Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Roksan Xerxes

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1025

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: csövi »

A Bluenote phonot hallottam Érdi közös ismerősünknél, viszonyítási alap hiányában nem tudok mit mondani róla, de a Mellorn és a Quasar ígéretesebbnek tűnik. A Vadász még a topic elején jobbnak írta le az ACE H-t mint az L-t huzamossabb együttélés után, viszont a magaskimenetű H-hoz az MM előfokot kellene használni ügye? Ha igen akkor az sajnos kiesett, és maradt az L, vagy ebben az árban tud még valaki más alternatívát? Zeneiség jeligére! 
Ha mán ACE, akkor mindenképp az L-t jawallom. De amit beraktam elébb, a Benz Micro Glaider M2 -t az xerintem jobb, mint az ACE.
MM nem igazán rug labdába MC ellenében. Legalább is, ezen a xinten már nem.
Denon 103 nem roxx, de kizárolag nehéz, robosztus csapágyazásu karokhoz jawallom. Ellenkezö esetben a lemezeid is és a karcsapágyaid is megsinylik az igénybewételt. Nem egy tul engedékeny pu, ráadásul jo nehéz is.
Oxt kap a tü egy pofont jobbrol, aztán balrol folyamatost. A suly meg libog ide-oda a barázdátol pofozgatwa, csapágy legyen a talpán, amellik majd birja is egyenesben tartani ugy, h ne werje xét a barázdát.
Xal csak nehéz, jo csapágyazásu karokba ajánlom.
Ott jol tud zenélni, de a korlátait ott sem tudja átlépni.

"Xal csak nehéz, jo csapágyazásu karokba ajánlom.
Ott jol tud zenélni, de a korlátait ott sem tudja átlépni."

Igaz én csak saját Kuzma Stogiba próbáltam, ami nem egy könnyű kar. Ott nagyon szépen zenélt.
Korlátjai persze vannak, de amit tud azt nagyon meggyőzően, teszi. Persze idővel mindenki feljebb lép én is léptem BenzL2re. De ha jó a körítés nagyon jó tud lenni a 103.ACE nem egy nehéz pickup, ezért jól működhet a regába.
Ha van gyerek nem biztos, hogy nagy vagyont áldoznák hangszedőre. Vagy barikád mögé rejteném. (2éves gyerek nagyon kreatív tud lenni)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Bluenote phonot hallottam Érdi közös ismerősünknél, viszonyítási alap hiányában nem tudok mit mondani róla, de a Mellorn és a Quasar ígéretesebbnek tűnik. A Vadász még a topic elején jobbnak írta le az ACE H-t mint az L-t huzamossabb együttélés után, viszont a magaskimenetű H-hoz az MM előfokot kellene használni ügye? Ha igen akkor az sajnos kiesett, és maradt az L, vagy ebben az árban tud még valaki más alternatívát? Zeneiség jeligére!
Ha mán ACE, akkor mindenképp az L-t jawallom. De amit beraktam elébb, a Benz Micro Glaider M2 -t az xerintem jobb, mint az ACE.
MM nem igazán rug labdába MC ellenében. Legalább is, ezen a xinten már nem.
Denon 103 nem roxx, de kizárolag nehéz, robosztus csapágyazásu karokhoz jawallom. Ellenkezö esetben a lemezeid is és a karcsapágyaid is megsinylik az igénybewételt. Nem egy tul engedékeny pu, ráadásul jo nehéz is.
Oxt kap a tü egy pofont jobbrol, aztán balrol folyamatost. A suly meg libog ide-oda a barázdátol pofozgatwa, csapágy legyen a talpán, amellik majd birja is egyenesben tartani ugy, h ne werje xét a barázdát.
Xal csak nehéz, jo csapágyazásu karokba ajánlom.
Ott jol tud zenélni, de a korlátait ott sem tudja átlépni.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: viri »

Szerintem ebben az ársávban (most nem használt MC-ről beszélek) az ACE-nek nem nagyon van alternatívája. A Denonok semmiképpen. 
DL-103-ról váltottam jó ideje ACE-re. Megérte.
Aztán RB300-ról egy jobb karra, több hónap keresgélés/hallgatgatás után SME-re.

