Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2996

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Árban nem szeretném ha nagyon sok lenne, olyan 20-30e körülire gondoltam, esetleg ha tényleg nagyon megéri a cucc akkor 40.

Jungson JA66C

ja, most nézem, hogy neked normális füles kimenet is kell, az ezen nincs!

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok, 
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy erősítőt szeretnék venni a PC-hez, de egyáltalán nem vagyok jártas a témában.
Egy Asus Xonar DX hangkártyám van, Sennheiser PC 350-es fejhallgatóval, plusz rá lenne még kötve egy öreg TV, meg egy szintén nem mai darab stereo hifi.
A lényeg a fejhallgató kihajtása lenne, leginkább játszok vele, de néha zenét is hallgatnék s annál elég gyengécskén szól, egy hozzáértőbb barátom is azt mondta, hogy lenne még benne tartalék csak ki kellene hozni belőle.

Ez a füles elvileg a HD 555 átalakított verziója, azt egy MM üzletben kitudtam pröbálni, nagyon jól szólt, otthon ugyanannál a DVD-nél a PC 350 messze elmaradt mellette, de hát persze MM-ben gondolom valami normális erősítőt használnak.

Árban nem szeretném ha nagyon sok lenne, olyan 20-30e körülire gondoltam, esetleg ha tényleg nagyon megéri a cucc akkor 40.
Egy másik fórumon a Behringer AMP 800-at ajánlották, árban rendben is lenne, de a neten elég vegyes véleménnyel vannak róla.
Ti mit tudnátok ajánlani?

Ha a táv nem olyan fontos akkor a Denon PMA260-ast ajánlanám (jó hang és a füles része is jó)!
Vagy a MenőManó-t!
20-30 között nem találsz jobbakat!

Ja és most jutott eszembe ez a Rotel!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

birno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: birno »

Sziasztok,

Olyanban kérném a segítségeteket, hogy erősítőt szeretnék venni a PC-hez, de egyáltalán nem vagyok jártas a témában.
Egy Asus Xonar DX hangkártyám van, Sennheiser PC 350-es fejhallgatóval, plusz rá lenne még kötve egy öreg TV, meg egy szintén nem mai darab stereo hifi.
A lényeg a fejhallgató kihajtása lenne, leginkább játszok vele, de néha zenét is hallgatnék s annál elég gyengécskén szól, egy hozzáértőbb barátom is azt mondta, hogy lenne még benne tartalék csak ki kellene hozni belőle.

Ez a füles elvileg a HD 555 átalakított verziója, azt egy MM üzletben kitudtam pröbálni, nagyon jól szólt, otthon ugyanannál a DVD-nél a PC 350 messze elmaradt mellette, de hát persze MM-ben gondolom valami normális erősítőt használnak.

Egy másik fórumon a Behringer AMP 800-at ajánlották, árban rendben is lenne, de a neten elég vegyes véleménnyel vannak róla.
Ti mit tudnátok ajánlani?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én már ki is dobtam az enyémet. Francnak sem kell ilyen égő sz@r...

jól el vagytok.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

az evo jóval olcsóbb ennél, s  jóval gyengébb hangú is.
Nagyon gyenge cucc. Nem is értem, miért égeti magát a Creek vele.

???

Én már ki is dobtam az enyémet. Francnak sem kell ilyen égő sz@r...

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

az evo jóval olcsóbb ennél, s  jóval gyengébb hangú is.

???
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

milyen akusztikus környezeted van?Kicsi (nearfield), vagy nagyobb?

