Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: grindlock »

s4tch írta:
2022.05.08., vas. 23:19
grindlock írta:
2022.05.05., csüt. 20:21
Sziasztok

Mconnect- Tidal MQA ügyben szeretnék tanácsot kérni.
Tidal master lemezeket próbálok hallgatni, mconnect telefonos app-pal húzom le a denon ceol n4 picolo hifimre, DLNA-val.

1. Master lemezek esetében a számokat szakadozva játssza le, és a hifi kijelzőjén a 100% leesik 70-50 majd 30%-ra. Ez mitől lehet? A sima 44/16 zenéket gond nélkül lehozza, végig 100% a kijelzőn. A telefonon tárolt 192/24 (nem MQA) zenéket szintén gond nélkül lejátssza. Így csak a Tidal MQA akadozik.

2. Hiába indítok el egy teljes lemez lejátszást, kettő szám után megáll, pedig a teljes lemez a queue-ban szerepel. Ez mitől lehet?

A netem erős, a hifi kábellel csatlakozik.

Írtam a szoftvercégnek, szerintük vagy a hifi vagy a tidal szerver lesz a hunyó.
Az app direktben a szerverről közvetíti a jelet a hifire, nem rajta keresztül fut.
Azt írták, hogy az appban nincs is MQA decoder, am furcsa, mivel a hifimen sincs, és elvileg az MQA első réteges kibontása szoftveresen történik 48/24-re --- ezt is írja ki az app.

Akkor lehet, hogy nem is olyan minőségben játssza le, mint amit kiír?

Köszi a tippeket előre is
Pont a Denont nem ismerem, és az mconnecttel is rövid a tapasztalatom, viszont használtam sokáig Marantz MRC610 és 611 eszközöket, kevesebbet mconnecttel, többet bubbleupnp-vel. Ha jól tudom, a streamer rész ugyanaz a Denonodban is, így talán releváns lesz a tapasztalatom. A 2. pontban leírt jelenséghez annyit, hogy ez tipikus renderer hiba, nálam a Marantz is hajlamos volt néha erre. Ilyenkor reseteltem az eszközt, és hosszú hónapokig nem kellett vele foglalkozni.

Az app nem direktben a szerverről közvetíti a jelet a hifire. A Denon nem támogatja a Tidalt, muszáj a telefonnak kapcsolódni a tidal szolgáltatáshoz az mconnecten keresztül, majd megfelelő formátumban továbbítani a streamet. Próbáld ki, hogy elindítasz egy 16/44-es streamet, és kikapcsolod a telefonod: a lejátszás el fog hallgatni.

A pufferelési problémának tűnő gonddal kapcsolatban annyi jutott eszembe, hogy nálam meglehetősen instabil volt a streamelés, ezért sem ezt használtam, hanem a bubbleupnp-t. Illetve az UAPP (usb audio player pro) is jó hírű program.

Minőség: a Marantznál ha megnyomtam a távirányító "INFO" gombját, át lehetett váltani a kijelző felső sorát úgy, hogy kiírja a bitrátát és bitmélységet.

MQA: az app elvileg támogatja, viszont a renderered (Denon) nem. Szerintem teljesen fölösleges neked ebben a felállásban, pláne, ha minden más működik, csak a magas bitrátás mqa nem...

Szia,

Köszi a választ.

"A 2. pontban leírt jelenséghez annyit, hogy ez tipikus renderer hiba, nálam a Marantz is hajlamos volt néha erre. Ilyenkor reseteltem az eszközt, és hosszú hónapokig nem kellett vele foglalkozni. " ---- hát nálam ez sem oldja meg.
Tápkábel kihúz, 2 perc szünet, visszadug, újraindít. De akkor is csinálja.
Lehet, hogy más baja is van a Denonnak, mert az internet rádió modul be-befagyogat.

"Az app nem direktben a szerverről közvetíti a jelet a hifire. A Denon nem támogatja a Tidalt, muszáj a telefonnak kapcsolódni a tidal szolgáltatáshoz az mconnecten keresztül, majd megfelelő formátumban továbbítani a streamet. Próbáld ki, hogy elindítasz egy 16/44-es streamet, és kikapcsolod a telefonod: a lejátszás el fog hallgatni." --- Az Mconnect customer service váltig állítja, hogy nem megy a zene az appon keresztül, de valóban elhallgat a zene az app bezárása után.

