Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Elhoztam a Pioneer lejátszót a szervizből,de sajnos nem tudták megcsinálni.Az első 10 számig játszik és utána nem.
Az lenne a kérdésem hogy ha optikai kábellel összekötöm az Aiwa playerrel akkor elvileg a Pioneer DAC-ját fogja használni ha az Aiwa-t használom lejátszásra?
Vagy ha ezt akarom elérni akkor kellene valami módosítás?
Elég jó gép ahhoz hogy a kukába végezze.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Cd játszók
Fine-Arts Cd-1000 - Van erről valami tapasztalata valakinek? Ránézésre komolynak tűnik (apró betükkel ráírva: by Grundig) , 20e pengőért árulják. A kora ismeretlen, de írott lemezeket lejátszik állítólag.
Cd játszók
Köszönöm a válaszokat.
Cd játszók
Miért mi mondjunk?! Te hallgatod! jobb vagy roszabb lett? Ez a lényeg.
Nos, úgy érzem jobb, lágyabb hangzású lett, de az ember hajlamos arra, hogy becsapja önmagát akaratán kívül. Ezért kérdeztem, hogy szerintetek jól érzékelem-e a változásokat. Vagyis, hogy jobbnak kell éreznem? És a digitális kimenetet használjam, vagy az analógot?
Ja és még annyit, ha valaki ismeri ezt a lejátszót, cdrw-t játszik?
Kösz Karicsek
A cdrw-re könnyen választ kaphatsz ha kipróbálod.
Ha digitálisan kötöd be, akkor az erősítő dacja dolgozik.
Ha analóg, akkor a cd játszó dac-ja végzi el a digitális jel analóggá alakítását.
Mivel én nem ismerem egyik komponensedet sem, így megítélni nem tudom.
Elvileg a cd játszókban jobb dac szokott lenni, de ezt nem lehet általánosítani.
Próbáld ki így is, úgy is, és használd ahogyan jobban tetszik.
Cd játszók
Miért mi mondjunk?! Te hallgatod! jobb vagy roszabb lett? Ez a lényeg.
Nos, úgy érzem jobb, lágyabb hangzású lett, de az ember hajlamos arra, hogy becsapja önmagát akaratán kívül. Ezért kérdeztem, hogy szerintetek jól érzékelem-e a változásokat. Vagyis, hogy jobbnak kell éreznem? És a digitális kimenetet használjam, vagy az analógot?
Ja és még annyit, ha valaki ismeri ezt a lejátszót, cdrw-t játszik?
Kösz Karicsek
Cd játszók
Miért mi mondjunk?! Te hallgatod!
jobb vagy roszabb lett? Ez a lényeg.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Cd játszók
Sziasztok!
Lehet, hogy le vagyok maradva egy kicsit, de eddig nem foglalkoztatott a dolog.
Arról van szó, hogy hozzájutottam nagyon ólcson egy szinte vadonatúj yamaha cdx493-as cd lejátszóhoz.
Előtte egy pioneer dvd-ről hallgattam az audió cd-t, de nem voltam megelégedve vele.
Szeretném ha, véleményt mondanátok, hogy jó váltás volt-e?
A másik kérdésem az lenne, hogy van rajta digitális kimenet is. Melyik kimenetet használjam a legjobb minőség elérése éedekében?
Az erősítőm egy onkyo tx-ds595.
Előre is kösz a választ(okat).
Üdv Karicsek
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Cd játszók
nézegetem a cd lejátszókat, és a kollégám az mondha hogy most már csinálnak olyan DVD-lejátszót is ami ki van élezve CD-lejátszásra is. Az az CD-lejátszás az analog kimeneten már sokkal minőségibb mint korábban. Annyit halottam róla, hogy két lézerfej van benne, egyik a dvd-lejátszáshoz másik pedíg a CD- lejátszáshoz. Mivel más hullámhosszon működik a két fej.
Szerintem ha zenét akarsz hallgatni, akkor felejtsd el a DVD-vel való lejátszást. Ill. ha mégsem, akkor a következő üzenetedben vázolt megoldással kell élned. Egy DVD + DAC már nagyon jó eredményt ad. Lehet, hogy nem anynira jót, mint egy CD + DAC, de ezzel már ne törődj.