Olyan 20 nmes szoba és sok cuuc van benne, nem döng. És olyan 3m-ről hallgatok zenét.
Halkan hallgatod inkább a zenét, vagy a WAF -és szomszéd-tűrőképesség minimuma mellett "amit & ahogy szól"?
Vagy elég halkan hallgatom mondjuk este, vagy nagyon hangosan.
Alapjaiban csöves vagy SS a rendszered?
Nincs cső a rendszerben.
Ismered e és kedveled e a stúdiós hangzást (felvétel rögzítési alkalmazás) vagy inkább a házi audió alkalmazás hangját?
Nem ismerem a stúdiós cuccokat, így nem tudom megmondani. Bár egyszer hallottam egy 8020as Genelecet sz.gép hangszórónak használva, az tetszett.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Beszélgetés alatt én beszélgetést értek, nem 3 soros levélváltást, pláne nem igehirdetést. A kérdező elmondja, mit szeretne, eddig miket hallott, azokról milyen véleménye van.
Kiváncsi lennék egy ilyen beszélgetésre.
Ha nem gond akkor elkezdem, aztán majd meglátjuk hova jutunk:)
Akit nem érdekel a téma az inkább ugorja át, mert lehet hosszú lesz. Meg aztán elméleti szinten érdekel, mit mond rá fapaci:)

Leírom akkor, hogy mit hallgattam eddig otthon:

Még régen vettem egy B&W 602 s3-mat, mert neten szimpatikusnak tűnt és mikor meghallgattam, akkor is tetszett, bár nem volt bejáratva, így nagyon nyers volt. Azt hiszem inkább az ár, meg a kinézet miatt vettem meg akkor. Ezenkívül vettem anno egy marantz sr 7000 házimozi erősítőt, mert ugye kezdőként azt hittem, hogy HM erősítő kell, ha filmet is akarok nézni. És tulajdonképpen egész jól elvoltam velük. Szerencsére így utólag azt kell mondjam, hogy az a régi marantz egyáltalán nem rossz sztereóra se egy szintig. Aztán sokat olvasgattam és hallottam a HEED Canopusról és olcsón hozzájutottam egy párhoz, amit a frontok végfokaként használtam. Aztán rájöttem, hog nem attól lesz jó egy film, hogy 5.1ben hallom, ahogy a helikopter elmegy mögöttem. Így vettem egy Luna-t, majd még egy par Canopust a bi-amp miatt. Majd egy cd lejátszót(marantz cd-94, ami már át volt alakítva Bodor Feri által), mert idegesített a dvd lejátszó sípolása, mikor cd-t pörgetett. Tetszett a dinamika, és hogy halkan is nagyon jól szól az egész rendszer, sőt. Viszont az akkori szobám olyan volt, hogy eléggé puffogott alul, meg nem votl precíz. De az is lehet, hogy nem helyeztem el jól, vagy a rendes álványok hiánya okozta a dolgot. Így a reflex lyukba beletttem a szivacsot, ami ezt a problémát tulajdonképpen megoldotta. Egy hivox akcióban füllek tuningolta a dobozt, mai után már nem kellett a szivacs, gondolom, a csillapító cseréje oldotta meg a problémát. Majd lett rendes Vallhala állványom. Így most azt kell mondjam, nagyon szeretem a cd-94, Luna, Canopus bi-amap, 602 s3 rendszerem. Egyszer visszakötöttem a HM erősítőt, és mint előfokot használtam és egész meg voltam elégedve, aztán visszakötöttem a Luna-t, és hát az azért nagyon más kategória. Sokkal zeneibb, ha lehet ezt így megfogalmazni. Talán jobban olyan az érzése az embernek, hogy a hangszerek különálló egységek, mégis együtt szólnak. Na ebbe bele lehet kötni:)

Úgy érzem nekem fontos a ritmus a zenében. A feszes pattogós, precíz előadás. Főként rock-ot, metált hallgatok(Metallica, Slipknot, Slayer, Soulfly, Static-x, Megadeth, Paradise Lost, stb), de szoktam Jazz szerű dolgokat is hallgatni, de ott is azokat, amelyikben sok történés van. Nem igazán a lány gitárral bonyolultságú zenék tetszenek, hanem inkább az összetettebb zenék. Ezenkívül nagyon szeretem a koncertfelvételeket, valahogy jobban magukkal ragadnak, mint a stúdióalbumok.

nos, hogy konkrétum is elhangozzon, persze csakis az Én ""felelősségemre"" erősítők topic lévén, és kihangsúlyozva azt a későbbi kritériumodat, hogy

