Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- tibi62
- Törzsvendég
- Értékelés: 274
Lemezjátszó
fülre... próbáld ki kb középen és ha alcsony és magas a skating. hallani fogod,mikor xarabb, aztán finomtologatod
Hana. bár ez lehet combosabb,mint a lemezjátszó,de sose tudni. a Hana E sora 116ezer
Nagyon köszönöm a tanácsod! Az igazat megvallva fülre hangoltam be.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Lemezjátszó
ma megjött a távol-keletről:
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kezdő lemezjátszó hallgató vagyok. Vettem egy Thorens TD 166MKII lemezjátszót. Segítséget szeretnék kérni az anti skating beállításához! Azt már tudom, hogy egy rovátka 0.5 gramm, de két rovátkolt rúdon kell beállítani a pontos anti skating értéket, de hogyan? Előre is köszönöm a segítséget! :) A másik kérdés, hogy milyen hangszedőt javasoltok komolyzene hallgatáshoz?
Thorens Anti skating beáll
fülre... próbáld ki kb középen és ha alcsony és magas a skating. hallani fogod,mikor xarabb, aztán finomtologatod
Hana. bár ez lehet combosabb,mint a lemezjátszó,de sose tudni. a Hana E sora 116ezer
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
A 6000 dolláros Opera Consonance LP5-nél sem okoz gondot a "bog", akkor talán használható ez a megoldás olcsóbb készüléken is
...ami referenciajelet tartalmaz.
Így a meghajtórendszerbe beépített magnófej előtt elhaladva, a fej folyamatosan olvassa a hajtószíjként üzemelő magnószalagon lévő mintafrekvenciát, s bármilyen apró eltérés esetén a szabályozó elektronika azonnal beavatkozhat.
de okoz épp most kínlódok vele. nem zavaró,de ha valaki jön látogatni,megkérdezi,mi volt ez? a görcs, ha befelé fordul okoz ilyet. nekem is a fogselymet javasolták, lehet kipróbálom. igaz,nekem pecazsinórom van
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
A sebvarró cérnán lévő bog (=csomó) nem okoz nyávogást ?
találtam csomózási tippet, egyelőre működik...bár voltak nekem is fenntartásaim.
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
Lemezjátszó
A 6000 dolláros Opera Consonance LP5-nél sem okoz gondot a "bog", akkor talán használható ez a megoldás olcsóbb készüléken is
On:
Vass Andrási Györgynek van egy lemezjátszója amelyen magnószalag a szíj.
...ami referenciajelet tartalmaz.
Így a meghajtórendszerbe beépített magnófej előtt elhaladva, a fej folyamatosan olvassa a hajtószíjként üzemelő magnószalagon lévő mintafrekvenciát, s bármilyen apró eltérés esetén a szabályozó elektronika azonnal beavatkozhat.
longkft.hu/audioblog/
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5093
Lemezjátszó
Én ilyet - még foglakozásomból kifolyólag sem - szerencsére nem hallok.
Proszektúra?
On:
Vass Andrási Györgynek van egy lemezjátszója amelyen magnószalag a szíj.
Lemezjátszó
Nem, csak egy kicsit nehéz áthúzni a bőrön. Olykor üvöltést lehet hallani, de nyávogást semmiképpen.
Én ilyet - még foglakozásomból kifolyólag sem - szerencsére nem hallok.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Nem, csak egy kicsit nehéz áthúzni a bőrön. Olykor üvöltést lehet hallani, de nyávogást semmi képpen.
Lemezjátszó
A donor egy pro-ject rpm1 volt. kapott egy új motort, de kell neki egy új ház is, hogy normálisan csillapított legyen. A "csapágyazása" csak annyiban változott, hogy a gyárit cseréltem egy kerámia golyóra. A szíj kissé morbid, régi sebvarró cérna... A sasszi gránit, vízsugarassal lett vágatva. Autocad-ben megrajzoltuk, a közeli sírkövesnél találtam tropical green gránitot - nagyon szép - így csak ki kellett vágatni.
sasszi1.jpg
- Bartfay
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Azért erről bővebben is írhatnál. Milyen csapágya van, milyen motor, mi a meghajtó szíj, stb.
Amúgy sok sikert hozzá, eddig jól néz ki.
A donor egy pro-ject rpm1 volt. kapott egy új motort, de kell neki egy új ház is, hogy normálisan csillapított legyen. A "csapágyazása" csak annyiban változott, hogy a gyárit cseréltem egy kerámia golyóra. A szíj kissé morbid, régi sebvarró cérna... A sasszi gránit, vízsugarassal lett vágatva. Autocad-ben megrajzoltuk, a közeli sírkövesnél találtam tropical green gránitot - nagyon szép - így csak ki kellett vágatni.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3245
Lemezjátszó
Próba körön a lemezjátszó. A motort kell még normálisan összerakni és lehet felszerelni a karokat...
