A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nem tudom mennyire ökölszabály, hogy a komponensek értékének megfelelő kábeleket "illik" használni.
Érdemes ezt is ésszel kezelni. Ha elmegy az ember a hájend boltba vastag bukszával, csúnyán ott hagyhat csiliárdokat kábelért (na jó, otthoni próba után). Érdemes végiggondolni, hogy ha a drága kábel és a nagyon drága kábel különbségét képező x kiló forintot a rendszer más részébe tolom bele, akkor nagyobb javulást érek-e el.
Egy pl. 500.000Ft-os DAC-hoz eszembe nem jutna venni 5 kilóért kábelt. Tizede, max ötöde....vagy tizedéből használt kábelt. Vagy épít magának az ember.
Érdekes, az imént a kácsa audio az összes neotech up-occ kábel árain emelt 10%-ot... (többit nem néztem) Remek. Vajon olvassák ezt a topicot? (Le merném fogadni)
Global alapanyagar-emeles van. 15-20% also hangon lesz a legtobb szegmensben. Femarfolyamok, munkaero stb. Koolaj ara a fel evvel ezelottinek 3x jelenleg, ezaltal a nafta, egyeb muanyagipari alapanyagok is elszalltak. Tobb audio gyarto is 20% koruli aremelest prognosztizalt 2021 majustol.
Ha valaki szeretne vasarolni es meg van ra a lehetosege, mostanaban erdemesebb.
Nem jó hír ez, ha igaz, mert ősszel akarok magasabb kategóriás hangfalat beszerezni majd...
Ajjaj...
Csak aztán tanácsot ne kérj, hogy milyet vegyel...
Érdekes, az imént a kácsa audio az összes neotech up-occ kábel árain emelt 10%-ot... (többit nem néztem) Remek. Vajon olvassák ezt a topicot? (Le merném fogadni)
Global alapanyagar-emeles van. 15-20% also hangon lesz a legtobb szegmensben. Femarfolyamok, munkaero stb. Koolaj ara a fel evvel ezelottinek 3x jelenleg, ezaltal a nafta, egyeb muanyagipari alapanyagok is elszalltak. Tobb audio gyarto is 20% koruli aremelest prognosztizalt 2021 majustol.
Ha valaki szeretne vasarolni es meg van ra a lehetosege, mostanaban erdemesebb.
Nem jó hír ez, ha igaz, mert ősszel akarok magasabb kategóriás hangfalat beszerezni majd...
40-50e nem tétel. Ennyit simán szánnék rá, ha van hallható különbség. Vagy mennyből jön ki egy ilyen kész szerelt kábel?
De mondjuk saját rendszeren érdemes meghallgatni, nem? Ami nálad ilyen, lehet nálam amolyan lenne. Meg kérdés, hogy meglévő hangfal kábel tudja e a különbséget továbbítani. Vagy ezt rosszul gondolom?
Mondjuk 3-as fonatos 1méteres sztereó szett az kerülheti a 200 ezret ha jól számolom.
Inkább akkor maradjon a Vz. :)
Ja, akkor benéztem valamit...
Bár nálam elég lenne 60cm hossz is
Mondjuk az magasabb szintű Malacok lehet jobb kábelt érdemelnének, mint az elődök.
Nem tudom mennyire ökölszabály, hogy a komponensek értékének megfelelő kábeleket "illik" használni.
40-50e nem tétel. Ennyit simán szánnék rá, ha van hallható különbség. Vagy mennyből jön ki egy ilyen kész szerelt kábel?
De mondjuk saját rendszeren érdemes meghallgatni, nem? Ami nálad ilyen, lehet nálam amolyan lenne. Meg kérdés, hogy meglévő hangfal kábel tudja e a különbséget továbbítani. Vagy ezt rosszul gondolom?
Mondjuk 3-as fonatos 1méteres sztereó szett az kerülheti a 200 ezret ha jól számolom.
