Ok, köszönöm a tanácsot! Pedig már korábban megfogadtam, hogy ide egyáltalán nem írok, max, ha kérdésem van, vagy valaki segítséget kér. Azt hiszem tartom magam ehhez továbbra is.
Üdv!
Objektivitásról volt szó, tehát arra próbáltam utalni, hogy objektíven pl mérés, vakteszt stb nem igazán mutatható ki a különbség. Ha valaki szeme láttára cserélnek ki egy kábelt vagy bármi tudomása van erről, akkor már fennállhat a valóság szubjektív szinezete.MrCollector írta: ↑2020.03.27., pén. 08:11Mivel nem mutatható ki? Tehát akik hallják azok egy világméretű kollektív tudatmanipuláció hatása alá kerültek? Akik meg nem azok az abszolúthallás képességével rendelkeznek? Sőt próbáltunk úgy tápkábeleket, ahol egy jelenlévő laikus barátom is azonnal hallotta a csere által bekövetkező változásokat. Lényegében ezek a boldog emberek, mert nem költenek kábelekre.![]()
Ezt ne hangoztasd - mármint hogy ez a véleményed. A saját érdekedben.

Mivel nem mutatható ki? Tehát akik hallják azok egy világméretű kollektív tudatmanipuláció hatása alá kerültek? Akik meg nem azok az abszolúthallás képességével rendelkeznek? Vagy csak nem hallottak még olyan rendszert illetve olyan kábeleket ahol megmutatkozik a különbség? Sokáig én is szkeptikus voltam, de szerencsémre (vagy nem) sikerült megtapasztalnom a kábelek által okozott kisebb-nagyobb hangbéli változásokat. Sőt próbáltunk úgy tápkábeleket, ahol egy jelenlévő laikus barátom is azonnal hallotta a csere által bekövetkező változásokat. Simán el bírom képzelni, hogy van olyan rendszer és olyan kábelek, ahol szinte hallhatatlan lesz a változás. De nem azért mert annyira jó, sőt! De pusztán azért mert valaki még nem tapasztalta, még nem kellene tényszerűen tagadnia. Lényegében ezek a boldog emberek, mert nem költenek kábelekre.denesdr írta: ↑2020.03.27., pén. 07:53Nem támadásként írom, de kábeleknél az objektivitást felhozni elég fura dolog, ugyanis az esetek legalább 99%-ában nem mutatható ki objektív vagy egyértelműen valós hatásbeli különbség az audio célra szánt madzagok között, mégha valaki hallja is az esetleges különbségeket. Érdemes lehet tehát így kezelni a témát, szerintem.![]()
Nem támadásként írom, de kábeleknél az objektivitást felhozni elég fura dolog, ugyanis az esetek legalább 99%-ában nem mutatható ki objektív vagy egyértelműen valós hatásbeli különbség az audio célra szánt madzagok között, mégha valaki hallja is az esetleges különbségeket. Érdemes lehet tehát így kezelni a témát, szerintem. Mondjuk mindenki úgy viszonyul hozzá ahogy szeretne, bocsi, hogy ideraktam ezt!

Miért kérdőjelezhető meg? Mert árulok ilyet? Nekem is van itthon több készülékben is. Pedig vannak ettől jóval drágább kábeleim is.zoli73 írta: ↑2020.03.24., kedd 20:03Igazat kell adjak, idecitáltunk mindenféle Supra kábeles tapasztalatunkat, csak éppen nem a konkrét tápkábelre vonatkozott egyik sem. Viszont a Te válaszod objektivitása enyhén megkérdőjelezhető.MrCollector írta: ↑2020.03.24., kedd 19:38Itt most páran megint keverik a szezont a fazonnal. A kérdés az Anniversary TÁPKÁBELre vonatkozott. Lehet csinálni kevesebből ilyen vagy jobb kábelt, de gyári kiszerelésben kíváncsi lennék melyik jobb tőle. Szintén ez a helyzet a Supra USB kábellel. Árkategóriájában én még nem hallottam jobbat, de még néhány agyonhájpolt márka kétszer-háromszor annyiba kerülő kábeleinél is jobb. Persze tudok nála jobbat, de kb. minimum 1,5x annyiért (mondjuk még az is olcsóbb, mint az előbb is említettek). Attól, hogy egy gyártónak van 1-2 kiemelkedő ár-érték arányú kábele, az még nem biztos, hogy minden terméke ilyen. Főleg nem az említett árszinteken.

Igazat kell adjak, idecitáltunk mindenféle Supra kábeles tapasztalatunkat, csak éppen nem a konkrét tápkábelre vonatkozott egyik sem. Viszont a Te válaszod objektivitása enyhén megkérdőjelezhető.MrCollector írta: ↑2020.03.24., kedd 19:38Itt most páran megint keverik a szezont a fazonnal. A kérdés az Anniversary TÁPKÁBELre vonatkozott. Lehet csinálni kevesebből ilyen vagy jobb kábelt, de gyári kiszerelésben kíváncsi lennék melyik jobb tőle. Szintén ez a helyzet a Supra USB kábellel. Árkategóriájában én még nem hallottam jobbat, de még néhány agyonhájpolt márka kétszer-háromszor annyiba kerülő kábeleinél is jobb. Persze tudok nála jobbat, de kb. minimum 1,5x annyiért (mondjuk még az is olcsóbb, mint az előbb is említettek). Attól, hogy egy gyártónak van 1-2 kiemelkedő ár-érték arányú kábele, az még nem biztos, hogy minden terméke ilyen. Főleg nem az említett árszinteken.

