Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Hogy egy kicsit rontsam a viccalapot, idézek:
"ÁLTALÁBAN a tápegység a legdrágább része egy erősítőnek, így sokszor jó indikátor, mint a legnehezebb és a legnagyobb részegység. Minden elköltött ~200.000 Ft-ra (~1000$) ~7kg (15pounds) erősítő tömeget lehet számolni."
Vajon ki mondta ezt?
Vagy inkább passzoltok?
>
Ebben a tápegység dologban van valami - főleg azon a kijelentések után, hogy a tápegység adja az energiát, amit a végerősítő "modulál"
Ami pedig a reális megvalósítását illeti egy ilyen jó erősítő/tápegység kivitelnek, akkor szembesülni lehet azzal a ténnyel, hogy minden egyes alkatrész számít. Azt is tapasztalni fogjuk, hogy amikor kiderül valamilyen alkatrészről, hogy szükséges a jó hangzáshoz, akkor ezt csak drágán lehet beszerezni....hja kérem nem mindenki jött a 6.20-as vonattal!
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2777
Sztereó erősitők
"ÁLTALÁBAN a tápegység a legdrágább része egy erősítőnek, így sokszor jó indikátor, mint a legnehezebb és a legnagyobb részegység. Minden elköltött ~200.000 Ft-ra (~1000$) ~7kg (15pounds) erősítő tömeget lehet számolni."
Vajon ki mondta ezt?
Vagy inkább passzoltok?
>
Ebben a tápegység dologban van valami - főleg azon a kijelentések után, hogy a tápegység adja az energiát, amit a végerősítő "modulál"
Ami pedig a reális megvalósítását illeti egy ilyen jó erősítő/tápegység kivitelnek, akkor szembesülni lehet azzal a ténnyel, hogy minden egyes alkatrész számít. Azt is tapasztalni fogjuk, hogy amikor kiderül valamilyen alkatrészről, hogy szükséges a jó hangzáshoz, akkor ezt csak drágán lehet beszerezni....hja kérem nem mindenki jött a 6.20-as vonattal!
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Sztereó erősitők
Most vele szemezek: Luxman LV-102 (11kiló) :bebebebebebe:
Szerintetek? Tud valaki erről a márkáról mondani valamit? Megéri-e?
U.i.: A súly témához: Suzuki vagy BMW, na melyk a nehezebb és melyk a jobb, tartósabb, gyorsabb, biztonságosabb? (na jó ez lehet hülye példa, de akkor is van valami értelme)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5160
Sztereó erősitők
Gondolom, Nelson Passra gondoltál, akit szakmai körökben (majdnem) mindenki elismer.
Ennél azért ez a kilogramm téma bonyolultabb. Ráadásul az ár/kg, watt/kg és hasonló arányítások ma már semmit sem érnek, mert ha egy erősítő kapcsolástechnikája sokkal gyengébb, mint a másiké, akkor hiába a nagy trafó, nehéz doboz, akkor sem fog jobban szólni. A nehezebb dobozok általában kevésbé rezegnek, mint a vékony lemezes kommersz cuccok, ez előnyös tulajdonság, de rezgéscsillapítást, illetve vibrációk elleni védelmet másképp is meg lehet oldani, nem feltétlen nehéz kilogrammokkal. Ez olyan, mint a sokak által favorizált "A" osztályú munkapont beállítású végerősítő, amely egész addig favorit, amíg a tulaj/hallgató meg nem hall egy épp tök hidegen működő, sokkal jobb hangú erősítőt.
Azonkívül igen kevesek számára adatik meg kis hazánkban nagy teljesítményen hallgatni, tekintettel a családi/lakhatási/egyéb körülményekre. Általában 50-100W elegendő, ez is kizárólag impulzusüzemben(zenei csúcsoknál) használható, az átlagteljesítmény ennek a 5-25%-a zenétől/hangsugárzó hatásfokától/hallgatási távolságtól/lakószoba méretétől, stb. függően. Többszáz wattot elfűteni, majd ennek a dupláját nyáron klímára költeni -hajrá!
