Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
Tunerek
Ha így nézzük, tényleg nincs, de a DAB+ mit ad minőségben? Csúnya, új világ. Ha hozná azt, ami a csövön kifér, tehát nem a kisugárzás paraméterei lennének a szűk keresztmetszet és marad majd a Bartók jelenlegi minősége, akkor jöjjön. Ám ez nem így lesz, meg azt sem tudni még mikor nem lesz így, hiszen a fenti, szövevényes érdekek, ellenérdekek egyelőre nagyon nem a váltás irányába munkálnak, hála emiatt. A mindenütt erősen orszáfüggő is, ebben nyugodtan lehetünk, sőt maradjunk is elmaradottak.
Ezért (is) szűnik meg mindenütt a földi analóg sugárzás, mert műszakilag (hangsúlyozom, műszakilag) nincs már értelme.
Tény. Nézek is időnként, hogy milyen ügyesen meg van oldva. Ettől még érdemes analógra rögzíteni, mivel a rádió által használt algoritmusok, kodekek és professzionális eszközök - minden jel szerint - még mindig túlmutatnak az általunk birtokolható eszközökén, én legalábbis hallom a folyamatosságon, a lecsengéseken való romlást, az atmoszféra ledöglöttségét, ha digitálisnak veszem fel. Várok ellenvéleményt azért, hiszen zászlóshajókkal vagy pro eszközökkel nem állt módomban rögzíteni.
a hallott hang már átment egy AD/DA konverzión
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2679
Tunerek
Az ma már evidens, hogy számítógépes HDD-s felvételeket készítenek a koncertekről, de valószínüleg azért nem mp3 minőségben. Természetesen a meglévő analóg és CD-n lévő anyagot is bemásolják az egyszerűbb kezelés végett. De azt nem értem, hogy az élő közvetítésbe hogyan kapcsolódik be digitális ezköz? Talán a mikrofonok után digitalizálják a jelet, majd az adónál újra analóggá alakítják? Ennek mi értelme lenne? De ha így is történik nálam akkor is kellemesen szólalnak meg ezek az élő hangversenyek..
Egy szóval nem mondtam, hogy rosszul szól, csak éppen nem analóg, a szó klasszikus formájában. Egyébként úgy digitális az élő közvetítés is, hogy ma már nem használnak analóg jelátvitelt. Azaz a mikrofon után rögtön digitalizálnak és igen, a végén alakul újra analóggá. Ezért (is) szűnik meg mindenütt a földi analóg sugárzás, mert műszakilag (hangsúlyozom, műszakilag) nincs már értelme.
Ja, és ha netán valaki félreértett volna - a legtöbbet a Bartók Rádiót hallgatom, ha statisztikát kell készítenem. Az autómban egy analóg Becker rádióval, itthon meg egy Ion Systems FMT1 tunerrel. De ettől a tény még tény marad, a hallott hang már átment egy AD/DA konverzión, sőt sok esetben tömörített formátum, legfeljebb vagy veszteségmentes, avagy sokszor inkább 320kbps.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Tunerek
Gondolom azért avval tisztában van az itt írogató társaság, hogy a Bartók Rádió (is) már régen nem ad tisztán analóg adást. Még az élő adások is digitális közvetítőrendszeren keresztül jönnek, a koncertfelvételek és minden más felvétel egyenesen számítógépről.
akkor mit is akarunk szuper analóg magnóval rögzíteni..?!
Digitális jobbra-balra, azért egy élő koncert élményét nehéz lerontani.Vegyél egy jó tunert és hallgasd meg.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Tunerek
Gondolom azért avval tisztában van az itt írogató társaság, hogy a Bartók Rádió (is) már régen nem ad tisztán analóg adást. Még az élő adások is digitális közvetítőrendszeren keresztül jönnek, a koncertfelvételek és minden más felvétel egyenesen számítógépről.
Az ma már evidens, hogy számítógépes HDD-s felvételeket készítenek a koncertekről, de valószínüleg azért nem mp3 minőségben. Természetesen a meglévő analóg és CD-n lévő anyagot is bemásolják az egyszerűbb kezelés végett. De azt nem értem, hogy az élő közvetítésbe hogyan kapcsolódik be digitális ezköz? Talán a mikrofonok után digitalizálják a jelet, majd az adónál újra analóggá alakítják? Ennek mi értelme lenne? De ha így is történik nálam akkor is kellemesen szólalnak meg ezek az élő hangversenyek..
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2679
Tunerek
Egy orsós magnóval
- arzachel
- V.I.P.
Tunerek
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Tunerek
"de vannak olyan felvételek, amit talán érdemes lenne rögzíteni..."Egy orsós magnóval
Tunerek
Ha jól értem kopott angoltudásommal, ekvivalensnek jelöli a PCM-jét az Atrac3+-szal. Ha nekik ez akár csak közel egyenlő is lehet... Hangszeres muzsikára egyik Atrac sem alkalmas.
Van a hanglemezezésnek egy olyan varázsa, hogy minden lejátszás egyedi, minden hozzá felnyitott bor rongál a fogzománcon, minden lejátszás rombít a lemezen, tehát az egyszeriségnek ára, így értéke is van, eseményszámba megy. Sajnos felejtünk és nem állítom, hogy nem jó visszaidézni a kellemes vagy akár katartikus órákat, de a rádiózásnál is érdemes lehet ezt az oldalt kidomborítani, az egyszeriségét, a megismételhetetlenségét. Megvan a maga zamata a hátrányai mellett. Felvételből meg van elég, s amik egyébként is csak úgy vannak meg, azok hallgathatók bármennyiszer, nem lesz csökkentség-érzés az első alkalomhoz képest.
Kicsit megmosolyogtam a társaságot, magunkat, mert egy szóval nem említetted, hogy a Bartók által, egy jó tuneren keresztül hozott élő atmoszférára is van igényed, pedig rögtön mindenki azzal kezdte. Nem derült ki még mindig, hogy ez mennyire szempont. Nem kizárt, hogy teljesen megfelelő neked a DAT.
Asztal CD író helyett nem kizárt, hogy érdemes a PC irányába fordulni, nagymintavételezésű bemenettel. Vágható, menthető, többféle módon tárolható azután.
A wiki szerint a hi-md tud PCM-ben rögzíteni:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hi-MD
"The ability to record in linear PCM, offering CD-quality audio."
"PCM mode allows 94 minutes (1 hour 34 min) of lossless CD-quality audio to be recorded to a 1 GB Hi-MD disc"
de ez már itt off. Valóban plusz a rádiózásnál, hogy egyszeri, megismételhetetlen a dolog, de vannak olyan felvételek, amit talán érdemes lenne rögzíteni...
Tunerek
Ha jól értem kopott angoltudásommal, ekvivalensnek jelöli a PCM-jét az Atrac3+-szal. Ha nekik ez akár csak közel egyenlő is lehet... Hangszeres muzsikára egyik Atrac sem alkalmas.
Van a hanglemezezésnek egy olyan varázsa, hogy minden lejátszás egyedi, minden hozzá felnyitott bor rongál a fogzománcon, minden lejátszás rombít a lemezen, tehát az egyszeriségnek ára, így értéke is van, eseményszámba megy. Sajnos felejtünk és nem állítom, hogy nem jó visszaidézni a kellemes vagy akár katartikus órákat, de a rádiózásnál is érdemes lehet ezt az oldalt kidomborítani, az egyszeriségét, a megismételhetetlenségét. Megvan a maga zamata a hátrányai mellett. Felvételből meg van elég, s amik egyébként is csak úgy vannak meg, azok hallgathatók bármennyiszer, nem lesz csökkentség-érzés az első alkalomhoz képest.
Kicsit megmosolyogtam a társaságot, magunkat, mert egy szóval nem említetted, hogy a Bartók által, egy jó tuneren keresztül hozott élő atmoszférára is van igényed, pedig rögtön mindenki azzal kezdte. Nem derült ki még mindig, hogy ez mennyire szempont. Nem kizárt, hogy teljesen megfelelő neked a DAT.
Asztal CD író helyett nem kizárt, hogy érdemes a PC irányába fordulni, nagymintavételezésű bemenettel. Vágható, menthető, többféle módon tárolható azután.
A kazettás magnóval az lenne a jó, hogy analóg marad a dolog, de jó kazettákat találni ma már nem egyszerű.
