Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
igen, valszeg igazad van a sound art-tal kapcsolatban
az árához képest természetesen
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Sztereó erősitők
Sajnos, vagy nem sajnos, fapacinak túnyomórészt igaza van.
De az idő drága dolog, sőt hovatovább pénzbe is kerül.
Béla meg szeretné, ha pörögne a biznisz, de úgy, hogy folyamatosan a kiváló ár/érték arányt emlegetve (ami nagyobbrészt igaz is) azért több infót is kapjon a kuncsaft, mintha önkiszolgálóba vagy mm/saturn/stb.-ben vásárolna. Ez dícséretes kezdemény, de kezdemény.
Az önjelölt tutitipp mágusokról nekem is megvan a véleményem, különösen a használt cuccok vonatkozásában...
A kérdés jogos, a választ nem egyszerű megadni, mert ahány ember, annyiféle, és ha mondjuk van tíz kuncsaftjelölt, mindegyiknek ugyanannyi pénz van a zsebében, akkor mindenkinek ugyanaz az összeállítás lesz a pénzéhez képest az optimális? Ugye hogy nem?!
ennek fuss neki még1x, lécci, úgy, h elolvasod amiket pl. én írtam - mer' egyébként még kénytelen leszek azt hinni, valaki más használja a nick-edet... vagy anno nem te akartál mindenkinek vdh-t eladni/átkábelezni vele mindent, majd a dyno-(replika)-vonal jött, stb. ...
szal, néha tükörbe (is) kellene nézni, ó Mester
Ma sem változott meg az a véleményem, hogy egyes VdH kábelekkel bármilyen hangsugárzó hangzását tisztábbá lehet tenni, legfeljebb az árak mentek jócskán felfelé, és a tuningban más szempontok is előtérbe kerültek az amúgy igen fontos kábelezés mellett.
A Dynaudio dobozokkal két évig kereskedtünk, és replikát soha nem készítettünk, legfeljebb a 17W75 klónját (Dynavox gyártmány Tajvanról) használtuk teljesen egyedi tervezésű hangdobozokban. (Milvus, Otis). Akkor ezek voltak Magyarországon a legjobb ár/érték arányú hangdobozok.
Ma a Sound Art W2 Hivox tuninggal a legjobb ár/érték arányú forgalomba levő új hangdoboz, aki nem hiszi, járjon utána és/vagy hallgassa meg AtcBp-nél.
De "mindenki úgy élvez, ahogy tud" - ebben Vadásznak tökéletesen igaza van!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11249
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
te kereskedő vagy? mer' ha nem, akkor igazán többet nem tudsz tenni, mintha megkérdeznéd, mit hallott már, stb. a fórumon - mint ahogy ez rendszerint el is hangzik -, s a többi általad leírott dolog sem különbözik a fórumozástól. amit pont arra találtak ki, hogy a fizikailag bármi oknál fogva meglévő határokat valahogy leküzdje a pógár...
Régebben kereskedtem és gyártottam is, de ez hogy jön ide?
Beszélgetni a Neten is lehet. A mondókám a két soros kérdésre adott két soros válaszok ellen szólt. Teljesen mindegy, hogy fórumon, SMS-ben, vagy élő szóban teszik. Továbbá a hobbink vásárlási lázzá silányítása ellen is írtam néhány sort. Különbséget tennék a 60ezer forintért vehető legjobb AV erősítőre vadászó egyszeri érdeklődő és a valóban minőségre vágyó hifisták között. Előbbi "csupán" elégedett vásárló akar lenni, utóbbi pedig hobbi szinten űzi a dolgot. Egyik jelenséggel sincs semmi probléma, csak teljesen másról szólnak.
-
Vendég
Sztereó erősitők
egyébként a személyes kontaktusos tanácsadásban/véleménycserében én is sokkal jobban hiszek, s én is hívtam már jópár embert hozzám - de még Miskolcról vagy Gyöngyösről sem jöttek, inkább fórumoztak, pedig van gk. és a táv 45km...
szal szvsz, s mint már az elején is utaltam rá, alapvetően ugyanarról beszélünk
Mint már írtam azt tervezzük,hogy ha meg tudják szervezni az ott élők,akkor minden megyében lennének meghallgatások.A mi költségünkre küldünk majd azokból a cuccainkból,amire a legnagyobb igény mutatkozik.