Sztereó erősitők
Vagy inkább passzoltok?
>
Nem túl nehéz a válasz.
Sok esetben tényleg nagyon fontos,de csalódtam már kellemesen is könnyű kis erősítők miatt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Vajon ki mondta ezt?
Vagy inkább passzoltok?
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Sztereó erősitők
A kilogrammoknak önmagában nincs szép hangja...
Főleg,ha a lábodra esik.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Csak így hallás nélkül...nem beszélve a kilógrammokrol
A kilogrammoknak önmagában nincs szép hangja...
Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II
Sztereó erősitők
Volt már 260-om de 600 felett jött be a hangja, most egy 680R van ezüst színben tetszik a hangja, és kellemes hangú, persze ettől most egy sokkal komolyabb van kiszemelve, ami Jungson egyelőre, és ATC ajánlotta, lehet változni fog még a tervem de lehet, hogy nem! Naszóvala 680-as szép is meg szerintem jó hangja is van kategóriáján belül, egyedüli hibája, hogy betalálta egy gyerek és nem szándékosan összekarcolta.
A Magna Vintage-et nem ismerem, de egy közepes Denon szerintem már magasan jobb lesz a Pioneer alap gépétől, bár van egy Pioneer A503R erősítőm is ami már nem az enyém mert öcsémnek adtam, de nekem annak a hangja is tetszett a maga kategóriájában. Viszont a 767-esasszem azé meg nem tetszett. Vannak itt most Denon erőlkdők jó árban, de szerintem egy alap Pio után egy alap Denon nem biztos, hogy sok változást fog hozni! Amire emlékszem még a 25E forintos határ hát akkor meg inkább Marantz vagy Rotel kisebb gépek, vagy esetleg Denon! Szerintem ezek arany közép utak.
De nekem egyszer egy okos emberke aki gyerek koromban ismertette illetve értette meg, hogy inkább minőség mint Watt mánia, az mondta" amíg a hangdoboz nem az amit hallani akarsz addig cserélheted a erősítőt amire akarod, akkor sem lesz az ami neked kell" azóta evvel nagyjából egyetértek... DE NEM MINDIG!!!!
De elkacsintanék a NAD irányába is nekem tetszettek anno a régebbi ípusok újabbakat nem hallottam!
...
Sztereó erősitők
Viszont ha mégis a Technics mellett szeretnél maradni nekem van egy torony belőle szoba díszként, és az erősítője egy Technics SA-GX230 vagy 240 nem emlékszem, ez rádiós erőlködő távírányítójával meg papírjaival együtt, megvan.
Ne, hogy félre érts én sem szeretem a technicset, viszont elcserélem veled ha mégis a technicsnél szeretnél maradni.
Van egy nagyobbb szériás technics cd játszó is , meg egy 3 fejes kazettás deck a toronybn.
Nem tudom menyit érhet az erősítő itt fórumon láttam 20-30 között egy alap technics cd játékossal, ha érdekel szólj, jelezz.
De én a Denon , meg a Rotel irányába mozdulnék.
Amit én ajánlok az sima csere, ráfizetések nélkül. Részleteket privátban ha érdekel!
Köszi az ajánlatot, de kihagyom
Denonból melyk szériát ajánlod? vagy esetleg konkrét erősítőt tudsz mondani?
Sztereó erősitők
Viszont ha mégis a Technics mellett szeretnél maradni nekem van egy torony belőle szoba díszként, és az erősítője egy Technics SA-GX230 vagy 240 nem emlékszem, ez rádiós erőlködő távírányítójával meg papírjaival együtt, megvan.
Ne, hogy félre érts én sem szeretem a technicset, viszont elcserélem veled ha mégis a technicsnél szeretnél maradni.
Van egy nagyobbb szériás technics cd játszó is , meg egy 3 fejes kazettás deck a toronybn.
