Esetleg ez. Csináltam pár fotót, de nem fértem hozzá jól és zoomolni kellett, az meg olyan is

Esetleg ez. Csináltam pár fotót, de nem fértem hozzá jól és zoomolni kellett, az meg olyan is

Korábban én szinte semmi jelentőséget nem tulajdonítottam a shell-nek.revox írta: ↑2024.12.28., szomb. 17:14Még csak nagyolva van és nem is ez lesz a végleges PU (ZYX Cosmos XH), nagyjából beállt. Annyi fogalmazódott meg bennem, "miért nem ilyen shellt használ minden gyártó?". Röviden, az lett, amit vártam, bár kicsit több is.
![]()
Nem látom jól...rajta van az RS forgó ?
Még csak nagyolva van és nem is ez lesz a végleges PU (ZYX Cosmos XH), nagyjából beállt. Annyi fogalmazódott meg bennem, "miért nem ilyen shellt használ minden gyártó?". Röviden, az lett, amit vártam, bár kicsit több is.

supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 14:20Öö miket is hallgattunk?
Take five,Patríísa Barber,meg Diana Krall
Ja nem![]()
Öö miket is hallgattunk?

köszi hogy voltatok

Hüle' vagy!

Nem volt nyávogás?

A nyávogás miatt érdemes, azt eleg jol megmondja.dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 17:02ja...minden okés,most árazza Kuzma-t és alkatrészeitsutemenyx írta: ↑2024.12.27., pén. 16:36Hát kemény dolog egy ilyen :)dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 15:51nos,a kb 1,5 év alatt,jó pár csörtét okozott példány....köszönet TJ és Felixnek a telefonos segitségekért,Tamásnak a helíyszinen való próbálkozásért, és Árpinak a végleges "gatyábarázásért"... és Krahling Zolinak is,igaz hogy nem tudott foglalkozni vele vagy jó 9-10 hónapig,de legalább adott egy ötletek ki lehet az esetleges varázspálca birtokló a "finiseléshez"
![]()
U.I:eszembe jutott,a phono az Herron Audio![]()
És most elégedett a barátod? Amúgy mérve is jó? A kart végülis kinek sikerült rendbevágni?...Árpi volt a véglegesitő
...nem tudom hogy lett-e mérve telefonon...de nem érdekes,a telefonos mérések még láttuk pár napja milyenek
![]()
![]()

ja...minden okés,most árazza Kuzma-t és alkatrészeitsutemenyx írta: ↑2024.12.27., pén. 16:36Hát kemény dolog egy ilyen :)dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 15:51nos,a kb 1,5 év alatt,jó pár csörtét okozott példány....köszönet TJ és Felixnek a telefonos segitségekért,Tamásnak a helíyszinen való próbálkozásért, és Árpinak a végleges "gatyábarázásért"... és Krahling Zolinak is,igaz hogy nem tudott foglalkozni vele vagy jó 9-10 hónapig,de legalább adott egy ötletek ki lehet az esetleges varázspálca birtokló a "finiseléshez"
![]()
És most elégedett a barátod? Amúgy mérve is jó? A kart végülis kinek sikerült rendbevágni?

hja,egyszerűség a lelke mindenneksupravox írta: ↑2024.12.27., pén. 16:01Csak 5 ember kellett,hogy működjön...dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 15:51nos,a kb 1,5 év alatt,jó pár csörtét okozott példány....köszönet TJ és Felixnek a telefonos segitségekért,Tamásnak a helíyszinen való próbálkozásért, és Árpinak a végleges "gatyábarázásért"... és Krahling Zolinak is,igaz hogy nem tudott foglalkozni vele vagy jó 9-10 hónapig,de legalább adott egy ötletek ki lehet az esetleges varázspálca birtokló a "finiseléshez"
![]()
![]()
De minden jó ha a vége jó.
Valószínűleg itt a Nincs más hátra mint előre felkiáltás mögé kellett beállni.

