Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1346

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kupecke »

asebestyen írta:
2021.03.07., vas. 19:10
Legjobb, mikor valaki egy készülékbe a készülék árában lévő, vagy akár azt meghaladó árú tápkábelt dug... Persze, ha valakinek ez esik jól, csinálja, de mikor még ajánlgatják is kezdőknek, az nettó szívatás.
Igen, igen. Ezt a helyzetet is érdemes kipróbálni, lehetőség szerint ne meghallgatásra kapott kábellel, - akkor jön a vágy- ha már saját a pénzmag , nem lehetetlen kinőni ;)

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Tctronic írta:
2021.03.07., vas. 11:59
asebestyen írta:
2021.03.07., vas. 11:40
.....
Ami viszont mindig jobb, az a szimmetrikus felépítésű elektronika és ezek között a szimmetrikus felépítésű kábelek.
Ezzel kapcsolatban egy érdekesség aminek az okát magam sem tudom. A DAC-om és előfokom között van lehetőség XLR és RCA összeköttetésre is. Van két ugyanolyan kábelem mindkettőből. (Nevezzük nevén Kimber Hero). Papírforma szerint az XLR bekötésnek jobbnak kellene lennie, de a kísérletet már elvégeztem többször, de mindig az RCA verzió került vissza. Az okát én sem értem. (Mj.:Az előfok és a végfok között RCA kapcsolat van jelenleg.)
De volt lehetőségem full XLR összekötésre anno másik készülékekkel, és hát nem tudom.... Nekem nem hozott semmi pluszt szinte. Én úgy érzem, hogy nem ezen múlik a boldogság. (Ilyen rövid jelutaknál szinte biztosan)
Papírforma szerint a szimmetrikus megoldás csak egy bizonyos hossz felett előnyösebb. (kivéve földhurok és nagyon durva potenciálkülönbségek esetén) A szokványos 0.5-1m távolságoknál teljesen felesleges XLR-t használni, mert csak ronthat a hangon. Ez egy plusz áramkör és jó néhány erősítőn csak divat jelleggel szerepel. Ha nem fordítanak kellő figyelmet a kialakítására, tápolására, ellátja ugyan a zavarszűrő feladatát, de a hangminőségből csak elvenni tud.
Emellett vicces látvány, mikor a 3 ujjnyi vastag százezres kábelek csatlakozó utáni oldalán ráfut a hajszálvékony rézfólia a rétegellenállásokon keresztül egy $0.2-os opampra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára diagnet 2021.03.07., vas. 20:00-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3390

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

nemtomm írta:
2021.03.07., vas. 19:16
zoli73 írta:
2021.03.07., vas. 18:53
Ezzel pontosan így vagyok én is! Ellentétben a hangfrekvenciás kábelekkel, a tápkabelek között csak alig, vagy egyáltalán nem hallok különbséget. Érdekes, az alap pc zsinórok után, a Lapp Ölflex-et egyértelműen jobbnak hallottam. Ezen a sikerélményen fellelkesedve elkezdtem feljebb lépkedni a ranglétrán. Kipróbáltam, ill. birtokoltam 10-12 különböző gyári, és Diy tápkábelt. Úgy a 65-70e-res kategóriáig(használt árban) merészkedtem el, de a várt előrelépés szinte teljesen elmaradt. A Lapp Ölflex-től csak alig-alig hallottam jobbnak őket. Ez nem azt jelenti, hogy nem voltak jobb kábelek, csak én nem hallottam annyival jobbnak, hogy megtartsam őket.
Közben jöttek a sajat készítésű tápkábelek, amik az említett szintet ugyanúgy(sőt) hozzák, mint az általam próbált kábelek bármelyike.
Persze most erre könnyen rávághatja valaki, hogy még nem hallottam jó tápkabelt, azért írok ilyeneket. Lehet, de már nem is érdekel! Olyan áron nem akarok egy kicsivel jobb hangot, hogy csak tápkabelekre költsek el vagy 600-800e-ret. Ettől számomra nem lenne szórakoztatóbb a zenehallgatás, sőt, ha csak ilyen eszközök segítségével menne, akkor inkabb valami más hobbi után néznék.
Akkor te elégedett vagy a rendszereddel :D :D
Ha ez szó szerint így volna, akkor részben nem itt múlatnám az időt :D ! De a viccet félre téve, ha a jelenlegi rendszeremmel kellene leélnem a hátralévő életem, akkor sem esnék kétségbe.
Csak egy példa, ha mostanában egy kisebb-nagyobb mozdítható összeg üti a markomat, akkor elősorban nem a rendszer fejlesztésen töröm a fejem, hanem inkább célba veszem a kedvenc lemezboltjaimat.
Az adás-vételi részen már alig-alig nézelődőm, max. az érdekességeket, ritkaságokat. A kábelek, készülékek, felvételek, tesztelgetése már rég nem érdekel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.03.07., vas. 20:28-kor.
Ok: elrontott idezetszintek javítása
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1120

