Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
szintivirblizés az akkori tehnikai vivmány nevében
ami jó az jó 2.0-ban,vagy 1.0-ban is... karácsony 2
Azt az élményt,nem tudnád stereoban meghallani.
Körbe-körbe repült valami.Az érdekes volt.
Az egész kütyüt én építettem az SQ dekóderrel együtt.
Épp most hallottam,hogy megvan még a haveromnak és vissza fogja adni.Majd lefotózom.
1978 körül lehetett.Akkor még nagyon aktívan bütykölgettem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
Sztereó erősitők
"Space experience" ez volt,ha jól emlékszem.
szintivirblizés az akkori tehnikai vivmány nevében
ami jó az jó 2.0-ban,vagy 1.0-ban is... karácsony 2
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Sztereó erősitők
no ezért is bukott meg a dolog,kevés volt a zenei anyag..mint suhancnak akkor érdekes volt a Pink Floyd "Dark side.." vagy Santana "Abraxas",Janis Joplin "Pearl"-en mi értelme van egy "Mercedes Benz"-en?,John Keating "Space experience" meg komoly "zenei anyag" amelyre a lőtéri kutya sem emlékszik...
"Space experience" ez volt,ha jól emlékszem.
Webáruház:
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
Sztereó erősitők
Én építettem ilyet a 70-es évek vége felé.
1 LP-m volt mindössze.
Érdekes volt.
no ezért is bukott meg a dolog,kevés volt a zenei anyag..mint suhancnak akkor érdekes volt a Pink Floyd "Dark side.." vagy Santana "Abraxas",Janis Joplin "Pearl"-en mi értelme van egy "Mercedes Benz"-en?,John Keating "Space experience" meg komoly "zenei anyag" amelyre a lőtéri kutya sem emlékszik...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Sztereó erősitők
Hol lehet quadro felvételekhez és quadro lejátszóhoz hozzájutni?
Kívácsi lennék egy quadro hangra.
Én építettem ilyet a 70-es évek vége felé.
1 LP-m volt mindössze.
Érdekes volt.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szerintem nem olvastad végig a kérdést.
Itt hanglemezről volt szó, nem multicsatornás DVD-ről.
Amúgy a 4 csatornás hanglemeznek két elterjedt változata volt, ami az SQ Quadro és a CD4.
Az SQ egy mátrix eljárással keverte alapsávba a háttér információt, ami teljességgel kompatibilis a sztereo lejátszó rendszerrel.
A CD4 esetében a hátsó információt frekvenciamodulációval vitték a lemezre jóval a hallható sáv fölötti vivőfrekvenciával.
A CD4-hez olyan hangszedő kellett, ami képes 40-50kHz átvitelre is és a CD4 demodulátor egy FM demodulátor volt.
Ezeknél az alapsávi front sztereo jelet hallhatjuk normál lemezjátszón.
Akármelyik eljárással is készült egy LP, jellemzően jó minőségű. Jobban odafigyeltek a gyártásra.
Nekem az egyik legjobb "Dark Side of the Moon" egy SQ Quadro Jugoton nyomású LP.
Hol lehet quadro felvételekhez és quadro lejátszóhoz hozzájutni?
Kívácsi lennék egy quadro hangra.
-
Vendég
Sztereó erősitők
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... mezjatszo/
1. A kérdés a 4 csatornás hanglemezek sztereo rendszeren történő lejátszására vonatkozott.
2. Nem minden játszható le 2 csatornán, nem minden kompatibilis: nem hibrid SACD-k (nekem van jópár darab).
3. Valóban azt kérdezi, de igazából több élményt nem nyújtanak sztereo-ban, csak quadroban.
A felvétel minősége egy más tészta.
A HD/SD ST/Q azért nem ugyanaz a kérdéskör.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11148
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Szerintem nem olvastad végig a kérdést. Itt hanglemezről volt szó, nem multicsatornás DVD-ről.
Amit írtam, az hanghordozótól független, mivel nem a technikai háttérről szól. A sztereo kompatibilitás egy hangfelvételnél nem annyit jelent, hogy az anyag lejátszható 2.0 rendszeren (hiszen mindegyik lejátszható), hanem hogy a sok csatornára kevert anyagnál nem okoz hangzásbeli hibákat a két csatorna. Rosszul kevert filmhangoknál előfordul, hogy a háttérzaj térbeliségét rosszul beállított zengetőkkel és fázis shifterekkel hozzák létre. Az ilyen anyagot 2.0 rendszeren lejátszva fura kioltások és nyávogások hallatszanak.
"A hangzása két hangfalon is jobban elkülönülő hangszereket, térben jobban egymás mellett helyezkedő hangzást eredményez..."
Értelmezésem szerint a kérdező arra kíváncsi, a quadro anyagok sztereo rendszeren is adnak-e többlet élményt hangzásban. Szerintem olyan eset ez, mint a HD felvételek, ahol a nagyobb felbontás nem garantálja a nagyobb élményt, hiszen HD-ben is van rossz felvétel, illetve SD-ben is van jó felvétel.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ez attól függ, hogy az alkotók mennyire akartak kompatibilisek lenni a 2.0 lehallgatással. Az 5.1 és más soksávos hanganyagok is megszólalnak ugye a 2.0 lejátszó rendszereken, de gyakran (jellemzően az igénytelen utószinkronoknál) tapasztalhatóak kioltások, fázisproblémák, furcsa zengések és visszhangok, ha a keverésnél nem foglalkoztak a kompatibilitással.