"nem mész azonnal megvenni, csak úgy, ... valamit ..."

az igaz, hogy közöltél számos információt, de (számomra például) a lényeges kérdések szóba sem kerültek. Most vonatkoztassunk el attól, hogy a felsorolt készülékeid közül bármelyiket is ismerném, maradjunk annyiban, hogy fogalmam sincs róluk (ami éppen kábé 100%-ban fedi is a valóságot) ...

tehát,
milyen akusztikus környezeted van? Kicsi (nearfield), vagy nagyobb? Halkan hallgatod inkább a zenét, vagy a WAF -és szomszéd-tűrőképesség minimuma mellett "amit & ahogy szól"? Alapjaiban csöves vagy SS a rendszered? Ismered e és kedveled e a stúdiós hangzást (felvétel rögzítési alkalmazás) vagy inkább a házi audió alkalmazás hangját? etc.

SZVSZ amire gondolsz, a kompresszió nélküli extrém dinamikus kontrasztot (vagy legalábbis minimális kompresszióval) jól "szolgálják" a Prosound driverek. Bár Én nem rendelkezem például Genelec-el kapcsolatos tapasztalattal, -amelyeket fapaci jóval korábban említett, de valószínűleg kiváló választások lennének, ha ... ha 1, azaz egy 8250A helyett kettő beleférne a keretedbe.

tehát, látatlanban és feltételezésre építve, Én rádnézve most közeltéri zenehallgatásról beszélnék. Egy koaxialis típusú drivernek számos határozott előnye van a közeli-tartományú zenehallgatás szempontjából. Fontos kiemelni, hogy a koaxialis válasza pontosan a tengelyen lesz a legrosszabb, és kb. talán a tengely mellett 15foktól ideális hallgatni. Szokták'volt mondani: "egy koaxialis nem jól veszi célba a fülünket", különösen nearfield monitorozással. Hasonlóan mint a tölcsér (round) vagy waveguide;

így elsőre és azonnal, Én talán az SP Technology (nagyszerű) 2-utas waveguide alapú monitorát, a TimePiece-t ajánlanám. Nagyon-nagyon jó dinamika (bár nem Prosound drivereket használ) -és basszuskiterjesztés jellemzi. Relatíve sok power-t igényel, bár nem nagy hatékonyságú doboz.

http://www.enjoythemusic.com/Magazine/e ... nology.htm

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11249
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Azért gondoltam, hogy így megy, mert mintha ezt írtad volna. De sehova nem jutottunk vele, ugyanúgy, mint a kétsoros kérdésekre adott kétsoros válaszok esetében, ami ellen fellázadtál. Ami mondjuk sejthető volt, ezért próbáltam elkezdeni a dolgot, hátha megy amit javasoltál. De hát ez van. 
Beszélgetni a Neten is lehet. A mondókám a két soros kérdésre adott két soros válaszok ellen szólt. Teljesen mindegy, hogy fórumon, SMS-ben, vagy élő szóban teszik. by fapaci
Eddigi írásos szövegváltásunk élő szóban kb. 4 perc alatt lefolytatható lett volna, én pedig 1-2 órás beszélgetésről, közös zenehallgatásról beszéltem. Ez az én módszerem, ettől még mindenki élvezhet a maga módján, de gyanítom, Te sem 4 perc alatt találtad ki, milyen cuccokból álljon a rendszered.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mondj már egy konkrét hangfalat, ami megfelelne nekem mondjuk 500e-ig. Ismersz pár típust. Most nem kell úgy ajánlanod, hogy rohanok megvenni, vagy ilyesmi, meg nem kell teljesen tökéletes ajánlatnak lennie.
Ha még mindig azt hiszed, ez így megy, nem én vagyok az embered. Amúgy meg 500e alatti új áron nem is nagyon tudok olyan dobozt, ami komoly energiákat lenne képes megmozgatni, már ha ugyanazt értjük ez alatt.

