Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
És tényleg! Szerintem te kevered a sufnituningos otthon heggesztős palikat egy gyártó céggel, szarvas hiba! Mind1, de sajnos ebből nagyon rossz következtetéseket vonsz le. Ettől a 3 gumibaktól azért nem kéne ennyire hasra esni.
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de nem mi, hanem az Axis esne hasra, ha a 3 gumiharang nem jó. Ez helyettesíti a Sondek rugós felfüggesztését, avagy az egész gép "lelke" Szerintem.
Lemezjátszó
És tényleg! Szerintem te kevered a sufnituningos otthon heggesztős palikat egy gyártó céggel, szarvas hiba! Mind1, de sajnos ebből nagyon rossz következtetéseket vonsz le. Ettől a 3 gumibaktól azért nem kéne ennyire hasra esni.
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de nem mi, hanem az Axis esne hasra, ha a 3 gumiharang nem jó. Ez helyettesíti a Sondek rugós felfüggesztését, avagy az egész gép "lelke" Szerintem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
Vendég
Lemezjátszó
.
A 6. és a 8. pontra nyomatékosan felhívom a figyelmét mindenkinek, aki Hi-Fi-vel foglalkozik.
.
Lemezjátszó
Sufni, nen sufni tejjesen mindegy Annak a lemezjátszónak nem lesz már olyan a hangja mint volt. Ettől még szólhat jól is, csak más lesz.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Lemezjátszó
Tényleg? Az ugye megvan, hogy az Axis fő szerkezeti eleme három gumiharang, gyakorlatilag ez csatolja el és köti össze az összes fontos részt? Ha ez más, mint az eredeti, a lemezjátszó hangja is más lesz. Ezt hogy gyártatod le? Mint a hazai koppincs hifi állványokat, hiszen vasalni meg hegeszteni itthon is tudnak, a hang valahogy mégsem stimmel....
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Köszönöm!
Ha nem válaszol elküldöm priviben a telefonszámát.
Lemezjátszó
Köszönöm!
Ha nem válaszol elküldöm priviben a telefonszámát.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Lemezjátszó
Kedves Topictársak! Szeretném megkérdezni a véleményeteket arról, hogy egy Rega Planar 3 (RB 300 kar) lemezjátszóhoz képest egy Roksan Radius 3 (szintén RB 300 karral) szerintetek előre-, vagy oldalra lépés?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t.
Futóműre megkaptad a választ. Én azért keresnék jobb kart vagy elégedj meg MM hangszedővel hozzá. ( abból is van nagyon jó hangú több is)
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Tényleg? Az ugye megvan, hogy az Axis fő szerkezeti eleme három gumiharang, gyakorlatilag ez csatolja el és köti össze az összes fontos részt? Ha ez más, mint az eredeti, a lemezjátszó hangja is más lesz. Ezt hogy gyártatod le? Mint a hazai koppincs hifi állványokat, hiszen vasalni meg hegeszteni itthon is tudnak, a hang valahogy mégsem stimmel....
Ha ez ennyire fontos akkor még pont időben lett szólva az érdeklődönek hogy figyeljen oda a konstrukcióra. Persze ehhez sokszor a készüléket is látni hallani kell. Az is lehet hogy Őneki tetszik más gumival is. Vagy olyat kell nézni amihez most is van gyári cucc.
Kedves Topictársak! Szeretném megkérdezni a véleményeteket arról, hogy egy Rega Planar 3 (RB 300 kar) lemezjátszóhoz képest egy Roksan Radius 3 (szintén RB 300 karral) szerintetek előre-, vagy oldalra lépés?
Föl ! Nagyon !
Lemezjátszó
Föl ! Nagyon !
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Lemezjátszó
A Radius sokkal jobb a Rega-nál.
Így van.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
A Radius sokkal jobb a Rega-nál.
-
Vendég
Lemezjátszó
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Honnan tudod, hogy nincs baja? Mert forog?
Egy tizenix éve már nem gyártott lemezjátszóhoz ugyan milyen gumi alkatrészt kapsz? legjobb esetben tizenix éve valahol álló darabot, ami kikeményedhetett, felpuhulhatott, és ezek kombinációja. Nem biztos, hogy így történt, de a gyár már nem ad rá neked garanciát, ha baj van, mossa kezeit. Ugyan ez igaz lehet a csapágyra is. A Linn ezt magának csinálja, ha nincs tovább, nincs tovább, nem úgy mint az olyan gyártóknál, ahol külsős céggel dolgoztatnak és ők vállaják a felújítást, új gyártását.
Azért máson is észrevenni nem csak azon hogy forog. Egyébként egyetértek BIG-el; túlmisztifikált az egész.
Lemezjátszó
Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300
Üdv!
Régebben említett itt valaki egy olyan szakit, aki nagy mestere a régi lejátszók javításának, de nem találom az email címét.
