Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3378

Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép napot mindenkinek!
Tudnátok nekem ajánlani, fali aljzatot/konnektort?
Szűkitve, valami jó ár/érték arányú modell érdekelne, nem a Furutech, Gigawatt, stb. kategória.
Ha bemegyek egy villanyszerelési boltba, vagy barkács áruházba, tudom számtalan modell közül választhatok, de hátha van valamilyen ajanlott/korrekt darab, elfogadható áron. Illetve mire érdemes figyelni, a kiválasztásnál?
Ami még fontos, hogy dupla kivitelűre van szükségem.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3665

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Indy írta:
2021.02.26., pén. 14:40
Hamarosan villanyóra csere lesz nálunk. Egy közel 20 éves mérő lesz cserélve. Kell valamitől tartanom? :D
20éves óra? Minden fogyasztásmérőt 10évenként cserélnek. Elviszik bemérni, kalibrálni. Ha nincs hibája, akkor valaki másnál ezt rakják fel újabb 10évre. A digitális mérők is általában az ilyen 10éves lejárati cseréknél kerülnek fel.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2021.02.27., szomb. 20:54
Indy írta:
Hamarosan villanyóra csere lesz nálunk. Egy közel 20 éves mérő lesz cserélve. Kell valamitől tartanom? :D
ja, mostmár nem fogod tudni visszapörgetnija 'Zórát 31_1_21.gif :smile53:
Nálam 2013-ban történt a forgó-morgó Ganz mérő csere szaldós ad-vesz digitálisra, tetőn napelem miatt. Azóta furcsa módon kétszer is cseréltek más fajtára, okát nem lehet tudni. De ami most van, az naponta egyszer SIM-kártyás leolvasást is tud, megy a DÉMÁSZ-hoz. A céges nagyáramú mérők 15percenként küldi az aktuális fogyasztási adatokat.
Viszont egyik óra csere alkalmával sem észleltem hangzás változást. Persze ez rendszer függő és az is tényező, kb 12m a hifiösvényem az órától.

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

Gyuri108 írta:
2021.02.27., szomb. 13:23
Indy írta:
Nálam jan. közepén volt villanyóra csere.
Hasonlókat tapasztaltam, mint amiket Hosszú írt:
https://longkft.hu/audioblog/villanyora ... lis-mumus/

Nálam 3-4 napig változott a hangzás. Újabb 3-4 nap kellett, hogy eltűnjön egy bizonyos "gépiesség", közönyösség, szürkeség, azaz visszajöjjön a zene. Végeredményben egy szellősebb, tisztább, átláthatóbb, részletezőbb, energikusabb hang maradt, egy szubjektíve szélesebb és lineárisabb frekvenciamenettel. A basszus egyértelműen mélyebbre megy. Az energiák szabadabban áramlanak.
A bejáratódási folyamat nálam egyáltalán nem volt vészes, kb. olyan volt, mint egy tápkábelnél.
Összességében csak pozitívumok maradtak, úgyhogy kifejezetten örülök az óracserének.
Ez megnyugtat. Nálam 1-2 hónap múlva lesz óracsere. Jön a 3 fázis. Így legalább tudok játszani azzal, hogy melyik fázisra kötöm az ösvényt.

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

Indy írta:
Nálam jan. közepén volt villanyóra csere.
Hasonlókat tapasztaltam, mint amiket Hosszú írt:

Nálam 3-4 napig változott a hangzás. Újabb 3-4 nap kellett, hogy eltűnjön egy bizonyos "gépiesség", közönyösség, szürkeség, azaz visszajöjjön a zene. Végeredményben egy szellősebb, tisztább, átláthatóbb, részletezőbb, energikusabb hang maradt, egy szubjektíve szélesebb és lineárisabb frekvenciamenettel. A basszus egyértelműen mélyebbre megy. Az energiák szabadabban áramlanak.
A bejáratódási folyamat nálam egyáltalán nem volt vészes, kb. olyan volt, mint egy tápkábelnél.
Összességében csak pozitívumok maradtak, úgyhogy kifejezetten örülök az óracserének.