Azért gondoltam, hogy így megy, mert mintha ezt írtad volna. De sehova nem jutottunk vele, ugyanúgy, mint a kétsoros kérdésekre adott kétsoros válaszok esetében, ami ellen fellázadtál. Ami mondjuk sejthető volt, ezért próbáltam elkezdeni a dolgot, hátha megy amit javasoltál. De hát ez van.

Beszélgetni a Neten is lehet. A mondókám a két soros kérdésre adott két soros válaszok ellen szólt. Teljesen mindegy, hogy fórumon, SMS-ben, vagy élő szóban teszik. by fapaci

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2996

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Mondj már egy konkrét hangfalat, ami megfelelne nekem mondjuk 500e-ig. Ismersz pár típust. Most nem kell úgy ajánlanod, hogy rohanok megvenni, vagy ilyesmi, meg nem kell teljesen tökéletes ajánlatnak lennie.
Ha még mindig azt hiszed, ez így megy, nem én vagyok az embered. Amúgy meg 500e alatti új áron nem is nagyon tudok olyan dobozt, ami komoly energiákat lenne képes megmozgatni, már ha ugyanazt értjük ez alatt.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

az evo jóval olcsóbb ennél, s jóval gyengébb hangú is.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

A Creek Classic 5350SE tipusú erősítőjéhez volt valakinek szerencséje. A creek evo-khoz képest milyen a hangja?
Nem is említhetőek egy lapon, mivel az 5350 SE utódja a Destiny.
Az 5350 SE egy nagyon jó erősítő.

biztos az utodja?

Az 5350SE classic sorozat.

Nem kötözködésből irtam.

Én ezt értem 5350 SE alatt:
Creek

Vagy most is fut valami Classic széria?

Na de végül is mindegy, hogy mi minek az utódja. az evo jóval olcsóbb ennél, s jóval gyengébb hangú is.
Naim-ZU

Vendég

Sztereó erősitők

A Creek Classic 5350SE tipusú erősítőjéhez volt valakinek szerencséje. A creek evo-khoz képest milyen a hangja?

biztos az utodja?

Az 5350SE classic sorozat.

Nem kötözködésből irtam.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Naim-ZU

Vendég

Sztereó erősitők

A Marantz PM75-ösről tud valaki esetleg valamit?
Mi érdekelne róla?

látom neked az van.

Nem rossz masina.Én nagyon szerettem.

Jó nehéz és erős masina az biztos

Vendég

Sztereó erősitők

Mit szeretnél tudni róla?

Volt anno nekem egy ilyen masina és ha vaterást heccölted ki annak minden porcikáját ismerem mert az enyém volt!!!!

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ruczak »

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Mi érdekelne róla?

Ment privi!

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

Mi érdekelne róla?
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Moha1976
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Moha1976 »

vagy látnok lennék mégis?  

Ha az vagy, akkor jósolhatnál nekem ötöslottó számokat.

Viccet félretéve, saját kárán tanul az ember. Mire odáig eljut valaki, hogy egy hozzáértő hifishez eljut zenét hallgatni, addigra úgyis elkölti a többszörösét olyan dolgokra, ami nem jó neki.
Vagy csak én költöttem sokat hifire, mire nagyjából rátaláltam a helyes útra???

Nem , nemcsak te...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

És mi ajánlanál, ha azt szeretném, hogy nagyobb tömege legyen a zenének. Mondjuk egy koncertfelvételnél vágjon mellbe a lábdob, ami most nincs a kis membrán és polcsugárzó miatt.
Kérdésedben ott a válasz is.

grrr belőled semmi konkrét típust nem tudtam kihúzni. :)

menj el beszélgetni.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

És mi ajánlanál, ha azt szeretném, hogy nagyobb tömege legyen a zenének. Mondjuk egy koncertfelvételnél vágjon mellbe a lábdob, ami most nincs a kis membrán és polcsugárzó miatt.
Kérdésedben ott a válasz is.

grrr belőled semmi konkrét típust nem tudtam kihúzni. :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”