Két héten belül indul az első ilyen.Megyénként meg kell szervezni és mi támogatjuk.
Nincs a helyszinen senki a cégünk részéről,tehát nincs aki valakit is rábeszéljen bármire is.Mivel tudom,hogy jók a termékeink,ezt is be merjük vállalni.
Mernék fogadást kötni,hogy nem sok követőnk fog akadni a kereskedők részéről.
A mai kereskedök legtöbjének az etikája és segetökéssége 0 azaz nulla!!
Amikor egy hivatalos forgalmazó arra ne vegye a fáradtságot hogy az árait közzé tegye a szépen megkreált honlapján mit várnak el?
sok ilyen céggel találkozni!Arról nem is beszélve hogy milyen az hogy egy terméknek az árát se tudják amikor többszöri telefonbeszélgetés után és személyes találkozo után azt képesek mondani hogy még nincs beárazva vagy még nincs kikalkulálva az ára mert nem tudják menyire lenne keresett!Egy olyan termékröl beszélek ami már lassan kifutó modell!!!A másik hivatalos forgalmazó nem tudja beszerezni az általa árult márka egyes darabjait ami persze nem egy horror árú valami.Ilyenkor mit gondoljon az ember?
A másik tendencia elmegy az ember a bemutatoba és lefikázzák a mások által árult termékeket.Az ilyen kereskedöktől nem veszek semmit és ezek egyre többen vannak.Elkéne az ilyen kereskedöknek gondolkodniuk és a forumokon visszafogni magukat.Remélem értik azok akikre gondolok.Volt olyan hogy a hallgatozás után megemlitve hogy az mégis jobb választás lenne amit ök nem forgalmaznak egyszer csak valaki elölépett egy szobából(gondolom a cégvezető vagy tulaj)és azt mondta szerez Ő olyat nekem.Kérdem hivatalos garanciával?Válasz feketén de akkor is jobb ha töle veszem meg mert azzal nem lesz gond.Érdekes
És van még érdekes tapasztalatom a kereskedökkel.
Sztereó erősitők
egyébként a személyes kontaktusos tanácsadásban/véleménycserében én is sokkal jobban hiszek, s én is hívtam már jópár embert hozzám - de még Miskolcról vagy Gyöngyösről sem jöttek, inkább fórumoztak, pedig van gk. és a táv 45km...
szal szvsz, s mint már az elején is utaltam rá, alapvetően ugyanarról beszélünk
Mint már írtam azt tervezzük,hogy ha meg tudják szervezni az ott élők,akkor minden megyében lennének meghallgatások.A mi költségünkre küldünk majd azokból a cuccainkból,amire a legnagyobb igény mutatkozik.
Két héten belül indul az első ilyen.Megyénként meg kell szervezni és mi támogatjuk.
Nincs a helyszinen senki a cégünk részéről,tehát nincs aki valakit is rábeszéljen bármire is.Mivel tudom,hogy jók a termékeink,ezt is be merjük vállalni.
Mernék fogadást kötni,hogy nem sok követőnk fog akadni a kereskedők részéről.
Webáruház:
Sztereó erősitők
látom veled sok dologban egyetértünk.
Mi természetesen a saját termékeinket ajánkjuk,de ha valaki járt nálunk az tapasztalhatta,hogy soha senkire sem beszéltünk rá semmit.
Az is ritkaságszámba megy,hogy össze tudja hasonlítani más gyártók termékeivel.
Nem kevés pénzt öltünk ebbe sem.