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 432

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Indy írta:

Sajnos kell. sad.gif

Pár éve teljes vezetékcsere volt itthon. Aluminium helyett tömör réz lett, viszont maradt a régi óra.
Már akkor is sírhatnék közelében voltam, mikor a csere után bekötöttem a rendszert. Szerencsére 1-2 hét alatt magára talált vagy megszoktam. Viszont 1 évre rá mikor hozták a digitális órát, akkor én mindenkit aki elrendelte a cserét az analóg óráról elküldtem melegebb éghajlatra. Én ilyen vérszegényen még nem hallottam a rendszert, mint akkor közvetlenül a csere után.

Csak annyit tanácsolok, hogy csere után légy türelemmel.
TCL 65C728 + Pro-Ject DAC Box + Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D3.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Antistati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: Antistati »

Szia Isti!

Köszönöm az információkat, akkor majd a villanyásszal pontosítok, ha majd odakerülök, akkor az amper emelés és a külön fázisra állást mindenképpen meglépem, az új kábel behúzását meg majd még eldöntöm....

25 méteren a fő és kismegszakító közé melyik ösvénykábel a preferált hifihez(gondolom valami 10mm2 es)?

Köszi,
Laci

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Antistati írta:
2021.02.21., vas. 16:46
Mesterek!

Lassan jön a lakásfelújítás nálunk s amper emelés, s beiktatnám a hifi külön fázisra tételét.

Társasházban lakunk, van 3 fázis a lakásban, szerencsére a főmegszakítótól 10 mm2 es vezetékeken jön be a 3 fázis.

Kérdésem az lenne, hogy mindenképpen kell e a főmegszakító és a lakásban lévő kismegszakító között újrahúzatni a hifi (fázis, föld és nullás) vezetéket vagy mivel 3 fázis jön be, így elég az egyik fázist csak hifire használni és a nullás és föld ugyan az lenne mint amit a többi fogyasztó is használ? Azért kérdezem, mert gondolom hiába lenne újrahúzva a kábel a főmegszakítótól, ott találkoznának a föld és nullás kábelek a többi fogyasztóval és ezen esetben csak az lenne a különbség, hogy a kismegszakító vagy a főmegszakítónál találkozni a hifi NULLÁS és FÖLD vezetéke a többi fogyasztóval?

Jól gondolom?

Köszi,
L.
Itt a fő és al megszakító felépítést nem látom teljesen, ellenben a hifi ösvénynek az a z ideális, minél hosszabban önálló és távolabb közös csak a lakás többi fogyasztója és zavar képzője hálózatával. Tehát a hifihez távolabbi helyen célszerű indítani fázist, nullát, de még a védővezetőt is egy egy sínről, fázist kismegszakító vagy olvadóról. De ezt beszéld át egy értő villanyszerelővel is, mert lehetnek ebből biztonsági, norma, konfliktusok is, pl áramvédő kapcsoló elhelyezéssel. Próbáld azt a fázist hifihez vinni, amit a lakás többi fogyasztója kevésbé terhel, főleg kapcsi tápokkal.
De, egy jól épített és leválasztott hifi ösvény sem sokat választ le zajosság szempontból a külső, szomszédok által termelt hálózati zajoktól.

Antistati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: Antistati »

Mesterek!

Lassan jön a lakásfelújítás nálunk s amper emelés, s beiktatnám a hifi külön fázisra tételét.

Társasházban lakunk, van 3 fázis a lakásban, szerencsére a főmegszakítótól 10 mm2 es vezetékeken jön be a 3 fázis.

Kérdésem az lenne, hogy mindenképpen kell e a főmegszakító és a lakásban lévő kismegszakító között újrahúzatni a hifi (fázis, föld és nullás) vezetéket vagy mivel 3 fázis jön be, így elég az egyik fázist csak hifire használni és a nullás és föld ugyan az lenne mint amit a többi fogyasztó is használ? Azért kérdezem, mert gondolom hiába lenne újrahúzva a kábel a főmegszakítótól, ott találkoznának a föld és nullás kábelek a többi fogyasztóval és ezen esetben csak az lenne a különbség, hogy a kismegszakító vagy a főmegszakítónál találkozni a hifi NULLÁS és FÖLD vezetéke a többi fogyasztóval?

Jól gondolom?