Jelenleg Xerxes/SME IV/ACE-L, XPS7 táp összeállítást hallgatok, Hiraga MC prepre és csöves fonóval.

A régi Xerxes-eknél a táp minősége kritikus lehet, az eredeti Roksan tápokat még az angolok is lecserélték. A táp csere után egy sokkal jobb hangot kap az ember.

Köszi az ACE L melletti szavazatot, meggyőző! A kar meg a táp cseréjével úgy vagyok, hogy bízom benne, hogy már így is olyan zenei élményben lesz részem, ami abszolút kielégít, ha mégsem, akko nincs mit tenni... Viszont éppen ezért vszínű kerülni fogom a saját rendszeren való közvetlen összehasonlítást, mert ahogy ismerem magam...
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

viri
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

Köszi Csövi! Amikor este a kislányom 3x 4x elszaladt a pörgető mellett, és még fölé is hajolt, kicsit elgondolkodtam, hogy szabad-e most drágább hangszedőt beletenni, vagy az bírja a szkreccselést is? Pörgetni már megpörgette, és nézte ahogy fél percig pörög magától (ilyen jó a csapágyazás). De tényleg az a verzió is bennem van, hogy átmenetileg egy 103 egy jó MC elektronikával, és csak később beruházni jobb pu-re, ez nagyban függ az elkövetkező hetek karácsonyi könyvvásárlási lázától, mivel ebből élek. Szívesebben keresnék végleges megoldást, meg félek, hogy a 103-al esetleg félre vezetném magam az MC fokozat kiválasztásánál.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Szerintem ebben az ársávban (most nem használt MC-ről beszélek) az ACE-nek nem nagyon van alternatívája. A Denonok semmiképpen.

DL-103-ról váltottam jó ideje ACE-re. Megérte.
Aztán RB300-ról egy jobb karra, több hónap keresgélés/hallgatgatás után SME-re.

Jelenleg Xerxes/SME IV/ACE-L, XPS7 táp összeállítást hallgatok, Hiraga MC prepre és csöves fonóval.

A régi Xerxes-eknél a táp minősége kritikus lehet, az eredeti Roksan tápokat még az angolok is lecserélték. A táp csere után egy sokkal jobb hangot kap az ember.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

viri
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1025

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: csövi »

Mindenkinek köszönöm a gyors választ, és a segítőkézséget! Egyben próbálok meg válaszolni: Trafóban nem gondolkodom, a meglévő gyenge minőségű MM előfok és a plussz kábelek miatt. Mivel az RB300-as kar marad, a Heed Quasar és a Benz ACE L kombináció  jól hangzik, ha meg tudom oldani összefogom vetni a Mellornnal, amit már biztosan elhozok. Az ACE L és a Quasar mennyibe kerül újonnan, tudja valaki? A Denon DL-103-ról lebeszéltek a kúpos hegye miatt ( két ismerősöm is külön-külön kiemelte a rossz barázda követését) pedig más akinek adok a véleményére nagyon szerette a hangját! Nem tudom, hogy a módosítás miből állhat, végülis ezt sem zárom ki, csakis meghallgatva tudnék dönteni róla. Az árát lehet tudni? Tulajdonképpen az elvárásom az, hogy inkább érzelemgazdag melegebb hangzásvilág legyen mint technikai, de még fontosabb az élethűség rengeteg részlettel, és az egységérzet, és mindezt nem millókért. Nem könnyű mi? Hiszem, hogy 500 körül megoldódik az LP ügy, és csak boldogan rakosgathatom fel a korongokat!     

