Az nyilván való(legalábbis nekem igen), hogy nem a fagyasztóból kikapva, futólépésben közlekedve kell a kábelt a helyére csatlakoztatni, és addig a néhány percig élvezni a hatását, amíg vissza nem melegszik.KLajos írta: ↑2024.06.30., vas. 07:15Egyetlen kérdés merült fel bennem (mint ilyesmikkel sem foglalkozó egyszerű zenehallgatóban) ezzel kapcsolatban: a jéghideg csatlakozókra folyamatosan (ugye a törlés után megint) kicsapódó pára mit csinál, azon kívül, hogy biztosan nem használ a fémes érintkezőknek?wittao írta: ↑2024.06.28., pén. 16:52Meglepődnél, hogy hányan "kezelik" idehaza is a fagyasztóban a kábeleiket...denesdr írta: ↑2024.06.28., pén. 12:39Eleve mit jelent az, hogy a hideg "lenyugtatja" az elektronok mozgását? Mert fémeknél növekszik a vezetőképesség, de pl félvezetőknél vagy elektrolitoknál csökken a hőmérséklet csökkenésével és szerintem Cables rendszerében ezek mind megtalálhatók.
Nem tudom Cables fejlesztett-e azóta hűtőtt kábeleket (vagy egyáltalán leellenőrizte-e a jelenség megismételhetőségét), mert ha ilyen drámai a hatás, mint ahogy írja, akkor lehet érdemes lenne foglalkozni vele.![]()
Persze, tudom, szügyig aranyozott minden, hibahelyek nincsenek sem a dugókon, sem az azokat fogadó hüvelyeken ...
Nem a lehült(és bepárásodott) állapot a cél, hanem annak hatására valami megváltozik a kábelben, ami visszamelegedve is megmarad. Felteszem hallottál a crio kezelésről, amit sok kábelgyártó alkalmaz, és igen jótékony hatása van, ezt próbáljuk utánozni otthon a fagyasztóval, több-kevesebb sikerrel.
A cd-ket is e célból ajálott lefagyasztani, talán erről is hallottál?
A fizikai, kémiai magyarázatát ne várdd tőlem(engem nem is érdekel), de az a lényeg, hogy működik, hallható hatással bír. Semmilyen anyagi ráfordítással nem jár, miért ne próbálhatná ki bárki?