Webáruház:
Sztereó erősitők
SZVSZ,
Én a fórumozást kiemelném, mint az egyik legfontosabb "felületet" egy kezdő esetében, bérmentve! csak valahogy a 'tempón és a morálon' kellene változtatniuk, egyeseknek. Ami számomra a legfeltűnőbb, hogy ugyanazok a kérdések pörögnek visszatérően és megállás nélkül, szinte minden topicban, és a legritkább esetben veszik a kezdők a fáradtságot, hogy az érdeklődési szintjüknek megfelelő alapossággal, legalább a kiemelt topicot végigolvassák. A kérdéseik 50%-a már megválaszolt, -zömmel technikai kérdés. A másik 50% abszolválása pedig ezután jön, csakis ezután; Nincs 'ingyen' és azonnal semmi, Itt sem!
ne feledjük, hogy a történet onnantól már visszafelé ketyeg, hogy egy kezdő "bevásárol", ugyanis nem téglát vesz, amit beépít és otthagy ... Itt pejoratívan hangot vesz, amit még - előismeretei és megtapasztalási fokához mérve - nem jól ismer, és csak ezután tanul ... ezért sem egyformák az igényeik és az "ízlésük". Az alapkategóriából viszont az első adandó alkalommal ki fognak lépni. Ez nem pusztán vélemény, hanem statisztika. Pláne analog esetében. Ezért sem ajánlok (Én) analog alapkategóriában semmit ... hanem ott és akkor maradjon 'nyugodtan' a CDP.
mindig az ismeret -és tapasztalat hiánya a legfőbb oka a csereberének. Annak idején hosszú hónapokig csak a fórumokat olvasgattam, rákövetkező időszakban beszélgettem és eljártam hallgatózni ... mikor pedig megvettem az első Exclusive P10 TT-met, már sokat tudtam róla, és az egész analog 'cirkuszról' ... és otthoni körülmények között nem is ért meglepetés.
[tévedést elkerülve, nem ez az üdvözítő út, csak egy példa.]
mi a konklúzió?
az, hogy elsősorban ne csak nézzék, hanem olvassák is a fórumokat a kezdők, és mellette igenis szerezzenek auditív tapasztalatokat ... hogy felismerjék a hangot, azaz, hogy legyen saját véleményük. Ez pedig nem elkerülhető és kikerülhető "manőver". Enélkül el fognak bukni. És a bukás nem azt jelenti, hogy nem fognak tudni venni egy 100 -vagy 200eFt-os "többekáltaljónakmondottszettet", hanem perspektívák nélkül el fog indulni (idő kérdése) a shoppingolgatás, az állandó elégedetlenkedés ... És ez sem vélemény, hanem statisztika.
kb ez lenne az az út,ami követendő lenne mások számára is.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Béla meg szeretné, ha pörögne a biznisz, de úgy, hogy folyamatosan a kiváló ár/érték arányt emlegetve (ami nagyobbrészt igaz is) azért több infót is kapjon a kuncsaft, mintha önkiszolgálóba vagy mm/saturn/stb.-ben vásárolna. Ez dícséretes kezdemény, de kezdemény.
Az önjelölt tutitipp mágusokról nekem is megvan a véleményem, különösen a használt cuccok vonatkozásában...
Én örülök,hogy leírtátok,hogy hogyan nem,de szegény betérők akkor mit tegyenek?
SZVSZ,
Én a fórumozást kiemelném, mint az egyik legfontosabb "felületet" egy kezdő esetében, bérmentve! csak valahogy a 'tempón és a morálon' kellene változtatniuk, egyeseknek. Ami számomra a legfeltűnőbb, hogy ugyanazok a kérdések pörögnek visszatérően és megállás nélkül, szinte minden topicban, és a legritkább esetben veszik a kezdők a fáradtságot, hogy az érdeklődési szintjüknek megfelelő alapossággal, legalább a kiemelt topicot végigolvassák. A kérdéseik 50%-a már megválaszolt, -zömmel technikai kérdés. A másik 50% abszolválása pedig ezután jön, csakis ezután; Nincs 'ingyen' és azonnal semmi, Itt sem!
ne feledjük, hogy a történet onnantól már visszafelé ketyeg, hogy egy kezdő "bevásárol", ugyanis nem téglát vesz, amit beépít és otthagy ... Itt pejoratívan hangot vesz, amit még - előismeretei és megtapasztalási fokához mérve - nem jól ismer, és csak ezután tanul ... ezért sem egyformák az igényeik és az "ízlésük". Az alapkategóriából viszont az első adandó alkalommal ki fognak lépni. Ez nem pusztán vélemény, hanem statisztika. Pláne analog esetében. Ezért sem ajánlok (Én) analog alapkategóriában semmit ... hanem ott és akkor maradjon 'nyugodtan' a CDP.
mindig az ismeret -és tapasztalat hiánya a legfőbb oka a csereberének. Annak idején hosszú hónapokig csak a fórumokat olvasgattam, rákövetkező időszakban beszélgettem és eljártam hallgatózni ... mikor pedig megvettem az első Exclusive P10 TT-met, már sokat tudtam róla, és az egész analog 'cirkuszról' ... és otthoni körülmények között nem is ért meglepetés.
