Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
Vendég
Sztereó erősitők
A Creek Classic 5350SE tipusú erősítőjéhez volt valakinek szerencséje. A creek evo-khoz képest milyen a hangja?
Nem is említhetőek egy lapon, mivel az 5350 SE utódja a Destiny.
Az 5350 SE egy nagyon jó erősítő.
Az 5350SE utódja az Classic, amely utódja 5350Evolution.
A Destiny kegy lépés volt feljebb, az 5350Classiccal egy időben lehetett kapni.
Sztereó erősitők
épp ezért kell olyan aminek legalább 3 kimenete van vagy nem?
bemenete
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
(ugyan nem tudom milyen ASUS-ról van szó, de nem hiszem, hogy túl sok audiofil termékük lenne).
Gondolom Asus Xonar.
Igen, legelső hszmben írtam, Xonar DX.
Sztereó erősitők
Figyu, nekem mindegy, hogy külső hangkártya vagy belső és arra rákötve egy erősítő, a lényeg, hogy kihajtsa a fülest, plusz rátudjam kötni az említett TV+Hifi párost is, épp ezért kell olyan aminek legalább 3 kimenete van vagy nem?
Nem vagyok egy audiofil alkat, de azt hallom(meg nálam audiofilebb emberke is), hogy ez a füles még többet tudna(alapozom még ezt az MM-ben tett próbámra a HD555-el) s szeretném kiaknázni, de épkézláb árak mellett.
Egy 35e-s füles mellé nem fogok 60e-s erősítőt venni, annyit nekem már nem is ér és nincs is rá keretem.
S mivel inkább szoftveres dolgokban vagyok jártas, hardverek soha nem érdekeltek, így lövésem sincs, hogy egyáltalán hogyan és mivel valósítható meg az amit leírtam, épp ezért jöttem egy olyan fórumra ahol szakértők vannak a témában s pár nézeteltérés után biztos megtudják mondani, hogy mi a legjobb választás.
Amúgy PC-s fórumon mondták a Behringert.
Összesítve a dolgokat ismét halvány lila gőzöm sincs róla, hogy mit kellene vennem.
Tudom, hogy nektek sem egyszerű egy ilyen emberkével, de köszönöm, hogy próbáltok segíteni.
Sztereó erősitők
(ugyan nem tudom milyen ASUS-ról van szó, de nem hiszem, hogy túl sok audiofil termékük lenne).
Gondolom Asus Xonar.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11370
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Szerintem ( persze, ha teheted ) ha ilyen külső hangkártyát szeretnél akkor kérdez meg egy zenészt aki pc-n is dolgozik ilyen készülékkel nap mint nap, hogy ő mit ajánlana. Esetleg egy pc-s fórumon is érdeklődhetsz, ha ilyen kütyüt szeretnél venni.
Zenészeknél igencsak, számgépeseknél meg nagyon mások az elvárások, mint HiFinél. Előbbieknél a szolgáltatások száma, utóbbiaknál a kóla ás pizzaállóság a fő szempont.
Sztereó erősitők
Ti mit tudnátok ajánlani?
OFFTOPIC:
Nem szeretnék ismét vitát indítani, deSzerintem ( persze, ha teheted ) ha ilyen külső hangkártyát szeretnél akkor kérdez meg egy zenészt aki pc-n is dolgozik ilyen készülékkel nap mint nap, hogy ő mit ajánlana. Esetleg egy pc-s fórumon is érdeklődhetsz, ha ilyen kütyüt szeretnél venni.
Miért?
, mert van egy zenész ismerősöm és hallottam már nála az ajánlott kategóriájú daraboktól drágább audiophile-nek is nevezett készüléket macbookkal hajtva " megfagyni". Semmi extra nem történt: zenei alap fülesre küldve és egy szál miki a vokál felvételéhez.
Ez lehet, hogy csak a véletlen műve volt, de én biztos nem költenék egy hangkártyára ennyi pénzt.
