Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Szép ez a Soner erősítő, kár, hogy borsos ára van, de ezzel már tuti jól szólna.
Sztereó erősitők
Maradj a füleserősítőknél (amin van line-out). Típust inkább nem ajánlanék, mert nem vagyok képben.
Viszont azt mondtad, hogy az erősített jelnek meg nem örül a tv és a hifi, tehát akkor azok megszólaltatását mindenképp valahogy másképp kellene megoldanom.
Milyen egyszerű dolognak tűnt elsőre és mégis milyen bonyolult.
Sztereó erősitők
Másik topikban válaszoltam közben.
vas:Az előfok kimenetet kell szétosztanod kétfelé. Az egyik ág megy a végfok bemenethez, a másik a mélyládához.
Itt megállnék, mert sosem volt tiszta nálam mi is az elő és végfok.
1. Tehát a Nad erősítőn lévő "áthídaló elemet" meg kell szüntetnem.
2. "Pre Amp Out" jobb és bal csatornáját bekötöm a sub "Line" csatiba.
3. Innentől nem értem mit is kell tennem.
Kell egy második erősítő is a Nad "Normal In" bemenetére ?
Ha jól sejtem, az a 3 RCA mind bemenet a dobozon.
Az rca-k biztosan bemenetek, de a banándugósról nem tudok semmit, de talán az is bemenet.
Sztereó erősitők
Itt folytatnám a kérdezősködést.
Nad 3020-ra hogyan kell bekötni egy mély ládát ?
Milyen feltételek és alkatrészek kellenek a megvalósításához ?
Továbbá, hogy melyik kábelt melyik csatiba kell csatlakoztatnom.
Két érintett készülék:
-
Vendég
Sztereó erősitők
Magyarul akkor maradjak az ESI Duafire-nél, az lesz a legmegfelelőbb számomra ebben az árkategóriában, igaz?
Maradj a füleserősítőknél (amin van line-out). Típust inkább nem ajánlanék, mert nem vagyok képben.
Sztereó erősitők
Megoldható, ha van pl tape-out kimenete az erősítőnek (kb csak átmegy rajta a jel). De mivel írtad, hogy a füleskimenet minősége az elsődleges, így jobban járnál egy olyan eszközzel ami tényleg jól szól úgy. Az olcsó sztereó erősítőknek ez nem az erőssége. De erről már volt szó.
Magyarul akkor maradjak az ESI Duafire-nél, az lesz a legmegfelelőbb számomra ebben az árkategóriában, igaz?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Olyan erositot keresek amely felul vag, de legalabbis nem forszirozza a magasakat. Azert zeneljen. 10k-ert lattam Luxmant vagy nehai Unitra ZRK orsos magnom felvetel modban nagyon jo sztereot produkalt, esetleg Beag, de nem tudom mi lenne a jo, ajanljatok parat. Esetleg van egy ilyen szellemu elfekvo erolkodo valakinel. Illetoleg DIY eseten hogyan lehetne ezt kivitelezni, melyik technologiaval?
Minden erősítőbe könnyen kivitelezhetsz magasvágást(a hifi erősítőkben amúgy is gíakran forszírozott a magstartomány, mert követik az ilyet vásárló közönség téves ízlésvilágát).
A bemeneten is és a visszacsatolásba is beiktathatsz kondenzátort aminek értékét kísérletileg tudod meghatározni, hogy a fülednek milyen vágási szint(vagy kompenzáció) kellemes.
Ha van konkrét erősítő, szerezd meg a kapcsolási rajzot és megmondom hová érdemes bepróbálni a kondit és kb. milyen értékkel.
Ezután már csak meg kell keresned a panelon a helyét és beforrasztani.
De az olcsóbb kategóriákban kaphatsz hangszínszabályozós erősítőt is, túl sokat már az sem fog rontani a hangon.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Akkor erősítővel ez nem is lenne megoldható csak egy jó külső hangkártyával?
Megoldható, ha van pl tape-out kimenete az erősítőnek (kb csak átmegy rajta a jel). De mivel írtad, hogy a füleskimenet minősége az elsődleges, így jobban járnál egy olyan eszközzel ami tényleg jól szól úgy. Az olcsó sztereó erősítőknek ez nem az erőssége. De erről már volt szó.
doky: Tisztáztuk már, neki kimenetből kell több.
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Sztereó erősitők
Sziasztok !