Hozzászólás Szerző: denesdr »

zoli73 írta:
Érdekes, az alap pc zsinórok után, a Lapp Ölflex-et egyértelműen jobbnak hallottam.
Egyébiránt lehet, hogy jobbnak hallom én is az Ölflexet, mint a PC kábelt, de nem ez volt a fő indíték, hogy beraktam őket a rendszerbe. Egységes és rendezett lett tőle a tápkábelezés, minden készülékhez olyan hosszúság van bekötve amennyi kell, ha még jól is szól valami miatt az meg hab a tortán, mindenesetre rosszabb nem lett a hang tőle, az biztos, legalábbis fülre.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

zoli73 írta:
Ezzel pontosan így vagyok én is! Ellentétben a hangfrekvenciás kábelekkel, a tápkabelek között csak alig, vagy egyáltalán nem hallok különbséget. Érdekes, az alap pc zsinórok után, a Lapp Ölflex-et egyértelműen jobbnak hallottam. Ezen a sikerélményen fellelkesedve elkezdtem feljebb lépkedni a ranglétrán. Kipróbáltam, ill. birtokoltam 10-12 különböző gyári, és Diy tápkábelt. Úgy a 65-70e-res kategóriáig(használt árban) merészkedtem el, de a várt előrelépés szinte teljesen elmaradt. A Lapp Ölflex-től csak alig-alig hallottam jobbnak őket. Ez nem azt jelenti, hogy nem voltak jobb kábelek, csak én nem hallottam annyival jobbnak, hogy megtartsam őket.
Közben jöttek a sajat készítésű tápkábelek, amik az említett szintet ugyanúgy(sőt) hozzák, mint az általam próbált kábelek bármelyike.
Persze most erre könnyen rávághatja valaki, hogy még nem hallottam jó tápkabelt, azért írok ilyeneket. Lehet, de már nem is érdekel! Olyan áron nem akarok egy kicsivel jobb hangot, hogy csak tápkabelekre költsek el vagy 600-800e-ret. Ettől számomra nem lenne szórakoztatóbb a zenehallgatás, sőt, ha csak ilyen eszközök segítségével menne, akkor inkabb valami más hobbi után néznék.
Akkor te elégedett vagy a rendszereddel :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.03.07., vas. 20:27-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
"Az igazi barát szemből támad."

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hozzászólás Szerző: audioline »

trane írta:
2021.03.06., szomb. 10:10
Alex_Aston írta:
2021.03.06., szomb. 10:06
Aludtam a témára egyet...
ne izgasd magad különösebben, ki-mit mond vagy gondol táp- vagy összekötőkábel-téren arról, hogy neked milyen rendszeren, mit, milyen zenéken, és hogyan kellene hallanod :ohnoohnoohno: . ha számodra nincs érdemi különbség, akkor nincs - egy gonddal kevesebb :napsut:
És ha nem "Marantz", egyébként sincs jelentősége. :D
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8055

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

zoli73 írta:
denesdr írta:
2021.03.07., vas. 16:58
mgus írta:
2021.03.07., vas. 15:07
a minőségi zene hallgatáshoz elengedhetetlen a jó kábel.
Ez valóban igaz, viszont kérdés, hogy mi számít jó kábelnek. Én nagyon sokáig alap PC-s tápkábeleket használtam megelégedéssel, az utóbbi időben váltottam csak Lapp Ölflexre, mert tetszik a kinézete, tudom, biztos sokaknak ez nem nagy szám kábel, de egyébként meg bármikor visszaváltanék a fekete zsinórokra, nem zavarna. Ergo nekem a PC-s zsinór is jó kábel.
De jártak nálam drága kábelek is, azokat sem sírom vissza.
Legjobb, mikor valaki egy készülékbe a készülék árában lévő, vagy akár azt meghaladó árú tápkábelt dug... Persze, ha valakinek ez esik jól, csinálja, de mikor még ajánlgatják is kezdőknek, az nettó szívatás.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3390

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

denesdr írta:
mgus írta:
Ez valóban igaz, viszont kérdés, hogy mi számít jó kábelnek. Én nagyon sokáig alap PC-s tápkábeleket használtam megelégedéssel, az utóbbi időben váltottam csak Lapp Ölflexre, mert tetszik a kinézete, tudom, biztos sokaknak ez nem nagy szám kábel, de egyébként meg bármikor visszaváltanék a fekete zsinórokra, nem zavarna. Ergo nekem a PC-s zsinór is jó kábel.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3005

Hozzászólás Szerző: earforce »

Shimano írta:
2021.03.07., vas. 17:49

Az amelyik jól teljesít ott ahová teszed,és egyben akkor már minőségi zenehallgatás is teljesítve vagyon,tetszik érteni?. :D
Illetve ha kellően megnyugtattad már a lelked; értsd: a megfelelő pénzmagot elköltötted már kábelekre. Ugyanis ha drága akkor nem szólhat szarul, nem igaz?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2251

Hozzászólás Szerző: Shimano »

denesdr írta:
mgus írta:
Ez valóban igaz, viszont kérdés, hogy mi számít jó kábelnek.
Az amelyik jól teljesít ott ahová teszed,és egyben akkor már minőségi zenehallgatás is teljesítve vagyon,tetszik érteni?. :D

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1120

Hozzászólás Szerző: denesdr »

mgus írta:

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

fapaci írta:
2021.03.07., vas. 13:11
mgus írta:
2021.03.06., szomb. 23:09
Nincs ebbe semmi misztikum, csak akarni kell hallani...
Miért KELL?
Miért ne, én szeretem, akarom és nem is tudnám máshogy hallgatni.Ha más nem is éri el azt,amit én próbálok elérni legalább próbálok segíteni hogy merre induljon el az ösvényen. A siker akkor a legjobb ha saját magad kábelezed ki, akkor nem tudsz eltévedni az ösvényen. Szeretem kényeztetni a fülemet, a minőségi zene hallgatáshoz elengedhetetlen a jó kábel.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11370
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

mgus írta:
Nincs ebbe semmi misztikum, csak akarni kell hallani...
Miért KELL?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3164

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Bennem felveti a kérdést a szimmetrikus csatlakozás valódisága. Az, hogy egy készüléken rajta van a canon csati, még nem feltétlen szimmetrikus. 
A szimmetrikus be és kimenetnek az igazi jelentősége a szimmetrikus felépítésű elektronikánál van meg. Amennyiben aszimmetrikus az elektronika kapcsolástechnikája, akkor szükséges a bemenetre és a kimenetre pluszban odakerülő szimmetrizáló transzformátor/elektronika :angry: Mondanom sem kell, hogy ez egyértelmű hangminőségromlással jár.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

mgus írta:
Block írta:
2021.03.06., szomb. 23:01
Értem Trane ! Ez akkor lett volna logikus,ha az "Ezoterikus és misztikus eszközök" topikban vagyunk....Én olyanokat nem használok,..ezért nem értettem miért írtad ezt nekem..
Nincs ebbe semmi misztikum, csak akarni kell hallani, a különbség nem nagy. A forrás kábeleket lehet először meghallani mert az vannak a lánc elején ott kell próbálkozni. De lehet biztosíték cserével plusz a kábellel együtt próbálkozni a kezdőknek. :D
Ezt mondanám én is elsőként.....vagy még előbb, a hálózati dolgokat ellenőrizni...Ma már lehet mérni ,méricskélni ugye ...Na itt van értelme vizsgálódni elsőre is .....(aljzatok ,megszakítók ,biztosítékok. vezetékek , lecsatlakozások kontaktja,stb,) Pld . nekem bevált a tisztítás majd deoxit gold kenegetés csatlakozásoknál, csavarok úja meghúzása biztiknél....Meglepő az eredmény ...na nem mindenkinél. :fekverohog:
Mit akarunk hallani a rendszertől ha az eleje el van basszintva. :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3991

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Robici írta:
2021.03.07., vas. 11:50
asebestyen írta:
Véleményem szerint akár a kábelekre, akár az elcsatolásra való extra érzékenység az átgondolatlan/rossz tervezésű eszközökre jellemző, mind mechanikai, mind elektronikai kivitelezést értendő.
Szívemből szóltál! :-)
Szerintem épp az a jó készülék ami immunis arra hogy milyen például a tápkábel csatlakozója és nem az amelyiknél még azt is "hallani" hogy aki csomagolta az milyen hangulatban volt aznap. Az elsőnél bedugom és hallgatom, a másodiknál meg mehetek be a sűrű sötét erdőbe.
Akkor ezek a Malacok nagyon jó (a legjobb) vasak 31_1_21.gif

Érdekes látni, hogy az én rendszeremen, az általam (nem)hallott dolgokon, hogy el tudtok vitatkozni. :smile29:

Én inkább hallgatom a zenéimet örömmel, és kíváncsian várom, hogy nyáron 2x akkora helységben kerüljenek a hangfalak.
Csak a Marantz! :-D

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

earforce írta:
2021.03.07., vas. 11:32
SoundMania írta:
2021.03.07., vas. 11:12

Biztos, hogy egy ilyen rendszer már alkalmas a fentiek kimutatására?
Ha nem megfelelő tápkábellel vannak bekötve a komponensek, illetve ha egy 400.000 forintos fejhallgató a gyári kábelével szólal meg, akkor minden bizonnyal alkalmatlan.

Szerinted?
Mondjuk konkrétabban nem a fejhallgató gondoltam ( és bár nem tudom, hogy viszonyul a 800 a 600-hoz, de utóbbi nem az analítikusság netovábbja), hanem inkább pl a DAC-ra amit említettél. Nem mélyültem el a tanulmányozásában, de hirtelen kB 100 euró alatti áron láttam. Ezért érdeklődtem felőle, hogy ez vajon biztosan alkalmas-e a feladatra.
Bocs ha próbáltam befogadó lenni, de te nem tűntél most jófejnek..... :)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2021.03.07., vas. 12:02
Tctronic írta:
asebestyen írta:
.....
Ami viszont mindig jobb, az a szimmetrikus felépítésű elektronika és ezek között a szimmetrikus felépítésű kábelek.
Ezzel kapcsolatban egy érdekesség aminek az okát magam sem tudom. A DAC-om és előfokom között van lehetőség XLR és RCA összeköttetésre is. Van két ugyanolyan kábelem mindkettőből. (Nevezzük nevén Kimber Hero). Papírforma szerint az XLR bekötésnek jobbnak kellene lennie, de a kísérletet már elvégeztem többször, de mindig az RCA verzió került vissza. Az okát én sem értem. (Mj.:Az előfok és a végfok között RCA kapcsolat van jelenleg.)
De volt lehetőségem full XLR összekötésre anno másik készülékekkel, és hát nem tudom.... Nekem nem hozott semmi pluszt szinte. Én úgy érezem, hogy nem ezen múlik a boldogság. (Ilyen rövid jelutaknál szinte biztosan)
Bennem felveti a kérdést a szimmetrikus csatlakozás valódisága. Az, hogy egy készüléken rajta van a canon csati, még nem feltétlen szimmetrikus. Persze simán lehet, hogy ettől függetlenül jobban tetszik rca kapcsolattal.
A szimmetrizálás se ördögtől való, alkalmazzák is sok helyen és van ahol van is értelme még annak is, de valóban az csak a hosszabb jelvezetések esetén indokolt.
Másrészt a jobb és a jobban tetszik nem mindig alkot közös halmazt (pláne hifistáknál, ahol nincs egy közös nevező sem semmiben, nemhogy a minőséget tekintve). :D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2864

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Vinkler írta:
2021.03.07., vas. 12:02

Bennem felveti a kérdést a szimmetrikus csatlakozás valódisága és annak kiépítése. (Nem feltétlen a tiédre gondolok)
Az, hogy egy készüléken rajta van a canon csati, még nem feltétlen szimmetrikus. Persze simán lehet, hogy ettől függetlenül jobban tetszik rca kapcsolattal.
Igen ilyen is van, de Mark Levinson 38, Holo Audio Spring DAC, Parasound A21 a szóban forgó készülékek.Talán itt nem erről van/volt szó. Legalábbis remélem :rolleyes:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9859

