Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Bár nem tudom mi az a PA rendszer, de a szomszédokat tényleg kímélni kell. 

PRO Audio.
Zenekari hangosítás.
Itt találsz pár ilyet

Norbi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Norbi1 »

Bár nem tudom mi az a PA rendszer,

Ezt Én sem tudom, megköszönném ha valaki röviden leírná.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3846

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Most fogom magam kiírni a Hi-Fi-s fórumból, de ha valóban ilyen zenékhez kell és csak ilyenekhez, akkor én adnék egy esélyt egy PA rendszernek. Főleg PA hangsugárzóknak, (kisebb, énekre szánt, nem piezó magassal) abszolút autentikusan hoznák a klasszikus hard rockot, kivált koncertfelvételeket...

Várom a rágalmakat eme felvetésért. 

Nem teljesen bolond feltevés... van benne valami.... nálam például PA hangfalak szólnak otthon, lassan 3 éve, van amikor studiókba gyártott pro erősítőkkel, még ha most nem is. Kb 40 négyzetméteren. Kell persze hozzá egy kis elvetemültség, meg a szomszédok részéről némi tolerancia, de végülis egyszer élünk

Nemcsak a rock felvételek szólnak rajta abszolút élő és hihető módon, hanem bármilyen más műfaj is, bizony még klasszikus is - már legalábbis az én izlésem szerint.

(Persze azért az az igazsághoz tartozik, hogy ezek a dobozok nem a százezres árkategóriába tartoznak. )

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Látom volt kis radír...
De lehet hogy van benne valami amit írtam!?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: batagy »

Kösz a segítségeket, főleg Norbi-nak és mishow-nak. Csekkoltam egy párat a megemlítettek közül, jó cuccok! Azt nem is tudtam hogy Heed magyar. A Creek és a Parasound elég komolynak tűnnek, persze az áruk is.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Csak ezt a mondatot nem vetted figyelembe: "- szoba: kb 20-25 m2 (panel)" 
Ott talán mégsem PA cuccal kellene nyomulni...
(hacsak nem fekete öves batagy )

Bár nem tudom mi az a PA rendszer, de a szomszédokat tényleg kímélni kell.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Segítsük már egymást. Ha nem jól tette föl a kérdést, akkor abban is lehet segíteni neki. Speciel engem is érdekelne, hogy ki milyen sztereó erősítőt ajánlana a szóban forgó árkategóriában (100 eFt).A kért "bemenő adatok" esetemben:
- szoba: kb 20-25 m2 (panel)
- Milyen zene: 70-es évek progresszív
- hangfal: Energy RC-10 (monitor) (Az is lehet hogy egyszer veszek még hozzá egy Usher S-520-at is B-párnak)
- erősítő típusa: mondjuk legyen integrált tranzisztoros.

Technics-en nevelkedett egyén vagyok, tehát láthatjátok, hogy lehet bőven feljebb lépni erősítő szinten. Én mondjuk olyasmit szeretnék (majd egyszer), ami gazdag tónusokban, jól áthozza a layer-eket. Hammond, cintányér, Fender Rhodes, Roger Waters bass, minden jöjjön át.

Néztem magasabb árkategóriákat is, de ezt csak elméleti szinten, pl. Denon PMA-1510AE, de arra nincs pénzem. Vagy Marantz PM7003? Az meg 100-150 között van. De nyitott vagyok "ismeretlen márkákra" is. Vagy Emotiva UPA-2? Kinek mik a tapasztalatai? Gyerünk hadd induljon el az erősítő vita! 

Oppá...

Ha jól értem: Black Sabbath, Deep Purple ( a híres japán koncert, ami három koncert volt...) esetleg Led Zeppelin, Uriah Heep...

Most fogom magam kiírni a Hi-Fi-s fórumból, de ha valóban ilyen zenékhez kell és csak ilyenekhez, akkor én adnék egy esélyt egy PA rendszernek. Főleg PA hangsugárzóknak, (kisebb, énekre szánt, nem piezó magassal) abszolút autentikusan hoznák a klasszikus hard rockot, kivált koncertfelvételeket...

Ja, most látom, hogy panel...

