Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Az egész egyben számít, minden apró részletével egyetemben.Pontosan. (de van h rgy adott szempontból kritikus egy alkatrész, mint pl RF/EMi árnyékolás szempontból a ház) 
A ram-ra visszatérve az időzítés, és a feszültség számít, de azok teljesen a ram típusán és az alaplapon múlnak, így ezekre nincs fix recept, kísérletezni kell.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

a tap ami szamit es nem a haz.

Az egész egyben számít, minden apró részletével egyetemben.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezekszerint neked a felesèged hűti legyezővel a HTPCdet?
sosem lesz  felesegem!a szarokat amiket beleraktok a htpcbe azok nem melegszenek.az igazi jo cuccok forranak,izzanak,es a hangjuk olyan !!!!

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Ezekszerint neked a felesèged hűti legyezővel a HTPCdet?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

nekem még olyan H3.S jött aminek nem lukas az eleje lehet h ebből is tudnak még ilyen előlappal is szállítani
Mire odajutok, hogy befejeződnek a függőben lèvő hifi projektjeim addigra lehet, hogy feleennyièrt is lesznek passzív hàzak. ;-)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

nekem még olyan H3.S jött aminek nem lukas az eleje lehet h ebből is tudnak még ilyen előlappal is szállítani
nem rakhatom be a Kingston predator ram ot egy alacsony zart hazba.nem is ferne el.de a hetvegere talan azt is pontosan meg tudom mondani hogy erdemes e ilyet venni,vagy csak kidobott penz lenne.menyus ha van tipped ram beallitas teren akkor legyszi oszd meg.koszi!!!

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nèzd meg az 5ös szèriából az ívelt elejűt, mindenfèle lyuk nèlkül az előlapon! Az mèg szebb!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nèzd meg az 5ös szèriából az ívelt elejűt, mindenfèle lyuk nèlkül az előlapon! Az mèg szebb!
ezt most mire erted? a hazra? engem total hidegen hagy hogy nez ki!megfone a memoria ha egy zart hazba raknam be!gyakorlatilag minden tonkremenne,ezert nem reszesitem elonyben a pici zart hazakat.de persze ha a konfig olyan akkor szep zart massziv haz neki!!!!

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

begugliztam ma a hd plex h3 at kidobott par szep kepet es meglattam benne egy asrock alaplapot  Ma azonban szamuztem a pico psut(nem volt hajlando egyutt mukodni velem),a regebbi gigabytet nyustoltem a psu tapommal (3,3 es 5 volt)es egy kapcsolos tappal parhuzamosan.Holnap bekotom a 12 voltot is,de par oraja nem birom kikapcsolni a zenet.Teny hogy a hatasfok eleg rossz,kellenek a hutobordak.de a hang  az tenyleg nem egy pico hangja!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Szia!

Főleg a méret miatt - be akartam férni a HD-Plex H3.S házba, ami csak ITX-et fogad, de az ITX lapok általában kevesebbet is fogyasztanak, és kevesebb stabilizátor is van rajtuk a cpu és a ram körül, ami hangban nem hátrány...

A köv. PC projektes célom ugyanezt a hangot (v jobbat) még kompaktabbra és olcsóbbra kihozni, azaz ebbe, vagy egy ettől nem nagyobb de olcsóbb passzív kasztniba összehozni a gépet és a futóművet tápostul-mindenestül (már ha hangra is beválik az Intel NUC).

begugliztam ma a hd plex h3 at kidobott par szep kepet es meglattam benne egy asrock alaplapot  Ma azonban szamuztem a pico psut(nem volt hajlando egyutt mukodni velem),a regebbi gigabytet nyustoltem a psu tapommal (3,3 es 5 volt)es egy kapcsolos tappal parhuzamosan.Holnap bekotom a 12 voltot is,de par oraja nem birom kikapcsolni a zenet.Teny hogy a hatasfok eleg rossz,kellenek a hutobordak.de a hang  az tenyleg nem egy pico hangja!

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szia Menyus!

