Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Helló!
Köszönöm a gyors választ!
Gondoltam, hogy nem túl minőségi a cucc, de úgy látszik hiba volt különösebb utánaolvasás nélkül, elhamarkodottan dönteni.
Megpróbálom valahogy visszavetetni a cuccot, utána pedig jobban beleásom magam a dologba.
Ui.: Köszönöm a linket!
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Rega Planar 2-es antiskating ékszíja elszakadt, rendeltem hozzá egy másikat. ki is cseréltem a linken leírtak szerint, http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... 32&t=49784
viszont az összerakáskor sehogy sem sikerül eltalálni, hogy mennyire feszítsem meg a hangkar aljában található csavart.
Vagy az a baj, hogy a hangkar lötyög, vagy szorul. már elég sokszor szétszedtem, de a végeredmény mindig ugyanaz: a tű ugrál, a hangkar megakad, (pont mint amikor rosszul van beállítva az antiskating de sajnos annak állításával sem szűnik meg a próbléma) tudtok valakit aki ezt be tudná nekem állítani? Köszi szépen
Ment pű !
Lemezjátszó
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Rega Planar 2-es antiskating ékszíja elszakadt, rendeltem hozzá egy másikat. ki is cseréltem a linken leírtak szerint, http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... 32&t=49784
viszont az összerakáskor sehogy sem sikerül eltalálni, hogy mennyire feszítsem meg a hangkar aljában található csavart.
Vagy az a baj, hogy a hangkar lötyög, vagy szorul. már elég sokszor szétszedtem, de a végeredmény mindig ugyanaz: a tű ugrál, a hangkar megakad, (pont mint amikor rosszul van beállítva az antiskating de sajnos annak állításával sem szűnik meg a próbléma) tudtok valakit aki ezt be tudná nekem állítani? Köszi szépen
Ment pű !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Tibby Joe
- Nincs visszaút
- Értékelés: 17
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Sziasztok!
Pár hete vettem egy Orion OTT-1520AG lemezjátszót. http://webshop.orion.hu/audio-video-mul ... 1-ben.html
Ne vedd sértésnek, de a büdös életbe nem fogom megérteni, hogy az emberek miért adnak ki ilyen hulladék berendezésért pénzt. Ráadásul 30 000 HUF-ért már kapnál egy elfogadható hangú használt lemezjátszót, de megkockáztatom, hogy még egy fonót is hozzá lehetne csapni. Ezzel a géppel tökéletesen tönkre fogod tenni a lemezeidet, így a tisztítókefére nem is lesz szükség.
ui: add el gyorsan és vegyél egy lemezjátszót. pl: http://www.hifibazar.hu/lemezjatszok
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Lemezjátszó
Sziasztok!
Pár hete vettem egy Orion OTT-1520AG lemezjátszót. http://webshop.orion.hu/audio-video-mul ... 1-ben.html
Tudom, hogy ez a belépőszint legalja, de csak a padláson talált, meg vásárban összeguberált lemezek meghallgatására vettem. Rendeltem ebayről hozzá egy szénszálas kefét is, hogy megtisztítsam a lemezeket.
Habár van saját hangszórója a lejátszónak, szeretném normálisabb hangfalakon is hallgatni a lemezeket. Viszont a lejátszó RCA kimenetét a Pioneer VSX-519V házimozi erősítőre kötve azt tapasztaltam, hogy igen magasra kell tekernem a hangerőt az erősítőn, hogy normális hangot produkáljon (a Stereo ALC módot bekapcsolva picit javul a helyzet). Ugyanezt tapasztaltam az asztali gépem egyszerű 2.1-es hangszóróival is. Magának a lejátszónak a hangszórói ilyenkor is működnek, és a hangerőszabályzó csak ezeket állítja, így sose tudom teljesen lehalkítani őket, mert az egyben a ki/be kapcsoló is. A Pioneer erősítőnek nincs Phono bemenete, nem tudom hogy szükséges-e valami köztes előerősítő, vagy egyáltalán problémát jelentenek-e a fentebb leírtak.
Másik dolog, hogy barátnőmnek van egy pár harminc éves Orion HS9 Mamba hangfala, melyek pár éve még megszólaltak egy kis erősítőről, viszont mióta tönkrement az erősítő, csak a falat díszítik. Esetleg tudtok ajánlani egy olyan egyszerű erősítőt, amelyekkel a lemezlejátszó megfelelően szólna ezeken a hangfalakon? (A hangfalaknak 2 tű-s DIN csatlakozója van, de gondolom ezt át kellene alakítani).