Szerintem egy DVD + DAC jobb megoldás, mint a DVD + CD. Feltételezve persze, hogy azonos minőségű készülékekről beszélünk.
Ajánlom itt a már többek által is favorizált Lupus DAC-ot egy meghallgatásra.
Hali,
megnéztem,
Csak az kérdés hogy 70+áfa a DAC, szóval ennyiért nem érdesebb egy használt CD-lejátszót venni ? Főleg ha a DAC-ot DVD-re kötném . A DVD-hangján is segítene ?? Mármint a sztereo Zenei DVD-k esetébn
Vagy van esetleg milyen DAC-t lenne még érdemes megnézni ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Cd játszók
Sziasztok!
Mennyiért lehet most eladni egy Marantz CD-4000-et? 20e? Láttatok valahol használtpiaci árat, ami irányadó lehet? Köszönöm!
Cd játszók
Annyit halottam róla, hogy két lézerfej van benne, egyik a dvd-lejátszáshoz másik pedíg a CD- lejátszáshoz. Mivel más hullámhosszon működik a két fej.
Elvileg az én 100.000 éves Pana lejátszómban és külön fej van a CD-nek, de ettől függetlenül nem szól jól. Szerintem ez csak az egyik tulajdonság a sok közül, amitől jó hangja lehetne egy DVD lejátszónak.
Cd játszók
nézegetem a cd lejátszókat, és a kollégám az mondha hogy most már csinálnak olyan DVD-lejátszót is ami ki van élezve CD-lejátszásra is. Az az CD-lejátszás az analog kimeneten már sokkal minőségibb mint korábban. Annyit halottam róla, hogy két lézerfej van benne, egyik a dvd-lejátszáshoz másik pedíg a CD- lejátszáshoz. Mivel más hullámhosszon működik a két fej.
Szerintem ha zenét akarsz hallgatni, akkor felejtsd el a DVD-vel való lejátszást. Ill. ha mégsem, akkor a következő üzenetedben vázolt megoldással kell élned. Egy DVD + DAC már nagyon jó eredményt ad. Lehet, hogy nem anynira jót, mint egy CD + DAC, de ezzel már ne törődj.
Szerintem egy DVD + DAC jobb megoldás, mint a DVD + CD. Feltételezve persze, hogy azonos minőségű készülékekről beszélünk.
Ajánlom itt a már többek által is favorizált Lupus DAC-ot egy meghallgatásra.
- Khaosz
- V.I.P.
Cd játszók
Vagy esetleg szerintetek a DVD-lejátszó digitális kimenete plusz egy külső DAC használata az milyen megoldás ? Persze CD-Hallgatásra gondolok,,,,
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
- Khaosz
- V.I.P.
Cd játszók
Sziasztok ,
Mivel majd ha átállok sztero rendszerre akkor kell egy olyan lejátszó amiben van DTS dekoder, ami kiküldi analog sztereoba a jelet, hogy a DTS-s filmeket meg tudjam nézni.
Arra gondoltam, hogy akkor már befektetnék egy ilyen lejátszót ami a zenehallgatásra is megfelelő. Van tapasztalatok ezzel kapcsolatban ? Tényleg vannak ilyen lejátszók?
Cd játszók
Nad 5255-ről mi a vélemény?Van valakinek tapasztalata vele?
- alexandrosz
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Cd játszók
Hozzáértőktől kérdezném hogy miben jobb a Philips 304 mint a 204?Érdemes annyival többet adni a 304-esért?(majdnem a duplája)
Hangban van külömbség köztük?
A 204-est nem ösmerem, de a 104 és 304 mechanikája ugyanaz.
Ezután kezdődnek a különbségek (Dac, stb.) melyek hangban meglepően erőteljesen mutatkoznak...A 104-es nem távirányítható sem, amennyire emlékszem.
A 304 annó a philips csúcsgépe volt.
Én rábeszélnélek a nagyobbra - s mivel ma ez a mánia - szerintem tuningalapként is jobb lehet, bár mondom, a 204-est én nem ismerem.
Médialejáccó, Heed Obelisk i + Dactilus, Epos ES-14
Cd játszók
Hozzáértőktől kérdezném hogy miben jobb a Philips 304 mint a 204?