Miért pont az itx platformot válsztottad? A méreten kívül van egyéb buktatója a mATX használatának?
Szia! 
Főleg a méret miatt - be akartam férni a HD-Plex H3.S házba, ami csak ITX-et fogad, de az ITX lapok általában kevesebbet is fogyasztanak, és kevesebb stabilizátor is van rajtuk a cpu és a ram körül, ami hangban nem hátrány...

A köv. PC projektes célom ugyanezt a hangot (v jobbat) még kompaktabbra és olcsóbbra kihozni, azaz ebbe, vagy egy ettől nem nagyobb de olcsóbb passzív kasztniba összehozni a gépet és a futóművet tápostul-mindenestül (már ha hangra is beválik az Intel NUC).

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Fapaci fórumárs nemrég már feldobta h érdemes lenne -a hobbistákat támogatandó- összeraknunk egy a pc-t kiveséző cikket a témában - csak erre eddig még nem találtam időt, dióhéjban megpróbálom itt leírni a tapasztalataimat már mindenféle túlzó lelkesedéstől, elfogultságtól, és érdekeltségtől mentesen.

A picopsu egy érzékeny jószág közepes védelemmel, a kimentére csak kisebb CLC szűrőt érdemes tenni, nagy pufferrel nem fog menni.
Elé hiába pakoltok akármennyi puffert, azzal csak a bejövő ripple-t tudjátok egy szintig csökkenteni, de ezt igazán csak a picopsu "wide input" változata fogja meghálálni alacsony fesz-ről hajtva, 18V -ról már bőven van headroom a stabijainak.

Kész gépnél érdemes közelebbről megnézni / tesztelni az sotm szűrő megoldásait, bár ezek is az emberek egy részének bejönnek egy másiknak pedig nem, hiszem emögött is ott van az a probléma, h nincs olyan szűrő ami "kiveszi" a zajt a rendszerből, mindegyik csak annak jellegét változtatja meg, ezzel más problémákat ébresztve a megoldott helyére.

Az egyetlen tiszta megoldás az ha olyan tápot épít az ember ahol nem hatnak egymásra az egyes ágak terhelésének változásai, ez viszont tényleg nem hoz annyit mint amennyibe kerül, mert amit rákötünk -az alaplap- az tele van vacak filléres stabilizátorokkalal, eltérő frekvencián dolgozó PLL órajelgenrátorokkal, és nagyfrekvenciás, néha már a belső szorzók miatt mikrohullámú frekvenciatartományban dolgozó integrált áramkörökkel. Elég megnézni hogy mi van az egész közepén; a CPU, amin belül további stabilzátorok dolgoznak...

Ennek adhatunk akármilyen tiszta tápot ha a kimentéről jön ki a "zene", ezért egyszerűbb és jobb megoldás az ha minden más eszköztől a lehető legjobban elválasztjuk a PC-t.

Ennek eszköze lehet egy a táp elé kötött leválasztó trafó, ami egy 1:1 pri/sec csatolás-arányú transzformátor ami lényegében galvanikusan elválasztja a primer oldalán levő áramforrást (konnektor) a szekundertől (rákötött fogyasztó). A galvanikus leválasztás kisebbik haszna az h nem tud bejutni(annyi) zaj, a nagyobbik az h nem jut vissza sem (annyi) zaj ami egyébként jutna, és bekerülne a DAC-ba, előfokba, erősítőkbe.
Ezek a trafók általában életvédelmi célra készülnek (pl orvosi műszerekbe), Audio célra azok a jók közülök ahol nincs kapacitív csatolás a pri/sec oldal között, azaz vagy külön csévetesten van a primer és szekunder tekercs (EI trafók), vagy toroidnál árnyékoló fólia kerül közéjük.
Egy olcsó készre szerelt megoldás erre a Jungson Magic No1. 6os elosztója:

amiben épp egy ilyen EI trafó van, ezt használom egy ideje, és maradni is fog addig amíg elkészíttetem a saját leválasztó trafómat, aminek a kiindulási alapja ez a cikk: http://www.audiocircle.com/index.php?topic=18441.0

Nagyon fontos, h erősáramú áramkör építését az életveszély miatt erősen ajánlott szakemberre bízni !