A válaszokat előre is köszönöm!
Lemezjátszó
Sziasztok!
Egyelőre érdeklődés szintjén, s ha úgy alakul a kora őszre belevágnék egy lemezjátszó tunningba, ehhez kéresnék szakértőt aki korrekten megtudná oldani az alábbit.
Egy technics sl-1900 -as komplett generálozása, ami gondolom olajozást jelent, a karlit Kissé gyorsabban enged le mint korábban, talán szorulhat por stb miatt, egy huzamosabb ideig a plexi tető nem volt rajta, én szétszedni nem állbék neki.
Amit viszont cserélni szeretnék az az rca kábel és a földelőkábel, hogy milyenre érdemes cserélni, jókérdés!
Illetve a hangszedő csere bár még nem érett (epc-270c), de érdékélne mit ajánlanátok ehhez akár MC -ben is még ésszerű árért?!
Szóval, tudtok olyan szakit akire rábízható és vállalná is?
Lemezjátszó
Hát igen, feszegettem, tanakodtam, aztán megláttam azt a pöcköt. Ezek szerint senki se járt még így itt ezzel a kis lejátszóval?
No mindegy, egyszer majd szétszedem kipucolás céljából is, csak még gondolkodok, hogy a kenőanyag mi legyen.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Érdekes. Gyárilag biztos, hogy felé kehet vinni, mint azt az ábra is mutatja. Annak idején az enyém, nem akadt meg semmiben
Lemezjátszó
Erre én is kíváncsi vagyok...
Nem tudom, mennyire látszik, de íme!
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Le tudod fényképezni mire gondolsz ?
Erre én is kíváncsi vagyok...
Van egy pöcök a hangkar tengelyénél, ami meggátolja. Érdekes..
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Egy kis eröltetéssel el lehet odáig hajtani a kart, de igényel némi bátorságot.
Első alkalommal én is aggódtam,hogy törik - reped valami a művelet közben.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Sziasztok!
Akai AP100-asnál az overhanget hogyan lehet belőni? A gyári használati utasítás szerint a kart a tengely fölé kéne mozgatni, és ott a gumialátéten lévő jelzés mutatni a tű rendes helyét, de az enyémen nem lehet odáig hajtani a hangkart.
Köszi előre is!
Miért ?
Lemezjátszó
Sziasztok!
Akai AP100-asnál az overhanget hogyan lehet belőni? A gyári használati utasítás szerint a kart a tengely fölé kéne mozgatni, és ott a gumialátéten lévő jelzés mutatni a tű rendes helyét, de az enyémen nem lehet odáig hajtani a hangkart.
Köszi előre is!
Miért ?
Lemezjátszó
Sziasztok!
Köszi előre is!
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Összeraktam a dolgot, megvettem a Cambridge phonot, és megérkezett az AT95-ös hangszedőm is. Összerakam a cuccot, tehát a lejátszó az Onkyo CP-1400a. Letöltött, kinyomtatott "protractor"-al beállítottam a fejet. Ez nem tökéletes, de a shell által engedett tartományban a maximumot kihoztam belőle. Azt tapasztalom, hogy középmagas tartománynál a jelerősség (hangerő?) emelkedésével megjelenik egy torzulás (mintha túl lenne vezérelve), ami leginkább a poros lemezre jellemző pattogással párosul. A tűnyomást (tárcsával állítva, tehát mérleggel nem ellenőrizve) az AT95-höz előírt 2g-ra, az anti-skatinget szintén 2g-ra állítottam. Ezeket csökkentettem egészen 1g-ig, de a torzítás nemhogy nem csökkent, sőt.. Tudnátok tanácsot adni, hogy merre keressem a hibát? Köszi!
Vegyél egy lemezjátszót...attól a műanyag Onkyo-tól még ez is jobb..http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -ap-100-c/
Ha már vettél egy elfogadható hangú CA fonót és az AT95 is egész jó, a CP-1400 viszont szűk keresztmetszet...