[tévedést elkerülve, nem ez az üdvözítő út, csak egy példa.]
mi a konklúzió?
az, hogy elsősorban ne csak nézzék, hanem olvassák is a fórumokat a kezdők, és mellette igenis szerezzenek auditív tapasztalatokat ... hogy felismerjék a hangot, azaz, hogy legyen saját véleményük. Ez pedig nem elkerülhető és kikerülhető "manőver". Enélkül el fognak bukni. És a bukás nem azt jelenti, hogy nem fognak tudni venni egy 100 -vagy 200eFt-os "többekáltaljónakmondottszettet", hanem perspektívák nélkül el fog indulni (idő kérdése) a shoppingolgatás, az állandó elégedetlenkedés ... És ez sem vélemény, hanem statisztika.
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Sztereó erősitők
és ha mondjuk van tíz kuncsaftjelölt, mindegyiknek ugyanannyi pénz van a zsebében, akkor mindenkinek ugyanaz az összeállítás lesz a pénzéhez képest az optimális? Ugye hogy nem?!
Ezzel én is egyetértek.
Webáruház:
Sztereó erősitők
sokszor maguk sem tudják, h mit akarnak, vagy mi a baj a jelenlegi rendszerével, csak valami nem tetszik neki. Itt van példának V.Norbi86 a Cav Dp880A dobozzal, már maga sem tudja eldönteni a dobozzal a helységgel, a rendszer egyéb elemével, vagy mivel is van a gond. Ilyenkor bizony igen jól jön egy fapaciféle hozzáértő ember személyes tanácsa, segítsége. Itt leírhatunk millió egyezer dolgot, de nem fogunk tudni igazán segíteni, csak terelgetjük balra jobbra...
Remélem V.Norbi nem veszi ezt sértésnek, h őt hoztam fel példának, ha igen akkor elnézést, nem ez lenen a célom.
Dehogy sértődtem meg elvégre teljesen igazad van!Nekem a tanácsok és ötletek azok csak hasznosak mert úgy talán könyebb rájönni az adott jelenség okára!Most Például elkoldultam a Wharfedale valdus 200 akat és gondoltam kiprobálom azt is!Rákötöttem a HK 970 re és nem egy nagy minőség a CAV-ot megsem közeliti minőségben de érezni,hogy ezek érzékenyebb dobozk a CAV-ot nehezebben hajtja meg az erősítő ezeket nagyon könnyen meghajtja!Lehetséges,hogy érzékenyebb dobozkra van szükségem!Ugyan azt tapasztalom a Wharfedalenél mint a sony-nál jobban betölti a teret a zene az egész nyiltabb!Talán monitorsugárzó kellene nekem!Most a napokban elkoldulom tesóm többi dobozát is!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Én is egyet értek fapacival, ami igen ritka dolog Ezért is írtam, h itt nagyon sokan azonnal dobnak választ, legyen szó bármilyen termékről..Ez kissé fura, mert ahhoz minden egyes terméket ismernie kell, nem 1 napos meghallgatás után, hanem minimum 1-2 hónapos együttélés után. Itt felmerül az emberben a kérdés, honnan a jó istenből ismer ez a pali mindent?
A másik a beszélgetés, ami valóban sokkal hamarabb célra vezet mint itt az a néhány mondat. De itt sajnos erre van lehetőség. Mi itt Kecskeméten is azért ülünk össze, h megismerjük egymás személyét, zenei ízlését, és egyből könnyebb a másiknak segíteni ha tovább akar lépni.