Inkább akkor maradjon a Vz. :)
1. Neotech SOST-20 - 25-30e/m
2. Van Den Hul MCS-1000 - kb 25e/m
13. HGC 3N silver - 9e/m
14. Mundorf Ag/Au - 21e/m
15. Duelund silver&silk in oil - 27e/m
16. Habia ( de ezt nem lehet kapni )
17. Audio Note ezüst - 19e/m
Hoppá!!
Közben azt az infót kaptam, hogy a Neotech nem is 20awg, hanem 22awg volt, ami csak 0,64mm atmero.
Így akkor 20-assal az eltérés a mélytartomànyban valószínüleg mégkevesebb, talán nem is visszalépés az MCS-1000-hez képest.
Ki fog derülni!
Akkor azonos liga, egyet (13-ast) leszámítva. Érdekes, hogy ekkora különbség volt az első kettő és a többi között neked.
Ha majd esetleg átjössz, akkor tudom demózni, de nem javaslok meghallgatni nagyonjó kábeleket, ha nincs meg az elszántság a megvételükre, mert utána csak hiányérzet marad a legtöbb esetben.
13. HGC 3N silver - 9e/m
Hoppá!!
Közben azt az infót kaptam, hogy a Neotech nem is 20awg, hanem 22awg volt, ami csak 0,64mm atmero.
Így akkor 20-assal az eltérés a mélytartomànyban valószínüleg mégkevesebb, talán nem is visszalépés az MCS-1000-hez képest.
Ki fog derülni!
Akkor azonos liga, egyet (13-ast) leszámítva. Érdekes, hogy ekkora különbség volt az első kettő és a többi között neked.
Ha majd esetleg átjössz, akkor tudom demózni, de nem javaslok meghallgatni nagyonjó kábeleket, ha nincs meg az elszántság a megvételükre, mert utána csak hiányérzet marad a legtöbb esetben.
13. HGC 3N silver - 9e/m
Hoppá!!
Ki fog derülni!
13. HGC 3N silver - 9e/m
Hoppá!!
Ki fog derülni!
1. Neotech SOST-?
2. Van Den Hul MCS-1000
13. HGC 3N silver
14. Mundorf Ag/Au
15. Duelund silver&silk in oil
17. Audio Note ezüst
Árakat esetleg lehet tudni? Úgy lenne teljes a kép. Vagy nagyjából egy kategóriák ezek?
Mgus: igazad van, de sajnos nem állt rendelkezésre ennyi dugó ugyanabból a tipusbol. Azért én levontam magam számára a következtetéseket, mert azért ki lehet ebből már bogozni valamit. Az AN és a Mundorf pl tökmashogy szoltak, mindkettőben más volt a hiba, ami nem tetszett, pedig ugyanaz a dugó volt rajtuk.
A Neotech / HGC / Habia trión szinten azonos dugok voltak és mégis totál eltérően szóltak, de a mindegyik a maga szintjén jó.
A vdh és a duelund tartalmazott ugyanolyan dugokat, mindettőn volt az aranyozott, egyik legjobb wbt-ből. Az egyiken nagyon, a masikon csak éppenhogy, de hallottam hogy elférne még részlet. Ez itt akár valóban lehet a dugó, vagy a rajta lévő arany tulajdonsága.
Alex: azért nem a márka a lényeg. A neotechnek van ofc, occ réz és occ ezüst madzagja is. Ezek nagyon eltérő szintek.
Betéve a Neotech után, nagyon kicsi a különbség. Ha ez a különbség 1, akkor ezen OCC-k és a többi ezüst közti különbség legalább 10, de inkább 15-20.
A Neotech nekem egy nagyonkicsit színesebb, izgalmasabb, lenyűgözőbb hang, mintha többet mutatna egy hajszállal, ennek viszont nem nagyonsokkal, de 1-2zenén detektálhatóan több a mélye.