"A pufferelési problémának tűnő gonddal kapcsolatban annyi jutott eszembe, hogy nálam meglehetősen instabil volt a streamelés, ezért sem ezt használtam, hanem a bubbleupnp-t. Illetve az UAPP (usb audio player pro) is jó hírű program." - A Bubble UPNP-vel nincs is gond, az 44/16-on stabilan streamel.
Az UAPP elvileg MQA-t is ki tud bontani, a nagy kérdés, hogy tudja-e streamelni a denonra?

Kipróbálom az INFO gombot majd egy master lemeznél.

Az a baj, hogy el se jutok addig, hogy érdemben megtapasztaljam, hogy van-e értelme az MQA-nak, mert folyton szakadozik. (Valszeg ezen a cuccon nincs érdemi különbség amúgy.)

Köszi

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

grindlock írta:
2022.05.05., csüt. 20:21
Sziasztok

Tidal master lemezeket próbálok hallgatni, mconnect telefonos app-pal húzom le a denon ceol n4 picolo hifimre, DLNA-val.

1. Master lemezek esetében a számokat szakadozva játssza le, és a hifi kijelzőjén a 100% leesik 70-50 majd 30%-ra. Ez mitől lehet? A sima 44/16 zenéket gond nélkül lehozza, végig 100% a kijelzőn. A telefonon tárolt 192/24 (nem MQA) zenéket szintén gond nélkül lejátssza. Így csak a Tidal MQA akadozik.

2. Hiába indítok el egy teljes lemez lejátszást, kettő szám után megáll, pedig a teljes lemez a queue-ban szerepel. Ez mitől lehet?

Írtam a szoftvercégnek, szerintük vagy a hifi vagy a tidal szerver lesz a hunyó.
Az app direktben a szerverről közvetíti a jelet a hifire, nem rajta keresztül fut.
Azt írták, hogy az appban nincs is MQA decoder, am furcsa, mivel a hifimen sincs, és elvileg az MQA első réteges kibontása szoftveresen történik 48/24-re --- ezt is írja ki az app.

Pont a Denont nem ismerem, és az mconnecttel is rövid a tapasztalatom, viszont használtam sokáig Marantz MRC610 és 611 eszközöket, kevesebbet mconnecttel, többet bubbleupnp-vel. Ha jól tudom, a streamer rész ugyanaz a Denonodban is, így talán releváns lesz a tapasztalatom. A 2. pontban leírt jelenséghez annyit, hogy ez tipikus renderer hiba, nálam a Marantz is hajlamos volt néha erre. Ilyenkor reseteltem az eszközt, és hosszú hónapokig nem kellett vele foglalkozni.

Az app nem direktben a szerverről közvetíti a jelet a hifire. A Denon nem támogatja a Tidalt, muszáj a telefonnak kapcsolódni a tidal szolgáltatáshoz az mconnecten keresztül, majd megfelelő formátumban továbbítani a streamet. Próbáld ki, hogy elindítasz egy 16/44-es streamet, és kikapcsolod a telefonod: a lejátszás el fog hallgatni.

A pufferelési problémának tűnő gonddal kapcsolatban annyi jutott eszembe, hogy nálam meglehetősen instabil volt a streamelés, ezért sem ezt használtam, hanem a bubbleupnp-t. Illetve az UAPP (usb audio player pro) is jó hírű program.

Minőség: a Marantznál ha megnyomtam a távirányító "INFO" gombját, át lehetett váltani a kijelző felső sorát úgy, hogy kiírja a bitrátát és bitmélységet.

MQA: az app elvileg támogatja, viszont a renderered (Denon) nem. Szerintem teljesen fölösleges neked ebben a felállásban, pláne, ha minden más működik, csak a magas bitrátás mqa nem...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

A héten a telefonom elindított Spotify közölte, hogy május 23-án megszűnik a DUO csomag. Találkozott valaki ezzel az üzenettel? Nyomát sem látom azóta a szolgáltató honlapján és a telefonom sem sad.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Sziasztok

Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 142

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Ami MQA - ban van fenn, azt is lejátsza csak sima CD mi minőségben.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: st81 »