Bár hallottam már panelben ilyet, emberi hangerővel.

A Denonról meg annyit, hogy eggyel találkoztam, de annak árnyékolási problémája volt (!!!!) nagyon amatőr hibának érzem. Persze lehet egyedi elszigetelt eset, de nem szállnék el egy márkától sem... és nem húznék le nagyszériás cuccokat sem alapból.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5254

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Technics-en nevelkedett egyén vagyok, tehát láthatjátok, hogy lehet bőven feljebb lépni erősítő szinten. Én mondjuk olyasmit szeretnék (majd egyszer), ami gazdag tónusokban, jól áthozza a layer-eket. Hammond, cintányér, Fender Rhodes, Roger Waters bass, minden jöjjön át.

Néztem magasabb árkategóriákat is, de ezt csak elméleti szinten, pl. Denon PMA-1510AE, de arra nincs pénzem. Vagy Marantz PM7003? Az meg 100-150 között van. De nyitott vagyok "ismeretlen márkákra" is. Vagy Emotiva UPA-2? Kinek mik a tapasztalatai? Gyerünk hadd induljon el az erősítő vita!

Oppá...

Ha jól értem: Black Sabbath, Deep Purple ( a híres japán koncert, ami három koncert volt...) esetleg Led Zeppelin, Uriah Heep...

Csak ezt a mondatot nem vetted figyelembe: "- szoba: kb 20-25 m2 (panel)"

Ott talán mégsem PA cuccal kellene nyomulni...
(hacsak nem fekete öves batagy )

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Segítsük már egymást. Ha nem jól tette föl a kérdést, akkor abban is lehet segíteni neki. Speciel engem is érdekelne, hogy ki milyen sztereó erősítőt ajánlana a szóban forgó árkategóriában (100 eFt).A kért "bemenő adatok" esetemben:
- hangfal: Energy RC-10 (monitor) (Az is lehet hogy egyszer veszek még hozzá egy Usher S-520-at is B-párnak)

Oppá...

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mishow »

Technics-en nevelkedett egyén vagyokHammond, cintányér, Fender Rhodes, Roger Waters bass, minden jöjjön át.
Néztem magasabb árkategóriákat is, de ezt csak elméleti szinten, pl. Denon PMA-1510AE, de arra nincs pénzem. Vagy Marantz PM7003?

A vicc hogy sokan kérdeznek húzzák meg pont 100-nál az elméleti határt, pedig OTT pont nincs (szinte) semmi.
Vagy alatta vannak jó belépő ajánlatok (40-60~80) vagy fölötte (120~150) kezdődnek.

Indulásnak a Te zenéidhez (nekem is van sok belőle, és az utóbbi időben MÉG jobban rákattantam, tehát tapasztalatból mondom) jók tudnak lenni a régi brutál nagyvasak, pl a 6000-es HarmanKardonok, RÉGI Onkyo Integrák, de van az Akai-nak is egy régebbi sorozata, amiről elég jókat mondanak, és ezek mindig vannak itt az Advét topicban, Vaterán, HFC-n, stb.
De nem tartanám elveszett ötletnek egy Jungson c66 beszerzését sem, ezeket a zenéket nagyon "komálja" , lelkes és nyomulós hangja jól "alájátszik" ezeknek a régi muzsikáknak (szintén saját fülű tapasztalat, itthoni körülmények közt, még a Jungson 3/5 dobozokkal).
A "Technics" vonalat biztosan verné a már korábban ajánlott Vincent 129 vagy a Korsun99 - mindkettőből van is most a fórumon eladó, én a Vincét ismerem jobban, ezért azt merem ajánlani!

HA vixont átlépsz a 120 feletti ársávba, akkor SZVSZ kerüld el az általad megnevezett márkákat, ott már olyanok is bejönnek a képbe, mint a Creek EVO, esetleg valamilyen Parasound elő-végfok kombó (no AZ aztán bírgya a progresszív rockot ) Sőt, akár még a Heed elektronikákat is merném ajánlani, mert bár elsőre nem a zúzás jut róluk az ember eszébe, de annyira zeneiek és annyira "mindenevők" hogy ezeknek a zenéknek a hangulatát remekül közvetítik!