Dominique29 már leírta Ace-ügyileg a lényeget, annyit tennék hozzá, hogy valószínűleg találsz használt eladó Heed Quasar-t is. A Zu DL-103 annyiban más az eredetitől, hogy egy alumínium házba rakták ugyanazt a motort. Ára 400 USD. Ugyanakkor ha a saját definíciód szerint "érzelemgazdag melegebb hangzásvilág legyen mint technikai, de még fontosabb az élethűség rengeteg részlettel, és az egységérzet", akkor továbbra is Ace L és Heed Quasar.

Zu103 picit nehéz lehet a Regának.

Én még mindig azt mondom, hogy a DL103 jó kúpos hegy ellenére is. Volt Heed Quasarom kb.1évig és nekem a Mellorn jobban, tetszet.

De próba szerencse!
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: H G »

A Benz Micro ACE L listaára br. 115 ezer. De kérdezd meg a forgalmazót (Limar), mert lehet van nekik használt, de garis ACE-ük is. 
Tudomásom szerint a Heed termékeket nem forgalmazzák itthon. A legközelebbi hivatalos viszonteladó Németországban van. Ott 800 euró a Quasar. Azért próbálj rákérdezni a gyártónál

ACE L sajnos nincs használtban, viszont vadi új van még néhány darab.
ACE H van kettő darab is, az egyik 1 hónapos, a másik 6 hónapos alacsony szintűre váltás miatt.
Van egy Benzekhez illesztett (1000 Ohm) Bluenote de Medici MC phono is félár alatt.
(Új ára 270.000.- Ft körül volt itthon, 1200 Euro volt kint.)

Hg

viri
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

Mindenkinek köszönöm a gyors választ, és a segítőkézséget! Egyben próbálok meg válaszolni: Trafóban nem gondolkodom, a meglévő gyenge minőségű MM előfok és a plussz kábelek miatt. Mivel az RB300-as kar marad, a Heed Quasar és a Benz ACE L kombináció  jól hangzik, ha meg tudom oldani összefogom vetni a Mellornnal, amit már biztosan elhozok. Az ACE L és a Quasar mennyibe kerül újonnan, tudja valaki? A Denon DL-103-ról lebeszéltek a kúpos hegye miatt ( két ismerősöm is külön-külön kiemelte a rossz barázda követését) pedig más akinek adok a véleményére nagyon szerette a hangját! Nem tudom, hogy a módosítás miből állhat, végülis ezt sem zárom ki, csakis meghallgatva tudnék dönteni róla. Az árát lehet tudni? Tulajdonképpen az elvárásom az, hogy inkább érzelemgazdag melegebb hangzásvilág legyen mint technikai, de még fontosabb az élethűség rengeteg részlettel, és az egységérzet, és mindezt nem millókért. Nem könnyű mi? Hiszem, hogy 500 körül megoldódik az LP ügy, és csak boldogan rakosgathatom fel a korongokat!     

Dominique29 már leírta Ace-ügyileg a lényeget, annyit tennék hozzá, hogy valószínűleg találsz használt eladó Heed Quasar-t is. A Zu DL-103 annyiban más az eredetitől, hogy egy alumínium házba rakták ugyanazt a motort. Ára 400 USD. Ugyanakkor ha a saját definíciód szerint "érzelemgazdag melegebb hangzásvilág legyen mint technikai, de még fontosabb az élethűség rengeteg részlettel, és az egységérzet", akkor továbbra is Ace L és Heed Quasar.

