Hát azért arra lehetett következtetni, hogy Tidal/Qobuz támogatás sokat ér, nem nagyon kellett ehhez senki segítsége szerintem.wwwolfman írta: ↑2023.09.25., hétf. 23:39Látom, sikerült ám megragadni a problémát - az üstökénél fogva, ahogy kell....sutemenyx írta: ↑2023.09.25., hétf. 21:58Szerintem kössél bele a Lumin D2-be is, hiszen abban sincs se rezgéscsillapítás, se toroid trafók. Így valószínűleg annál is jobb Pioneer N70. Sőt valószínűleg találsz drágábbat is. Ha megtalálod a legdrágábbat, ami ránézésre kevésbé van megépítve, akkor precízen meg fogod tudni állapítani, hogy téged mennyivel NEM húztak le a gonosz audio gyártók és forgalmazók.
Az nem számít, hogy leírtam, "szerintem", meg hogy attól még nem biztos, hogy jobb, hogy tanknak van megépítve. Az a két sor, amit látni szeretnél belőle, ami pont jó vörös posztónak, na az a fontos....
Mintha legalábbis Te tervezted volna a CA-kat az utolsó 10 évben, én meg épp azt állítanám, mind sz@r...
De nem is értem, miért a D2-est mondtad, mér nem mindjárt a tetejét hoztad fel, úgy sokkal ütősebb ám a mondanivaló.![]()
![]()
Szóval annak, aki tudja értelmezni a leírtakat: kérdés fogalmazódott meg bennem, amire félig-meddig választ is kaptam, köszönöm mindazoknak, akik értették és segítettek/segítenek.![]()
Viszont arra próbálok rávilágítani, hogy minimális az elvi/anyaghasználati/szerelési különbség -ránézésre- a kettő között, esélyed sincs ez alapján megtippelni. Az hogy be van-e hajtogatva a lemezdoboz szépen, vagy nincs, nem fogja eldönteni a meccset. A probléma már ott kezdődik, hogy lemez. Az említett X1 - -ha jól láttam- öntvényházas. Na rezgéscsillapítás szempontjából ez már inkább valami. Épp ezért nem azt említettem, mert abban már tettenérhető ránézésre is, hogy miket csináltak. Öntvényház, letisztult kimeneti egységek, lundahl trafós kicsatolás, stb. A pioneerben a két külön trafó már inkább ér valamit, de bőven tudja ellensúlyozni pl ha minden egyéb alkatrész nem jó hangú, vagy akár az is, ha 2-vel több fokozat van a kimeneten. Ezt meg így képről kötve hiszem, hogy megállapítod. Hogy szimmetrikus a kialakítás az azt takarja, hogy a kimenet szimmetrikus, ami önmagában megint nem jelent semmit. Esetleg ha a felszerelt alkatrészek típusát hoztad volna fel, hogy mondjuk pioneerben alap kék nippon kondenzátorok vannak, amik aztán szintén jobbak, mint a CA-ba szerelt Fujiconok. Vagy hogy az egyikben ilyen dac chip van, ennyi opamppal a kimeneten, a masikban meg 2-vel több, vagy hogy az egyikben vagy másikban milyen tápköröket vettél észre, akkor érthető lenne, hogy szemügyre vetted, foglalkoztál vele. Így viszont azt látod csak, amit akarnak, hogy láss. A lényeget nem nézed, így semmi esélyed tippelgetni. Jobban jársz, ha meghallgatod.