Sokkal inkább megnyílik az ember személyesen, és jobban kilehet puhatolni, h mit is akar hallani, hallgatni. A kezdők sokszor maguk sem tudják, h mit akarnak, vagy mi a baj a jelenlegi rendszerével, csak valami nem tetszik neki. Itt van példának V.Norbi86 a Cav Dp880A dobozzal, már maga sem tudja eldönteni a dobozzal a helységgel, a rendszer egyéb elemével, vagy mivel is van a gond. Ilyenkor bizony igen jól jön egy fapaciféle hozzáértő ember személyes tanácsa, segítsége. Itt leírhatunk millió egyezer dolgot, de nem fogunk tudni igazán segíteni, csak terelgetjük balra jobbra...
Remélem V.Norbi nem veszi ezt sértésnek, h őt hoztam fel példának, ha igen akkor elnézést, nem ez lenen a célom.
Sztereó erősitők
Az egyik tesóm beszerzett egy HK980 erősítőt egy HD980 cd lejátszóval!Kicsit teszteltük!Amit otthon találtunk dobozt mindennel kiprobáltuk!A dobozok egy Régebbi Jamo talán xs sorozatból való nem figyeltem aztán egy Cerwin Vega Ve12 f és egy Wharfedale Valdus 200 al is!A Wharfedale az nem ennek az erősítőnek való doboz!A Jamokkal elég jó volt volt dinamika és nekem tetszett!A Cerwin Vega dobozokkal brutálisan szólt de nem volt annyira zenei mint a kisebb Jamokkal!A zene az Metallica koncert dvd aztán Piramis és egy kis Ray Charles is!A Ray Charles a Jamokon szólt a legjobban!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Akik gyakran csereberélik készülékeiket, ráadásul hasonló (legtöbbször 50-150eFt)árfekvésben, inkább használt holmikat, azok azt hiszik, hogy ők már sokat tapasztaltak, hiszen mennyi audio cuccot kipróbáltak már! Az ilyenektől legtöbbször nem érdemes tanácsot kérni, mert ezekre az emberkékre igaz a mondás: a kibicnek semmi sem drága, "ha nem tetszik neki, majd lecseréli másra" hozzáállás. Ennél sokkal jobb egy kereskedésben érdeklődni, újat hazavinni, kipróbálni, és ha nem tetszik, úgyis vissza lehet vinni, hogy bocs, ez nem az én világom. Egy valódi kereskedőnek a szeme sem rebben, inkább kitalál valami más ajánlatot. Ez kellene, valódi kereskedés, valódi kereskedőkkel. Én bárhová betérek bármit is vásárolni, azonnal látom, ki a valódi kereskedő. És szívesebben vásárolok ott, mint másutt, még ha pár százalékkal drágább is a holmi.
Na itt van a netes kereskedések abszolút hátránya. Hiába lehet visszaküldeni, kétszeri posta bukta, idő, idegeskedés, és nincs másik normális ajánlat, mert totálisan személytelen az egész, nincs garancia, hogy a következő termék megfelelő lesz.
Azért mert valaki cserélgeti a cuccait nem biztos hogy csak azt hallgatja hanem van egy cucca amihez hozzá se nyul csak vesz valamit amit kiprobálna mert érdekli aztán ha nem tetszik neki eladja.Ismerek olyan embert aki 15!!!éve változatlanul ugyan azt hallgatja de az teszi boldoggá hogy készülékeket probálgasson és cserélgesse.És mégse cseréli a rendszerében a készülékeket csak vesz mellé valamit majd eladja.
De érdekes mert inkább akkor derül ki 50-150ezer között mi a jobb ha cserélgeti az ember mert akkor megismerheti a külömbségeket a saját rendszerében.
Ez egy kicsit ellent mondás a valoságnak.Hogyan is tudnád meg melyik a jobb adott összegért ha nem probálod ki???Mások tanácsaira hallgatsz netán?Akkor kezdödik a körforgás ami elkezdödött ott hiába ajánl valaki valamit az feleslege.
A kereskedönek érdeke mást kitalálni nehogy elessen a profittól és más kereskedöhöz vigye a pénzt a leendö vásárló.