Köszi-köszi! Jövőhéten utána is nézek ennek az ACE L srácnak, mert így most nem az igazi a feeling ezzel a Gradóval, hiába van itt a Xerxes. Ez az L még épp megfizethető, és mostmár túl sokan ajánlották (ismerős körben is) hogy beindítsa a fantáziámat!

viri
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

A Benz Micro ACE L listaára br. 115 ezer. De kérdezd meg a forgalmazót (Limar), mert lehet van nekik használt, de garis ACE-ük is. 
Tudomásom szerint a Heed termékeket nem forgalmazzák itthon. A legközelebbi hivatalos viszonteladó Németországban van. Ott 800 euró a Quasar. Azért próbálj rákérdezni a gyártónál

Köszi! Én is gondoltam már, hogy a limarban még a használtat is meg merném kockáztatni, kár, hogy Quasar nincs használtan eladó. De a Zsoltnál azért rá fogok kérdezni!

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

viri
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

Mindenkinek köszönöm a gyors választ, és a segítőkézséget!
Egyben próbálok meg válaszolni: Trafóban nem gondolkodom, a meglévő gyenge minőségű MM előfok és a plussz kábelek miatt. Mivel az RB300-as kar marad, a Heed Quasar és a Benz ACE L kombináció jól hangzik, ha meg tudom oldani összefogom vetni a Mellornnal, amit már biztosan elhozok. Az ACE L és a Quasar mennyibe kerül újonnan, tudja valaki? A Denon DL-103-ról lebeszéltek a kúpos hegye miatt ( két ismerősöm is külön-külön kiemelte a rossz barázda követését) pedig más akinek adok a véleményére nagyon szerette a hangját! Nem tudom, hogy a módosítás miből állhat, végülis ezt sem zárom ki, csakis meghallgatva tudnék dönteni róla. Az árát lehet tudni? Tulajdonképpen az elvárásom az, hogy inkább érzelemgazdag melegebb hangzásvilág legyen mint technikai, de még fontosabb az élethűség rengeteg részlettel, és az egységérzet, és mindezt nem millókért. Nem könnyű mi? Hiszem, hogy 500 körül megoldódik az LP ügy, és csak boldogan rakosgathatom fel a korongokat!

Vendég

Roksan Xerxes

Doktor urak!Tanácstalan vagyok, segítséget kérnék! Birtokomba került egy rég áhított Xerxes, eddig főleg cd-re hegyeztem ki a rendszert, egy öreg Thorensel megelégedtem (nem is hallgattam sokat), viszont ez kihagyhatatlan vétel volt, egy idősebb ismerősömtől, aki első tulajként vette '91-ben, alig használta (fólia rajta a plexi tetőn) RB300-as karral. Elég sok LP-m van, és nagyon megjött a kedvem, csak hát egy Grado green MM hangszedőm van, és itt kezdődik a problémám, hogy szeretnék egy tisztességes MC pu-t, viszont MC elektronika is kellene, és ügye egyiket a másik nélkül kipróbálni, meghallgatni nem lehet. Pu-ra 70-120eft-ig szánok, elektronikára kicsit többet, attól függ. Én arra gondoltam, hogyha már "muszáj" vaktában választani az egyiket, talán a pu lenne az. És akkor ahhoz már ráérnék elektronikát választani a saját fülem, ízlésem szerint. A Denon DL 304-ről hallottam sok jót (virtuálisan) Benz ACE-ről, kinek milyen tapasztalata van e téren? Ja a kar marad, ugyhogy ezt vegyük számításba, minden tippet szívesen fogadok! Előre is köszönöm!

Ezeket a hangszedöket tudnám ajánlani.

-Fidelity Research FR-1 Mk.2. (10 Ohm) 80e
-Benz Micro Glaider M2 (18 Ohm) 140e
-Benz Micro Ebony High output 450e
-Yamaha MC-9 (+shell) (30 Ohm) 60e
-EMT TSD 15 Fine line (24 Ohm) 180e
-EMT TSD 15 (15 mikron) (24 Ohm) 150e
-EMT TMD 25 (mono) (24 Ohm) 100e
-Dynavector DRT XV-1 ( 6 Ohm) 450e
-Dynavector XX-2 ( 6 Ohm) 290e/db (2 példány)
-Sumiko Alchemist S High output 140e
-Sumiko Alchemist B High output 140e
-Kiseki Miltek Blue (14 Ohm) 280e
-Ortofon Rohman ( 6 Ohm) 280e
-Ortofon SPU Gold ( 6 Ohm) 300e
-Ortofon SL-15 MR ( 3 Ohm) 130e

