Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

All-In-One eszközök

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 72
Kapcsolat:

Re: All-In-One eszközök

Hozzászólás Szerző: hildgyorgy »

zenta írta:
2024.03.07., csüt. 14:49
Egy készülék, amiben valóban minden van és nem kínai (német): AVM INSPIRATION CS 2.3
Streamer (Roon Ready, Tidal, Qobuz, Highresaudio, Spotify, AirPlay2, UPnP), dac, erősítő, CD, MM/MC phono.
Nem hallottam, semmi tapasztalatom nincs vele, azért írom, hogy teljesebb legyen a kép.
Nekem pont ilyen van! Mit mondjak: nagyon szeretem. Az élményt úgysem tudom leírni it...:) Egyébként a saját applikációja eléggé közepes, de azt már csak a szoftverfrissítéskor meg a Tirana Jazz rádió hallgatásakor használom. Egyébként Roon, Spotify, Tidal, saját appjaival.
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1177

Hozzászólás Szerző: violin »

zenta írta:
2024.03.07., csüt. 14:49
Egy készülék, amiben valóban minden van és nem kínai (német): AVM INSPIRATION CS 2.3
Streamer (Roon Ready, Tidal, Qobuz, Highresaudio, Spotify, AirPlay2, UPnP), dac, erősítő, CD, MM/MC phono.
Nem hallottam, semmi tapasztalatom nincs vele, azért írom, hogy teljesebb legyen a kép.
Ennek az újabb verziója a CS 30.3 .... kicsit olcsóbban, azonos tudással.
Én voltam az AVM nyílt napon , de az ott hallottakból nem vonnék le semmilyen következtetést... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 107

Hozzászólás Szerző: zenta »

Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1212

Hozzászólás Szerző: pali923 »

violin írta:
2024.03.07., csüt. 12:09
MF Encore pl AB osztályú, a ritka kivételek egyike.
Ha jól látom, ez kifutott termék. Van helyette M6si Stream, ahhoz meg mellékelnek egy Wiim Pro-t, hogy legyen stream is, de a cd eltűnt. :D Itt meg az erősítő a lényeg, az maradt meg.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

violin
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2024.03.07., csüt. 11:59
Az az AVM tetszik nekem, csak a D-osztály zavar kicsit. Lehet ám, hogy csak konzervatív vagyok, meg kéne hallgatni. Van egyáltalán, amelyikben nem ilyen az erősítő?
Talán néhányban nem az.... MF Encore pl AB osztályú, a ritka kivételek egyike. Én A-osztályon szocializálódtam, nehezen emésztem a D-osztályt...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

violin
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2024.03.07., csüt. 11:05
Most olvastam egy tesztet egy több, mint kétmilliós AVM-ről, ahol arra jutott a tesztelő, hogy a beépített CD, phono elmegy, de külsővel sokkal jobb. Viszont dícsérte a stream minőségét, de akinek ez az előző kettő is szempont, az ki is húzza a listáról.

Sajnos most sincs ingyen ebéd... valahol ez az egész egy kompromisszum. Amit nyerünk esetleg a kábelezés hiányán vagy a "kényelmen" , azt elveszítjük a hangminőségen vagy az áron....
Ha minden alsópolcos, akkor olcsón kapsz egy music centert...ha meg igyekeznek valóban minőségi komponenseket belepakolni, ennek megfelelő lesz az ára is...

A Linn kb 1.1misi volt 2005 környékén.... az Arcam 10 évvel később került újonnan 900-ba.... a Lyngdorf most kb ugyanannyi, viszont abban már nincs CD, és "csak" sztereo. A hangja meg ugyebár szubjektív...

pali923
V.I.P.
V.I.P.

violin írta:
2024.03.07., csüt. 08:31
Tény, hogy minél több funkciót szeretnél egyben, az egyre szűkíti a lehetőségeket. Vagy phono nincs, vagy eARC.... vagy CD...
Még a másik topicban emlegetett AVM-ben ezek benne vannak. Viszont akkor mégis van még legalább egy lemezjátszó is a rendszerben, ha ezt ki akarom használni. :rolleyes:
Ahogy nézegetem, ezek a gépek a streamerből indulnak, és ezek mellé tesznek be valamilyen plusz funkciót. Talán lehet bízni benne, hogy a streamer részük a legjobb, persze ez csak találgatás.
Az az AVM tetszik nekem, csak a D-osztály zavar kicsit. Lehet ám, hogy csak konzervatív vagyok, meg kéne hallgatni. Van egyáltalán, amelyikben nem ilyen az erősítő?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2024.03.07., csüt. 11:33
Nem fog belőlük hang kijönni, ahogy átkapcsolod őket az analóg bemenetre.
Valami hasonló technikai problémát gyanítottam, ezek szerint jogosan. Kipróbálni még senki nem próbálta ezek szerint. :D
Az tökéletesen igaz, hogy akármilyen másik cuccot dugunk rá, már nem lesz ugyanaz a fíling. Itt tényleg az a jó, hogy csak egy gépely van a polcon, egy szokásos nappaliban ez nem hátrány. Csak az merült fel bennem, hogyha kipróbálunk mellé egy dac-ot, lehet összehasonlításokat csinálni. Ezek szerint nem lehet.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

pali923 írta:
2024.03.07., csüt. 08:26
Elméleti kérdésem van: mit szólnak ezek a készülékek ahhoz, ha valamelyik digitális kimenetükre rákötök egy dacot, amit aztán visszadugok egy analóg bemenetükbe?
Akármelyik egybehifit próbáltam, mindig egyszerre csak egy bemenet volt aktív egy ilyen eszközön. Tehát ahhoz, hogy a hálózati lejátszó rész aktív legyen, azt kell kiválasztani - ilyenkor bármit dugsz az analóg bemenetre, nem az lesz aktív. Tehát a "mit szólnak" kérdésre a válasz: én úgy gondolom, hogy konkrétan semmit. Nem fog belőlük hang kijönni, ahogy átkapcsolod őket az analóg bemenetre.