Lemezjátszó
az az AT hansgzedő nem rossz. egyik haveromank volt még régen egy Planar3-ba,de nálunk állítottuk be. teljesen rendben van az áráért. antiskatingre gyanakszom és amit említett valaki,hogy túl könnyű a kar is elgondolkodtató
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Damil. Régen használták sterilezve bőrvarratnak. ma monofil(ament) fonalat használnak.
Amire Bártfay használ, az a már nem használt len lehet.
Azt a csomót én elkerülném.
most damilom van ==pecazsinór
Lemezjátszó
Damil. Régen használták sterilezve bőrvarratnak. ma monofil(ament) fonalat használnak.
Azt a csomót én elkerülném.
most damilom van ==pecazsinór
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Azért ez nem teljesen igaz . Volt vele bajom, cask ha a tulajnak nincs, akkor örüljön neki .
Sajnos az a tapasztalatom, hogy a legolcsóbb lemezjátszókkal és hangszedőkkel nem éppen a lemezjátszás lényegét kapja az ember . Ezek nagyon sokszor és nagyon hamar csalódásokba fulladnak . Érdemes minél job hangszedőt venni, a tulaj igényeinek határáig ...... Jó hozadéka van olcsó lemezjátszókban is a többszörös áron belerakott pick-up-oknak .
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1226
Lemezjátszó
Azért ez nem teljesen igaz . Volt vele bajom, cask ha a tulajnak nincs, akkor örüljön neki .
Sajnos az a tapasztalatom, hogy a legolcsóbb lemezjátszókkal és hangszedőkkel nem éppen a lemezjátszás lényegét kapja az ember . Ezek nagyon sokszor és nagyon hamar csalódásokba fulladnak . Érdemes minél job hangszedőt venni, a tulaj igényeinek határáig ...... Jó hozadéka van olcsó lemezjátszókban is a többszörös áron belerakott pick-up-oknak .
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Szerintem meg rendesen be kéne állítani a lemezjátszót. AZ AT 95 ezerszám eladott hangszedő, áráért, sőt még többért is teljesen rendben van, és biztos nem lenne ilyen népszerű, ha alapvetően torzítana. Normálisan beállítva nem is teszi.
Itt még nem volt vele semmi baja.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Sziasztok!
Összeraktam a dolgot, megvettem a Cambridge phonot, és megérkezett az AT95-ös hangszedőm is. Összerakam a cuccot, tehát a lejátszó az Onkyo CP-1400a. Letöltött, kinyomtatott "protractor"-al beállítottam a fejet. Ez nem tökéletes, de a shell által engedett tartományban a maximumot kihoztam belőle. Azt tapasztalom, hogy középmagas tartománynál a jelerősség (hangerő?) emelkedésével megjelenik egy torzulás (mintha túl lenne vezérelve), ami leginkább a poros lemezre jellemző pattogással párosul. A tűnyomást (tárcsával állítva, tehát mérleggel nem ellenőrizve) az AT95-höz előírt 2g-ra, az anti-skatinget szintén 2g-ra állítottam. Ezeket csökkentettem egészen 1g-ig, de a torzítás nemhogy nem csökkent, sőt.. Tudnátok tanácsot adni, hogy merre keressem a hibát? Köszi!
Lehet, hogy nem az egyik legolcsóbb hangszedőt kellett volna megvenni?! Ha csökkented a tűnyomóerőt ne várj torzításcsökkenést se.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1226
Lemezjátszó
Sziasztok!
Lehet, hogy nem az egyik legolcsóbb hangszedőt kellett volna megvenni?! Ha csökkented a tűnyomóerőt ne várj torzításcsökkenést se.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Lentebb valaki írt az AT95 - kar viszonyról. Elnézve a képeket a játszóról, lehet, hogy könnyű a kar ?
Tehetne egy próbát: két "kockányi" Blutack-t kellene tenni a "shell" tetejére, majd újrakalibrálni a tűnyomást és a skateinget...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Sziasztok!
Lentebb valaki írt az AT95 - kar viszonyról. Elnézve a képeket a játszóról, lehet, hogy könnyű a kar ?
Lemezjátszó
Sziasztok!
azaz van belőle egy jó nagy tekerccsel, még a 80as évek végén kaptuk szüleim ismerősétől
Fa spulnis ? Mert a spulni sokat ér !
Lemezjátszó
azaz van belőle egy jó nagy tekerccsel, még a 80as évek végén kaptuk szüleim ismerősétől
Fa spulnis ? Mert a spulni sokat ér !
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio