Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Üdv!
Új vagyok itt a fórumon,és a témában is.Bár régebben volt közöm egy-két dj-lemezjátszót megismerni,most otthonra,egyszerű zenehallgatásra keresek lejátszót.Sajnos nincsenek rá millióim,így maradnék egy profibb amatőr szintnél.
Ezt a lejátszót találtam ma,jónak tűnik,a cég is foglalkozik high end dolgokkal,épp ezért gyanúsan olcsónak találom.Ráadásúl a cég oldalán sincs fent a termék.
Tudtok valami infót ezekről a lejátszókról?

Ezt a hangminőséget megkapod vaterán 15-20 ezerért használt készülékből. Talán nem néz ki ilyen jól , de még az is lehet , hogy mégis.
Mennyi lemezed van? Ha kevés akkor egy ilyen lemezjátszó birtokosaként majd azon gondolkodsz miért állítják , hogy a lemezhang olyan jó ...... és nem veszel több hanglemezt.
Ha sok lemezed van akkor meg inkább ajánlanék jobb lemezjátszókat nem ezt a ..... belépő modellt....

electroger
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: electroger »

Üdv!Új vagyok itt a fórumon,és a témában is.Bár régebben volt közöm egy-két dj-lemezjátszót megismerni,most otthonra,egyszerű zenehallgatásra keresek lejátszót.Sajnos nincsenek rá millióim,így maradnék egy profibb amatőr szintnél.Ezt a lejátszót találtam ma,jónak tűnik,a cég is foglalkozik high end dolgokkal,épp ezért gyanúsan olcsónak találom.Ráadásúl a cég oldalán sincs fent a termék.Tudtok valami infót ezekről a lejátszókról? 

loba70
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: loba70 »

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!
A leszorítót akkor már felejtős. 

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nor »

Úgy is, hogy helyesen állítottad be a vertikális szöget?

ui: ez azért erősen hangszedő és futómű függő!

Nem én állítottam be, mert nem értek hozzá egyszerű a futóművem és  a hangszedő sem nagy cucc (Ortofon 2M red), de tény, hogy a parafa és a leszorító jelentősen javított a hangon.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

ezt a parafakérdést ne kapkodjuk el..rendszer,hangszedő,zene és izléskérdése..egy kis DIY,és olcsón megoldható..a parafa/gumikeveréknél én a 2x2mm használom,a szimpla 1x2mm,nekem nem gyere be.,akár a 126-son,vagy 1210-sen... a szimpla parafa az 1x4mm..spéci parafaboltan,nagy választék van akár tekercsben,vagy járólap formában..a sima parafa gyengébb sávszélek,de  koherensebb hang,kicsit előrébb hozott hang a hangszoróvonalakhoz képest,a parafa/gumikeverék,jobb sávszélek,picit hátrébb kerül a zenei folyamat a hangszróvonalakhoz képest,több részlet van...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Lemezleszorító árát is inkább beforgatnám egy jó hangszedőébe.

Ezzel teljes mértékben egyetértek!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sziasztok!

Dual 505-3 lemezjátszóm van Ortofon OM 5E hangszedővel.

Két kérdésem lenne:
1.Ehhez a lemezjátszóhoz érdemes-e drágább hangszedőt venni (ha igen hol a plafon) ?
2.Érdemes -e lemez leszorítót használni (ha igen mi az a súly amit elbír hosszútávon ez a lemezjátszó) ?

A segítséget előre is köszönöm!

OM5 nagyon cserére szorul! A plafon ahol érzed. Akár nagyon drágát is bele lehet tenni. De minden relatív. Azok a hangszedők amik valaha olcsók voltak most közel járnak a 100 ezerhez. Gondolhatod hol van akkor egy OM 5 ! Én még az AT 440-et sem javasolnám mint minőségi szintet.
Lemezleszorító árát is inkább beforgatnám egy jó hangszedőébe.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

nem én csináltam, nálam jóval, de jóval hozzá értőbb fórumtárs, konzultálok vele majd ez ügyben.