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Tctronic írta:
asebestyen írta:
.....
De volt lehetőségem full XLR összekötésre anno másik készülékekkel, és hát nem tudom.... Nekem nem hozott semmi pluszt szinte. Én úgy érezem, hogy nem ezen múlik a boldogság. (Ilyen rövid jelutaknál szinte biztosan)
Bennem felveti a kérdést a szimmetrikus csatlakozás valódisága és annak kiépítése. (Nem feltétlen a tiédre gondolok)
Az, hogy egy készüléken rajta van a canon csati, még nem feltétlen szimmetrikus. Persze simán lehet, hogy ettől függetlenül jobban tetszik rca kapcsolattal.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2864

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

asebestyen írta:
.....
De volt lehetőségem full XLR összekötésre anno másik készülékekkel, és hát nem tudom.... Nekem nem hozott semmi pluszt szinte. Én úgy érzem, hogy nem ezen múlik a boldogság. (Ilyen rövid jelutaknál szinte biztosan)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2021.03.07., vas. 12:10-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9859

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Érdekes kérdéseket vet fel időről időre ez a kábelesdi...
Amit én 10 év fórumozás után leszűrtem belőle, hogy sosincs! vége ennek a hitvitának. Vannak a közömbösök, a kételkedők, a kóbor apácák, a fetisiszták, a hívők a hívőbbek és ki tudja hol van a kasztok számának a vége! Ezek átjárhatók adott esetben, de ami biztos, hogy mindegyik meg akarja győzni a másikat a saját vélt igazáról és teljes mértékben elutasító a másik fél véleményét illetően. (Ez mondjuk úgy általában magyar fórumozó szokás, de ebbe most ne menjünk bele.)
Innentől kezdve viszonylag feleslegesnek látom a kábelezős témát látogatni, de moderátorként ezt rend szerint meg kell tennem, de bevallom, pont annyira élvezem, mit, ahogy Ford Fairlane élvezte a beszélgetést Zuzu Petals-al. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas... ;peace;
A készülékek kábel hisztijéről megvan a véleményem, de az egy másik történet... :smile29:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1254
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

asebestyen írta:
Véleményem szerint akár a kábelekre, akár az elcsatolásra való extra érzékenység az átgondolatlan/rossz tervezésű eszközökre jellemző, mind mechanikai, mind elektronikai kivitelezést értendő.
Szívemből szóltál! :-)
Szerintem épp az a jó készülék ami immunis arra hogy milyen például a tápkábel csatlakozója és nem az amelyiknél még azt is "hallani" hogy aki csomagolta az milyen hangulatban volt aznap. Az elsőnél bedugom és hallgatom, a másodiknál meg mehetek be a sűrű sötét erdőbe.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Pár apróságot megjegyeznék, mert szerintem nem jó keverni a dolgokat.
Az első és legfontosabb, hogy az úgynevezett "áteresztőképesség" és a kábelekre való érzékenység között semmiféle összefüggés nincs. Nekem is volt olyan rendszerem, amely mindenre is érzékeny volt, tényleg meg lehetett hallani 1-1 csatlakozó cserét vagy épp a grafit alátét és az eszköz között acél vagy kerámia golyó volt-e. Ettől az artikuláltsága semmivel nem volt jobb annál, amelyik egy IKEA-s szekrényen is tök jól elvolt akármilyen kábellel.
A kábeleknél is a korrekt műszaki megoldások híve vagyok. Fontunk mi is, mindenből is, mindenhogy is, vettem is mindenféle DIY/kisipari (melyik elkövetőn mekkora mellény van) drótot, rövid ideig tart a lelkesedés ezek megépítése, megvásárlása után. Mindegyik valamely paraméterében előnyös mivolta iszonyat kompromisszumokat hozott más paraméterében.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3005

Hozzászólás Szerző: earforce »

SoundMania írta:
2021.03.07., vas. 11:12

Biztos, hogy egy ilyen rendszer már alkalmas a fentiek kimutatására?
Ha nem megfelelő tápkábellel vannak bekötve a komponensek, illetve ha egy 400.000 forintos fejhallgató a gyári kábelével szólal meg, akkor minden bizonnyal alkalmatlan.

Szerinted?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”