" plusz rá lenne még kötve egy öreg TV, meg egy szintén nem mai darab stereo hifi. "
Ezen készülékek bekötését, hogy gondoltad ?
Veszel egy ilyen kivezetést és meg van oldva a csatlakoztatás.
Sztereó erősitők
Hülye vagyok, tényleg van rajta FireWire port, de mivel soha nem használtam így eszembe se jutott, sorry.
Azért ez az Asus sem 2 forint volt, de abban biztos vagyok, hogy jobban fog szólni, mondjuk ahogy néztem Coda Stúdióban ki is lehet próbálni, úgyhogy nem veszek zsákbamacskát.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Hm, és valami USB-s alternatíva nincs?Csak ez miatt egy firewire kártyát venni...
Meg ha jól értem akkor ez külön hangkártyaként funkcionál, tehát akkor az Asus kártyám feleslegessé válik, igaz?
A Denon meg Manó erősítőkkel az is a baj, hogy nagyon nagy helyet foglalnak, amiből nálam jelenleg kevés van.
Van éppen, pl. U24 XL, csak ezt nálunk nem forgalmazzák vagy ha igen, akkor elég horror áron.
Itt viszont jó áron van és szállítanak is Magyarországra.
A másik kérdésre a válasz igen, a PC-s hangkártya feleslegessé válik, mivel ez tulajdonképpen egy külső hangkártya, de ezt sztem nem nagyon fogod bánni, mert hangminőségre egy napon említeni sem lehet a kettőt (ugyan nem tudom milyen ASUS-ról van szó, de nem hiszem, hogy túl sok audiofil termékük lenne).
Ja és az integrált erősítők füleskimenete sem a jó minőségéről híres (tisztelet a kivételnek). Audiofil fejhallgató-erősítő pedig nem ez az árkategória.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Hm, és valami USB-s alternatíva nincs?Csak ez miatt egy firewire kártyát venni...
Meg ha jól értem akkor ez külön hangkártyaként funkcionál, tehát akkor az Asus kártyám feleslegessé válik, igaz?
Egy Firewire kártya még mindig olcsóbb, mint az ASUS kártya. De azért nézd meg az alaplapodat, mert a normálisabbakon szokott lenni FW port. Lehet, hogy IEEE 1394 néven szerepel. USB-s eszközökből is nagy a kínálat, némelyiken még rendes fejhallgató erősítő fokozat és vonalszintű bemenet is van.
Sztereó erősitők
Hm, és valami USB-s alternatíva nincs?
Csak ez miatt egy firewire kártyát venni...
A Denon meg Manó erősítőkkel az is a baj, hogy nagyon nagy helyet foglalnak, amiből nálam jelenleg kevés van.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Firewire kártya az nincs, így marad a külső táp.Szóval akkor azt mondjátok, hogy ár/árták arányban ez érné meg leginkább az adott konfighoz?
Ja és még annyi, hogy kell/ajánlott valami speckó kábel az összekötéshez?
Van egy rossz hírem. A firewire kártyát nem úszod meg, mivel az adatforgalom is azon keresztül történik, nem csak a tápot kapja ezen keresztül.
Nem egy nagy kiadás, 2-3 ezer forintból megúszható.
Sztereó erősitők
Ha a táv nem olyan fontos akkor a Denon PMA260-ast ajánlanám (jó hang és a füles része is jó)!
Vagy a MenőManó-t!
20-30 között nem találsz jobbakat!
Én is pc-hez kerestem anno erősítőt és a Menő Manó mellett döntöttem, pedig csak egy olcsó kb. 5-10k-s készüléket kerestem, de 25k-ért nem tudtam nemet mondani neki úgy, hogy sosem hallottam a készülékről csak a híréréről.
Nem bántam meg csak a táv hiányzik néha.
Sztereó erősitők
Firewire kártya az nincs, így marad a külső táp.Szóval akkor azt mondjátok, hogy ár/árták arányban ez érné meg leginkább az adott konfighoz?
az ESI-k jók, az ára is kedvező, nagyon nem lőhetsz mellé
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Sztereó erősitők
Firewire kártya az nincs, így marad a külső táp.