Köszönöm, így már világos.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

st81 írta:
2022.04.25., hétf. 20:11
Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de nekem az jött le, hogy a Tidal esetében ha csak hi-fi-re fizetsz elő, a master (MQA) jelölésű albumokat nem tudod lejátszani "lebutítva".
Ami fent van MQA-ben, az fent van lossless 44.1/16-ban is, a Plus nélküli Hi-Fi csomaggal ez utóbbit lehet hallgatni MQA mókolás nélkül.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: st81 »

Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de nekem az jött le, hogy a Tidal esetében ha csak hi-fi-re fizetsz elő, a master (MQA) jelölésű albumokat nem tudod lejátszani "lebutítva".
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6093

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

tottyi írta:
2022.04.25., hétf. 11:47
Hello, nezegettem a Tidal elofizetesemet es havi 2999Ft / honap van kiirava (HiFi Plus), ez nem volt dragabb?
Ugy emlekeztem, hogy oltan 20 euro korul volt ami olyan 7400 forint.
Magyarországon évek óta 3eFT-be kerül a Tidalnál az MQA-t is tartalmazó legdrágább egyéni csomag, amit most HiFi Plusz néven adnak el (korábban simán csak Tidal HiFi-nek nevezték). Ami pár hónapos újdonság: ha nem kell az MQA, akkor feleennyiért (havi 1500 Ft-ért) is megkapod az "egyszerű" CD-minőséget (elvileg).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3463

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tottyi írta:
2022.04.25., hétf. 11:47
Hello, nezegettem a Tidal elofizetesemet es havi 2999Ft / honap van kiirava (HiFi Plus), ez nem volt dragabb?
Csökkentették pár hónapja, ha én jól láttam.
Nekem Deezer van, de ott a legmagasabb ár is most 2.699.-Ft. Gondolom emiatt sem akarják többért adni.
Viszont érdekes hogy a Deezer azt írja, a Premium csomag 1.649.-F-ért adja a Hi-Fi minőséget. Tavaly még nem volt így.

Most én kérdem :D , hogy ez csak a fiókok számában más, mint a Family, minőségben ugyanaz? Mert nekem elég lenne akkor ez is, hisz minek 6 fiók hozzá...?

Szerk.
Megnéztem a fiókomat, és én az 1.649.-Ft-os csomagban vagyok. Tavaly ősszel még 2.249.-Ft volt ez. Na, király, évente egy üveg jófajta pálinka ára megmarad :D
Csak a Marantz! :-D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hello, valaki probalta a Tidal-t az Apple Music-al osszehasonlitani melyik szol jobban? En csak a Spotify-t es az Apple Music-ot tudtam oszehasonlitani es eg es fold a kulonbseg az Apple javara.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Lala00
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Lala00 »

denesdr írta:
2022.03.31., csüt. 07:31
Lala00 írta:
2022.03.30., szer. 21:59
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni Node 2i streamerésével kapcsolatban.
Wifin vagy kábelen jobb a streaming minősége?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Amíg a kapcsolat nem szakadozik, addig teljesen egyformák, a bit az bit, bár biztos van aki nem így látja/hallja és mást fog mondani, szóval könnyen lehet, hogy nem leszel sokkal előrébb, ha itt varod a választ.
Köszönöm szépen!

Lala00
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dbrnsk írta:
2022.03.31., csüt. 07:40
Lala00 írta:
Sziasztok,
Kábelen kicsit jobb a hangja, nem szórja meg a belső antenna az elektronikát. Illetve érdemes elcsatolni az állványtól valamivel, hogy minél kisebb felületen érintkezzen vele.
Köszönöm szépen!

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Lala00 írta:
Sziasztok,
Kábelen kicsit jobb a hangja, nem szórja meg a belső antenna az elektronikát. Illetve érdemes elcsatolni az állványtól valamivel, hogy minél kisebb felületen érintkezzen vele.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Lala00 írta:
Sziasztok,
Amíg a kapcsolat nem szakadozik, addig teljesen egyformák, a bit az bit, bár biztos van aki nem így látja/hallja és mást fog mondani, szóval könnyen lehet, hogy nem leszel sokkal előrébb, ha itt varod a választ.

