... Mindezt a "Hálózati lejátszók" topicban...SoundMania írta: ↑2024.03.05., kedd 03:03ANDS alábbi válaszához annyit fűznék, hogy ha a sok/sokféle zene "szabadsága" érdekel csak, akkor add el a lemezjátszód, meg lemezeid meg a cd-det is és vegyél az árukon egy jó streamert + dac+ami kell hozzá (ne egybe kütyüt). Ha viszont a hangminőség a fontos, akkor tartsd meg ami van, vagy a streamer ára helyett fejlessz rajtuk és a cd-n kívül a digitálist felejtsd el örökre. Még jobban járnál, ha a cd helyett is az analógot fejlesztenéd. Csak tudom, drágák az új lemezek....pärt írta: ↑2024.03.04., hétf. 19:08Hasonló cipőben járok én is, ti. egy minden egyben megoldást keresek. Nálam súlyosbító tényező, hogy lemezjátszóm és cd-m is van, amikról nem szándékozom lemondani. Tudom, tudom, cd rip, aztán vissza se nézek, és a szekrény mélyére kerülnek a korongok, de nálam ez nem valószínű. Ismerem magamat, hogy sosem fognék hozzá, annál gyengébb a monotóniatűrésem (vagy őszintébben: lusta vagyok). A legtöbb egybe kütyü vagy tartalmaz phono-t, de cd nincs benne vagy cd-s, de nincs phono, esetleg mondkettő van, de már túl drága. Szóval valószínű, hogy kénytelen leszek megalkudni és egy plusz dobozt elviselni. Az eszem azt súgja, hogy a külső cd futómű jobb döntés, mert az egybe készülékbe épített cd nagyobb eséllyel adja meg magát, és ha netán már nem beszerezhető egység, akkor az egész egybe jószág a töredékét éri. Szóval nézegettem a szóba jöhető típusokat, de elég nagy homály, hogy hangban hol is állnak, mennyit ésszerű elvárni ettől a kategóriától - ami egyre valószínűbb, hogy a jövő legelterjedtebb készülékfajtája lesz.
Nálam is képbe került a Naim Uniti Star (bár ez cd-s, de legfeljebb azonnal beszereznék egy tartalék egységet), Lindemann Musicbook Combo (van benne phono!), de érdekes jószág az elég megosztó Devialet is (szintén phono-s, de azonnal bitekre cincálja az analóg jelet), meg pár érdekes indulóról olvastam itt az előző bejegyzésekben.
Szóval a nagy kérdésem: ha kacsintgatok a stream felé, de még nem viszket elviselhetetlenül a dolog, érdemes-e várnom míg jobban kimozogja magát ez az új osztály? Illetve nem túl nagy rizikó-e egy ilyen agyonintegrált készülék, olyan szempontból, hogy ha nem vagyok elégedett teljesen bizonyos részeivel, akkor végül kénytelen lennék esetleg külső dac-ot/phono-t/streamert, vagy akár erősítőt használni hozzá, amivel teljesen lenulláznám a legfőbb előnyét?
Esetleg van-e olyan, aki komolyabb komponens rendszert váltott le, esetleg pont a fenti típusok valamelyikére, és leírná, mit hozott, esetleg vitt a csere, mekkora kompromisszumnak érzi - ha ugyan.
Te aztán szeretsz veszélyesen élni
P.s.: valami azt súgja, hogy még nem hallgattál gondosan összerakott digitális rendszert.