Valamikor, úgy bő 10 éve, én is megpróbálkoztam a Supra kábelekkel. 2 pár Dual interconnektet vásároltam első körben, ugyanerre a vélekedésre alapozva, hogy az ár-érték arányuk nagyon jó.Aszpirin írta: ↑2020.03.24., kedd 17:16Ugyan konkrétan tápkábelem nincs tőlük, de ami van (hangfalkábel, IC-k, USB), az alapján a Supra kábelek szerintem fenomenális ár/érték arányt képviselnek. (a "kerek" Cobra csak hajszálnyival győzőtt az én személyes tesztemben a bejáratott Supra Ply 3.4 ellen, 3x annyiért ugye). De persze itt is igaz, hogy adott rendszerbe kell passzoljanak, bár árukhoz képest túl nagyot nem lehet velük tévedni. Egyetlen bajuk van (na nem a Silver Anniversarynak, hanem a többi Suprának általában): hogy rémronda az a világos bilikék szín, amihez valamiért ragaszkodik a Supra, szóval jó ízlésű asszony tiltakozni fog, ha látszanak...
![]()
Mindez persze szerintem, mert Rudi bácsi szerint szarok, de nagyon.

Ugyan konkrétan tápkábelem nincs tőlük, de ami van (hangfalkábel, IC-k, USB), az alapján a Supra kábelek szerintem fenomenális ár/érték arányt képviselnek. (a "kerek" Cobra csak hajszálnyival győzőtt az én személyes tesztemben a bejáratott Supra Ply 3.4 ellen, 3x annyiért ugye

Rudi bácsi már leírta 1×.

Hát a Viablue-nál így van. Egy normális szerelhető csatlakozó más neves gyártóknál is 15-20000 Ft/db-nál kezdődik. És ez a csatlakozó nagyon minőségi. Ha valaki ezt nem igényli sokkal olcsóbban ki tud jönni. Tehát a lehetőség adott, aki akarja ki tudja használni. De a hang nem lesz olyan az biztos. Viszont így is jobb lesz, mint sok drágább kábelnél. Igazából én ennyiért még nem találtam jobbat ezért is kezdtem foglalkozni velük.avl2 írta: ↑2020.03.23., hétf. 13:11ezen nekem is megakadt a szemem.
nyilvan nem Shimano-nak a kerdes (bar amennyi drotot probaltal mostansag, lehet de :-)))
sejtem, hogy baromi nagy szórás lehet, de mégis: ha "egyenszilárdságú" (nagyjabol hasonlo minöseg, szint) a drot es a csatlakozok, akkor hogyan alakulnak az árak ?
pl.
IC 1m sztereo drot 100% ahhoz + 4 RCA csati ..% + szerelesi dij ...% = .... %
tap 1m drot 100% ahhoz + 2 csatlakozo ..% + szerelesi dij ...% = .... %
megneztem peldanak: https://viablue.de/de/kabel_x25_geraete ... eraete.php
1m drot = 20 € https://viablue.de/de/menu_kabel_meterw ... #Netzkabel
csatlakozok: 2x70€ = 140 € https://viablue.de/de/stecker_t6s_power ... tecker.php
2 x Ferritfilter 14: 2x10€ = 20€
ha mas nincs benne: 180€ (van a "cobra" talan 1-2 € métere)
szerelt komplett: 294 € https://viablue.de/de/kabel_x25_geraete ... eraete.php
ezen peldabol: 1m drot = 100%, 2 csati = 700% (!!) +2 "ferritfilter = 100% => cuccár 900%, komplett szerelt 1470 %
(teljesen laikus vagyok, igy ertekelendö :-) én megdöbbenek az árarányokon.
vajon hazai "kábelkészítök" is ilyennek latjak ? (maskepp: a komplett cucc kb. fele ára a csatlakozók ára - 1m-es esetben, pontosabban: 1m-esnel 48%, 2m-esnél is 43% a csatik ára)
Nekem azért fura ez,mert régebben nem az volt hogy a csati mindenekfelett,mert pl a siltech,vdh,vagy sorolhatnám még a gyártókat,nem tettek a kábeleknél jóval drágább csatikat gyárilag.Most meg az a trend,hogy drága csati viszonylag olcsó drótra is.Biztosan van ennek oka,és lehet valaki szépen le is vezeti majd ezt itt.
Na azt "edd" meg Te,nekem nem kéne a fél óra alatt összerakott két db kábeled.
ezen nekem is megakadt a szemem.
1-2H egy tápkábel szerelés?? Max fél óra és 2-őt megcsinálokMrCollector írta: ↑2020.03.23., hétf. 11:59Bocsánat, én a DIY-t úgy értettem, hogy nem a gyári specifikációk alapján illetve összetevőkből, hanem pl. más csatlakozóval, ferrit nélkül stb.Shimano írta: ↑2020.03.23., hétf. 11:43Ha a diy-t úgy értjük hogy a gyári szereléssel megegyezően,akkor nem lehet különbség max az árban,ami így kb 30000ft-al olcsóbb.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:20
Amit én hallottam DIY szerelést még mindegyik rosszabb volt, mint a gyári formáció. De még így is lényegesen jobb, több drágább gyári kábelnél is.
Nekem egyébként fura az hogy egy bő 7000ft/m árú kábel miért lesz bő 100000ft ha az gyárilag szerelt,de ez legyen az én bajom.![]()
Ezt a kábelt egyépként ki fogom próbálni ha addig nem megyek csődbe még ez a sz@rságos járvány tart.Most ott tartok hogy 0 bevétel,a kiadás meg ugyanúgy jön járulékok,bérleti díjak,stb formályában mint eddig,de ez megint csak az én bajom,és remélem kevesen vannak hasolnó cipőben.
Bocs az OFF részért.
Igen az alkotóelemek külön megvéve kb. 68-70000 Ft. Viszont, ha tökéletesen ragaszkodok a gyárival megegyező szereléshez az eléggé macerás és időigényes relatív (kb. 1-2 óra is lehet német munkabérrel számolva) plusz csomagolás. Illetve ha esetleg hibázol akkor nyilvánvalóan nincs garancia. Ezt kell mérlegelni.