Van valakinek tapasztalata a harman kardon HD970 II erősítővel?
harman kardon HD970 II cd-vel és B&W 602S2-vel használnám.
Sztereó erősitők
Olyan erositot keresek amely felul vag, de legalabbis nem forszirozza a magasakat. Azert zeneljen. 10k-ert lattam Luxmant vagy nehai Unitra ZRK orsos magnom felvetel modban nagyon jo sztereot produkalt, esetleg Beag, de nem tudom mi lenne a jo, ajanljatok parat. Esetleg van egy ilyen szellemu elfekvo erolkodo valakinel. Illetoleg DIY eseten hogyan lehetne ezt kivitelezni, melyik technologiaval?
Sztereó erősitők
Zodo:
Hifiről sokkal rosszabbul szól, próbáltam.
Az hogy nem a TV-ről jön a hang nem jó, idegesít ha nem onnan szól.
Úgy kellene megoldani ahogy leírtam.
KMT:
Akkor erősítővel ez nem is lenne megoldható csak egy jó külső hangkártyával?
doky:
Igen, de 3 elég, annyit meg ezeken a kisebbeken is van.
Sztereó erősitők
Lehet aludni kellene rá egyet.
Pc line out => Panasonic SA-AK300 => Aux in és szól a pc.
Pc akármelyik video kimenete => Tv Scartra csatlakoztatás is elegendő, hiszen csak a kép adat kell és a hifi hangfalain keresztül, de akár a fülesről is szól a film hangsávja.
Fülest kipróbálhatod a hifi jack aljzatán, hátha jobban szól, mint a pc-n lévő alaplapi hangkariról.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
A Denon meg Manó erősítőkkel az is a baj, hogy nagyon nagy helyet foglalnak, amiből nálam jelenleg kevés van.
Ez tény hogy nagyobb hely kell nekik, de nem arról volt szó hogy több bemenet kell?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Na jól sejtettem akkor. Erre jónak kell lennie. Firewire-ön megkapja a digi jelet, abból csinál analógot, elöl a fejest, hátul meg a tv-t és a hifit rá tudod kötni.
Na és ezt szeretném leegyszerűsíteni, hogy hangkártya kimenetről hang ki egy erősítőbe és arról meg menne az említett 3 eszköz.
A tv és a "hifi" nem örülne túlzottan az erősített jelnek.
Sztereó erősitők
Lehet aludni kellene rá egyet.
Tv és a hifi hogy megy a pc-ről ? Szóval vannak hangfalaid is ? Milyen hifi az a hifi, ha szabad megtudni ?
Szóval Asus Xonar DX hangártya van, jelenleg erre egyedül a füles van rákötve jack-en keresztül.
Korábban mikor csak alaplapi hangkártya volt és fülest sem vettem még meg, akkor a hangkártya jack kimenetére volt kötve egy jack RCA átalakító és az volt tovább osztva a TV-re és a Hifire plusz elosztó kábelekkel(gondolom a műértő közönség ettől most a fejét fogja ), így aztán ha valami szólt a gépen akkor annak a hangja ment a Hifire és a TV-re is egyszerre, persze gyenge minőségben.
A Hifi egy Panasonic SA-AK300-as 2 hangfallal, a TV pedig egy Daewoo, Scart és RCA csatlakozókkal.
Hifi kézikönyve: link
Mondjuk azt nem értem, hogy minek a pc hangját (ezen keresztül) bevinni a tv-be...
PC-ről nézek filmet, ezért kell.
No akkor kimenet,vagy bemenet? Nekem mindegy, csak szóljon.
Na és ezt szeretném leegyszerűsíteni, hogy hangkártya kimenetről hang ki egy erősítőbe és arról meg menne az említett 3 eszköz.
Legalábbis ezt gondoltam én kis naív.
Sztereó erősitők
Jól értetted, PC-ről menne minden, csak egyszer a füles szólna, egyszer a Hifi, egyszer meg a TV, mikor épp mit csinálok s azt akarom, hogy ne kelljen dugdosni semmiféle zsinort, viszont a minőség megmaradjon(bár csak a fülesnél számít leginkább).
No akkor kimenet,vagy bemenet?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Ööö, miért is?A gépre lenne rákötve, egy forrásból menne a hang, elvileg ez a bemenet és 3 fele menne ki a hang(füles, TV, Hi-fi), ez meg a kimenet, vagy nem?