Szerintem nem olvastad végig a kérdést.
Itt hanglemezről volt szó, nem multicsatornás DVD-ről.
Amúgy a 4 csatornás hanglemeznek két elterjedt változata volt, ami az SQ Quadro és a CD4.
Az SQ egy mátrix eljárással keverte alapsávba a háttér információt, ami teljességgel kompatibilis a sztereo lejátszó rendszerrel.
A CD4 esetében a hátsó információt frekvenciamodulációval vitték a lemezre jóval a hallható sáv fölötti vivőfrekvenciával.
A CD4-hez olyan hangszedő kellett, ami képes 40-50kHz átvitelre is és a CD4 demodulátor egy FM demodulátor volt.
Ezeknél az alapsávi front sztereo jelet hallhatjuk normál lemezjátszón.
Akármelyik eljárással is készült egy LP, jellemzően jó minőségű. Jobban odafigyeltek a gyártásra.
Nekem az egyik legjobb "Dark Side of the Moon" egy SQ Quadro Jugoton nyomású LP.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11148
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Tisztelt Fórumozók!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy sztereó erősítővel illetve hangfalpárral rendelkezem, és van-e közületek olyan, aki hallgatott ilyen 2.0ás rendszerrel Quadrofonikus, 4csatornás hanglemezt? A hangzása két hangfalon is jobban elkülönülő hangszereket, térben jobban egymás mellett helyezkedő hangzást eredményez, vagy csak 4 hangfal esetén hozza ki magából a pluszt és sztereórendszerrel nincs értelme hallgatni?
Kössz a segítséget!
Bátonyi Zsolt
Ez attól függ, hogy az alkotók mennyire akartak kompatibilisek lenni a 2.0 lehallgatással. Az 5.1 és más soksávos hanganyagok is megszólalnak ugye a 2.0 lejátszó rendszereken, de gyakran (jellemzően az igénytelen utószinkronoknál) tapasztalhatóak kioltások, fázisproblémák, furcsa zengések és visszhangok, ha a keverésnél nem foglalkoztak a kompatibilitással.
Sztereó erősitők
Tisztelt Fórumozók!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy sztereó erősítővel illetve hangfalpárral rendelkezem, és van-e közületek olyan, aki hallgatott ilyen 2.0ás rendszerrel Quadrofonikus, 4csatornás hanglemezt? A hangzása két hangfalon is jobban elkülönülő hangszereket, térben jobban egymás mellett helyezkedő hangzást eredményez, vagy csak 4 hangfal esetén hozza ki magából a pluszt és sztereórendszerrel nincs értelme hallgatni?
Kössz a segítséget!
Bátonyi Zsolt
Sztereó erősitők
A CSA-28 MOSFET-es végfokú. Valszeg megbírkózik a Dynoiddal.
Még annyit, hogy a CSA-14-esből láttam tiszta fém aranyozott hangfalcsatisat és műanyaggal borítottat is.
Gondolom a műanyagos az újabb.
Akkor keresgélek.
Köszönöm az infokat!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A következő COPLAND-ok közül szeretnék választani: CSA-8, CSA-14, CSA-28
Ha jól tudom a CSA-8 az full tranzisztoros és nem távos, a CSA-14 az hybrid, csöves előfok mosfet-es végfok szintén nem távos, a CSA-28 is hybrid, csöves előfok és ez távos, a végfoka ennek is mosfet-es vagy transzisztoros?
Mivel nem hiszem hogy mind a három típust meg tudnám hallgatni, ezért érdekelne hogy melyik passzol a Dynaudioimhoz.
Üdv: Joc
A CSA-28 MOSFET-es végfokú. Valszeg megbírkózik a Dynoiddal.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ha jól tudom a CSA-8 az full tranzisztoros és nem távos, a CSA-14 az hybrid, csöves előfok mosfet-es végfok szintén nem távos, a CSA-28 is hybrid, csöves előfok és ez távos, a végfoka ennek is mosfet-es vagy transzisztoros?
Mivel nem hiszem hogy mind a három típust meg tudnám hallgatni, ezért érdekelne hogy melyik passzol a Dynaudioimhoz.
Nálam a jó mosfetes győzött...
Sztereó erősitők
Sziasztok!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ha a bemenetválasztóval van gond, az hamar kideríthető, mert kicsit megmozgatod balra jobbra, és ha a hang akadozik akkor ott a gond...Ezen rendszerint a Contact 60 segít...Nálam ez volt a gond, és utána rendbe jött..Ha lehúzod a bemenetválasztó gombot alatt van egy csavar annak meghúzása is szokott segíteni, mert előfordul, h elmozdul kicsit...Reméljük ettől nem nagyobb a gond.