Norbi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Norbi1 »

Ezekre a zenékre / egyébként szívem csücske / Neked olyasmi kell, ami elég dinamikus, levegős - megvan benne a DÖG. Ami ebbe az árkategóriába belefér az általam hallotak közül / lehet, hogy most meg leszek kövezve / , az egy régi Nad 3120-as volt. Próbálgattuk több rendszerben, és különböző akusztikai körülmények között és ezeken a zenéken verte az általunk halott mostani 100 e.Ft.-os / használtban / kategória példányait.
Viszont jazz zenén már nem ez volt a helyzet, ott pl. HK970-es jobban tetszett...
Ebben az ársávban bizony kompromisszumokat kell kötni. Bár vannak akik úgy gondolják, hogy egy renszer nem stílusfüggő, de szerintem ebben a kategóriában nehéz minden igényt kielégítő rendszert összeállítani.
Ezek lennének szerény tapasztalataim.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

olyasmit szeretnék (majd egyszer), ami gazdag tónusokban, jól áthozza a layer-eket. Hammond, cintányér, Fender Rhodes, Roger Waters bass, minden jöjjön át.  

Nem kicsi kívánság!

Na jó de álmodozni lehet!
úgysincs most pénzem, de azért a jövőbeli terveket már lehet szőni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

olyasmit szeretnék (majd egyszer), ami gazdag tónusokban, jól áthozza a  Roger Waters bass, minden jöjjön át.  

Nem kicsi kívánság!

jövőre élőben meghallgathatja,így lehet majd mihez hasonlítani.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

olyasmit szeretnék (majd egyszer), ami gazdag tónusokban, jól áthozza a layer-eket. Hammond, cintányér, Fender Rhodes, Roger Waters bass, minden jöjjön át.  

Nem kicsi kívánság!

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Segítsük már egymást. Ha nem jól tette föl a kérdést, akkor abban is lehet segíteni neki. Speciel engem is érdekelne, hogy ki milyen sztereó erősítőt ajánlana a szóban forgó árkategóriában (100 eFt).
A kért "bemenő adatok" esetemben:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Milyen hangdobozhoz kell,milyen zenéket hallgatsz,mekkora szobában,csöves,hibrid,vagy tranyósat szeretnél...

Válaszolj erre.

Imike37
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Imike37 »

Sziasztok!

Sztereó erősítőt keresek max 100ezer Ft-ig. Mit tudtok ajánlani?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ohh yees, ez nekem is megvan, Bár reggeli pálesszel még nem próbáltam :taps:

..imádom a vasárnapot úgy kezdeni,azzal a Cooder-el :taps:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Ohh yees, ez nekem is megvan,
Bár reggeli pálesszel még nem próbáltam :taps:
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

..és lábjegyzék,a boritó másik oldalán,a legdrágább LP-ém volt,(60 US)natyon szeretem reggeli kávézásnál,egy pálesz kiséretében

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ry Cooder & V.M.Bhatt "A meeting by the river"  
Water Lily Acoustic/Analogue Production APW 29,45RPM,2LP 180gr

ezt minek raktad be ide?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ry Cooder & V.M.Bhatt "A meeting by the river"

Water Lily Acoustic/Analogue Production APW 29,45RPM,2LP 180gr

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

Kéne egy kis segítség.
Honnan tudhatom meg, hogy a Luxman L-510-ben eredetileg milyen kondik voltak? (ha valaki fejből meg tudja mondani az isjó :taps: ) Aki az enyémet javítja azt mondta, hogy valószínűleg nem megfelelőre lett cserélve annak idején.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Néhány gondolat a Mcintosh félvezetős autoformeres modelljeivel kapcsolatban:

1) Én azért tisztelettel viseltetek egyes félvezetős MC modellek - pl. a maga idejében a 2205 (az első NPN és PNP kimenő eszközös típus, az első generációs csak NPN kimenő eszközös típusokhoz képest már jóval kevesebb torzítással), az újabb és jóval lineárisabb 2255 , ill. a már igazán jó basszussal bíró 500 iránt, mondjuk Apogee ribbon sugárzókat hajtva…de persze van jobb, és a ribbonnál maradva mindjárt a Krell KSA (mégjobb basszussal). Legalábbis Számomra, de ez más történet…