Pc-hez kötöd a hangkártyát ahhoz kell csatlakoztatnod a tv ill. hi-fi készüléket.
Tehát bemenet kell, hogy ki is tudjon jönni és mindezt fülesen keresztül tud hallgatni.
Ugorj neki még egyszer az idézetnek! Mondjuk azt nem értem, hogy minek a pc hangját (ezen keresztül) bevinni a tv-be...
Tudom, hogy pofon egyszerű, de lehet, hogy már fáradt vagyok.
Vannak egyáltalán hangfalak a pc-re kötve ?
Ha mázlink van akkor Realtek alaplapi hangkártyája van és akkor pár kábellel megoldható a téma. Ugye ott minden egyes jack ajzatnak meg lehet mondani, hogy mit képviseljen. Például
Így létrehoz 3 mikrofon vagy line in bemenetett és kész.
Sztereó erősitők
Pc-hez kötöd a hangkártyát ahhoz kell csatlakoztatnod a tv ill. hi-fi készüléket. Tehát bemenet kell, hogy ki is tudjon jönni és mindezt fülesen keresztül tud hallgatni.
Lol, na szóval ennyire értek hozzá...
de birno Pc-n keresztül szeretne zenét hallgatni nem Hifin vagy félre értettem
Jól értetted, PC-ről menne minden, csak egyszer a füles szólna, egyszer a Hifi, egyszer meg a TV, mikor épp mit csinálok s azt akarom, hogy ne kelljen dugdosni semmiféle zsinort, viszont a minőség megmaradjon(bár csak a fülesnél számít leginkább).
Próbálom elképzelni, de nem megy.
" PC-ről menne minden "
Tv és a hifi hogy megy a pc-ről ?
Szóval vannak hangfalaid is ?
Milyen hifi az a hifi, ha szabad megtudni ?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ööö, miért is?A gépre lenne rákötve, egy forrásból menne a hang, elvileg ez a bemenet és 3 fele menne ki a hang(füles, TV, Hi-fi), ez meg a kimenet, vagy nem?
Pc-hez kötöd a hangkártyát ahhoz kell csatlakoztatnod a tv ill. hi-fi készüléket.
Tehát bemenet kell, hogy ki is tudjon jönni és mindezt fülesen keresztül tud hallgatni.
Ugorj neki még egyszer az idézetnek! Mondjuk azt nem értem, hogy minek a pc hangját (ezen keresztül) bevinni a tv-be...
Sztereó erősitők
Pc-hez kötöd a hangkártyát ahhoz kell csatlakoztatnod a tv ill. hi-fi készüléket. Tehát bemenet kell, hogy ki is tudjon jönni és mindezt fülesen keresztül tud hallgatni.
Lol, na szóval ennyire értek hozzá...
de birno Pc-n keresztül szeretne zenét hallgatni nem Hifin vagy félre értettem
Sztereó erősitők
Zenészeknél igencsak, számgépeseknél meg nagyon mások az elvárások, mint HiFinél. Előbbieknél a szolgáltatások száma, utóbbiaknál a kóla ás pizzaállóság a fő szempont.
, de birno Pc-n keresztül szeretne zenét hallgatni nem Hifin vagy félre értettem.
Mondjuk talán már ő se tudja igazán.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Na de végül is mindegy, hogy mi minek az utódja. az evo jóval olcsóbb ennél, s jóval gyengébb hangú is.
Igaz. Ráadásul kissé másabb világ is.
Sztereó erősitők
épp ezért kell olyan aminek legalább 3 kimenete van vagy nem?
bemenete
Ööö, miért is?
A gépre lenne rákötve, egy forrásból menne a hang, elvileg ez a bemenet és 3 fele menne ki a hang(füles, TV, Hi-fi), ez meg a kimenet, vagy nem?
-
Vendég
Sztereó erősitők
A Creek Classic 5350SE tipusú erősítőjéhez volt valakinek szerencséje. A creek evo-khoz képest milyen a hangja?
Nem is említhetőek egy lapon, mivel az 5350 SE utódja a Destiny.
Az 5350 SE egy nagyon jó erősítő.
Az 5350SE utódja az Classic, amely utódja 5350Evolution.
A Destiny kegy lépés volt feljebb, az 5350Classiccal egy időben lehetett kapni.