Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
Elektroncső topik {___]=
Hello!
Vannak esetleg vélemények/tapasztalatok az új gyártású Mullard és Telefunken KT 88-as okról ? Illetve még a JJ KT88 as okról.
Szervusztok!
Ez engem is érdekelne!
Üdv. Gyuri
- fff
- Törzsvendég
- Értékelés: 173
Elektroncső topik {___]=
Milyen hangdobozzal használod ?
Milyen hangdobozzal használod ? Arcus TM 66 régi monitor. Anno 1800 DM volt. Vifa hangszóró k , nagyon finom hang. Meg segít neki egy REL Strata II .
A zene maga az üzenet .
. Köszi az infot. Az előfokban Mullard E88CC lesz. A többi meg kiderül. Kiváncsi vagyok a Tungsram milyen lesz. Nagyon sok jót lehet olvasni róla a neten.Az ECC82 is Tungi benne. Majd beszámolok mi maradt,hátha másnak is hasznos az infó.
Elektroncső topik {___]=
. Köszi az infot. Az előfokban Mullard E88CC lesz. A többi meg kiderül. Kiváncsi vagyok a Tungsram milyen lesz. Nagyon sok jót lehet olvasni róla a neten.Az ECC82 is Tungi benne. Majd beszámolok mi maradt,hátha másnak is hasznos az infó.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- fff
- Törzsvendég
Elektroncső topik {___]=
Szia !
Nekem is van egy ilyen erősítőm, jelenleg Telefunken EL84-ek vannak benne, amivel kipróbáltam és jelenleg is rendelkezem Tungsram EL84(3 féle), 6P14P-EB, RFT EL84, JJ EL84, az előfok csöveket is érdemes variálni, óriási különbségek nem lesznek, de jól lehet vele hangolni az erősítőt különböző rendszerekhez, pár kombináció ami tetszett, a jelenlegi Tungsram ECC82,Siemens E88CC, Telefunken EL84, AEG ECC82 vagy Valvo ECC82, Siemens E88CC, Tungsram EL84, Tungsram ECC82, Tungsram E88CC, Tungsram EL84, Tungsram ECC82 vagy RCA12AU7, 6N23P-EB, 6P14P-EB, de a legfontosabb szerintem, hogy a végfok csövek lehetőleg pontosan párba legyenek válogatva.
A zene maga az üzenet .
. Szia ! Pointe Sima mk II .
Szia !
Nekem is van egy ilyen erősítőm, jelenleg Telefunken EL84-ek vannak benne, amivel kipróbáltam és jelenleg is rendelkezem Tungsram EL84(3 féle), 6P14P-EB, RFT EL84, JJ EL84, az előfok csöveket is érdemes variálni, óriási különbségek nem lesznek, de jól lehet vele hangolni az erősítőt különböző rendszerekhez, pár kombináció ami tetszett, a jelenlegi Tungsram ECC82,Siemens E88CC, Telefunken EL84, AEG ECC82 vagy Valvo ECC82, Siemens E88CC, Tungsram EL84, Tungsram ECC82, Tungsram E88CC, Tungsram EL84, Tungsram ECC82 vagy RCA12AU7, 6N23P-EB, 6P14P-EB, de a legfontosabb szerintem, hogy a végfok csövek lehetőleg pontosan párba legyenek válogatva.
Elektroncső topik {___]=
Szia !
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
- fff
- Törzsvendég
Elektroncső topik {___]=
El 84- ből valamiért a régi orosz 6п14п-ket tartják jóknak. De egy ismerôsömnél pl 6п15п - van helyette és igen jól szól. Érdemes kipróbálni. Sztem filléres cső lehet. Köszi ,azt ismerem . Engem kifejezetten az AEG cső hangja érdekelt volna. De már megoldódik ,mert úton van felém egy quad meg egy adag tungsram is. Majd kiderül ki marad .
A zene maga az üzenet .
Elektroncső topik {___]=
Akkor olyat kerdeznék.
KT88 TAD vagy Gold Lion. Egy Preludioba lenne. Melyik ami jobban illeszkedik vajon? Illetve a TAD tényleg Shuguang, csak válogatva?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1200
Elektroncső topik {___]=
El 84- ből valamiért a régi orosz 6п14п-ket tartják jóknak. De egy ismerôsömnél pl 6п15п - van helyette és igen jól szól. Érdemes kipróbálni. Sztem filléres cső lehet.
- fff
- Törzsvendég
Elektroncső topik {___]=
Szia !
Milyen erősítőbe kellene ?
A zene maga az üzenet .
Sziasztok ! Van valakinek tapasztalata AEG el 84 csövekkel ? Milyen hangjuk van? A választ előre is köszönöm !
Szia !
Elektroncső topik {___]=
Sziasztok ! Van valakinek tapasztalata AEG el 84 csövekkel ? Milyen hangjuk van? A választ előre is köszönöm !
Szia !
- fff
- Törzsvendég
Elektroncső topik {___]=
A zene maga az üzenet .
Elektroncső topik {___]=
Hello!
Vannak esetleg vélemények/tapasztalatok az új gyártású Mullard és Telefunken KT 88-as okról ? Illetve még a JJ KT88 as okról.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Elektroncső topik {___]=
Megjöttek a PSVANE csöveim ls be is lettek gyorsan rakva a Vincent erősítő előfok és a Phono fokozatba.
Még bejáratás alatt vannak, de egyértelműen szebben szól a rendszer vele.
Megnövekedett a dinamika és a mély tartomány.
Nem olcsó csövek, de megérte az anyagi ráfordítás.
McIntosh MA12000
Vincent Audio PHO-701
Pro Ject 2 Xperience Akryl/AT VM740ML
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10
HiDiamond 7 hangsug./HiDiamond D2 XLR//HiDiamond 4 táp kábelek
Pillartech A.,Vibra-R, Entreq Mininus VF
Vincent Audio PHO-701
Pro Ject 2 Xperience Akryl/AT VM740ML
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10
HiDiamond 7 hangsug./HiDiamond D2 XLR//HiDiamond 4 táp kábelek
Pillartech A.,Vibra-R, Entreq Mininus VF
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Pontosan, csak amig a relé azonnal kapcsol, a csöves tápnál szépen lassan fut fel.Sőt, nálam 40sec késleltetés kel amit úgy oldok meg hogy a dióda fűtését egy áramkör relén keresztül kapcsol. Így teljesen biztosított a lágy anódáram indítás.
72audio.com
Pontosan, csak amig a relé azonnal kapcsol, a csöves tápnál szépen lassan fut fel.
az egyik leglassabb felfűtő vákuumdióda 6D22S damper dióda, ez indirekt fűtésű, 30másodperc alatt áll fel, robusztus katonai konstrukció. Nagy előnye hogy 500mA-el is terhelhető, tehát kicsi a belső ellenállása. nem kényes az első kondi nagyságra, nálam 220uF a fojtó előtt.
Elektroncső topik {___]=
Pontosan, csak amig a relé azonnal kapcsol, a csöves tápnál szépen lassan fut fel.
az egyik leglassabb felfűtő vákuumdióda 6D22S damper dióda, ez indirekt fűtésű, 30másodperc alatt áll fel, robusztus katonai konstrukció. Nagy előnye hogy 500mA-el is terhelhető, tehát kicsi a belső ellenállása. nem kényes az első kondi nagyságra, nálam 220uF a fojtó előtt.
Elektroncső topik {___]=
Így van. Az állandó fűtés nagyon hátrányos az élettartamra. A csöves táp meg gyakorlatilag késleltetett anódfeszültség rákapcsolást eredményez.
Csöves erősítőhöz meg amúgyis a csöves táp ami való.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1200
Elektroncső topik {___]=
a standby-ban tartás a szövegben a csövek állandó fűtésére vonatkozik, az bizony eszi a csövet, valamivel lassabban mintha anódfesz-anódáram is folyna rajta. Az anódtáp lassabb-késleltetett indítás a fűtéshez képest az hasznos, a bekapcsolási áramlökéstől védi a csövet. A fixbias-feszültség munkapontú végcsöveknél a rács (negatív) segédtápot nem kell késleltetni.
Így van. Az állandó fűtés nagyon hátrányos az élettartamra. A csöves táp meg gyakorlatilag késleltetett anódfeszültség rákapcsolást eredményez.
Csöves erősítőhöz meg amúgyis a csöves táp ami való.
Közben ezt találtam, érdekes:
http://valvewizard.co.uk/standby.html
A szerző lett már néhány könyvet az asztalra csöves témában.
