s4tch írta: ↑2022.05.08., vas. 23:19Pont a Denont nem ismerem, és az mconnecttel is rövid a tapasztalatom, viszont használtam sokáig Marantz MRC610 és 611 eszközöket, kevesebbet mconnecttel, többet bubbleupnp-vel. Ha jól tudom, a streamer rész ugyanaz a Denonodban is, így talán releváns lesz a tapasztalatom. A 2. pontban leírt jelenséghez annyit, hogy ez tipikus renderer hiba, nálam a Marantz is hajlamos volt néha erre. Ilyenkor reseteltem az eszközt, és hosszú hónapokig nem kellett vele foglalkozni.grindlock írta: ↑2022.05.05., csüt. 20:21Sziasztok
Mconnect- Tidal MQA ügyben szeretnék tanácsot kérni.
Tidal master lemezeket próbálok hallgatni, mconnect telefonos app-pal húzom le a denon ceol n4 picolo hifimre, DLNA-val.
1. Master lemezek esetében a számokat szakadozva játssza le, és a hifi kijelzőjén a 100% leesik 70-50 majd 30%-ra. Ez mitől lehet? A sima 44/16 zenéket gond nélkül lehozza, végig 100% a kijelzőn. A telefonon tárolt 192/24 (nem MQA) zenéket szintén gond nélkül lejátssza. Így csak a Tidal MQA akadozik.
2. Hiába indítok el egy teljes lemez lejátszást, kettő szám után megáll, pedig a teljes lemez a queue-ban szerepel. Ez mitől lehet?
A netem erős, a hifi kábellel csatlakozik.
Írtam a szoftvercégnek, szerintük vagy a hifi vagy a tidal szerver lesz a hunyó.
Az app direktben a szerverről közvetíti a jelet a hifire, nem rajta keresztül fut.
Azt írták, hogy az appban nincs is MQA decoder, am furcsa, mivel a hifimen sincs, és elvileg az MQA első réteges kibontása szoftveresen történik 48/24-re --- ezt is írja ki az app.
Akkor lehet, hogy nem is olyan minőségben játssza le, mint amit kiír?
Köszi a tippeket előre is
Az app nem direktben a szerverről közvetíti a jelet a hifire. A Denon nem támogatja a Tidalt, muszáj a telefonnak kapcsolódni a tidal szolgáltatáshoz az mconnecten keresztül, majd megfelelő formátumban továbbítani a streamet. Próbáld ki, hogy elindítasz egy 16/44-es streamet, és kikapcsolod a telefonod: a lejátszás el fog hallgatni.
A pufferelési problémának tűnő gonddal kapcsolatban annyi jutott eszembe, hogy nálam meglehetősen instabil volt a streamelés, ezért sem ezt használtam, hanem a bubbleupnp-t. Illetve az UAPP (usb audio player pro) is jó hírű program.
Minőség: a Marantznál ha megnyomtam a távirányító "INFO" gombját, át lehetett váltani a kijelző felső sorát úgy, hogy kiírja a bitrátát és bitmélységet.
MQA: az app elvileg támogatja, viszont a renderered (Denon) nem. Szerintem teljesen fölösleges neked ebben a felállásban, pláne, ha minden más működik, csak a magas bitrátás mqa nem...
Szia,
Köszi a választ.
"A 2. pontban leírt jelenséghez annyit, hogy ez tipikus renderer hiba, nálam a Marantz is hajlamos volt néha erre. Ilyenkor reseteltem az eszközt, és hosszú hónapokig nem kellett vele foglalkozni. " ---- hát nálam ez sem oldja meg.
Tápkábel kihúz, 2 perc szünet, visszadug, újraindít. De akkor is csinálja.
Lehet, hogy más baja is van a Denonnak, mert az internet rádió modul be-befagyogat.
"Az app nem direktben a szerverről közvetíti a jelet a hifire. A Denon nem támogatja a Tidalt, muszáj a telefonnak kapcsolódni a tidal szolgáltatáshoz az mconnecten keresztül, majd megfelelő formátumban továbbítani a streamet. Próbáld ki, hogy elindítasz egy 16/44-es streamet, és kikapcsolod a telefonod: a lejátszás el fog hallgatni." --- Az Mconnect customer service váltig állítja, hogy nem megy a zene az appon keresztül, de valóban elhallgat a zene az app bezárása után.
"A pufferelési problémának tűnő gonddal kapcsolatban annyi jutott eszembe, hogy nálam meglehetősen instabil volt a streamelés, ezért sem ezt használtam, hanem a bubbleupnp-t. Illetve az UAPP (usb audio player pro) is jó hírű program." - A Bubble UPNP-vel nincs is gond, az 44/16-on stabilan streamel.
Az UAPP elvileg MQA-t is ki tud bontani, a nagy kérdés, hogy tudja-e streamelni a denonra?
Kipróbálom az INFO gombot majd egy master lemeznél.
Az a baj, hogy el se jutok addig, hogy érdemben megtapasztaljam, hogy van-e értelme az MQA-nak, mert folyton szakadozik. (Valszeg ezen a cuccon nincs érdemi különbség amúgy.)
Köszi