A Hi-MD tudomásom szerint teljesen veszteségmentes PCM:
http://www.minidisc.org/hi-md_faq.html#_q88
"Hi-MD equipment can record audio to Hi-MD media in uncompressed PCM (16bits/44.1khz, i.e. CD format) as well as in Sony's ATRAC3plus encoding at 256kbps ("Hi-SP") and 64kbps ("Hi-LP")."
Viszont ehhez 1 GB Hi-MD lemez kell, ami szintén egyre ritkább lesz.
A legjobb valóban az orsós magnó lenne, de ez a legdrágább megoldás.
DAT-hoz nem ismerem a kazetta választékot.
Asztali cd írót nem favorizál senki? Írható cd talán még lesz egy darabig...
Tunerek
Milyen értékei vannak ennek a PCM-nek? (Hi-MD) Nem mintha csak ezen múlna. Deck lehet jó választás, de véges a szalagkínálat. Dolbynyomorítások nélkül tud jó lenni, viszont az alapzaj nagy, zavaróan nagy. Neked kell hallani, hogy egy DAT mennyit vesz le az atmoszférából, Az a gond, hogy ahogy írták is, pont az tűnik el, azt nem adja vissza a felvétel, amitől Bartók a Bartók. Ha ez nem elsődleges szempont, akkor könnyű helyzetben vagy.
A kazettás magnóval az lenne a jó, hogy analóg marad a dolog, de jó kazettákat találni ma már nem egyszerű.
A Hi-MD tudomásom szerint teljesen veszteségmentes PCM:
http://www.minidisc.org/hi-md_faq.html#_q88
"Hi-MD equipment can record audio to Hi-MD media in uncompressed PCM (16bits/44.1khz, i.e. CD format) as well as in Sony's ATRAC3plus encoding at 256kbps ("Hi-SP") and 64kbps ("Hi-LP")."
Viszont ehhez 1 GB Hi-MD lemez kell, ami szintén egyre ritkább lesz.
A legjobb valóban az orsós magnó lenne, de ez a legdrágább megoldás.
DAT-hoz nem ismerem a kazetta választékot.
Asztali cd írót nem favorizál senki? Írható cd talán még lesz egy darabig...
Mivel most éppen a Bartók Rádióról van szó, elmondanám, hogy a 2015 november 14-15-én, a budapesti Marriott Hotelben lesz az idei HIFI Show.
Megpróbáltam bejutni a kiállítók közé azzal az ötlettel, hogy legyen egy "Bartók Rádió Live" szoba, ahol egy rendszeren egész nap a rádió műsora megy. Egyenlőre ez nem sikerült, azt az információt tudom megosztani a nagyérdeművel, hogy "próbáld meg jövőre".
Mindenesetre szerintem egy ilyen több ezer zenekedvelőt megmozgató eseménynek (TV híradások, rádióriportok) azért lenne az MR szempontjából is reklám értéke...
Üdv: TJ.
Most erre mit mondjon az ember ? Ingyen reklám nem kell ? Pedig egy Sequerra tuner ?
Tunerek
Mivel most éppen a Bartók Rádióról van szó, elmondanám, hogy a 2015 november 14-15-én, a budapesti Marriott Hotelben lesz az idei HIFI Show.
Megpróbáltam bejutni a kiállítók közé azzal az ötlettel, hogy legyen egy "Bartók Rádió Live" szoba, ahol egy rendszeren egész nap a rádió műsora megy. Egyenlőre ez nem sikerült, azt az információt tudom megosztani a nagyérdeművel, hogy "próbáld meg jövőre".
Mindenesetre szerintem egy ilyen több ezer zenekedvelőt megmozgató eseménynek (TV híradások, rádióriportok) azért lenne az MR szempontjából is reklám értéke...
Most erre mit mondjon az ember ? Ingyen reklám nem kell ? Pedig egy Sequerra tuner ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2947
Tunerek
Mivel most éppen a Bartók Rádióról van szó, elmondanám, hogy 2015 november 14-15-én, a budapesti Mariott Hotelben lesz az idei HIFI Show.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- arzachel
- V.I.P.
Tunerek
Az a gond, hogy ahogy írták is, pont az tűnik el, azt nem adja vissza a felvétel, amitől Bartók a Bartók. Ha ez nem elsődleges szempont, akkor könnyű helyzetben vagy.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Tunerek
Milyen értékei vannak ennek a PCM-nek? (Hi-MD) Nem mintha csak ezen múlna. Deck lehet jó választás, de véges a szalagkínálat. Dolbynyomorítások nélkül tud jó lenni, viszont az alapzaj nagy, zavaróan nagy. Neked kell hallani, hogy egy DAT mennyit vesz le az atmoszférából, Az a gond, hogy ahogy írták is, pont az tűnik el, azt nem adja vissza a felvétel, amitől Bartók a Bartók. Ha ez nem elsődleges szempont, akkor könnyű helyzetben vagy.
Sziasztok!
Az az ötletem támadt
Tunerek
"Csak" ezért nem akarok magnót venni...
Valami az olcsóbb alternatívák közül?
Az a baj, hogy az eredeti élő műsornak az auráját leginkább tényleg csak az orsós magnóval tudod visszahallani. A DAT, MiniDisc stb már digitalizálja a jelet, lehet hogy jó lesz mint felvétel, de nem fogod annyira élvezni, mint egy analóg magnóról.
Ismerősi körben DAT-ot használnak. Szerintem is elég jó.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9299
Tunerek
Ismerősi körben DAT-ot használnak. Szerintem is elég jó.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Tunerek
Van néhány barátom akik ugyanebben a cipőben járnak.Orsós magnót használnak.Ha veszel egy Revox A77-et azon kevés a szervízelni való.
- arzachel
- V.I.P.
Tunerek
Sziasztok!
Az az ötletem támadt, hogy a Bartókon elhangzó egyes adásokat rögzíteni szeretném. Milyen eszközt használtok ti, ha használtok ilyet? Melyik lenne elérhető áron hifi minőségű? A következő dolgok jutottat eszembe (mindenféle sorrend v. preferencia nélkül):
-asztali cd író (van ebből hifi minőségű, amiből nem hal ki a lézer?)
-kazettás deck
-DAT
-Minidisc deck (ebből a Hi-MD verzió, PCM-ben rögzít, tömörítés nélkül)
-orsós magnó (itt visszatartó erő a magas készülék és szalag ár, valamint a szervizelés)
köszi és jó rádiózást!
Van néhány barátom akik ugyanebben a cipőben járnak.Orsós magnót használnak.Ha veszel egy Revox A77-et azon kevés a szervízelni való.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Tunerek
Sziasztok!
Az az ötletem támadt, hogy a Bartókon elhangzó egyes adásokat rögzíteni szeretném. Milyen eszközt használtok ti, ha használtok ilyet? Melyik lenne elérhető áron hifi minőségű? A következő dolgok jutottat eszembe (mindenféle sorrend v. preferencia nélkül):
-asztali cd író (van ebből hifi minőségű, amiből nem hal ki a lézer?)
-kazettás deck
-DAT
-Minidisc deck (ebből a Hi-MD verzió, PCM-ben rögzít, tömörítés nélkül)
-orsós magnó (itt visszatartó erő a magas készülék és szalag ár, valamint a szervizelés)
köszi és jó rádiózást!
Tunerek
Srácok, kinek mi volt az eddig látott, halott legkülönösebb rádiókészüléke?
- arzachel
- V.I.P.
Tunerek
Én ilyesmire gondolni se merek
Ez az új játékszerem..Nagyon zenei pedig tranzisztoros.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Tunerek
mivel Denon TU580-at eladtam, atvittem Onkyo T-4711-et abba a szobaba (utana hivox Evergreen A30 + Dali 104).
revidialnom kell eddigi velemenyem: jobb ez a tuner, mint eddig tartottam, veteli keszsegre es hangra is.
tegnap este az elö közvetites jo volt rajta, inkl. hegedühang
Tunerek
Én ilyesmire gondolok. )))
ccs-59-0-78055600-1414401567.jpg
Ilyesmire én is szívesen gondolok, ha tíz ilyesmim lenne, az sem lenne elég...
De analógban maradok az Uher EG750-nél.
Valamiért viszont most egy ilyen netes asztali cucc piszkálja a csőrömet.