Az igazsaghoz hozzazatartozik, hogy a Neotechen viszont direktezustozott dugo volt, a vdh-n pedig aranyozott wbt. A kulonbseg annyira keves volt, hogy forditott dugozassal lehetseges, hogy az mcs1000 tetszene jobban a mélyátvitelt leszámítva is.
Elméletileg létezik a Neotechből is 1mm vastag verzió. Ha lehetne kapni, én azt választanám. Így viszont nem egyértelmű. Mondjuk MCS-1000-et sem lehet könnyen venni.
Szóval akkor az én személyes rangsorom:
1. Neotech SOST-?
2. Van Den Hul MCS-1000
13. HGC 3N silver
14. Mundorf Ag/Au
15. Duelund silver&silk in oil
17. Audio Note ezüst
Természetesen minden mondat elé behelyettesítendő, hogy “szerintem” és “az én rendszeremben”. Habár ezek közül amit a marconi próbált, azokban nagyjából egyetértünk, de majd talán kommentálja.
Az egészet azért írtam le, hogy hátha valakinek valamiféle támpontot adhat választás előtt.
Összeraktam tehát a Neotech-et. Nekem maga a márka unszimpatikus volt. Hülye neve van, meg amugyis fura legószínű vezetékeket gyárt.
Mégis nagyon furdalt a dolog, mert azért nem lehet elmenni amellett, hogy ez már egy monokristályos OCC vezető.
Betettem, és leesett az állam. Ez egy új minőség! Először is elsőre a kevés mélyet leszámítva mindenben tökéletes. Hibátlan a balansz, ez mutatja a legtöbb részletet, ennek legjobb a ritmusa, folyik belőle a zene. Olyan mélységeit mutatja a zenének, amiről eddig fogalmam sem volt. Az egészet annyira jó és addiktív hallgatni, mintha legalábbis valamilyen más tudatállapotba kerültem volna. Egyszerűen fantasztikus!
A mélyet keveselltem kicsit.
3-4óra után lett mély is. Az eddigi megszokott szint, gyakorlatilag olyanná javult a dolog, hogy már a mélybe sem tudok belekötni!
Beszéltem ezután marconi fórumtárssal, tőle jött ugyanis a kábelek nagyrésze, és megegyeztünk abban, hogy akkor elhozom még tőle a Van Den Hul MCS-1000-es eddigi csúcstartó nagyágyú interconnectjet.
Egész éjjel járt a Neotech, és ma, 20óra járatás után összehasonlitottam őket.
Folyt köv...
Ja, hogy közben íródott...
Nekem a hangfal és RCA kabel is Neotech. Elégedett vagyok vele. Biztos vansok jobb, de rosszabb is.
Anno (2003) mikor cseréltem, ha nem is leesett az állam, de hallottam több részletet, és minden élesebb lett.
Úgy kezdődött a dolog, hogy nekem eddig a Habia vezetékem volt, azt használtam interconnect gyanánt. Előtte volt mindenfèle AudioQuest interconnectem úgy a King Cobra / McKenzie vonalig, ezeknél nagyonsokkal jobb volt ez a Habia, valószínűleg mert régi és mert nem spóroltak az ezüsttel rajta.
Első körben vettem egy darab HGC vezetéket, s ezt hasonlítottam hozzá.
Egyértelműen mindenben jobb. Jobb mèlyek, ráadásaul a mélyben megjelenő új részletekkel. A magas és közèptartomány is jobb, többet mutat a zenéből, közelebb enged hozzá, új részletek kerulnek elő, természetesebb, magától értetődőbb a megszólalás. Jó a ritmus is, visz a zene. Nem fényes, nem brummog, nem üvölt! Határozottan elégedett voltam vele, pedig ránézésre nem tetszett.
Ez után jött az AN/Mundorf/Duelund trió.