Bocsánat, én a DIY-t úgy értettem, hogy nem a gyári specifikációk alapján illetve összetevőkből, hanem pl. más csatlakozóval, ferrit nélkül stb.Shimano írta: ↑2020.03.23., hétf. 11:43Ha a diy-t úgy értjük hogy a gyári szereléssel megegyezően,akkor nem lehet különbség max az árban,ami így kb 30000ft-al olcsóbb.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:20
Amit én hallottam DIY szerelést még mindegyik rosszabb volt, mint a gyári formáció. De még így is lényegesen jobb, több drágább gyári kábelnél is.
Nekem egyébként fura az hogy egy bő 7000ft/m árú kábel miért lesz bő 100000ft ha az gyárilag szerelt,de ez legyen az én bajom.![]()
Ezt a kábelt egyépként ki fogom próbálni ha addig nem megyek csődbe még ez a sz@rságos járvány tart.Most ott tartok hogy 0 bevétel,a kiadás meg ugyanúgy jön járulékok,bérleti díjak,stb formályában mint eddig,de ez megint csak az én bajom,és remélem kevesen vannak hasolnó cipőben.
Bocs az OFF részért.
Ha a diy-t úgy értjük hogy a gyári szereléssel megegyezően,akkor nem lehet különbség max az árban,ami így kb 30000ft-al olcsóbb.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:20

Amit én hallottam DIY szerelést még mindegyik rosszabb volt, mint a gyári formáció. De még így is lényegesen jobb, több drágább gyári kábelnél is.Shimano írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:04Láttam hogy a szerelés drágítja meg ennyire,és maga a kábel métere nem annyira vészes,és a három féle keresztmetszet között sincs drasztikus árkülönbség.Ha valaki diy módra maga szeretné összerakni,még arra is adnak lehetőséget.Így olcsóbb,ha meg csak pl egy furutech garnitúrát teszünk rá,akkor még olcsóbb.Kérdés persze hogy mennyit veszíthetünk ha nem a gyári változatot faragjuk össze.Lehet semmit,lehet sokat,de ezt csak az tudja megítélni aki próbálta,de az nem én vagyok.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 18:30Igen, ez így van. De a Viablue méterre is kapható és így akár olcsóbban is hozzá tudsz jutni egy kiváló kábelhez.![]()
Nekem szinpatikus az hogy a diy lehetőség is elérhető,tehát minden megvásárolható hozzá.
Láttam hogy a szerelés drágítja meg ennyire,és maga a kábel métere nem annyira vészes,és a három féle keresztmetszet között sincs drasztikus árkülönbség.Ha valaki diy módra maga szeretné összerakni,még arra is adnak lehetőséget.Így olcsóbb,ha meg csak pl egy furutech garnitúrát teszünk rá,akkor még olcsóbb.Kérdés persze hogy mennyit veszíthetünk ha nem a gyári változatot faragjuk össze.Lehet semmit,lehet sokat,de ezt csak az tudja megítélni aki próbálta,de az nem én vagyok.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 18:30Igen, ez így van. De a Viablue méterre is kapható és így akár olcsóbban is hozzá tudsz jutni egy kiváló kábelhez.

Igen, ez így van. De a Viablue méterre is kapható és így akár olcsóbban is hozzá tudsz jutni egy kiváló kábelhez.