Sztereó erősitők
Megteszem, hátha. A másik erősítő (Akai) hibájára tudsz, tudtok javasolni valamit hol és hogyan keressem a hibát?
Ha minden elektromos kontaktus ( bemenetválasztó, csatlakozók stb ) rendben van, ellenőrizheted a kicsatoló kondit ( 3300uF, a nyák szélein ) Az egyik oldalán 28V-ot kellene mérned. Ha ez megvan a végfok akár jó is lehet. A 3300uF-ot próbára, helyettesítheted kisebb (Pl 100uF ) kondival is ami legalább 63V-os. Ami fontos, NE ZÁRD RÖVIDRE A KICSATOLÓT!!!
Persze mindezt csak akkor, ha mered és tudod, hogy mit csinálsz.
A jó Hi-Fi...az varázslat.
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Sztereó erősitők
Megteszem, hátha. A másik erősítő (Akai) hibájára tudsz, tudtok javasolni valamit hol és hogyan keressem a hibát?
Esetleg vidd el szerelőhöz. Mert, ha nem értesz hozzá, akkor kár bajlódni vele.
Sztereó erősitők
Azért mert nem látod, még lehet, hogy az a baja. Egy átmelegítés a relé lábain nem ártana. Egy próbát megér.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Félreértettél Lacy. Nem a relé áthidalására gondoltam, hanem a relé forszemeinek átmelegítésére/átforrasztására. 1-2 erősítővel már találkoztam, aminek ez volt a baja.
Kontakt hiba.
Ja ja korán volt még akkor
- orionr
- V.I.P.

Sztereó erősitők
A forrasztás tökéletes, kicsit kocogtattam de nem segített rajta. Mérni még nem mértem.
Azért mert nem látod, még lehet, hogy az a baja. Egy átmelegítés a relé lábain nem ártana. Egy próbát megér.
- orionr
- V.I.P.

Sztereó erősitők
egy relé nem enged el.. Max kontakt hibás lehet, vagy tápot nem kap hogy behúzva tartson.
Ellenőrzésre jó módszer, ha pl a lábán megméred van-e 12V fesz mikor éppen nem szól. Ha van, akkor érintkezési hiba, egy kis koccintás a relére és megjön a hang akkor 100%
A gond az, ha vezérlést nem kap, mert akkor az erősítő védelem kapcsolgat. Ebben az esetben a relélábak átforrasztása remek lehetőség vagy a hangfalak vagy az erősítő tönkremenetelére, akár mindkettőnek is.
Nem ajánlanám.
Félreértettél Lacy. Nem a relé áthidalására gondoltam, hanem a relé forszemeinek átmelegítésére/átforrasztására. 1-2 erősítővel már találkoztam, aminek ez volt a baja.
Kontakt hiba.
Sztereó erősitők
Még egy kis segítséget kérnék tőletek. Akai AA-1020 erősítőben csak az egyik oldal szól. Mit és hol kellene mérni ha rálehet mérni a hibára? Végfokot nézegettem, de semmit elváltozás. Tranzisztoros , azt csak akkor fogom megtudni ha kiveszem hogy hibás? Én csak találgatok és kérdezek, de sajnos magamtól nem megy.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nekem bejön a "lágyabb" hangzás, amit a Denon is nyújt, de mivel ez egy igen "alap" kategóriás erősítő szívesen összevetném esetleg egy régebbi Marantz-al, amit a Tannoy-okhoz sokan dicsérnek. Sajnos mivel ez az első "normális" sztereo erősítőm tapasztalatom nincs, hallgatózni sem igazán tudok elmenni. Az említettek közül csak a 4400-ast hirdetik Bp-en, de a 6010-es "komolyabbnak" tűnik.Ezért bátorkodom több készüléket hallott fórumozók véleményét kikérni és a véleményeket is figyelembe véve dönteni. Ha tapasztalt fórumozók egyértelműen azt mondják egy készülékről, hogy jó, jobb tere van és részletezőbb, mint a jelenleg rendelkezésre álló, akkor az megfontolandó, érdemes nekem is meghallgatnom, gondolkodnom a cserén. A "minőségibb" feljebb lépés ( Naim, Creek stb.)felejtős, itt max. a 40-50 ezres kategóriában gondolkodom. Az eddigi tanácsaitokat megfogadva alakult a jelenlegi rendszer is, csalódás eddig még nem ért.
fzs1
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Van esetleg valaki aki tesztelte már az alábbi erősítőket és megosztaná a tapasztalatait:
Marantz pm4400
Marantz 6010 ose KI
CA 340a
Jelenlegi trió egy Denon pma500ea, Tannoy mx3-m, Marantz cd5001 , főleg akusztikus zenéhez. A Denonhoz képest ezek jobb alternatívák lehetnek? Meghallgatni talán csak a PM4400-at tudnám.
üdv. fzs1
Hát ez így nehéz és igazából megválaszolhatatlan, hacsak nem egyszerre hallgatta valaki...Külön hallottam mindkettőt, nekem emlékeim szerint a CA jobb volt, de ugye emlékezetből megítélni valamit nehéz... Arról nem is beszélve, h mindenkinek más számít...