtok vele, és nagyon jól zenélget. Enyim invertálós, DC csatolt, és egy Rcore állatról kapja a +/- 38 voltját, 4x 1500uF. Van két csövesem is, de inkább ezt hallgatom.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Hallgatózok és pörög az agyam...

Múltkor hallgatóztunk nálunk a láncomban cseréltük az erősítőt egy Denon PMA250-re (köszönet érte Péterbácsi-nak ).
Érdekes módon a 260-ast sokkal kellemesebb hallgatni, de megmaradtak a jó tulajdonságok a 250-ből (a 260-as sok országban 250 III ill. 250MK2 néven futott).
És valóban jobb is as 260-as!

Most éppen vendégeskedik nálam egy "Gain Clone KT."...
Elég jó így első-második hallásra!
Gondolkozok hogy érdemes egyáltalán gyári vasat keresgélnem...
Egyébként az utóbbi időben hallgattam pár vasat... és a Denonom egész jónak bizonyult az én láncomban!

De nagy fantáziát látok a DIY dolgokban (persze ha hozzá értő szakember készíti el)!

Vélemények a dologról, vagy csak én látom így a dolgot?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”