Idézet:„
standby switch does not extend the life of the valves, in fact it is more likely to reduce their useful life. The valves do not care if you switch on the heaters and HT at the same time”
Vagyis szerinte nemhogy növeli az élettartamot, hanem csökkenti.
a standby-ban tartás a szövegben a csövek állandó fűtésére vonatkozik, az bizony eszi a csövet, valamivel lassabban mintha anódfesz-anódáram is folyna rajta. Az anódtáp lassabb-késleltetett indítás a fűtéshez képest az hasznos, a bekapcsolási áramlökéstől védi a csövet. A fixbias-feszültség munkapontú végcsöveknél a rács (negatív) segédtápot nem kell késleltetni.
Elektroncső topik {___]=
standby switch does not extend the life of the valves, in fact it is more likely to reduce their useful life. The valves do not care if you switch on the heaters and HT at the same time”
Elektroncső topik {___]=
A legjobb csővédelem a csöves egyenirányítás. Plusz javít a hangon, ha jól van megépítve.
Sziasztok !
Szerintetek érdemes kiépíteni anódfeszültség késleltetést egy AVA 2A csöves végfokba, gyárilag nincsen benne, 4 db EL84 dolgozik benne párhuzamosan PP-be kötve, a legegyszerűbben az anódfeszt egy kapcsolóval, manuálisan kapcsolnám rá a csövek felfűtése után. Mekkora jelentősége van ennek ?
Üdv:
Antal
Elektroncső topik {___]=
Sziasztok !
Szerintetek érdemes kiépíteni anódfeszültség késleltetést egy AVA 2A csöves végfokba, gyárilag nincsen benne, 4 db EL84 dolgozik benne párhuzamosan PP-be kötve, a legegyszerűbben az anódfeszt egy kapcsolóval, manuálisan kapcsolnám rá a csövek felfűtése után. Mekkora jelentősége van ennek ?
Üdv:
Antal
Elektroncső topik {___]=
Minden Kedves Fórumozónak és szeretteinek Boldog Új Évet Kívánok!
Elektroncső topik {___]=
Van egy egydobozos 2x5-6 wattos végfoka. Volt szerencsém hallani Heed előfokkal.
Kellemes hangja van. Ne kérdezd meg,hogy milyen cső van benne,mert nem tudom.
Az valószínű a 6b4g lesz.Az 2x5W. és megfelelő "körítéssel"és nos csövekkel állítólag nagyon szépen ,részletezően zenél..Természetesen a maga nemében( ezt hozzá teszem,még mielőtt ..bárki ,bármit.....)
Elektroncső topik {___]=
Most ismét csinál egy dobozost is akár több félét...(több féle csővel)Van egy egydobozos 2x5-6 wattos végfoka. Volt szerencsém hallani Heed előfokkal. Kellemes hangja van. Ne kérdezd meg,hogy milyen cső van benne,mert nem tudom.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett.
2a 3 is vintage persze csak már nem elég jó a hangja. Igazából ennyi. Persze kizárólag az eredetiekről és nem a silány utángyártásokról beszélek.
A Fivre mono plate 2a3 próbáltál? Nekem volt szerencsém hozzá, talán az egyik legjobb hangú cső amit idáig hallottam, talán az EML mehs 2a3 veszi fel vele a versenyt.
72audio.com
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Nem akarok olyan szép szakszavakat használni,mint a kottázható, a jó sávszélet, meg levegős, stb. Fogalmam sincsen ezek mit jelentenek.
Szóval, jó hangja van - szerintem. Alapvetően jazz-t hallgatok LP-ről.
1,5 éve megy, eddig 1 biztosíték és egy egyenirányító cső (2500 Ft) ment a kukába. Nagy variálás nem lehetséges, tekintettel arra,hogy csak 1 cég gyártotta a triódákat. Legfeljebb az évjáratot lehet variálni. A 2000 órás élettartamtól nem parázni, az ebay-en bőven van a 80-as évekből származó csövekből. 6500-ból itt van az oroszoktól. A 2000 óra pedig nem az élettartamra vonatkozik, hanem a megadott meredekség és erősítési tényező tűrésen belüli értékére.(Szabó Zoltán) Ja és jól bírja a gyorsulást - anno vadászgépbe tervezték.
Szóval nekem bejöttek az orosz csövek..........
Nem vonom kétségbe, hogy egy 50-es évekből származó WE300B-nek jobb a hangja, de mennyiért is ?
Na a WE 300B- nél még egy JJ gyártmány is sokkal zeneibb, végtelenűl száraz és unalmas hangja van szerintem.
72audio.com