Ezért sokszor megtalálni több gyártó termékét egy kereskedönél nehogy már máshogy vigye azt a kis pénzt.Legyen A B C esetleg D terve is nehogy ráfaragjon.De viszont kevés kereskedö van aki felépitett egy olyan irány vonalat hogy esetleg egyik terméke tökéletesen illeszkedjen más általa árult motyohoz.Igy születnek meg a sokszor hallgathatatlan rendszerek olyan felállásban hogy az már vicc sokszor.
Ezért keressük fel a kereskedöt?Ezért adjunk neki bizalmat?Az ilyet mesziről kerülje el inkább a leendö vásárló!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Az ember ad egy pár tippet a kérdezöknek és ha él vele megfogadja meghallgatja.
Ha nem akkor sincs semmi baj.
Érdekes modon vannak bevált rendszerek amik sok embernek tetszhet.Ha több ilyen klasszikus felálást meghallgat az ember "de persze ezért kell több féle hangkarakterrel rendelkezöt ajánlani" nagyából el tudja dönteni melyik felé hajlik a füle és melyik tetszik és elégiti ki vágyait.
- fülelek
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Akik gyakran csereberélik készülékeiket, ráadásul hasonló (legtöbbször 50-150eFt)árfekvésben, inkább használt holmikat, azok azt hiszik, hogy ők már sokat tapasztaltak, hiszen mennyi audio cuccot kipróbáltak már! Az ilyenektől legtöbbször nem érdemes tanácsot kérni, mert ezekre az emberkékre igaz a mondás: a kibicnek semmi sem drága, "ha nem tetszik neki, majd lecseréli másra" hozzáállás. Ennél sokkal jobb egy kereskedésben érdeklődni, újat hazavinni, kipróbálni, és ha nem tetszik, úgyis vissza lehet vinni, hogy bocs, ez nem az én világom. Egy valódi kereskedőnek a szeme sem rebben, inkább kitalál valami más ajánlatot.
Ez kellene, valódi kereskedés, valódi kereskedőkkel. Én bárhová betérek bármit is vásárolni, azonnal látom, ki a valódi kereskedő. És szívesebben vásárolok ott, mint másutt, még ha pár százalékkal drágább is a holmi.
Na itt van a netes kereskedések abszolút hátránya. Hiába lehet visszaküldeni, kétszeri posta bukta, idő, idegeskedés, és nincs másik normális ajánlat, mert totálisan személytelen az egész, nincs garancia, hogy a következő termék megfelelő lesz.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Látom, a vitaindítóm lassan eléri célját.
Ki milyen módon ad tanácsot a barátjának? A 3 mondatban megfogalmazott helyzetfelmérés után adott tipp összemérhető-e egy hosszabb beszélgetés után közölt javaslattal? Tudom, hogy mindenki biztos tippet, tuti megoldást vár fél perc alatt, de ilyen nagyon ritkán van. HiFiben sincs ez másként. A kereskedő kénytelen a saját portékáját ajánlani. Dömping termék esetén az ajánlás is dömpingszerű lesz. Komoly kereskedő, vagy hifista nem ad tanácsot helyzetfelmérés nélkül.
Beszélgetés alatt én beszélgetést értek, nem 3 soros levélváltást, pláne nem igehirdetést. A kérdező elmondja, mit szeretne, eddig miket hallott, azokról milyen véleménye van. Mutatok neki néhány zenét, berendezést, ő elmondja a benyomásait. Nincs benne semmi tukmálás, mivel nálam gyakorlatilag már semmilyen gyári HiFi cucc nincs. Mindezek alapján már mondhatok neki néhány cuccot az általam ismertek közül (ami persze a piaci kínálat apró töredéke), amiket én kipróbálnék a helyében otthon, saját környezetben. Végig arról van szó, hogy én mit tennék a helyében. Ennél tovább a szerepem nem terjedhet, már így is a kuruzslás határait súroljuk, ugyanakkor talán több értelme van ennek, mint mindenkinek ugyanazt a 3 hangdobozt és 2 erősítőt ajánlani, ami e fórumon jellemző.