A jungson mellett vannak hazai szakiknak is elismert leválasztó-trafós megoldásai, ha jól emlékszem akkor ezek közül a Vibavoice-nak lehet néha egy-egy toroidos 5-600VA -es megoldását látni az aprón.

Ha a hálózattól már elválasztottuk a PC-t akkor jöhet a másik vége, a digitális kijárat, ami viszont egy újabb kompromisszum lesz, mert a toslink nem az igazi, azon kívül pedig egyszerűen csak az SPDIF kijáratot lehet izolálni egy - na mivel? - egy leválasztó trafóval, ami jobb futóművekben (pl hiface evo) már alapból benne van, de az USB még itt is áthozza a földelésen és a tápon a zajt, célszerű ezt leválasztani ha az eszköznek nincs rá szüksége, ha mégis lenne vagy kölső tápot igényel akkor építeni kell neki, amire  én Paul Hynes nevű -szerintem zseniális- Audiocircle -ön tevékenykedő DIY-er megoldásait használom az EVO-n belül és kívül is (a srác azóta annyira felkapott lett hogy hónapokat kell rá várni, de érdemes, nagyon bejött ami ez EVO-ból lett amikor belepakoltam ill  elékötöttem Paul moduláris megoldásait).

Az SPDIF korlátait itt el kell fogadni, pl még aszikron USB módban is nagy jittert fogunk kapni, amivel a dac-nak kell tudnia megbírkózni,
ebben nekem eddig az ESS sabre 9018 chip-re épölő DAC-okkal vannak a legjobb (jitter-t mérő eszköz híjján csak hallott-, és nem mért-) tapasztalataim.

Ha eddig is eljutottunk akkor jöhet maga a PC; a  hardver, a BIOS, és a futtatott szoftverek finomhangolása:
A picopsu mellett én találtam egy a jungson leválasztóval kombinálva meglepőn jó hangú kapcsüzemű passzív hűtésű tápot:

http://www.hd-plex.com/80w-fanless-inte ... upply.html

Én a fenti kombót használom egy ideje, a gépet ebbe a kasztniba raktam össze:
http://www.hd-plex.com/hdplex-h3.s-fanl ... -case.html

A hdd-k és ventillátorok kiiktatásával nemcsak a pc zaját lehet nullára redukálni, de szobai alapzaj is csökken, és hangban is sokat hoz.

Alaplapot úgy választottam hogy fusson rajta az osx, így egy gigabyte z77 itx lapnál kötöttem ki egy i7-3770 processzorral, és 2x4GB rammal.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4337#ov

OSX-et lehet legálisan vásárolni ha van egy MAC az ismerettségi körben, 20USD, v 20EUR, lényeg h aprópénz, telepíteni csak apple-re lehet, de nem csak itt vannak diy-erek, itt van egy részletes how-to az adott laphoz: http://www.tonymacx86.com/golden-builds ... ld-db.html

A hang amit ez a vas akár egy mezítlábas itunes -szal headless módban azaz egyszál telefonnal táviányítva ki tud adni, az bőven megér minden egyes a rendszerre fordított forintot, innen érdemes elindulni mindenkinek a saját maga útján arra amilyen hangot keres, megtalálhatja azt bitperfect pluginnel, audirvana, amarra, vagy más lejátszókkal.

Ha meg van az irány, akkor lehet még belső szűrőkkel és ram időzítésekkel fűszerezni a kapott hangot,
évekig el lehet ezzel szórakozni és persze közben rengeteg zenét hallgatni.

m

Szia Menyus!

Miért pont az itx platformot válsztottad? A méreten kívül van egyéb buktatója a mATX használatának?

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

http://ipon.hu/hir/apro_pc_passziv_hute ... ssal/26277
Hangtalan gép, teljesítmény zenére elég. Mivel külső tápos egy komolyabb trafós tápot könnyű lehet hozzá passzintani az olcsó kínai táp helyére.