Nem tudom menyit érhet az erősítő itt fórumon láttam 20-30 között egy alap technics cd játékossal, ha érdekel szólj, jelezz.
De én a Denon , meg a Rotel irányába mozdulnék.
Amit én ajánlok az sima csere, ráfizetések nélkül. Részleteket privátban ha érdekel!
...
Sztereó erősitők
Itt Szabolcs Szatmár vagy Hajdú Bihar megyében, ismertek olyan forumtársat, vagy olyan helyet ahol fülelgetni lehetne?
Sajnos már 3-4 éve nem ott lakom, és ahol én laktam ott egy-két emberke volt aki ilyennel foglalkozott! Zenehallgatással viszont mennyiségileg és minőséggel nem foglalkozva sokan, ezért nem tudok mondani neked emberkéket címmel, mert akit ott ismertem és még anno együtt fülelgettünk az mind eljött onnan!
...
Sztereó erősitők
Itt Szabolcs Szatmár vagy Hajdú Bihar megyében, ismertek olyan forumtársat, vagy olyan helyet ahol fülelgetni lehetne?
Sztereó erősitők
Nem azt mondtam,hogy abszolúte ne hallgass másra,hanem azt,hogy ha szerét tudod ejteni mindenképp hallgatózz!
Ez a legfontosabb.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Nem rossz a Technics főleg SE-A elő végfokok(900,800,1000, stb.) ! Nekem SE-A 1000 végfok volt bemenetnél hátul 1 alps poti, így még előfok sem kellet(de persze előfokkal is jó) sokáig megelégedéssel hallgattam!
Nekem régen SEA-3 is volt.
Soha többet.
Ne a teljesítménnyel foglalkozz.Füleld meg mind.
Ha azt az elvet követnénk,hogy csak a kilógramm számít,akkor ezt a NAIM erősítőt a kukába is dobhatnád,pedig kár lenne érte.
Webáruház:
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6226
Sztereó erősitők
Tudom, hogy hallgatózni kell, de soxor nincs rá lehetőség, és előbb más véleményét kell kikérni, hogy melyk erősítőket érdemes megfülelni.
Na melyk tűnik erősebbnek, komolyabbnak? Csak így hallás nélkül...nem beszélve a kilógrammokrol
Nem azt mondtam,hogy abszolúte ne hallgass másra,hanem azt,hogy ha szerét tudod ejteni mindenképp hallgatózz!
Én az ettől újabb Technicsekre gondoltam.Ha lőtávolba esik egy olyan régebbi darab ami tetszik akkor pedig azt kell megvenni.
Üdv
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Tudom, hogy hallgatózni kell, de soxor nincs rá lehetőség, és előbb más véleményét kell kikérni, hogy melyk erősítőket érdemes megfülelni.
Ez a technics vx500-ról egy belső kép:
Ez pedig a rotel 931:
Na melyk tűnik erősebbnek, komolyabbnak? Csak így hallás nélkül...nem beszélve a kilógrammokrol
Nem rossz a Technics főleg SE-A elő végfokok(900,800,1000, stb.) ! Nekem SE-A 1000 végfok volt bemenetnél hátul 1 alps poti, így még előfok sem kellet(de persze előfokkal is jó) sokáig megelégedéssel hallgattam!
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ez pedig a rotel 931:
Sztereó erősitők
Nem annyira gyenge kivitel az,hidd el-induló rendszerbe pedig tényleg jó választás lehet.Vagy esetleg ez a Denon:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 0-erosito/
Persze mindenképpen hallgasd meg őket vásárlás előtt,mert csak azt szabad megvenned ami neked tetszik-és soha nem azt a mi más szerint jó.Csak a füledre és a saját ízlésedre hallgass.
Ez pedig a rotel 931:
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Sztereó erősitők
Cd lejátszót majd később akarok, egyenlőre erősítőt akarok max.25ért.