Azt hiszem valamilyen Gabi, gabika vagy ilyesmi.
Tudnátok segíteni egy mailcímmel?
gabocza1, de inkább az Index-Audiolandon szerepel.
Mail : gabocza54@gmail.com
Lemezjátszó
Üdv!
Régebben említett itt valaki egy olyan szakit, aki nagy mestere a régi lejátszók javításának, de nem találom az email címét.
gabocza1, de inkább az Index-Audiolandon szerepel.
Mail : gabocza54@gmail.com
Lemezjátszó
Üdv!
Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Lemezjátszó
Ugyan már! Túl van misztifikálva ez az egész dolog, pl. ha gumi alkatrész kell akkor itt: http://www.sealring.hu/index.hu_ceginfo.html bármit legyártanak illetve leesztergálnak gumiból, úgy meghajtószíjat mint pl. lift szilikon tartály fedelének tömítését ami az én esetemben 10x0,75 mm. Szóval.............................
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
Opel123!
Köszönöm a gyors képeket! Tetszetősek el tudnám itthon viselni!
Írtad, hogy az ezüst kondik 600 ezer lenne. Csak hogy tanuljak kérdezném: milyen szintű futómű hangszedő (trafó) mellett fog annyival jobban szólni, hogy megérje megvenni, vagy sokkal több a "nyereség" jobb hangot kapok ha ezt a 600 ezret inkább a futóműre hangszedőre költöm?
Ear!
Köszönöm az infókat! Igen tisztában vagyok vele, hogy házilag Kondo hangot sohasem fogunk kapni!
Szia!
Trafót nem használok, ez csak MM erősítést csinál és én egy Sumiko magas kimenetű MC-t használok. Szép kiegyensúlyozott hangja van. Nem is nagyon akarok trafó irányába elmenni, legfeljebb a Sumiko csúcsát ezen a vonalon, a Blackbird-öt megcélzom vagy egy nagyon jó MM-et veszek egyszer.
Az a helyzet, hogy én a DAC építésekor egyre jobb csatoló kondikat vettem. Auricaptől meg pár kommersz konditól indulva jött a VTV majd a rézfólia Audio Note. Ennek darabja már 50-60 USD és még megfizethető. A váltás minden lépéssel sokkal jobban szólt. Egy fél méteres Audio Note Vx-ről Vz-re váltás is ég és föld különbséget hozott pl az erősítőmben. Ezeknek a komponenseknek (mert én a kábelt is annak tartom) mind szépen hallható a hatása, ha okosan lépegetsz.
Mivel ezeket a váltásokat a DAC-nál már megtettem, egyértelmű volt, hogy az ott bevált alkatrészeket fogom itt is felhasználni. Ha AN ezüst kondira váltanék, biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb lenne, de az ár amit a 3 párért ki kéne adni azért egy igen jó CD-t vagy DACot vagy egy hangsugárzót lehet kapni, ezért fel sem merült komolyan a kérdés bár azonnali és megdöbbentő lenne a hatás, az biztos. A DAC-nál az egy páron még gondolkoztam, de mivel lecseréltem egy Jadisra, ami azért, akármennyire is jó volt és szerettem a másikat, csak jobban szól, mint az, tehát a cserebere már nem játszik, a Jadisba meg ugye nem illik belenyúlkálni. Lehet, hogy sosem fogom megtudni milyen.. :-)
Nagyon tanulságos volt ahogy a készülékeimet a barátommal készítettük és rengeteget füleltünk és dolgoztunk a hangon. A kapcsolástechnikán is sokat filóztunk, többet is kipróbáltunk és a katód- vagy anódkövető vagy az SRPP kapcsolásokat többször is váltogatni kellett, hogy a készülékek közötti összhang meglegyen. Eszméletlen volt, ahogy egy SRPP kapcsolás ami a korábbi erősítő felállásnál szépen szólt, az erősítő átalakítása után egyszerre nagyon harsányan és élesen, gyakorlatlag hallgathatatlanul szólt. A kapcsoláson kellett változtatani, amire sok próba után jöttünk, rá és helyreállt a rend. Ahogy mondtam, a korrektor építésekor már sok minden tiszta volt, nem volt mellékvágány, szinte egyenesen ide jutottunk.
Üdv,
NL
- Irvine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Lemezjátszó
Opel123!
Köszönöm a gyors képeket! Tetszetősek el tudnám itthon viselni!
Írtad, hogy az ezüst kondik 600 ezer lenne. Csak hogy tanuljak kérdezném: milyen szintű futómű hangszedő (trafó) mellett fog annyival jobban szólni, hogy megérje megvenni, vagy sokkal több a "nyereség" jobb hangot kapok ha ezt a 600 ezret inkább a futóműre hangszedőre költöm?
Ear!