Azért erről bővebben is írhatnál. Milyen csapágya van, milyen motor, mi a meghajtó szíj, stb.
Amúgy sok sikert hozzá, eddig jól néz ki.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Bartfay
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Próba körön a lemezjátszó. A motort kell még normálisan összerakni és lehet felszerelni a karokat...
- tibi62
- Törzsvendég
- Értékelés: 274
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kezdő lemezjátszó hallgató vagyok. Vettem egy Thorens TD 166MKII lemezjátszót. Segítséget szeretnék kérni az anti skating beállításához! Azt már tudom, hogy egy rovátka 0.5 gramm, de két rovátkolt rúdon kell beállítani a pontos anti skating értéket, de hogyan? Előre is köszönöm a segítséget! :) A másik kérdés, hogy milyen hangszedőt javasoltok komolyzene hallgatáshoz?
Lemezjátszó
Köszönöm, valmi ilyesmit sejtettem. Marad a CA.
Lemezjátszó
Ha jól meg lenne csinálva , akkor mindenképp a Borbély lenne a jobb, de ezt 30.000- ért kizàrtnak tartom.
Kérdés, hogy mi van a Borbély dobozban. Ha az amire gondolok, akkor jobb választás a CA. Ráadásul a CA-t is tuningolhatod könnyen fillérekből, találsz rá leírást a NET-en.
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Lemezjátszó
Bocsánat, a fórum kezelésével még ismerkedem.A Borbély-féle előerősítőt egy hirdetésben találtam vaterán. DIY jellegű termék. Köszönöm a választ!
Ha jól meg lenne csinálva , akkor mindenképp a Borbély lenne a jobb, de ezt 30.000- ért kizàrtnak tartom.
Lemezjátszó
Bocsánat, a fórum kezelésével még ismerkedem.A Borbély-féle előerősítőt egy hirdetésben találtam vaterán. DIY jellegű termék. Köszönöm a választ!
Lemezjátszó
A "dobozolt Borbély- féle RIAA"-t nem ismerem, a CA-t igen Jó választás, illeszkedik a semleges tiszta hanggal bármely utána jövő elemhez.
Lemezjátszó
A "dobozolt Borbély- féle RIAA"-t nem ismerem, a CA-t igen Jó választás, illeszkedik a semleges tiszta hanggal bármely utána jövő elemhez.
Lemezjátszó
Tisztelt Fórumozók!
Kezdő vagyok lemezjátszó témában. A kérdésem: melyik a jobb phono választás AT95 hangszedő mellé: Cambridge Azur 540, vagy dobozolt Borbély- féle RIAA? Estleg valami más 30E alatt? A lejátszó onkyo cp-1400, az erősítő Denon házimozi. (1907) Köszönöm szépen a segítséget!
Lemezjátszó
Tisztelt Fórumozók!
Kezdő vagyok lemezjátszó témában. A kérdésem: melyik a jobb phono választás AT95 hangszedő mellé: Cambridge Azur 540, vagy dobozolt Borbély- féle RIAA? Estleg valami más 30E alatt? A lejátszó onkyo cp-1400, az erősítő Denon házimozi. (1907) Köszönöm szépen a segítséget!
Lemezjátszó
Hát alapvetően azért, mert mindenki azt mondta. Gondolom azért is, mert a fej súlya és mérete ennél fix, azaz nem állítható a készüléken semmi. A kar függőleges mozgása minimális. Bang fej adaptereket lehet kapni, de azokat -méretük miatt azt gondolom- hogy csak hagyományos karos készülékekre lehet rászerelni. Tulajdonképpen hülye vagyok hozzá. Egyébként lehet hogy Philips a belseje, láttam nagyon hasonlót tőlük. Csak csúnyább volt.
Annyiban vitatkoznék csak Rooibossal hogy az én tapasztalatom az általános minőségét tekintve nagyon jók a Banggal kapcsolatban. Az én eredeti kábelezésű cuccom a gyári dobozaival nagyon meleg, dinamikus, élettel teli zenét szolgáltat úgy, hogy idén harminc éves a cucc. Persze mihez képest...
Igazad van, nagyon hasonló a T4P-hez a hangszedő de nem ugyanaz. Most néztem utána, a hangjáról jó véleménnyel vannak, amerikai, angol stb. fórumokon is. Egy amerikai oldalon láttam egy modifikációt a karhoz, Grado hangszedőkhöz, ami T4P felfogatású. Ezek szerint meg lehet oldani, de ehhez szükséges némi tapasztalat.