Köszi,
L.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Tom40 írta:
2021.01.18., hétf. 09:24
Koszonom szepen a hozzaszolasokat!

Alapvetoen ha az en eletemet kiszolgalja, ami statisztikai alapokon szamolva is max 40 ev, az nekem mar jo.
Istvan, hol kapok ilyen acel szalagot, amit javasolsz? Gugliztam, de ilyen vastagot nem talaltam sehol.
V4A saválló földelőnek való anyagok:
https://daniella.hu/obo-rd-10-v4a-20-ko ... obo5021640
https://daniella.hu/dehn-szalag-30x35-m ... dehn860325

Tűzihorganyzott lapos és körvezető:
https://daniella.hu/sti1079-30x35mm-tuz ... id-sti1079
https://www.mixvill.hu/hu/villamvedelem ... kg_tekercs
https://www.mixvill.hu/hu/villamvedelem ... tekercses-

Mindkét kereskedő sok városban előfordul. de webshopon is rendelhető. A Mixvill üzletben árai mindig magasabb kb 10-15%-al.
Arra figyeleni kell hogy vágják-e az egész tekercset, mert van amikor nem.
A földelő anyagokhoz kell választani csatlakozó elemeket, mindig pontosan azonos anyagút, tehát horganyzott acélhoz, horganyzottat, V4A savállóhoz, V4A csatlakozókat. Hegeszteni is lehet, de annál a korrózió mindig kockázatosabb.
A horganyzott kör és laposvas egyengetése komoly birkózást jelent, vannak hozzá alakító szerszámok. A V4A még durvább keménységű.
Persze lehet más kereskedőknél is találni ezeket.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Tom40 írta:
2021.01.18., hétf. 09:24

Alapvetoen ha az en eletemet kiszolgalja, ami statisztikai alapokon szamolva is max 40 ev, az nekem mar jo.
Istvan, hol kapok ilyen acel szalagot, amit javasolsz? Gugliztam, de ilyen vastagot nem talaltam sehol.
https://www.thesteel.com/hu/Rozsdamente ... T335160001
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Tom40 írta:
2021.01.17., vas. 11:36
Sziasztok! Anno osveny kiepitesevel kapcsolatban kerdeztem es lattatok el jo sok tanaccsal. Most kozeledik az idopont a kiepiteshez es lenne egy ujabb kerdesem. Legalabb ketto foldeloszondat javasoltatok ledugni, de elnezve a domborzati viszonyokat ez szinte lehetetlen, mert nagyon sziklas a terep. Viszont a hazfelujitas reszekent az egesz haz kozbe lesz asva, 50 cm-el az alap ala es ki lesz alakitva a csapadek- es talajviz elvezetese, falak szigetelese. Egyeztettem a villanyszerelovel es azt javasolta, hogy ha mar foldeles es hifi, ilyen adottsagokkal, akkor miert nem fektetek le 20 meter acersodronyt a haz korul, a kiasott arokba. Nedves is lesz az a resz, ami jot tesz a foldelesnek, olcsobb es kezenfekvo, mivel ugyis korbe lesz asva.
Mit gondoltok?
Továbbá, mire számolhatsz talaj felé földelési ellenállást, közelítő számítás aminél a talaj homogén. A méretek m egységben.
A talajfajták átlagos térfogi ellenállása.
Csatolmányok
földelés_számítás.jpg
földelés_számítás.jpg (96.43 KiB) Megtekintve 3144 alkalommal
talaj_fajlagos.jpg
talaj_fajlagos.jpg (66.7 KiB) Megtekintve 3144 alkalommal

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Tom40 írta:
Sziasztok! Anno osveny kiepitesevel kapcsolatban kerdeztem es lattatok el jo sok tanaccsal. Most kozeledik az idopont a kiepiteshez es lenne egy ujabb kerdesem. Legalabb ketto foldeloszondat javasoltatok ledugni, de elnezve a domborzati viszonyokat ez szinte lehetetlen, mert nagyon sziklas a terep. Viszont a hazfelujitas reszekent az egesz haz kozbe lesz asva, 50 cm-el az alap ala es ki lesz alakitva a csapadek- es talajviz elvezetese, falak szigetelese. Egyeztettem a villanyszerelovel es azt javasolta, hogy ha mar foldeles es hifi, ilyen adottsagokkal, akkor miert nem fektetek le 20 meter acersodronyt a haz korul, a kiasott arokba. Nedves is lesz az a resz, ami jot tesz a foldelesnek, olcsobb es kezenfekvo, mivel ugyis korbe lesz asva.
Mit gondoltok?
Én a rozsdamentes anyagra szavaznék, a vasak a talajban hamar rozsdásodnak, kb 5 év és csak a rozsda marad. A réz meg zöld lesz vagyis az is oxidálódik.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Tom40 írta:
Mit gondoltok?
villanyszerelő és nem tudja? talajban földelő acélból minimum keresztmetszet 10mm átmérő, nem lehet sodrony, kivéve réz, de elemi szálak ott is 1,7mm átmérő minimum. Lehet tömör réz is, de Magyarországon réz nem szokás, ennek jobb vezetőképessége talaj felé úgysem hasznosul, de hátránya, rézhez rézzel kell tovább menni talaj felett száraz helyen. Tehát az árokban, ami fagyhatár alatt van és kb 1m mélyen, továbbá ház alaptól oldaltávolságban is kb 1m úgy lehet jó. Erre célra nem 10mm átmérő horganyzott köracél szokás, hanem inkább 3-4mm vastag 30-40mm széles szintén horganyzott acél szalag jobb. Minden kötést talajban akármilyen megoldású külön még vízzáróan szigetelni kell. De 20m-nél többet javaslok, minél többet fogjon körbe ház körül. Az úgynevezett B típusú földelés úgy jön létre, ha ház alapkontúrján legalább 80%-ban körbe megy ez a vízszintes földelő.
Alumínium talajban talajjal érintkezve szigorúan tilos.
Ko acél talajban jó, de erre csak a saválló alkalmas, V4 jelölésű, ellenben piszok drága, de 1000évig kibírja. A táblázat szerinti horganyzott acélja is elfogyhatnak 100év alatt, minél lazább a talaj, minél közelebb a felszínhez, talaj savassága szerint. Ha kiszárad, ismét nedvesedik, tehát nedvesség és levegő gyakrabban cserélődik, az is gyorsabban fogyasztja az acélt.
Csatolmányok
földelő mérete.jpg
földelő mérete.jpg (140.99 KiB) Megtekintve 3122 alkalommal

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Mit gondoltok?
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ajkamici írta:
2020.12.14., hétf. 12:36
Itt a kinai csoda óra ..
Tegnap este volt először , hogy mintha kezdene magáhoztérni a "hang".
Azért elég fantasztikus, hogy egy " pár centis " szakasz a elektromos hálózatban mennyire képes befolyásolni a
"hifi"rendszer teljes hangját.
fülelek írta:
2020.12.13., vas. 19:57
Nálam kb. egy éve van digitális mérőóra, aggódtam, mi lesz a hanggal, hát nem változott semmi az égvilágon, igaz, 30m-re van a hifi egy másik épületben, földkábelen jön a vellany az órától. Az oszcilloszkópon mindenesetre az áram formája nem változott semmit. Lehet, hogy mások érzékenyebbek erre a dologra, de én inkább szkeptikus vagyok. A digitális mérőáramkör annyira kevés áramot fogyaszt, hogy nem gondolom, hogy ténylegesen jelentős hatása lenne. Az azért elgondolkodtatott, amit a napelem inverter kapcsán írt István01, ha ilyenem lenne, biztos, hogy a napelemek egy része a hifi akkuit töltögetné... :D
Szerintem se parázz ennyire. Nem lesz ezzel olyan nagy baj . Nálam kábelt is cseréltek. Na azt bizony meghallottam . Sokkal rosszabb volt az elején , mint a 20 éves alu. Az órát pár nappal később cserélték csak, de azt észre sem vettem.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Itt a kinai csoda óra ..
Tegnap este volt először , hogy mintha kezdene magáhoztérni a "hang".
Azért elég fantasztikus, hogy egy " pár centis " szakasz a elektromos hálózatban mennyire képes befolyásolni a
"hifi"rendszer teljes hangját.
fülelek írta:
2020.12.13., vas. 19:57
Nálam kb. egy éve van digitális mérőóra, aggódtam, mi lesz a hanggal, hát nem változott semmi az égvilágon, igaz, 30m-re van a hifi egy másik épületben, földkábelen jön a vellany az órától. Az oszcilloszkópon mindenesetre az áram formája nem változott semmit. Lehet, hogy mások érzékenyebbek erre a dologra, de én inkább szkeptikus vagyok. A digitális mérőáramkör annyira kevés áramot fogyaszt, hogy nem gondolom, hogy ténylegesen jelentős hatása lenne. Az azért elgondolkodtatott, amit a napelem inverter kapcsán írt István01, ha ilyenem lenne, biztos, hogy a napelemek egy része a hifi akkuit töltögetné... :D
Csatolmányok
IMG-7163.PNG
IMG-7163.PNG (687.68 KiB) Megtekintve 3372 alkalommal
DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Power-R kábelek

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Mindenre, vagy közel mindenre van megoldás a hifiben. A legmagasabb szinten ez:https://schnerzinger.com/
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Vajon egy valós szinuszos on-line kettős konverziós UPS milyen lenne hifi célra, van erről valakinek tapasztalata? Csak azért gondolom, hogy jó lehet, mert végülis a hifi drágább "táp regenerátorok" se csinálnak mást kis túlzással. Persze kérdés a kimenet minősége, de akár egy ilyen UPS-nél is lehetne jó. Ára, meg töredéke a hifis társaihoz képest, mondjuk egy olyan 1500W-os kb 200e-től van. Akár napelmes inverter mögé olcsó megoldásként, vagy csak egy sima hálózatra?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2020.12.13., vas. 09:04
PV magazinban találtam egy cikket, ami röviden foglakozik a PV inverterek zaj-harmonikus képzésével, annak káros hatásaival.
Ez a mérés vélhetően még az ideális állapotot mutatja, az életben ez lehet cifrább is. 40db-ig számolja az inverter felharmonikusait a hálózati frekvencia felett.
https://pv-magazine-usa.com/2019/09/05/ ... r-systems/
Létezik egy MSZ EN 61000 norma az EMI-EMC betartandó szintekre, ennek egyik fejezete a lakóhelyi környezet mértékeivel foglalkozik. Nagyon erős a gyanúm, a HMKE PV inverterek ezt már bőven túl lépik, talán kapnak felmentést. Ezek nélkül manapság használt háztartási villamos készülékek egyenként teljesítik a szintet, de azok összessége, nem hiszem. Ennek tetejére jön a 2-20kWp PV inverter. Ez már sok.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

ajkamici írta:
2020.12.12., szomb. 11:24
Köszi a jelzéseket fiúk . Olvasva Long írását csak reménykedni tudok hogy javulni fog a helyzet , mer pillanatnyilag jól elb... a hangot. Rideg kemény enyhén harsány lett a hang igaz, mintha a felbontás nőtt volna. ... ( de mitől ..?) es egyfajta letisztulás es jobb átláthatóság lett. De ha a tonalitás a hideg” irányba változik az nekem nagyon nem tetsző .
No nem baj ... járassuk a villanyorát :kave:

berenyizs írta:
2020.12.10., csüt. 14:31
ajkamici írta:
2020.12.10., csüt. 14:18
Van valakinek tapasztalata ilyen esetre ,- mérőóra csere témában ? köszi előre is. :rolleyes:
Én annyit tudok, hogy a digitális mérő hatása még kezelhető, bár a közelében kerülni kell a fémtárgyakat, Entreq patkányt, a nagyobb problémát majd az okos mérőórák jelentik.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

PV magazinban találtam egy cikket, ami röviden foglakozik a PV inverterek zaj-harmonikus képzésével, annak káros hatásaival.
Ez a mérés vélhetően még az ideális állapotot mutatja, az életben ez lehet cifrább is. 40db-ig számolja az inverter felharmonikusait a hálózati frekvencia felett.
https://pv-magazine-usa.com/2019/09/05/ ... r-systems/
Csatolmányok
Figure-2.Harmonics.png
Figure-2.Harmonics.png (12.51 KiB) Megtekintve 3290 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”