2) A McIntosh volt az első aki a párhuzamosan tekert priméreket együtt használta egy push-pull-csöves erősítő kimeneti átalakítójában, hogy ezzel érje el a crossover torzítás, a menet arány, a toló(?) kapacitás (shunt), és a szivárgó induktivitás csökkenését. Ez önmagában egy ügyes megoldás. Valamikor az 1940-es évek végén(?) szabadalmaztatták és Unity Coupled kapcsolásnak nevezték. Később adoptálták az ötletet és a push-pull tranzisztoros erősítőknél alkalmazták úgy, hogy az átalakítót egyvégűen (SE) futtatták (ámbár párhuzamosan tekert szekciókkal) és úgy véve, hogy a visszatérési útvonal a föld potenciálnál legyen, ami lehetővé teszi egy nem-izolált auto-transformer használatát.

Az egyetlen igazi probléma, ami a bonyolult és drága gyártást kivéve szerepet játszott, az a sávszélesség. Érdemes rámutatni arra, hogy általában az autoformernek nagyobb a sávszélessége mint a kimenő-fokozatnak, annyira hogy kvázi véd bármilyen túlzott magas-frekvencia eséstől. Mindazonáltal ezt (HF roll-off) kiváló csatolással védhetik ki a tekercsek között - ami tkp. arra is késztette a Mcintosht, hogy tökéletesítse a unity-coupled implementációját a korai 1950-es években, és amit a mai napig használnak. Nézve a legújabb erősítők Bode plotjait jól látható, hogy az autoformerek ellenére/mellett(!) kiváló a sávszélességük, magasabb még sok közvetlen csatolású konstrukcióénál is.

3) Ami az autoformer vs. direct coupled hangját illeti, egyetértek azzal, hogy az autoformer erősítők simábbnak tűnhetnek, ugyanakkor & ugyanott azt gondolom, hogy aktuálisan hallgatva a direkt csatoltak valamennyire szemcsésebbek. Ez is egy szokásos ’kétirányú utca’. Volt dolgom MC közvetlen csatolásúakkal, akárcsak MC átalakítósokkal, és véleményem szerint, hogy (adott esetben) melyik a jobb, az valójában a hangsugárzók magas-hangszóróinak a minőségétől függ. A jobb minőségű magas-hangszórók esetén nyilvánvalóbbá képesek válni az autoformerek kvázi előnyei.
...
A fentiektől függetlenül Én jobban szeretem azon SS erősítők hangját ahol minimális a kimeneti induktivitás (vagy semmi). Bár ez némileg instabillá teheti az erősítőt néhány terhelésben (ami könnyen kompenzálható), ugyanakkor úgy gondolom ez egy sokkal ’liquid'-ebb megszólalás. A jel egészének a táplálást egy nagy induktoron keresztül venni véleményem szerint nem igazán segít a dolgokon. A tény, hogy a legtöbb hangsugárzó nem egy specifikus impedancia a frekvencia átviteli sávon keresztül, szintén (némileg) összetevője a problémának. Amíg az autoformer állandó powert tarthat fenn leágazástól leágazásig (tap to tap), az nem képes kompenzációra a különféle bemenő áramokkal kapcsolatban (current draws) ami az eltérő impedanciáknál fordul elő mindegyik leágazáson belül. Egy kapcsolás Td (time delay) mint olyan, egyiknél sem képes igazán jó lenni.

Mindent összevetve a véleményem az, hogy a nagy átalakítóknak az áramellátás-lánc kezdetén KELL(ENE) lenniük és nem máshol.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem csupán 'hátrányai' vannak 1 csövinek 

Isten őrizz hogy valaki ezt vonja le ebből. Egyébként is nem a csövekről hanem a trafókról van szó, amit csak azért használunk csöviben mert nem gyártanak 100R-os hangszórókat.
Különben a kutyának sem kéne a csövesben a trafó(leszámítva néhány elvetemültebbet, még kevesebb elvetemültet meg még 4R hangszóró sem tántorít el a nem használatától ).
Erről van itten nagybaszó :taps:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”