Érdemes annyival többet adni a 304-esért?(majdnem a duplája)
Hangban van külömbség köztük?
Cd játszók
Ha jól tudom, az egy típushiba, szervízben orvosolják, persze fogalmam sincs, mennyiért...
utólag felhivtam a hivatalos szervizt, az Infovox-ot.
Mondtak egy számot, ~17e HUF, és azt is, hogy vagy segit, vagy nem,
nem garantálják a sikert...
illetve mintha azt is mondták volna, h ha garis akkor ingyenes a műtét.
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Cd játszók
Ha jól tudom, az egy típushiba, szervízben orvosolják, persze fogalmam sincs, mennyiért...
utólag felhivtam a hivatalos szervizt, az Infovox-ot.
Mondtak egy számot, ~17e HUF, és azt is, hogy vagy segit, vagy nem,
nem garantálják a sikert...
illetve mintha azt is mondták volna, h ha garis akkor ingyenes a műtét.
Cd játszók
Ha van egy kiváló (ez ugyan relatív, de fogjuk rá) külső DAC-od, ami PC-ről kapja (a hangkártyát megkerülve) közvetlenül USB-n keresztül az EAC-al bitpontosan begrabbelt CD-t, akkor miben tudhat (azonos DAC minőséget feltételezve) egy CD lejátszó?
nem isteníteni akarom a "PC-s futóművet", csak kíváncsiskodom...
erre én is kiváncsi vagyok
de vajon mi jön még ki az usb porton a kivánt jelen kivül
- alexandrosz
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Cd játszók
A 6000-esnek még vetélytársa lehet a Sony XA20ES. Közel azonos árban vannak.
anno én éppen 6000ose-ről váltottam sony xa20es-re.
felbontásban ég-és-föld a sony javára, igaz más karakter a két hang,
de nekem valahogy a sony jobban bejött, és nem utolsó sorban minden irott lemezt olvasott, mig a 6000-esek többsége, mint utóbb kiderült, finnyás az irott lemezekre...
Médialejáccó, Heed Obelisk i + Dactilus, Epos ES-14
Cd játszók
anno én éppen 6000ose-ről váltottam sony xa20es-re.
felbontásban ég-és-föld a sony javára, igaz más karakter a két hang,
de nekem valahogy a sony jobban bejött, és nem utolsó sorban minden irott lemezt olvasott, mig a 6000-esek többsége, mint utóbb kiderült, finnyás az irott lemezekre...
Cd játszók
Máshol már volt róla szó, de itt is feltenném a kérdést:
Ha van egy kiváló (ez ugyan relatív, de fogjuk rá) külső DAC-od, ami PC-ről kapja (a hangkártyát megkerülve) közvetlenül USB-n keresztül az EAC-al bitpontosan begrabbelt CD-t, akkor miben tudhat (azonos DAC minőséget feltételezve) egy CD lejátszó?
nem isteníteni akarom a "PC-s futóművet", csak kíváncsiskodom...
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Cd játszók
köszi a hozzászólásokat, ma éppen a CA-t akarták nagyon rámbeszélni, és hát nem is volt rossz hangja - az ára miatt gondoltam a marantzra. Használtat meg félek venni, ki tudja, meddig fut egy ilyen darab, meg nincs-e valami megzakkanva benne...
Cd játszók
Az árához képest nem rossz darab, de semmi kiemelkedő. Ha ennyiért akarsz jót, akkor egy használt 6000-es sokkal jobb választás, ahogy Leva fórumtárs is írta...
sajti
Cd játszók
Hello mindenki!Most vennék sztereó rendszert: vacillálok: Cambridge Audio 540 erősítő+cd lejátszó (phono kimenettel 155 E), vagy marantz 4400+5400 (115 E). Megéri a CA azt a +40-et? ezzel összefüggő kérdés: tudom, hogy ez alap Marantz-konstrukció, de sikerült daraboknak mondhatók?
köszi
cumulus
Az árához képest nem rossz darab, de semmi kiemelkedő. Ha ennyiért akarsz jót, akkor egy használt 6000-es sokkal jobb választás, ahogy Leva fórumtárs is írta...
sajti