Ezt nem neked írtam. (még szerkesztettem)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

ui: ez azért hangszedő függő is!

nem én csináltam, nálam jóval, de jóval hozzá értőbb fórumtárs, konzultálok vele majd ez ügyben.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Nekem a 2 mm-es jött be, a vastagabbal tompább lett a hang, a magas és közép tartományt eléggé visszafogta.

ui: ez azért erősen hangszedő és futómű függő!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
1.Ehhez a lemezjátszóhoz érdemes-e drágább hangszedőt venni (ha igen hol a plafon) ?
2.Érdemes -e lemez leszorítót használni (ha igen mi az a súly amit elbír hosszútávon ez a lemezjátszó) ?

1. A hangszedő nagyon ízlés kérdése, de ezt írta valamikor a Hi-Fi magazin a gépedről:
"Összegezve: szépen megépített, kitűnő mechanika, rendkívül
alacsony nyávogás, átlagos hangszedő. Az utóbbit vélhetően érdemes"
lesz kicserélni egy MC-re - persze, azt sem adják ingyen.
Ennek fényében próbálkozhatsz, persze a hangkar tömegéhez passzoló, számodra jobb hangú hangszedő keresgélésével.

2. Inkább szorítós lemezleszorítót használj, a súly általában a DD lemezjátszóknak áll jól. (tapasztalat)

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nor »

Nekem a 2 mm-es jött be, a vastagabbal tompább lett a hang, a magas és közép tartományt eléggé visszafogta.

Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ha tudod állítani a toronymagasságot, akkor mindegy milyen vastag.
vagyis lefelé akkor.

úgy emlékszem lehet, de mintha beállításnál vmi gond lett volna ott...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

ezt nézegettem én is ma az ebay-n ...nekem 4mm vastag kéne, de (lehet nem vettem észre) 3mm volt a legvastagabb.

Ha tudod állítani a toronymagasságot, akkor mindegy milyen vastag.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ma érkezett egy ilyen, a kis Regára. Nem is annyira olyan rossz, mint gondoltam... (egyelőre)

ezt nézegettem én is ma az ebay-n ...nekem 4mm vastag kéne, de (lehet nem vettem észre) 3mm volt a legvastagabb.

loba70
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: loba70 »

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ma érkezett egy ilyen, a kis Regára. Nem is annyira olyan rossz, mint gondoltam... (egyelőre)

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zebo »

Szervusz!
Neken anno (kb.25 éve) volt Thorens 126-osom,borzasztó rossz hangja volt,brrrrrr.!
Gyuri

Köszönöm a véleményt!
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

@zebo:amiket én láttam errefele hirdetve 126/3-sokat,ha saját kar volt rajtuk (TP16 kar/TP63 karvég) kb 120-140.000 HUF volt amiket kérük értük..de tudni kéne hogy megvan-e a fedele,a karhoz tartozó kiegészitők,főleg a távtartó szett a kérdéses+egy "csuszka" része,mert igen drágán lehet beszerezni azokat(AG Schopper/CH),a csavarok nem gond,azk sima M2esek....természtesen sok függ,milyen műszaki/esztetikai állapotban van a felkinált "járgány"...persze a kényszer nagy úr,és változhatnak a dolgok...

Nem tudom milyen upgradekre gondolsz,egy karcsere megérhet egy misét,én vlmilyen vintage-ben gondolkodek:Grace,SME,Linn,Mayware,Mission 774 stb..a gyári kar is elmegy "szódával",hacsak MM-zel ...amit érdemes kicserélni az a külső karkábel,kéne hogy legyen a káva hátlapján egy csatlakozási "box",hacsak onnét már nem a gyári van használva,az is nagyot lendithet,és érdemes eljátszadozni a lemezalátét cseréjével is esetleg:parafa,parafa/gumikéverek,filc,bőr...nézz rá az interneten az Osawa PL-500-sra..tuningolt 126-os...hogy mit lehet kihozni,milyen szintet képvisel (majd),relativ dolog,meg preferencia kérdés is,én a 8-9 példányomat használom,voltam már olyan "meccsen",ahol a Xerxes/Artemiz/Corus Black gazdinak is egy jó pár felvétel jobban tetszett a 126/3+Grace 707/Grado Platinum Wood-on,és azok főleg régebbi,'60-'70 évekbeli felvételek voltak,rock,jazz,blues..modern electronica-n,a Xerxes volt a nyerő...én menesztettem egy Kuzma Stabi S/StogiS-t egy jó pár éve,visszatértem a 126-sra,és ahogyan mondani szokták,finoman, "never looked back again"..de ez már a tabu témát feszegeti...

"Dixie" Köszönöm a mindenre kiterjedő,ráadásul "felhasználói" véleményt.  
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

@vidor20009:olyan is lehetséges,sajnos,ha sok bába között elvész a gyerek (gányolva volt a felfüggesztés része,netán régi szij volt rajta)..a külső,gyári karkábel meg gyalázatos,magas kapacitásával,esélyt nem ad egy jó pár MM-nek normális megszolaláshoz...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Ahoj!

Kis segítség kellene. A korrektség jegyében itt kérdeznék,ha nem gond.

Lenne egy bartelem a Valdi futómű+Audioqest pt 8-ra. A kérdésem: Mennyi lehet az értke egy szép állapotú Thorens 126 mkIII+ gyárikar (ha jól emlékszem pt16) kombónak? És egyálltalán,milyen szintet képvisel,mit lehet kihozni egy későbbi fejlesztéssel ebből a lejátszóból?

Köszönöm!

Szervusz!
Neken anno (kb.25 éve) volt Thorens 126-osom,borzasztó rossz hangja volt,brrrrrr.!
Gyuri

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

@zebo:amiket én láttam errefele hirdetve 126/3-sokat,ha saját kar volt rajtuk (TP16 kar/TP63 karvég) kb 120-140.000 HUF volt amiket kérük értük..de tudni kéne hogy megvan-e a fedele,a karhoz tartozó kiegészitők,főleg a távtartó szett a kérdéses+egy "csuszka" része,mert igen drágán lehet beszerezni azokat(AG Schopper/CH),a csavarok nem gond,azk sima M2esek....természtesen sok függ,milyen műszaki/esztetikai állapotban van a felkinált "járgány"...persze a kényszer nagy úr,és változhatnak a dolgok...

Nem tudom milyen upgradekre gondolsz,egy karcsere megérhet egy misét,én vlmilyen vintage-ben gondolkodek:Grace,SME,Linn,Mayware,Mission 774 stb..a gyári kar is elmegy "szódával",hacsak MM-zel ...amit érdemes kicserélni az a külső karkábel,kéne hogy legyen a káva hátlapján egy csatlakozási "box",hacsak onnét már nem a gyári van használva,az is nagyot lendithet,és érdemes eljátszadozni a lemezalátét cseréjével is esetleg:parafa,parafa/gumikéverek,filc,bőr...nézz rá az interneten az Osawa PL-500-sra..tuningolt 126-os...hogy mit lehet kihozni,milyen szintet képvisel (majd),relativ dolog,meg preferencia kérdés is,én a 8-9 példányomat használom,voltam már olyan "meccsen",ahol a Xerxes/Artemiz/Corus Black gazdinak is egy jó pár felvétel jobban tetszett a 126/3+Grace 707/Grado Platinum Wood-on,és azok főleg régebbi,'60-'70 évekbeli felvételek voltak,rock,jazz,blues..modern electronica-n,a Xerxes volt a nyerő...én menesztettem egy Kuzma Stabi S/StogiS-t egy jó pár éve,visszatértem a 126-sra,és ahogyan mondani szokták,finoman, "never looked back again"..de ez már a tabu témát feszegeti...

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Ahoj!

Kis segítség kellene. A korrektség jegyében itt kérdeznék,ha nem gond.

Lenne egy bartelem a Valdi futómű+Audioqest pt 8-ra. A kérdésem: Mennyi lehet az értke egy szép állapotú Thorens 126 mkIII+ gyárikar (ha jól emlékszem pt16) kombónak? És egyálltalán,milyen szintet képvisel,mit lehet kihozni egy későbbi fejlesztéssel ebből a lejátszóból?

Köszönöm!
MDA kábelezés

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

és ha elkopik....?

Jó lesz a rubin is,ha a Kiseki-nek jó volt.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

és ha elkopik....?Talán a gyártó kitalál majd valamit, mivel ott újíttatom fel. Egyébként közeleg az idő, mert már vann benne üzemóra bőven..
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”