Elektronikának pedig a megléwö RIAA elé ha MC-ben gondolkozol:

-Audio Technica AT 650 MC trafó (3,20,40 Ohm, pass, állítható) 140e
-Carver McT MC trfó (USA) (3,9 ,39, 110 Ohm, állítható) 180e

Ha pedig nem trafora, hanem komplett elö-elö+RIAA-ra gondolsz, akkor a Mellorn Stream elektronikáját ajánlom.
Nálunk meghallgatható, illetwe kölcsön tudom adni, otthoni füleléshez is.
Az ára bruttó 134e.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: SSS »

Doktor urak!Tanácstalan vagyok, segítséget kérnék! Birtokomba került egy rég áhított Xerxes, eddig főleg cd-re hegyeztem ki a rendszert, egy öreg Thorensel megelégedtem (nem is hallgattam sokat),  viszont ez kihagyhatatlan vétel volt, egy idősebb ismerősömtől, aki első tulajként vette  '91-ben, alig használta (fólia rajta a plexi tetőn) RB300-as karral. Elég sok LP-m van, és nagyon megjött a kedvem, csak hát egy Grado green MM hangszedőm van, és itt kezdődik a problémám, hogy szeretnék egy tisztességes MC pu-t, viszont MC elektronika is kellene, és ügye egyiket a másik nélkül kipróbálni, meghallgatni nem lehet. Pu-ra 70-120eft-ig szánok, elektronikára kicsit többet, attól függ. Én arra gondoltam, hogyha már "muszáj" vaktában választani az egyiket, talán a pu lenne az. És akkor ahhoz már ráérnék elektronikát választani a saját fülem, ízlésem szerint. A Denon DL 304-ről hallottam sok jót (virtuálisan) Benz ACE-ről, kinek milyen tapasztalata van e téren? Ja a kar marad, ugyhogy ezt vegyük számításba, minden tippet szívesen fogadok! Előre is köszönöm!    

Mivel Grado MM-et használtál, gondolom, van MM phono előfokod. Egy esetleges alternatíva az lenne, bár írtad, hogy az RB300-ast meg akarod tartani, hogy veszel egy Benz Ace H magas kimenetű MC-t, amit a meglévő MM előfokoddal tudsz használni és az RB300-ast lecseréled egy Roksan TabrizZi-re. Másik alternatíva: RB300 marad, veszel egy Benz Ace L-t és hozzá pl. egy Heed Quasar-t. Ezek igen jól elvannak együtt.

Xerxes+ACE H+TabrizZi jó ideig éltem vele nagyon szerethető párosítás
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 216

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: merida »

Doktor urak!Tanácstalan vagyok, segítséget kérnék! Birtokomba került egy rég áhított Xerxes, eddig főleg cd-re hegyeztem ki a rendszert, egy öreg Thorensel megelégedtem (nem is hallgattam sokat), viszont ez kihagyhatatlan vétel volt, egy idősebb ismerősömtől, aki első tulajként vette '91-ben, alig használta (fólia rajta a plexi tetőn) RB300-as karral. Elég sok LP-m van, és nagyon megjött a kedvem, csak hát egy Grado green MM hangszedőm van, és itt kezdődik a problémám, hogy szeretnék egy tisztességes MC pu-t, viszont MC elektronika is kellene, és ügye egyiket a másik nélkül kipróbálni, meghallgatni nem lehet. Pu-ra 70-120eft-ig szánok, elektronikára kicsit többet, attól függ. Én arra gondoltam, hogyha már "muszáj" vaktában választani az egyiket, talán a pu lenne az. És akkor ahhoz már ráérnék elektronikát választani a saját fülem, ízlésem szerint. A Denon DL 304-ről hallottam sok jót (virtuálisan) Benz ACE-ről, kinek milyen tapasztalata van e téren? Ja a kar marad, ugyhogy ezt vegyük számításba, minden tippet szívesen fogadok! Előre is köszönöm!

De, a legjobb megpldás a problémádra, és még pénzed is lesz!
Ha eladod nekem!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Roksan Xerxes

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Doktor urak!Tanácstalan vagyok, segítséget kérnék! Birtokomba került egy rég áhított Xerxes, eddig főleg cd-re hegyeztem ki a rendszert, egy öreg Thorensel megelégedtem (nem is hallgattam sokat),  viszont ez kihagyhatatlan vétel volt, egy idősebb ismerősömtől, aki első tulajként vette  '91-ben, alig használta (fólia rajta a plexi tetőn) RB300-as karral. Elég sok LP-m van, és nagyon megjött a kedvem, csak hát egy Grado green MM hangszedőm van, és itt kezdődik a problémám, hogy szeretnék egy tisztességes MC pu-t, viszont MC elektronika is kellene, és ügye egyiket a másik nélkül kipróbálni, meghallgatni nem lehet. Pu-ra 70-120eft-ig szánok, elektronikára kicsit többet, attól függ. Én arra gondoltam, hogyha már "muszáj" vaktában választani az egyiket, talán a pu lenne az. És akkor ahhoz már ráérnék elektronikát választani a saját fülem, ízlésem szerint. A Denon DL 304-ről hallottam sok jót (virtuálisan) Benz ACE-ről, kinek milyen tapasztalata van e téren? Ja a kar marad, ugyhogy ezt vegyük számításba, minden tippet szívesen fogadok! Előre is köszönöm!   

Mivel Grado MM-et használtál, gondolom, van MM phono előfokod. Egy esetleges alternatíva az lenne, bár írtad, hogy az RB300-ast meg akarod tartani, hogy veszel egy Benz Ace H magas kimenetű MC-t, amit a meglévő MM előfokoddal tudsz használni és az RB300-ast lecseréled egy Roksan TabrizZi-re. Másik alternatíva: RB300 marad, veszel egy Benz Ace L-t és hozzá pl. egy Heed Quasar-t. Ezek igen jól elvannak együtt.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Roksan Xerxes

A Zu által módosított Denon DL-103 hangszedő ebbe belefér és van is még egy.

viri
V.I.P.
V.I.P.

Roksan Xerxes

Doktor urak!
Tanácstalan vagyok, segítséget kérnék! Birtokomba került egy rég áhított Xerxes, eddig főleg cd-re hegyeztem ki a rendszert, egy öreg Thorensel megelégedtem (nem is hallgattam sokat), viszont ez kihagyhatatlan vétel volt, egy idősebb ismerősömtől, aki első tulajként vette '91-ben, alig használta (fólia rajta a plexi tetőn) RB300-as karral. Elég sok LP-m van, és nagyon megjött a kedvem, csak hát egy Grado green MM hangszedőm van, és itt kezdődik a problémám, hogy szeretnék egy tisztességes MC pu-t, viszont MC elektronika is kellene, és ügye egyiket a másik nélkül kipróbálni, meghallgatni nem lehet. Pu-ra 70-120eft-ig szánok, elektronikára kicsit többet, attól függ. Én arra gondoltam, hogyha már "muszáj" vaktában választani az egyiket, talán a pu lenne az. És akkor ahhoz már ráérnék elektronikát választani a saját fülem, ízlésem szerint. A Denon DL 304-ről hallottam sok jót (virtuálisan) Benz ACE-ről, kinek milyen tapasztalata van e téren? Ja a kar marad, ugyhogy ezt vegyük számításba, minden tippet szívesen fogadok! Előre is köszönöm!