Intel-nek is van egy 10cm x 10cm barebone-ja amihez van passzív ház, és felmászik rá az OSX is:
http://www.pcpro.co.uk/blogs/2012/09/13 ... irst-look/

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

http://ipon.hu/hir/apro_pc_passziv_hute ... ssal/26277
Hangtalan gép, teljesítmény zenére elég. Mivel külső tápos egy komolyabb trafós tápot könnyű lehet hozzá passzintani az olcsó kínai táp helyére.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Fapaci fórumárs nemrég már feldobta h érdemes lenne -a hobbistákat támogatandó- összeraknunk egy a pc-t kiveséző cikket a témában - csak erre eddig még nem találtam időt, dióhéjban megpróbálom itt leírni a tapasztalataimat már mindenféle túlzó lelkesedéstől, elfogultságtól, és érdekeltségtől mentesen.

A picopsu egy érzékeny jószág közepes védelemmel, a kimentére csak kisebb CLC szűrőt érdemes tenni, nagy pufferrel nem fog menni.
Elé hiába pakoltok akármennyi puffert, azzal csak a bejövő ripple-t tudjátok egy szintig csökkenteni, de ezt igazán csak a picopsu "wide input" változata fogja meghálálni alacsony fesz-ről hajtva, 18V -ról már bőven van headroom a stabijainak.

Kész gépnél érdemes közelebbről megnézni / tesztelni az sotm szűrő megoldásait, bár ezek is az emberek egy részének bejönnek egy másiknak pedig nem, hiszem emögött is ott van az a probléma, h nincs olyan szűrő ami "kiveszi" a zajt a rendszerből, mindegyik csak annak jellegét változtatja meg, ezzel más problémákat ébresztve a megoldott helyére.Az egyetlen tiszta megoldás az ha olyan tápot épít az ember ahol nem hatnak egymásra az egyes ágak terhelésének változásai, ez viszont tényleg nem hoz annyit mint amennyibe kerül, mert amit rákötünk -az alaplap- az tele van vacak filléres stabilizátorokkalal, eltérő frekvencián dolgozó PLL órajelgenrátorokkal, és nagyfrekvenciás, néha már a belső szorzók miatt mikrohullámú frekvenciatartományban dolgozó integrált áramkörökkel. Elég megnézni hogy mi van az egész közepén; a CPU, amin belül további stabilzátorok dolgoznak... 
Ennek adhatunk akármilyen tiszta tápot ha a kimentéről jön ki a "zene", ezért egyszerűbb és jobb megoldás az ha minden más eszköztől a lehető legjobban elválasztjuk a PC-t.

Ennek eszköze lehet egy a táp elé kötött leválasztó trafó, ami egy 1:1 pri/sec csatolás-arányú transzformátor ami lényegében galvanikusan elválasztja a primer oldalán levő áramforrást (konnektor) a szekundertől (rákötött fogyasztó). A galvanikus leválasztás kisebbik haszna az h nem tud bejutni(annyi) zaj, a nagyobbik az h nem jut vissza sem (annyi) zaj ami egyébként jutna, és bekerülne a DAC-ba, előfokba, erősítőkbe.
Ezek a trafók általában életvédelmi célra készülnek (pl orvosi műszerekbe), Audio célra azok a jók közülök ahol nincs kapacitív csatolás a pri/sec oldal között, azaz vagy külön csévetesten van a primer és szekunder tekercs (EI trafók), vagy toroidnál árnyékoló fólia kerül közéjük.Egy olcsó készre szerelt megoldás erre a Jungson Magic No1. 6os elosztója:amiben épp egy ilyen EI trafó van, ezt használom egy ideje, és maradni is fog addig amíg elkészíttetem a saját leválasztó trafómat, aminek a kiindulási alapja ez a cikk: http://www.audiocircle.com/index.php?topic=18441.0

Nagyon fontos, h erősáramú áramkör építését az életveszély miatt erősen ajánlott szakemberre bízni !

A jungson mellett vannak hazai szakiknak is elismert leválasztó-trafós megoldásai, ha jól emlékszem akkor ezek közül a Vibavoice-nak lehet néha egy-egy toroidos 5-600VA -es megoldását látni az aprón.

Ha a hálózattól már elválasztottuk a PC-t akkor jöhet a másik vége, a digitális kijárat, ami viszont egy újabb kompromisszum lesz, mert a toslink nem az igazi, azon kívül pedig egyszerűen csak az SPDIF kijáratot lehet izolálni egy - na mivel? - egy leválasztó trafóval, ami jobb futóművekben (pl hiface evo) már alapból benne van, de az USB még itt is áthozza a földelésen és a tápon a zajt, célszerű ezt leválasztani ha az eszköznek nincs rá szüksége, ha mégis lenne vagy kölső tápot igényel akkor építeni kell neki, amire  én Paul Hynes nevű -szerintem zseniális- Audiocircle -ön tevékenykedő DIY-er megoldásait használom az EVO-n belül és kívül is (a srác azóta annyira felkapott lett hogy hónapokat kell rá várni, de érdemes, nagyon bejött ami ez EVO-ból lett amikor belepakoltam ill  elékötöttem Paul moduláris megoldásait).

Az SPDIF korlátait itt el kell fogadni, pl még aszikron USB módban is nagy jittert fogunk kapni, amivel a dac-nak kell tudnia megbírkózni,ebben nekem eddig az ESS sabre 9018 chip-re épölő DAC-okkal vannak a legjobb (jitter-t mérő eszköz híjján csak hallott-, és nem mért-) tapasztalataim.

Ha eddig is eljutottunk akkor jöhet maga a PC; a  hardver, a BIOS, és a futtatott szoftverek finomhangolása:
A picopsu mellett én találtam egy a jungson leválasztóval kombinálva meglepőn jó hangú kapcsüzemű passzív hűtésű tápot:

http://www.hd-plex.com/80w-fanless-inte ... upply.html

Én a fenti kombót használom egy ideje, a gépet ebbe a kasztniba raktam össze:
http://www.hd-plex.com/hdplex-h3.s-fanl ... -case.html

A hdd-k és ventillátorok kiiktatásával nemcsak a pc zaját lehet nullára redukálni, de szobai alapzaj is csökken, és hangban is sokat hoz.

Alaplapot úgy választottam hogy fusson rajta az osx, így egy gigabyte z77 itx lapnál kötöttem ki egy i7-3770 processzorral, és 2x4GB rammal.http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4337#ov

OSX-et lehet legálisan vásárolni ha van egy MAC az ismerettségi körben, 20USD, v 20EUR, lényeg h aprópénz, telepíteni csak apple-re lehet, de nem csak itt vannak diy-erek, itt van egy részletes how-to az adott laphoz: http://www.tonymacx86.com/golden-builds ... ld-db.html

A hang amit ez a vas akár egy mezítlábas itunes -szal headless módban azaz egyszál telefonnal táviányítva ki tud adni, az bőven megér minden egyes a rendszerre fordított forintot, innen érdemes elindulni mindenkinek a saját maga útján arra amilyen hangot keres, megtalálhatja azt bitperfect pluginnel, audirvana, amarra, vagy más lejátszókkal.

Ha meg van az irány, akkor lehet még belső szűrőkkel és ram időzítésekkel fűszerezni a kapott hangot,évekig el lehet ezzel szórakozni és persze közben rengeteg zenét hallgatni.

m

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

idezet item audio :The QuadRail PSU upgrade consists of four separately generated linear supplies delivering 12V, 5V, 3.3V and 1.5V as directly as possible to crucial components on the board, bypassing all primary DC-DC switching and injecting clean power directly to crucial memory systems via a high current DC loom. We are also pleased to announce the availability of the Nano ATX multirail linear power supply in the UK: the product of several years development by Core Audio in America. Both devices considerably lower the output noise of the T1 via USB. However, the most easily recommended upgrade is the Tri-Linear ATX PSU, which does away with all primary switch-mode AC-DC conversion.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

nehezen értelmezhető a személyeskedő kommented,
mert leírtam pár kommenttel lentebb h a memóriák drágábbra cserélgetésével egyenértékű javulást lehet elérni a meglevők időzítési (és órajel/tápfesz) beállításainak finomhangolásával, kicsit később kifejtettem a PC problematikáját, amiből akár már el is lehet indulni fejlesztésekkel úgy pc, mint streamer vonalon; de ha vki kérdezett annak segítettem eddig is - és szívesen fogok ezután is-.
A lineáris táp egy jó irány, de..
1. Én senkit sem fogok arra buzdítani h építsen diy lineáris tápot a pc-jéhez, mert erősáramal dolgozni életveszélyes, és képzettséget igényel,   és egyáltalán nem elégséges az amit írtál h "pár vezetéket össze tudjon kötni" valaki, sőt a pc is rendkívül kényes a stabilizálás pontosságára, mégpedig nagyon széles tartományban változó terhelés mellett (cpu függvényében akár 0.05W-tól simán 100W fölé is a 12V ágon, az 1W alatti részét a legtöbb kapcs.üzemű táp sem tudja, ezért lett nyűgös pl az új Haswell procis lapok C7 sleep módja, amit gyárilag letiltanak, és magadnak kell engedélyezned ha elég jó a tápod))
2. A bolti lineáris PC táp megoldások még túl drágák, és nem hoznak annyit hangban, sokkal olcsóbban és egyszerűbben hoz kielégítően közeli eredményt egy nagyobbacska leválasztó trafó (ezt is írtam)

Az a -saját- tapasztalatom is ott van a sorok között h arra jutotam mire összeáll egy közel kimaxolt PC, addigra már ráköltötted egy jó streamer árát, és jól kiszállni már nem lehet belőle,
így egy szint felett jobban megéri a streamer, a csúcskategóriában pedig már nincs választás sem, nem tud versenyezni egy pc sem egy jó értelemben vett "highend" streamerrel.

más.
Ha tisztában lennél azzal h miként működik egy kapcsolóüzemű táp, és hogyan határozzák meg benne levő pufferek méretét, akkor azt is tudnád h mlyen következményei lehetnek annak ha egy ilyen kapcsolóüzemű ATX táp és egy alaplap közé nagyméretű pufferkondenzátorokat kötsz, és nagyon örülnél annak h nem adott ki feszültséget a picopsu-d.

A hozzáértés nélküli kísérletezgetéssel nem csak a saját hardveredet kockáztatod, hanem tűzveszélyt-, és ezáltal emberéleteket is, sőt erre bíztatsz másokat; na erre gondolom már azt h amiket leírsz abban több a felelőtlenség és a gányolás mint a segítség annak aki esetleg követni próbál Téged. -bocs az őszinteségért, de remélem hasznára válik másoknak is, vigyáznunk kell arra h kit-mire buzdítrunk, mert felelősséggel tartozunk a fórumntársainkkért is-

üdv.
menyus

Vegre elertem amit szerettem volna,kapok okos tanacsokat masoktol.Nem szeretnem ha valaki is  tonkretenne miattam a gepet,En csupan abban a hiszemben vagyok jelenleg hogy egy modern pc ami nem a legdragabb tud olyan hangot produkalni amit mas lejatszo nem tud.Ramot konfiguralni pedig meg nem probaltam,ezert vettem 4gb 2400 ast proba keppen,ami mellesleg ugyan annyiba kerult mint a masik.
ha esetleg van tipped ram beallitassal kapcsolatban szerintem mas is halas lenne ha segitenel.Koszonom!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem ez a sok kondi nagyon nagy teher a piconak, a beindítás első pillanataiban szinte rövidzárként érzékelheti, és gondolom inkább el sem indul a védelme miatt.
Lehet érdemes lenne kipróbálni ezeket a kondikat a pico előtti torroidos tápra kötni. Ott, mivel az erős táp könnyedén feltölti a szűrődokkot, bizonyára működni is tud a kondenzátorok "simító" hatása.
A pico utáni 3.3,5,12V-os ágakra sokkal kisebb, de nagyon jó minőségű szűrőtagokat próbálnék ki pluszban, akár többfélét párhuzamosan, mint ahogy az már más tápegységekben bevált.
Persze ahhoz, hogy én is próbálgassak hasonlókat meg kéne már vennem a processzort is, amit újból kérdeznék, hogy szerinted elég-e a 65W-os a8, vagy inkább a 100W-os? A hűtés most mindegy, azt úgyis megoldom.