Hát kemény dolog egy ilyen :)dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 15:51nos,a kb 1,5 év alatt,jó pár csörtét okozott példány....köszönet TJ és Felixnek a telefonos segitségekért,Tamásnak a helíyszinen való próbálkozásért, és Árpinak a végleges "gatyábarázásért"... és Krahling Zolinak is,igaz hogy nem tudott foglalkozni vele vagy jó 9-10 hónapig,de legalább adott egy ötletek ki lehet az esetleges varázspálca birtokló a "finiseléshez"
![]()
Csak 5 ember kellett,hogy működjön...dixie-chicken írta: ↑2024.12.27., pén. 15:51nos,a kb 1,5 év alatt,jó pár csörtét okozott példány....köszönet TJ és Felixnek a telefonos segitségekért,Tamásnak a helíyszinen való próbálkozásért, és Árpinak a végleges "gatyábarázásért"... és Krahling Zolinak is,igaz hogy nem tudott foglalkozni vele vagy jó 9-10 hónapig,de legalább adott egy ötletek ki lehet az esetleges varázspálca birtokló a "finiseléshez"
![]()

Pointe írta: ↑2024.12.27., pén. 03:01Unipivot kar.....
Soulines Igor is termékké varázsolta ezeréves projektjét, a saját hangkart.
Itt egy egyszerűsített leírás:
https://lemezjatszok.blog.hu/2024/08/24 ... m_gyumolcs
Az első két Magyarországra delegált példány már felhasználóknál, szerintem hamarosan lesz olvasnivaló. Az egyik nálam van, Jelco TS350S és Origin Live Zephyr MkIV hangkarokkal próbál együtt (nálam a sima kis 350-es Jelco kar jobban szerepelt, mint a késél-csapágyas 850-es és 950-es karok), a másik egy 12" Ortofon kart vált, ha beválik.
Ha valaki szeretné kipróbálni, írjon, van még egy példány.
Sztenderd Rega geometria.
A KiVi M3 meg tudja csinálni, amit kevés másik unipivot kar: felemelés után pontosan ugyanoda engedi vissza a tűt.

Mindegyik Soulines-on teljesít? Mit tud pl a Zephyr-hez képest?Pointe írta: ↑2024.12.27., pén. 03:01Unipivot kar.....
Soulines Igor is termékké varázsolta ezeréves projektjét, a saját hangkart.
Itt egy egyszerűsített leírás:
https://lemezjatszok.blog.hu/2024/08/24 ... m_gyumolcs
Az első két Magyarországra delegált példány már felhasználóknál, szerintem hamarosan lesz olvasnivaló. Az egyik nálam van, Jelco TS350S és Origin Live Zephyr MkIV hangkarokkal próbál együtt (nálam a sima kis 350-es Jelco kar jobban szerepelt, mint a késél-csapágyas 850-es és 950-es karok), a másik egy 12" Ortofon kart vált, ha beválik.
Ha valaki szeretné kipróbálni, írjon, van még egy példány.
Sztenderd Rega geometria.

ne legyél benne biztos. elég egyszerű maga a szerkezet, de pl nem mertük átkábelezni, olyan profin be van veztékezve (nyilván kézimunkával), hogy a drótok ne billentsék ki a vízszintből. Azt a kart ha leveszem a tartóról, tökéletes vízszintbe áll be. Sok pivotra tesznek két oldalra egy vízszintező csavart (pl Scheu), de azok megint vihetnek be fölös rezonanciár. A másik, hogy minimális darabszámban készül, ami megdobja a büdzsét rendesen. de a mondandónak nem is ez a lényege, hanem az, az egyponton alátámasztott, pivot karok nem a költséghatékonyság miatt születnek meg.

Azt azért nem hinném.
ja, majd kiderül... sme karokkal működik ez a shell.... remélem ezzel is