Vendég

Roksan Xerxes

Nekem ez a xöweg azt jelenti, h walotlant állitok, az pedig másnéwen hazugságot jelent. Bocs ha roxxul köwetkeztetnék.

Azt sajnos nem tudom befolyásolni, hogy mit képzelsz a leírtak helyébe, a hazugságból mindenestre apránként valótlanság lett, egyszer esetleg oda is eljutunk hogy a leírtakat úgy érted, ahogy le vannak írva, nem pedig ahogy érteni akarod.

Tök mindegy, h hogyan tekered utolag...

Vendég

Roksan Xerxes

Nekem ez a xöweg azt jelenti, h walotlant állitok, az pedig másnéwen hazugságot jelent. Bocs ha roxxul köwetkeztetnék.

Azt sajnos nem tudom befolyásolni, hogy mit képzelsz a leírtak helyébe, a hazugságból mindenestre apránként valótlanság lett, egyszer esetleg oda is eljutunk hogy a leírtakat úgy érted, ahogy le vannak írva, nem pedig ahogy érteni akarod.

Vendég

Roksan Xerxes

Ha mellesleg megmutatnád, hol hazugoztalak le, akkor hálás lennék.

(penna @ 2007 Mar 28 , 09:12) jelenleg nem lehet Mana asztalt venni, a használtakat meg arany árban mérik. 

A Penna oldalán wan egy elado mana. Kapcsolat Koscso Ferenc...  

Bigi, 
A Penna-Poor oldalán nincsen ilyen hirdetés és semmilyen Penna-Poor linkről nem érhető el.

Az általam betett linken

http://www.penna-media.hu/hifisale2/index.html

tegnap még fenn wolt balra lenn a mana axtalka.
Ma még nem néztem meg.

Istenbizony nem a goglibol találtam.
Ott mindenféle pia jön ki, meg a mana-mana xám.

Közben megnéztem, lewettétek waloban.
Legközelebb print screen gombal dokumentálom az állitásaim.

Ja, irtam emilt.

Vendég

Roksan Xerxes

Ez az én magánhirdetésem és a Penna-Média oldalán van, 2001-ben keletkezett és mellesleg nem is adtam el, megtartottam végül is. Mivel anno a monoblokk konfigról álltam át sztereó erősítőre és felszabadult egy. Ettől persze még továbbra sem lehet új Manát venni és az is árulkodó jel, ha a Google az én 6 éves hirdetésemet adja fel. Hetente kapok emaileket, hogy valaki Manát akarna venni, de sajnos nem tudjuk kiszolgálni.

Akko mé nem wexed le?
Föoldal. Elado hifik.
Ne wádolj hazugsággal...

A hivatalos Penna oldalak egyikéről sem érhető el, semmilyen közvetlen linkről, csak a Google keresésből.

http://www.penna-media.hu/index2.html

Ha mellesleg megmutatnád, hol hazugoztalak le, akkor hálás lennék.

Vendég

Roksan Xerxes

Ez az én magánhirdetésem és a Penna-Média oldalán van, 2001-ben keletkezett és mellesleg nem is adtam el, megtartottam végül is. Mivel anno a monoblokk konfigról álltam át sztereó erősítőre és felszabadult egy. Ettől persze még továbbra sem lehet új Manát venni és az is árulkodó jel, ha a Google az én 6 éves hirdetésemet adja fel. Hetente kapok emaileket, hogy valaki Manát akarna venni, de sajnos nem tudjuk kiszolgálni.

Akko mé nem wexed le?
Föoldal. Elado hifik.
Ne wádolj hazugsággal...

Vendég

Roksan Xerxes

jelenleg nem lehet Mana asztalt venni, a használtakat meg arany árban mérik.
A Penna oldalán wan egy elado mana. Kapcsolat Koscso Ferenc...

Bigi,

A Penna-Poor oldalán nincsen ilyen hirdetés és semmilyen Penna-Poor linkről nem érhető el.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”