Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Igen folyamatos fejlesztés van tervben, szóval tuti nemez lesz a végső megálló lemezjátszó téren. Ha tényleg ennyire jó az ML440, akkor lehet az lesz a végső választás (az a plusz 15k-t rátudom szánni, legfeljebb kicsit később veszem meg ).

Az ML440 nagyon jó választás abba a gépbe...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tropi »

Mármint hangszedő-beállító sablont keresel?

Azoknak mindegy, mi a lemezjátszó, univerzálisan mindennel működnek.

Elvileg hangkar függő a dolog. Innen töltöttem le egyet http://www.vinylengine.com

Hogy is van ez?

KreutzÁkos
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: KreutzÁkos »

Ha kizárólag pop/rock zenét hallgatsz, a 11 ezres AT95E remek jó hangszedő. Van egy csomó hibája (ennyiért nyilván), de nagyon vidáman, lelkesen zenél. Mint egy korcs kiskutya. Nem olyan gyors, mint egy agár, nem olyan kifinomult, mint vizsla, nem olyan intelligens, mint egy német juhász, nem olyan izmos, mint egy staffordshire, satöbbi, de nem lehet nem szeretni, mert mindig jókedvű lesz tőle aki játszik vele.

Az AT100E (20 ezer felett) ugyanez a kiskutya pár hónappal később. Sokat tanult, sokat fejlődött, komolyodott, ezzel elveszett a bolondos varázsából valami. Visszafordítva hangszedőkre: az AT100 már többféle műfajon beválik, akár összetettebb zenéken is. Az audiofil változata az AT95-nek. Annyi előnye mindenképp van, hogy finomabb a tűgeometriája, kevésbé kopik, és kevésbé koptatja a lemezt is.

Az AT120-ast passzolom, elég értelmetlen játékos a palettán, mert 50 körül már ott az ML440 (most éppen egy "b" előtaggal). Ez egy teljesen más felépítésű és geometriájú hangszedő, a komoly MM-ek közül az egyik legjobb vétel. Ennek már felbontása van, ritmustartása van, fekete csendjei vannak, ez már zenél. Nagyon nagy ugrás a kisebb hangszedőkhöz képest.

Az egyetlen "probléma," hogy egy régi Technics tojáshéj DD-be egyszerűen "túl jó" lehet. A nagy felbontású hifi készülékek nemcsak a zenéből mutatnak meg többet, de bizony a teljes lánc gyengeségeiből is.

Ha a közeljövőben esetleg a lemezjátszót is fejleszteni akarnád, akkor értelmes beruházás lehetne.

Igen folyamatos fejlesztés van tervben, szóval tuti nemez lesz a végső megálló lemezjátszó téren. Ha tényleg ennyire jó az ML440, akkor lehet az lesz a végső választás (az a plusz 15k-t rátudom szánni, legfeljebb kicsit később veszem meg ).

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Az egyetlen "probléma," hogy egy régi Technics tojáshéj DD-be egyszerűen "túl jó" lehet. A nagy felbontású hifi készülékek nemcsak a zenéből mutatnak meg többet, de bizony a teljes lánc gyengeségeiből is.

Ha a közeljövőben esetleg a lemezjátszót is fejleszteni akarnád, akkor értelmes beruházás lehetne.

Elég vastag az a "tojáshéj", több mint 7 kg.  
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 472
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Jelenleg 20-40 amit rátudnék szánni. 

Ha kizárólag pop/rock zenét hallgatsz, a 11 ezres AT95E remek jó hangszedő. Van egy csomó hibája (ennyiért nyilván), de nagyon vidáman, lelkesen zenél. Mint egy korcs kiskutya. Nem olyan gyors, mint egy agár, nem olyan kifinomult, mint vizsla, nem olyan intelligens, mint egy német juhász, nem olyan izmos, mint egy staffordshire, satöbbi, de nem lehet nem szeretni, mert mindig jókedvű lesz tőle aki játszik vele.

Az AT100E (20 ezer felett) ugyanez a kiskutya pár hónappal később. Sokat tanult, sokat fejlődött, komolyodott, ezzel elveszett a bolondos varázsából valami. Visszafordítva hangszedőkre: az AT100 már többféle műfajon beválik, akár összetettebb zenéken is. Az audiofil változata az AT95-nek. Annyi előnye mindenképp van, hogy finomabb a tűgeometriája, kevésbé kopik, és kevésbé koptatja a lemezt is.

Az AT120-ast passzolom, elég értelmetlen játékos a palettán, mert 50 körül már ott az ML440 (most éppen egy "b" előtaggal). Ez egy teljesen más felépítésű és geometriájú hangszedő, a komoly MM-ek közül az egyik legjobb vétel. Ennek már felbontása van, ritmustartása van, fekete csendjei vannak, ez már zenél. Nagyon nagy ugrás a kisebb hangszedőkhöz képest.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Valaki meg tudná mondani mi a különbség a Thorens TD166 és a TD166mkII között?
Most keresek egy hangszedő beállító sablont hozzá.

Mármint hangszedő-beállító sablont keresel?

Azoknak mindegy, mi a lemezjátszó, univerzálisan mindennel működnek.

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tropi »

Sziasztok. Valaki meg tudná mondani mi a különbség a Thorens TD166 és a TD166mkII között?
Most keresek egy hangszedő beállító sablont hozzá. Nekem a sima 166 van. De mindenhol mkII-est találok.
Köszi
Miklós

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

~20-ért AT100E, ~40-ért AT120 EB.
Nagaoka MP110, ez inkább a 40 pénzhez van közelebb.  

KreutzÁkos

Lemezjátszó

Az attól függ, mennyi a maximum kereted.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönöm a választ. Jelenleg az a terv, hogy újat veszek. Melyik modelleket ajánlanád, mondjuk ettől a két gyártótól?
Az attól függ, mennyi a maximum kereted.  

KreutzÁkos

Lemezjátszó

Ha új és MM hangszedőt szeretnél, akkor az Audio Technica vagy a Nagaoka kínálatából választhatsz, nagyon sok típusuk illik ebbe a karba. Ha használt is szóba jöhet, akkor vehetsz bele nyugodtan Technics hangszedőt is. 
Köszönöm a választ. Jelenleg az a terv, hogy újat veszek. Melyik modelleket ajánlanád, mondjuk ettől a két gyártótól?

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!

Ismét egy kérdéssel fordulnátok hozzátok. Van egy Technics SL-3310-es lemezjátszóm, de csak headshell-je van. Teszt gyanánt kipróbáltam egy Ortofon OM-5 -el viszont a hangja nem volt az igazi. Eredetileg egy Technics EPC-270C való bele, miket tudnátok ajánlani (a EPC-270C) helyett?

Lemezjátszó: http://www.vinylengine.com/library/tech ... 3310.shtml
Technics EPC-270C: http://www.vinylengine.com/library/tech ... 270c.shtml

Ha új és MM hangszedőt szeretnél, akkor az Audio Technica vagy a Nagaoka kínálatából választhatsz, nagyon sok típusuk illik ebbe a karba. Ha használt is szóba jöhet, akkor vehetsz bele nyugodtan Technics hangszedőt is. 

KreutzÁkos

Lemezjátszó

Sziasztok!

Ismét egy kérdéssel fordulnátok hozzátok. Van egy Technics SL-3310-es lemezjátszóm, de csak headshell-je van. Teszt gyanánt kipróbáltam egy Ortofon OM-5 -el viszont a hangja nem volt az igazi. Eredetileg egy Technics EPC-270C való bele, miket tudnátok ajánlani (a EPC-270C) helyett?

Lemezjátszó: http://www.vinylengine.com/library/tech ... 3310.shtml
Technics EPC-270C: http://www.vinylengine.com/library/tech ... 270c.shtml  

Collx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 21

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Collx »

Nincs különbség, mind a kettő kerülendő, a legjobb a szénszálas tűtisztító kefe. a folyadék rombol, a kefe tisztít
Ez marhaság! A legnagyobb lemezjátszósok is csinálnak tű tisztítást. A száraz tisztítás lemezenként kötelező.  Folyadékkal pedig 3-5 lemezenként. 
Én csak az összetettel különbségre  voltam kíváncsi. 
Musical Fidelity - Paradigm - Silver Sonic - Transparent - Furutech - Pro Ject

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e tapasztalatotok a CA Azur 651 P-vel? Jónak számít az ár kategóriájában vagy esetleg mást ajánlanátok ezen az áron (esetleg még felé menni +15.000-el)?
Kellemes hangja van.Hallgattam MM-el. Most kollega teszteli MC- vel,phono vásárlás előtt áll. Nálam a fő rendszerben Pointe mk 3 váltotta. Csöves elé csöves alapon.
+ 15 ezerért szerintem jobbat nem kapsz.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

KreutzÁkos

Lemezjátszó

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e tapasztalatotok a CA Azur 651 P-vel? Jónak számít az ár kategóriájában vagy esetleg mást ajánlanátok ezen az áron (esetleg még felé menni +15.000-el)?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

illetve vállalgató low badget kategóriában?

Bőven. Én az NS-03P választanám. Jó az a Dual OPA... 
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: franz »

Üdv!

Szintén tanácsot szeretnék kérni.
Találkozott már ezekkel bárki is, illetve vállalgató low badget kategóriában? (hulladék vásárlása azért nem cél)

http://www.ebay.com/itm/Nobsound-12AX7- ... Sw6kxXIBxx

http://www.ebay.com/itm/252322007334?_t ... EBIDX%3AIT

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Melyiket ajánlanátok a kettő közül?Sajnos most nincs harmadik verzióra lehetőségem.
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... -109.shtml
illetve ezt:
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... -560.shtml

A kis Piót semmiképpen sem. A Deononból többet nézek ki, de a kora miatt (25-26 éves lehet) szüksége lehet egy felújításra. (Átkondizás, átforrasztás, potik/relék cseréje.)

Árat nem írtál, de egy "harmadik opció" szinte biztosan jobb vásár lehetne, még ha pár ezerrel drágább is.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Az is jó, ha tudtok ajánlani olyat amit érdemes megvennem ilyen célra.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Kedves Urak!
Nem tudna Valaki véletlenül, vagy szándékosan megszánni engem karlift újrakenéshez, egy kevés magas viszkozitású zsírral?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1466

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok ,

Tudnátok ajánlani valakit aki régi (40+ éves) hangkar rendbetételével foglalkozik ?

köszi

gabócza54 Fórumtárs, telefonszám privátban
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

electroger

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: electroger »

Üdv!
Még egy lökést szeretnék kérni a PL200/AT95 témámhoz.Most lehetőségem van két erősitőt is megvenni a közelemben,jó áron,kipróbálhatóan.
Melyiket ajánlanátok a kettő közül?Sajnos most nincs harmadik verzióra lehetőségem.
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... -109.shtml
illetve ezt:
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... -560.shtml

TOYBOY
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 31

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: TOYBOY »

Sziasztok ,

Tudnátok ajánlani valakit aki régi (40+ éves) hangkar rendbetételével foglalkozik ?

köszi

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Egyenlőre egy 20-30ezer amit szánnék egy erősítőre,nézegettem sok van ebben a szegmensben hifi erősítők közül.Csak jó lenne tudni,a sok "rosz" közt melyik ami nem annyira "rosz".
Egy pl200/AT95 mellé kellene,csak hogy szóljon már végre valami a lakásban
Többet most sajnos nem tudok rá szánni,most költöztem új lakásba,egyenlőre a mosógép fontosabb volt

Milyen lenne az a szint ahova elvszeretnél majd jutni a készülékek minőségével? Mert a pl 200 egy jó hangszedővel bizony sok új készüléket megver akár a 150000 ft - os kategóriából is töredék árért. Vagy a denon pma 320,360,520,560 meg korabeliek is bizony egészen jól elzenélnek a saját phonojukkal. Vannak ismerőseim ilyesmikkel meg épített Audax dobozokkal és bizony nagyon kellemesen lehet zenét hallgatni néhányuknál. Hozzáteszem a szobaakusztikával marha szerencséjük van.......
De hát a komplett "láncnak" a szoba is része!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”