-Az Audio Note madzag nagyon középhangsúlyos, a teteje le van nagyon kerekítve, mint ha egy szög hegyét levernék kalapáccsal. Részletes, de valahogy mégis tompa. Ráadásul lassú a zene, nemjó a ritmus, szèt van esve a zene. Nemjó, vegyük ki!
- jött a Mundorf. Na ez jó. Van részlet, közel enged, természetes, ritmus jó, zeneiseg rendben, teteje-közepe rendben. Mèlye is jó, de valami fura. Néha mintha arconverne, fura a mélybalansz. Kb mindene jó, de hosszútávon kérdéses. Vegyük ki!
- jöhet a Duelund. Hát ennek kb nincs semmi olyan hangja, mint az előbbieknek. Nincs meg az extra textúrázottság, laposabb az előadás. Az ugrott be, mintha a Habiat hallgatnám. A ritmus és a zeneiség nagyonjó, az jobb mint a Habianak, de ennyi, semmi különös nincs ebben a vezetékben.
Ezek a vezetékek mind bejáratottak voltak, ez utàn jött a Neotech, ami viszont 0 perces vezeték volt.
Ha a vezetékeket akarasz tesztelni akkor illene egyforma hosszúságú vezetékeket használni a teszthez, nem beszélve a csatlakozók sem egyformák. Ilyenkor tulajdonképpen a csatlakozók hangját fogod éppen hallani mert a vezeték anyaga jobb minőségű a csatlakozótól. Ebben a formában én nem tudom elfogadni ezt a tesztet. A Neotech már régi motoros a kábelgyártásban.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Ezek a vezetékek mind bejáratottak voltak, ez utàn jött a Neotech, ami viszont 0 perces vezeték volt.
És ez milyen volt? Vagy ez csak most van hallgatás alatt?
Érdekes, hogy nekem is ilyen a csatlakozóm az RCA kábelen, mint itt te képeken több esetben is.
Itt vannak a madzagjaim.
20210210_180010.jpg (2.49 MiB) Megtekintve 2405 alkalommal
Összeraktam tehát a Neotech-et. Nekem maga a márka unszimpatikus volt. Hülye neve van, meg amugyis fura legószínű vezetékeket gyárt.
Mégis nagyon furdalt a dolog, mert azért nem lehet elmenni amellett, hogy ez már egy monokristályos OCC vezető.
Betettem, és leesett az állam. Ez egy új minőség! Először is elsőre a kevés mélyet leszámítva mindenben tökéletes. Hibátlan a balansz, ez mutatja a legtöbb részletet, ennek legjobb a ritmusa, folyik belőle a zene. Olyan mélységeit mutatja a zenének, amiről eddig fogalmam sem volt. Az egészet annyira jó és addiktív hallgatni, mintha legalábbis valamilyen más tudatállapotba kerültem volna. Egyszerűen fantasztikus!
A mélyet keveselltem kicsit.
3-4óra után lett mély is. Az eddigi megszokott szint, gyakorlatilag olyanná javult a dolog, hogy már a mélybe sem tudok belekötni!
Beszéltem ezután marconi fórumtárssal, tőle jött ugyanis a kábelek nagyrésze, és megegyeztünk abban, hogy akkor elhozom még tőle a Van Den Hul MCS-1000-es eddigi csúcstartó nagyágyú interconnectjet.
Egész éjjel járt a Neotech, és ma, 20óra járatás után összehasonlitottam őket.
Úgy kezdődött a dolog, hogy nekem eddig a Habia vezetékem volt, azt használtam interconnect gyanánt. Előtte volt mindenfèle AudioQuest interconnectem úgy a King Cobra / McKenzie vonalig, ezeknél nagyonsokkal jobb volt ez a Habia, valószínűleg mert régi és mert nem spóroltak az ezüsttel rajta.
Első körben vettem egy darab HGC vezetéket, s ezt hasonlítottam hozzá.