Nekem a8 5600 van,12volt 10 amperes kapcsolos tap hajtja,zenelejatszasnal egyaltalan nem meleg a tap,mikor picit hajtva van a gep,teny hogy a tap melegszik rendesen,de stabil.Sajnos nem probaltam az osszes procit,csak ezt.
koszonom a hozzaszolasod itt fent,a trafo utan mar vannak kondik,esetleg megprobalom a picot kisebbekkel ,hatha elindul.
Az uj alaplapot procit en sem hajtom linearis tappal,igy is tokeletesen szol.Nem is buzditok ra senkit!!!Azonban masok hasznaljak ezt az lt 1083 MK tranyot mind a procinak,pico nak es az ssd,hdd,valamint a pci e usb3 as atalakitonak kulon kulon.Ezt a varianst sem lenne rossz kiprobalni,hatha jobb mint a mostani.
http://www.itemaudio.co.uk/forum/search ... unanswered

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: vt05 »

mert leírtam pár kommenttel lentebb h a memóriák drágábbra cserélgetésével egyenértékű javulást lehet elérni a meglevők időzítési (és órajel/tápfesz) beállításainak finomhangolásával, kicsit később kifejtettem a PC problematikáját, amiből akár már el is lehet indulni fejlesztésekkel úgy pc, mint streamer vonalon; de ha vki kérdezett annak segítettem eddig is - és szívesen fogok ezután is-.
1. Én senkit sem fogok arra buzdítani h építsen diy lineáris tápot a pc-jéhez, mert erősáramal dolgozni életveszélyes, és képzettséget igényel,   és egyáltalán nem elégséges az amit írtál h "pár vezetéket össze tudjon kötni" valaki, sőt a pc is rendkívül kényes a stabilizálás pontosságára, mégpedig nagyon széles tartományban változó terhelés mellett (cpu függvényében akár 0.05W-tól simán 100W fölé is a 12V ágon, az 1W alatti részét a legtöbb kapcs.üzemű táp sem tudja, ezért lett nyűgös pl az új Haswell procis lapok C7 sleep módja, amit gyárilag letiltanak, és magadnak kell engedélyezned ha elég jó a tápod))
2. A bolti lineáris PC táp megoldások még túl drágák, és nem hoznak annyit hangban, sokkal olcsóbban és egyszerűbben hoz kielégítően közeli eredményt egy nagyobbacska leválasztó trafó (ezt is írtam)

Az a -saját- tapasztalatom is ott van a sorok között h arra jutotam mire összeáll egy közel kimaxolt PC, addigra már ráköltötted egy jó streamer árát, és jól kiszállni már nem lehet belőle,
így egy szint felett jobban megéri a streamer, a csúcskategóriában pedig már nincs választás sem, nem tud versenyezni egy pc sem egy jó értelemben vett "highend" streamerrel.

más.
Ha tisztában lennél azzal h miként működik egy kapcsolóüzemű táp, és hogyan határozzák meg benne levő pufferek méretét, akkor azt is tudnád h mlyen következményei lehetnek annak ha egy ilyen kapcsolóüzemű ATX táp és egy alaplap közé nagyméretű pufferkondenzátorokat kötsz, és nagyon örülnél annak h nem adott ki feszültséget a picopsu-d.

A hozzáértés nélküli kísérletezgetéssel nem csak a saját hardveredet kockáztatod, hanem tűzveszélyt-, és ezáltal emberéleteket is, sőt erre bíztatsz másokat; na erre gondolom már azt h amiket leírsz abban több a felelőtlenség és a gányolás mint a segítség annak aki esetleg követni próbál Téged. -bocs az őszinteségért, de remélem hasznára válik másoknak is, vigyáznunk kell arra h kit-mire buzdítrunk, mert felelősséggel tartozunk a fórumntársainkkért is-

üdv.
menyus

Szerintem Kisjano nagyon sok mindent kipróbált már amivel igen sokat segített még egy-két szakembernek is. Az, hogy van ami neki sem úgy sikerül elsőre, vagy esetleg egy szakembert megmosolyogtat egy másik dolog.
Úgy gondolom ezen a fórumon is nagyon sok szuper ötlet és megvalósítás született már nagyon sok olvasónál és fórumtársnál. Viszont Magyarországon a legtöbben (tisztelet a kivételnek) megtartják maguknak a legjobban működő dolgokat, mert vagy nem merik, vagy nem akarják, hogy mások is "profitálhassanak" a dologból.

Ez a leválasztó trafó a "klasszikus" Védőleválasztó? Erről írnál kicsit részletesebben is?

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: vt05 »

Csinaltam par napja a z3 tipusu pico psu nak egy kondis szurodokkot,ami annyit jelent hogy probaltam megszurni kondikkal a 3.3,5,12 voltot.a tobbi feszt direktbe kotottem.A pico elindult,de nem adott le feszultseget.Rakotottem a sima atx kapcsolos tapot,azzal ment szepen minden,de a hangja ,csak egy kapcsolos tape.Most ez a nagy fejtores,bevallom nem ertek hozza.De szeretnem ha ez mukodne!Sajna nem talalok rola infot sehol,mindenki titokzatoskodik,ebbol probal penzt csinalni.Ez egy jo kis kihivas!!!Atverni egy okos alaplapot meg egy picot egyszerre!
Szerintem ez a sok kondi nagyon nagy teher a piconak, a beindítás első pillanataiban szinte rövidzárként érzékelheti, és gondolom inkább el sem indul a védelme miatt.
Lehet érdemes lenne kipróbálni ezeket a kondikat a pico előtti torroidos tápra kötni. Ott, mivel az erős táp könnyedén feltölti a szűrődokkot, bizonyára működni is tud a kondenzátorok "simító" hatása.
A pico utáni 3.3,5,12V-os ágakra sokkal kisebb, de nagyon jó minőségű szűrőtagokat próbálnék ki pluszban, akár többfélét párhuzamosan, mint ahogy az már más tápegységekben bevált.
Persze ahhoz, hogy én is próbálgassak hasonlókat meg kéne már vennem a processzort is, amit újból kérdeznék, hogy szerinted elég-e a 65W-os a8, vagy inkább a 100W-os? A hűtés most mindegy, azt úgyis megoldom...

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

ha annyira okos vagy miert nem segited a forumtarsakat???

más.

üdv.
menyus

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Van pont ilyen ramom otthon, próbáltam is, a hangzás nem a ram órajele miatt változik hanem a belőle kiolvasott XMP profil miatt,
azaz kár drága ramot beletenni, a bios-t kell beállítani rendesen.

A pico előtti toroidos tápba érdemes 100:10:1 arányban nichicon, silmic II, és vmi jobb MKP -t tenni,
viszont a picopsu helyett diy lineáris tápot pakolni már kevesebbet hoz,
mert az alaplap és a cpu tele van VRM modulokkal, amiket nem lehet megkerülni.

PC-ből simán egy leválasztótrafót elékötve ki lehet hozni a 99%-át annak amit egy százezres költségvetésű lineáris táppal,
és még stabilabb is marad a géped...
Ha jobb hangot akarsz akkor cél-hardvert (streamer) kell venni mielőtt a pc-re dobod ki a streamer árát (egy gyengébb hangért).

ha annyira okos vagy miert nem segited a forumtarsakat???

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

szuro dokk,lehet egy baromsag,nem tudom!atx el szepen mukodik!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Csinaltam par napja a z3 tipusu pico psu nak egy kondis szurodokkot,ami annyit jelent hogy probaltam megszurni kondikkal a 3.3,5,12 voltot.a tobbi feszt direktbe kotottem.A pico elindult,de nem adott le feszultseget.Rakotottem a sima atx kapcsolos tapot,azzal ment szepen minden,de a hangja ,csak egy kapcsolos tape.Most ez a nagy fejtores,bevallom nem ertek hozza.De szeretnem ha ez mukodne!Sajna nem talalok rola infot sehol,mindenki titokzatoskodik,ebbol probal penzt csinalni.Ez egy jo kis kihivas!!!Atverni egy okos alaplapot meg egy picot egyszerre!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”