Vannak helyzetek, amikkel nincs mit kezdeni. Ilyen pl. az előre elrendeltetés, mikor hősünknek valami okból (pl. személyes szimpátia a kereskedő, gyártó irányába) erősen szimpatikus egy márka, típus és gyakorlatilag csak olyan véleményt fogad el, ami támagatja őt a már meghozott, de még önmaga felé sem felvállalt döntésében. Egy összeghatár alatt ismét nincs értelme variálni. Ha valaki túl kevés pénzből újat akar venni, arra csak azt lehet mondani, vegye meg a szimpatikusabb a kinézetűt, vagy amelyik jobban megy a bútorhoz.
Tanácsért nem csak Budapestre lehet menni. Erősen kétlem, hogy bárhol is lakik valaki ebben az országban, 2-3 órás utazással ne érne el néhány tapasztaltabb hifistához. Nem is vásárlási tanácsért, hanem inkább a szélesebb rálátásért. Jónéhányat ismerek, akik szívesen látnak érdeklődőket egy beszélgetésre, ha már közös hobbiról van szó. Tudom, sokaknak ennyit sem ér a dolog és inkább fórumokon várja a tuti tippet, vagy éppen ilyen-olyan tesztbeszámolókban keresi a megoldást. Ez sem tilos, csak hát ennek az egésznek nem erről kellene szólnia. A hifizés nem mindenkinél merül ki a vásárlásban. Az azonos érdeklődésű emberek rendszeresen összejárnak, véleményt cserélnek, új készülékeket és zenéket ismernek meg, közben jól érzik magukat. Ettől nevezzük hobbinak ezt az egész dolgot.
A kereskedö az kereskedö marad de ne kezdje már el lesajnálni a használt de jó holmikat azért mert a drága és sokszor minösithetelen minöségü cuccát el kell adni mert ha a nem teszi meg ezen a kis piacon mint Mo akkor éhen hal.
Sok a jó termék de kicsi a felvevö piac és ha még ezt a kis piacot elárasztja a jóminöségü olcsobb cucc ami jobb is mint az új drágább akkor szorul a hurok.Ha meg ezzel a versenyhezettel nem tud sok mindent kezdeni hagya abba.Van egy érzésem hogy havonta több használt termék kerül eladásra mint új.
Arról nem is beszélve sokan választják ezt az utat mert a pénzéért többet kap mint az új holmitól.Ha meg egy kereskedö ennek bármilyen formájban hangot ad ami a soraiból kiolvasható örüljön hogy van még egy kis réteg aki neki szavazaott bizalmat.Nekem ez a hozzáálás nem nyeri el a bizalmamat.
- fülelek
- V.I.P.

Sztereó erősitők
A kérdés jogos, a választ nem egyszerű megadni, mert ahány ember, annyiféle, és ha mondjuk van tíz kuncsaftjelölt, mindegyiknek ugyanannyi pénz van a zsebében, akkor mindenkinek ugyanaz az összeállítás lesz a pénzéhez képest az optimális? Ugye hogy nem?!
Sztereó erősitők
Webáruház:
- fülelek
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Ki milyen módon ad tanácsot a barátjának? A 3 mondatban megfogalmazott helyzetfelmérés után adott tipp összemérhető-e egy hosszabb beszélgetés után közölt javaslattal? Tudom, hogy mindenki biztos tippet, tuti megoldást vár fél perc alatt, de ilyen nagyon ritkán van. HiFiben sincs ez másként. A kereskedő kénytelen a saját portékáját ajánlani. Dömping termék esetén az ajánlás is dömpingszerű lesz. Komoly kereskedő, vagy hifista nem ad tanácsot helyzetfelmérés nélkül.
Beszélgetés alatt én beszélgetést értek, nem 3 soros levélváltást, pláne nem igehirdetést. A kérdező elmondja, mit szeretne, eddig miket hallott, azokról milyen véleménye van. Mutatok neki néhány zenét, berendezést, ő elmondja a benyomásait. Nincs benne semmi tukmálás, mivel nálam gyakorlatilag már semmilyen gyári HiFi cucc nincs. Mindezek alapján már mondhatok neki néhány cuccot az általam ismertek közül (ami persze a piaci kínálat apró töredéke), amiket én kipróbálnék a helyében otthon, saját környezetben. Végig arról van szó, hogy én mit tennék a helyében. Ennél tovább a szerepem nem terjedhet, már így is a kuruzslás határait súroljuk, ugyanakkor talán több értelme van ennek, mint mindenkinek ugyanazt a 3 hangdobozt és 2 erősítőt ajánlani, ami e fórumon jellemző.