gondolkodik.gif

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5030

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ja, mint a negyedkilós, mindenttudó svájci bicska, ami mellé becsomagolsz a hátizsákba egy nagyobb kést, egy ügyesebb ágfűrészt, egy kézreállóbb dugóhúzót, egy nagyobbacska ollót... :D
Most olvastam egy tesztet egy több, mint kétmilliós AVM-ről, ahol arra jutott a tesztelő, hogy a beépített CD, phono elmegy, de külsővel sokkal jobb. Viszont dícsérte a stream minőségét, de akinek ez az előző kettő is szempont, az ki is húzza a listáról.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8984

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

pärt írta:
2024.03.07., csüt. 09:49
pali923 írta:
Elméleti kérdésem van: mit szólnak ezek a készülékek ahhoz, ha valamelyik digitális kimenetükre rákötök egy dacot, amit aztán visszadugok egy analóg bemenetükbe?
Értem, hogy ezzel elveszítik egyik legfontosabb tulajdonságukat, de hátha egy dac jót tenne a hangnak.
DAC-ja válogatja; egy kellően gyengécske beépített mellett nyilván javul a hang egy jó külsővel.
És itt véget is ér az allinone készülék létjogosultsága. :D
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

Az All-in-One (AiO) eszközök tervezésénél gyanítom hogy a a ki és bemeneti csatlakozók minősége sokadlagos szempont (ha egyáltalán szempont). A fenti esetben (AiO-ből ki, dac-ba be, dacból ki, AiO-ba be), két kilépés, két belépés, plusz két kábel csatlakozókkal, biztosan bekerül a jelútba. Ezek mindegyike hatással lesz a jelre (sajnos nagyvalószínűséggel nem pozitívan).
A másik gondolatom, hogy ezeknek az eszközöknek a dac a lelke (legalábbis az egyik lelke :), ha az olyan vacak, hogy másikat kell rákötni, akkor vélhetőleg a többi egység is olyan (hiszen gondolom, hogy az ezeket tervező mérnökök is tudják, hogy az egész úgy szól mint a leggyengébb láncszem, tehát hasonló minőségű egységekbő építik fel). Akkor meg hiába kötsz te oda egy Mola-mola Tamabaqui-t, a végeredmény nem lesz sokkal jobb mint volt.
Szóval lehet ilyet csinálni, de én inkább szükségmegoldásként kezelném mint célként. SZVSZ
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Redguy 2024.03.07., csüt. 10:22-kor.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5030

Hozzászólás Szerző: pärt »

pali923 írta:
Értem, hogy ezzel elveszítik egyik legfontosabb tulajdonságukat, de hátha egy dac jót tenne a hangnak.
DAC-ja válogatja; egy kellően gyengécske beépített mellett nyilván javul a hang egy jó külsővel.

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

pali923 írta:
Az egybe cucoknál szvsz az erősítő az egyik leggyengébb pont. (kevés hely, D-osztály kezdeti nehézségei, stb.).
Én inkább azt venném külön.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

violin
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
Érdekes ötlet.... gondolkodik.gif Alapvetően lehet,hogy működik...
De az egybeccucc lényege az egyben... :rolleyes:

Tény, hogy minél több funkciót szeretnél egyben, az egyre szűkíti a lehetőségeket. Vagy phono nincs, vagy eARC.... vagy CD...

pali923
V.I.P.
V.I.P.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3204

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

tamagaba írta:
2024.03.07., csüt. 06:49
violin írta:
2024.03.06., szer. 23:03
Saját készítésű dobozokon szól
Hűha, erről írtál már valahol?
viewtopic.php?f=28&t=48000
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

violin írta:
2024.03.06., szer. 23:03
Saját készítésű dobozokon szól
Hűha, erről írtál már valahol?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

violin
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2024.03.06., szer. 22:47
Erről mesélj kérlek....
Saját készítésű dobozokon szól, ahogy a korábbiak is... A Linn-hez és az Arcam-hoz képest viszonylag kiegyenlített hangja van, szinte már-már steril. Nagy bánatomra, a Lyngdorf hangja csak kifejezetten magas hangerőn kezd megjönni...

Előfokként még nem próbáltam, de tervezem... mert őszintén megvallva szerintem a leggyengébb része a végfok, legalábbis hangban. A tónusa alapvetően rendben van, de térrel ill. jelenlét érzettel nagyon csínján bánik. De az is lehet, hogy csak én vártam túl sokat tőle....

Bízom benne, hogy a külső végfokkal ez javul majd.... egyre erősebb a gyanúm, hogy a digitális erősítés nem az én műfajom.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

violin írta:
2024.03.06., szer. 22:28
... Lyngdorf TDAI-1120... :rolleyes:
Erről mesélj kérlek. Nálam is képben van, elsősorban a kijelző hiánya riaszt el tőle. Milyen doboz van mögötte? Preampként is próbáltad? Mi róla az általános benyomásod az elődökhöz képest?

violin
V.I.P.
V.I.P.

Feketeöves all-in one fanként...az eddigi kórtünet...

Linn Classik Movie.... Arcam Solo Movie.... Lyngdorf TDAI-1120... :rolleyes:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8984

All-In-One eszközök

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Hajrá!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”