Köszönöm az infókat! Igen tisztában vagyok vele, hogy házilag Kondo hangot sohasem fogunk kapni!
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Én az Axisban levő, kopó, elöregedő alkatrészekről beszéltem, amik pótolhatatlanok, mert már olyan régen megszűnt a gyártása. Te miről?
Én ugyanezekről , csak nem kötöttem egy típushoz....
Az én készülékem kb 1985-87 körüli és még nincs semmi baja . Eddig csak pár szíjat és valamennyi olajat használtam el hozzá . Alkatrészt pedig mindig kapni hozzá . Azt hiszem jó választás volt . Amúgy is sokat kinéztem belőle, még annak idején is . Látszott , hogy "időtálló" lesz. Nekem legalábbis nagyon megfelel .
Lemezjátszó
EML mesh 80 mellett én kipróbálnám a helyedben az eredeti 80-ast, vagy méginkább a 280 vagy 380-ast ! Szerintem okozhat meglepetést !
Előtte az volt benne több félét kipróbáltam belőle !
Lemezjátszó
Opel123!
Ha majd ráérsz és lesz kedved lefotózni azt nagyon szívesen venném érdekel a belseje!!!
Csináltam két képet.A korábbi Pointe Medium dobozába került. Elég szellős, hogy ne kelljen két dobozba rakni, mert korábban külön voltak. Nem jött be. Megpróbáltuk a jelutaknál a lehető legrövidebb vezetékezést. Amit itt látsz abban kb 400e Ft van, de könnyedén rá lehetne költeni még ennek a kétszeresét. Csak a 6 csatoló kondi ezüstből 600 lenne. A trafó egy nagyon jó kezű zalaegerszegi szaki munkája. Néha tekercsel egyet-egyet, nekem csak a barátom unszolására csinálta. A Bendix 6080-as trióda az egyenírányításba Tunerman írása alapján került és nagyon jónak bizonyult. Mundorf tápkondikat próbáltam, de sajnos fémes szájízt csináltak, Fóliakondik nem jöttek be, ezért maradtam a Jensen elekrolitoknál. Egyelőre marad ilyen a ketyere, a digitális forrásba öltem inkább a pénzt mostanában.
A Kuzma Stabi/Stogival nagyon szépen muzsikálnak.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Na persze , hogy nem olcsó még evvel a felállással sem sajnos és vannak fokozatok amik még ezután jönnek ..... Nem említi a rajz azt sem , hogy az NX-es BG kondik egyes helyeken super e cap formációba vannak kötve +azt sem hogy a Kondo kapcsolás Istenigazából a saját ezüst csatolójával szólal meg .... én csak egy alternatívát hallottam eddig az egy Vcap kondi volt és azután hosszú csend... a black gate és a tantallum meg a belépő ehhez a kapcsoláshoz ! Utána jöhet a cső keringő a 6072a -ból a Raytheon fekete anód 3 mica meg a General Electric 5 star fekete anód 3mica meg egyfajta RCA hosszú anódos RCA12y7a ( de ilyet nem tudtam venni és még csak nem is láttam eladó példányt de próbáltam az erősítőmben ) szóval ebbe a pozícióba ez talán a top ! Egyenirányítónak meg a 80-as mesh anódos emission lab lett a legjobb szerintem ! Ja ÉS A TRAFÓK !!!!!!!
EML mesh 80 mellett én kipróbálnám a helyedben az eredeti 80-ast, vagy méginkább a 280 vagy 380-ast ! Szerintem okozhat meglepetést !
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Köszönöm!
Azt már nem én építeném de érdemes lehet foglalkozni Kondo M7 után építéssel? Tudom az már nem 40 ezres kategória.
Ha jót akarsz készíteni, eléggé mélyen bele kell nyúlnod a pénztárcába . 10x- 20x mélyebben......
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Motor? Gumi felfüggesztések, távtartók? Csapágy?
Szerintem kerüld azokat a készülékeket , ahol ilyentől tartanod kellene . Sajnos sok 100 000 ft.ért is láttam már olyan lemezjátszót aol táncolt a szíjtárcsán a szíj, vagy a gumiszalagos motor felfüggesztés egy 5-8 ezer ft-os Tesla-nál még elfogadható volt de egy sok százezres készüléknél én nem látom már szívesen.... Persze lehet , hogy én vagyok nagyon finnyás.....
- Irvine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Lemezjátszó
Opel123!
Ha majd ráérsz és lesz kedved lefotózni azt nagyon szívesen venném érdekel a belseje!!!
Tollact!
Az jó lenne ha lenne segítség, várom a fejleményeket!
(Elvileg én most kapok egy csöves Dénes Péter phonot de nincs hozzá táp mert az előfokból kapta. Ígérték hogy majd csinálnak hozzá tápot......... na de ki tudja mennyi idő az......... Ezért más alternatíva felé is nézelődök!)