Lala00
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok,

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2059

Re: Spotify veszteségmentes

Hozzászólás Szerző: wittao »

mishow írta:
2022.03.22., kedd 16:56
Picabia írta:
2022.03.21., hétf. 21:58
gomolalaci írta:
2022.03.21., hétf. 20:21
Van valakinek tudomása, hogy mikor indítják?
Határozatlan időre elnapolva.
Sajnos semmi érdekük nem fűződik hozzá, a jelenlegi formátummal is brutális piacvezetők.
Minek költenének rá egy huncut fillért is?
A felhasználóik nagy része nem hifista, nekik az AAC 320kbps pont elég.
Úgyhogy az enyém most le is van téve pihenőbe :sleeping:
Deezernel most probaltam ki a napokban a Connect funkciot es nagyon jol mukodott.
Ha a vegleges valtozatba is beteszik, egy ujabb CD felbontast is tudo streamszolgaltato lesz. Jo kinalattal, nagyon jo mobilos kezelofelulettel.

Apple-nel is ott lesz hamarosan a Connect, nem tudja a Spotify ezt elengedni. Be kell hozzak a CD minoseget. Egyre tobb / jobb utcara valo fejest arulnak, kis dac-okkal es a fiatalok a csaladomban is latom, hogy rajottek van letjogosultsaga a jobb hangminosegnek, ami nem merul ki a tobb basszusban. Elobb vagy utobb a Spoti is reagalni fog szerintem.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2560

Hozzászólás Szerző: mishow »

Picabia írta:
2022.03.21., hétf. 21:58
gomolalaci írta:
Sajnos semmi érdekük nem fűződik hozzá, a jelenlegi formátummal is brutális piacvezetők.
Minek költenének rá egy huncut fillért is?
A felhasználóik nagy része nem hifista, nekik az AAC 320kbps pont elég.
Úgyhogy az enyém most le is van téve pihenőbe :sleeping:

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

gomolalaci írta:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Spotify veszteségmentes

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

A gondolkodás nem megerőltető...

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

Köszönöm szépen. leborulok.gif
Már fel is telepítettem Android-ra.
Egyelőre nem sikerül összehoznom, működésre bírnom a Connect lehetőséget. Pedig a Node-om támogatja az Alexa-t is.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Bálint73 írta:
2022.02.26., szomb. 12:58
"Amazon Connecthez szukseg van Cortana installra, utana meg fog jelenni a telefonodon a PC kimenete, mint lejatszo eszkoz. Innentol amit inditasz telefonon/tabon, az a gepen fog elindulni".

Nagyon köszönöm. leborulok.gif
Most próbáltam.
De az a hibaüzenet fogad: "A Cortana nem érhető el az Ön régiójában".
Utána olvastam, a magyar nyelv nem támogatott, csak úgy lehet működésre bírni, ha megváltoztatom a régiót.
Jól értelmeztem?
Bocsanat rosszul irtam, Alexa kell hozza. Osszekavarodok a sok noi nev kozott :)

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

"Amazon Connecthez szukseg van Cortana installra, utana meg fog jelenni a telefonodon a PC kimenete, mint lejatszo eszkoz. Innentol amit inditasz telefonon/tabon, az a gepen fog elindulni".

Nagyon köszönöm. leborulok.gif
Most próbáltam.
De az a hibaüzenet fogad: "A Cortana nem érhető el az Ön régiójában".
Utána olvastam, a magyar nyelv nem támogatott, csak úgy lehet működésre bírni, ha megváltoztatom a régiót.
Jól értelmeztem?

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Bálint73 írta:
2022.02.25., pén. 22:02
Szerintem jobb.
Természetesebb, gördülékenyebb a hang, nincs vagy kevesebb a zavaró digitális tüske vagy sár.
A különbség amúgy csekély, de hallható.

Más (érdekesség):
Az utóbbi hetekben több albumot is láttam/hallgattam az Amazon-on Ultra HD-ben (24 bit FLAC), ami a Tidal-on csak 16 bites volt (és nem is volt MQA változata).

Az érdekes ebben, hogy közel 3 hónapja még ugyanazok az albumok voltak nagyfelbontásúak, direkt megnéztem többet is.

Viszont a napokban lejár a 3 hónap és a használhatósága miatt egyelőre a Tidal Hifi Plus marad.
Amazon Connecthez szukseg van Cortana installra, utana meg fog jelenni a telefonodon a PC kimenete, mint lejatszo eszkoz. Innentol amit inditasz telefonon/tabon, az a gepen fog elindulni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”