Vannak helyzetek, amikkel nincs mit kezdeni. Ilyen pl. az előre elrendeltetés, mikor hősünknek valami okból (pl. személyes szimpátia a kereskedő, gyártó irányába) erősen szimpatikus egy márka, típus és gyakorlatilag csak olyan véleményt fogad el, ami támagatja őt a már meghozott, de még önmaga felé sem felvállalt döntésében. Egy összeghatár alatt ismét nincs értelme variálni. Ha valaki túl kevés pénzből újat akar venni, arra csak azt lehet mondani, vegye meg a szimpatikusabb a kinézetűt, vagy amelyik jobban megy a bútorhoz.
Tanácsért nem csak Budapestre lehet menni. Erősen kétlem, hogy bárhol is lakik valaki ebben az országban, 2-3 órás utazással ne érne el néhány tapasztaltabb hifistához. Nem is vásárlási tanácsért, hanem inkább a szélesebb rálátásért. Jónéhányat ismerek, akik szívesen látnak érdeklődőket egy beszélgetésre, ha már közös hobbiról van szó. Tudom, sokaknak ennyit sem ér a dolog és inkább fórumokon várja a tuti tippet, vagy éppen ilyen-olyan tesztbeszámolókban keresi a megoldást. Ez sem tilos, csak hát ennek az egésznek nem erről kellene szólnia. A hifizés nem mindenkinél merül ki a vásárlásban. Az azonos érdeklődésű emberek rendszeresen összejárnak, véleményt cserélnek, új készülékeket és zenéket ismernek meg, közben jól érzik magukat. Ettől nevezzük hobbinak ezt az egész dolgot.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Szerintem jó erről beszélni,de egy dolgot nehezem vagy hajlandó elhinni úgy látom. 100000 Ft-nál nem így gondolkodnak az emberek.Hidd el nem hiába csináltam szavazást a hifisták vásárlási szokásairól.
Miből gondolod, hogy nem hiszem el? Ezért kértem, olvasd el még1x a mondataimat, de lehetséges, hogy hiába.
Sztereó erősitők
1,A mulltiknál megveszem az akciós készüléket [ 2 ] [2.86%]
2,A haverom rábeszél valamire,mert ő jobban ért hozzá. [ 3 ] [4.29%]
3,Hifi újságok teszteredményei alapján vásárolok [ 2 ] [2.86%]
4,Körbejárok pár kereskedőt és így döntök. [ 11 ] [15.71%]
5,Fórumokon kérek tanácsot [ 22 ] [31.43%]
6,Vaterán és más hasonló helyeken veszek használt cuccokat. [ 11 ] [15.71%]
7,Kizárólag adott márka érdekel,más nem. [ 3 ] [4.29%]
8,Nyílt bemutató napon,vagy kiállításon közösen haverokkal választom ki. [ 2 ] [2.86%]
9,Több ismerős kereskedő,vagy gyártó cégtől kérek otthoni meghallgatásra demo készülékeket,ha adnak. [ 12 ] [17.14%]
10,Elsősorban a design alapján döntök. [ 2 ] [2.86%]
Összes szavazat: 70
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=19211
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szerintem jó erről beszélni,de egy dolgot nehezem vagy hajlandó elhinni úgy látom.
100000 Ft-nál nem így gondolkodnak az emberek.Hidd el nem hiába csináltam szavazást a hifisták vásárlási szokásairól.
Webáruház:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
-
Vendég
Sztereó erősitők
Menj Fapacihoz hallgatozni és beszélgetni utána kiderül.
Én még nem voltam,de ő már igen.
fapacit is meg kell védenem,mert jó szakember,csak szerintem maga sem gondolta át amit beírt,tehát lehet,hogy nem nekem kellett volna javasolnai,hogy olvassam újra.
Aki 100000 Ft-os keretből akar hifit venni,kíváncsi lennék mi sülne ki egy ilyen beszélgetés után.
nem kövezem meg de ezt tényleg át kéne gondolnia ha már segiteni akart