Szóval akkor azt mondjátok, hogy ár/árták arányban ez érné meg leginkább az adott konfighoz?
-
Vendég
Sztereó erősitők
USB az nincs rajta, viszont van külön tápja.
A linken azt írják, hogy USB-n keresztül kapja a tápot, a honlapján azt, hogy Firewire-n keresztül, mindkettőnél említik, hogy külső táp is lehetséges.
Azt látom, hogy USB nincs rajta, de gondoltam valami átalakítóval van megoldva az áramellátása.
Az USB csak elírás. Firewire-s a tápellátása (vagy külső). PC esetén kell hozzá egy firewire kártya (meki esetén semmi, csak bedugod és hajrá).
Sztereó erősitők
A linken azt írják, hogy USB-n keresztül kapja a tápot, a honlapján azt, hogy Firewire-n keresztül, mindkettőnél említik, hogy külső táp is lehetséges.
Azt látom, hogy USB nincs rajta, de gondoltam valami átalakítóval van megoldva az áramellátása.
Sztereó erősitők
Ez szimpatikus, tetszik, hogy USB-ről kapja az áramot, meg pofás kis darab, majd még utánaolvasok.
valóban, ez firevirés:
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ez szimpatikus, tetszik, hogy USB-ről kapja az áramot, meg pofás kis darab, majd még utánaolvasok.
Sztereó erősitők
Erre nem valószínű, hogy lesz lehetőségem, ezért áruld el, hogy melyik javára történne a megdöbbenés?
ég és föld egy erősítő vs füleserősítő jack kimenete: az utóbbi javára
Sztereó erősitők
PC-hez én inkább egy ilyenben gondolkodnék: ESI Duafire.
Főleg ha a füles ez elsődleges szempont.
dugd be a fülest egy erősítő füles kimenetébe, aztán ugyanazzal a zenével egy füleserősítő kimenetébe: borítékolhatom hogy le fogsz döbbenni!
Erre nem valószínű, hogy lesz lehetőségem, ezért áruld el, hogy melyik javára történne a megdöbbenés?
Sztereó erősitők
Köszönöm a tippeket, amúgy az említett Behringerrel senkinek semmi tapasztalata?Plusz még az is érdekelne, hogy egy sima erősítő és egy fejhallgatő erősítő között mi a különbség?
Csak annyi, hogy az utóbbinál több a fejhallgató kimenet vagy valahogy tényleg ezen eszközök erősítésére van kihegyezve?
őszintén mondom hogy a behringert felejtsd el, hacsak nem hangosítási célokra kell.
azt, hogy mi a különbség a kettő közt nem tudom, de tégy egy próbát:
dugd be a fülest egy erősítő füles kimenetébe, aztán ugyanazzal a zenével egy füleserősítő kimenetébe: borítékolhatom hogy le fogsz döbbenni!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Köszönöm a tippeket, amúgy az említett Behringerrel senkinek semmi tapasztalata?Plusz még az is érdekelne, hogy egy sima erősítő és egy fejhallgatő erősítő között mi a különbség?
Csak annyi, hogy az utóbbinál több a fejhallgató kimenet vagy valahogy tényleg ezen eszközök erősítésére van kihegyezve?
PC-hez én inkább egy ilyenben gondolkodnék: ESI Duafire.
Főleg ha a füles ez elsődleges szempont.
Sztereó erősitők
Köszönöm a tippeket, amúgy az említett Behringerrel senkinek semmi tapasztalata?
Plusz még az is érdekelne, hogy egy sima erősítő és egy fejhallgatő erősítő között mi a különbség?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Árban nem szeretném ha nagyon sok lenne, olyan 20-30e körülire gondoltam, esetleg ha tényleg nagyon megéri a cucc akkor 40.
Jungson JA66C
ja, most nézem, hogy neked normális füles kimenet is kell, az ezen nincs!