Kicsit sziven ütött, hogy felejtsem el a technics-et
Erről mi a véleményed? ROTEL RA-921
Bár kicsit félek az ilyen lapos, "gyenge" kivitelű erősítőktől.
[/quote
Nem annyira gyenge kivitel az,hidd el-induló rendszerbe pedig tényleg jó választás lehet.
Vagy esetleg ez a Denon:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 0-erosito/
Persze mindenképpen hallgasd meg őket vásárlás előtt,mert csak azt szabad megvenned ami neked tetszik-és soha nem azt a mi más szerint jó.Csak a füledre és a saját ízlésedre hallgass.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sztereó erősitők
Szerintem egyelőre hagyd meg a Grundig dobozt,az messze nem lehet annyira "rossz" mint a cd-erősítő páros-később ráérsz majd azt cserélni.Az a max 25 ezer sztem nem lesz elég Marantzra,Onkyora Denonra,gyűjtögetned kellene még.A Technics-et meg el kellene felejteni mint erősítőt.
Ez itt komoly gépnek tűnik (az árához képest)-a Sansui nem nagyon csinált rossz dolgokat,ha meg tudod oldani hallgasd meg.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 3-erosito/
Cd játszónak pedig ezt ajánlanám hirtelen innen a fórumról.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ips-cd920/
A kettő együtt kijön 20000-ből.
Cd lejátszót majd később akarok, egyenlőre erősítőt akarok max.25ért.
Kicsit sziven ütött, hogy felejtsem el a technics-et
Erről mi a véleményed? ROTEL RA-921
Bár kicsit félek az ilyen lapos, "gyenge" kivitelű erősítőktől.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Sztereó erősitők
Szerintem egyelőre hagyd meg a Grundig dobozt,az messze nem lehet annyira "rossz" mint a cd-erősítő páros-később ráérsz majd azt cserélni.Az a max 25 ezer sztem nem lesz elég Marantzra,Onkyora Denonra,gyűjtögetned kellene még.A Technics-et meg el kellene felejteni mint erősítőt.
Ez itt komoly gépnek tűnik (az árához képest)-a Sansui nem nagyon csinált rossz dolgokat,ha meg tudod oldani hallgasd meg.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 3-erosito/
Cd játszónak pedig ezt ajánlanám hirtelen innen a fórumról.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ips-cd920/
A kettő együtt kijön 20000-ből.
Sztereó erősitők
Mik a rendszer többi elemei,milyen zenéket hallgatsz?
Erősítő+cd: PIONEER A-204R Sztereo Erősítő és PD-206 CD Lejátszó
Hangfal: Grundig Box 5700 3 utas hangfalpár
Lehet nem reális árak, de piszt!
Kábelek, fater által cégtől kihozott vastag réz kábelek
Sokfajta zenét hallgatok, a zongora hangját nagyon szeretem, valamint az férfi énekhangokat: Elton John, Phil Collins, Richard Bona...stb
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Sztereó erősitők
Mik a rendszer többi elemei és milyen zenéket hallgatsz?
Bocs véletlen rádupláztam.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Erősítő vásárlás előtt állok. Jelenleg egy Pioneer a204-r erősítőm van, amit gyengének és élettelennek találok.
Régebben volt egy Technics SU-V470-em amit hülye fejjel elcseréltem erre a "műanyag" Piora (hozzáteszem, hogy járt hozzá egy pio cd játékos is)
Namost egy hasonló hangú erősítőt keresek mint a Technics.
Tudtok ajánlani valami nekem valót? Maradjak a Technics vonalon?
Valami lágy telt erős hangzást szeretnék. H/K, Martanz, Sony, Onkyo, Denon...ezekkel mi a helyzet, sajnos nem ismerem őket.
Ár max 25ezer...jelenleg ezt találtam a legszimpatikusabbnak: Technics SU-VX500
Kérlek segítsetek.
Üdv Tibor.
Mik a rendszer többi elemei,milyen zenéket hallgatsz?