Egyértelműen mindenben jobb. Jobb mèlyek, ráadásaul a mélyben megjelenő új részletekkel. A magas és közèptartomány is jobb, többet mutat a zenéből, közelebb enged hozzá, új részletek kerulnek elő, természetesebb, magától értetődőbb a megszólalás. Jó a ritmus is, visz a zene. Nem fényes, nem brummog, nem üvölt! Határozottan elégedett voltam vele, pedig ránézésre nem tetszett.
Ez után jött az AN/Mundorf/Duelund trió.
-Az Audio Note madzag nagyon középhangsúlyos, a teteje le van nagyon kerekítve, mint ha egy szög hegyét levernék kalapáccsal. Részletes, de valahogy mégis tompa. Ráadásul lassú a zene, nemjó a ritmus, szèt van esve a zene. Nemjó, vegyük ki!
- jött a Mundorf. Na ez jó. Van részlet, közel enged, természetes, ritmus jó, zeneiseg rendben, teteje-közepe rendben. Mèlye is jó, de valami fura. Néha mintha arconverne, fura a mélybalansz. Kb mindene jó, de hosszútávon kérdéses. Vegyük ki!
- jöhet a Duelund. Hát ennek kb nincs semmi olyan hangja, mint az előbbieknek. Nincs meg az extra textúrázottság, laposabb az előadás. Az ugrott be, mintha a Habiat hallgatnám. A ritmus és a zeneiség nagyonjó, az jobb mint a Habianak, de ennyi, semmi különös nincs ebben a vezetékben.
Megosztanám a tapasztalataimat az elmúlt 2 nap történéseivel kapcsolatban. Van nekem is és járt nálam a most megvásárolható merev 1eres ezüstvezetékekből sokféle.
A képen föntről lefelé:
- Van Den Hul MCS-1000 monokristályos nagytisztaságú OCC ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
- Neotech SOST-20 monokristályos nagytisztaságú OCC ezüst (d=0.81mm) hármasfonat
- HGC 99.9% ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
- Mundorf SGW110 ezüst/arany (d=1.00mm) hármasfonat
- Duelund 1.0 silver foil&silk in oil 99.999% ezüst (2.5x0.25mm) hármasfonat
- Habia (NOS) vastagon ezüstözött réz teflon szigeteléssel, (d=0.50mm) 3-3ér összesodorva
- Audio Note AN-WIRE-030 99.999% ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
2AE0E026-FE44-4FB5-9E37-D5C25A1C6047.jpeg (2.97 MiB) Megtekintve 2543 alkalommal
13892BBD-0C6B-4F5B-9E40-CDAD1F425B7C.jpeg (2.78 MiB) Megtekintve 2543 alkalommal
165661CF-5E87-44F3-AB3D-7B9BB86B8664.jpeg (3.19 MiB) Megtekintve 2543 alkalommal
Sziasztok, HDMI kábelt készülök venni abból is 2.1-es (no de nem 1 vagyont ráköltve)
igazából "csak" 4K/60hz kell, de én biztosra mennék a 8K/60Hz-el
Tehát a kérdés az hogy melyen /hogy néz ki/ a jó kábel? lapos/kerek/fémházas dugó/réz/ezüstözött/optikai/
48Gb/s esetén combos ferrit gyűrűk a kábelen /és még láttam 6x árnyékolt "csodákat" is...
Úgy látom sikerül (1 újabb) magas labdát dobnom....akkor marad jó öreg megérzés
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó… mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
Sziasztok, HDMI kábelt készülök venni abból is 2.1-es (no de nem 1 vagyont ráköltve)
igazából "csak" 4K/60hz kell, de én biztosra mennék a 8K/60Hz-el
Tehát a kérdés az hogy melyen /hogy néz ki/ a jó kábel? lapos/kerek/fémházas dugó/réz/ezüstözött/optikai/
48Gb/s esetén combos ferrit gyűrűk a kábelen /és még láttam 6x árnyékolt "csodákat" is...
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó… mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra