Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
Heybrook HB1, és 4.7m belmagasság, 28-30nm-es szoba.
De lehet el fogunk költözni kissebb lakásba hamarosan, szóval ez nem igazán számít. 40 ezer lenne a keret.
Üdv !
Ez nem igazán a HB1 terepe, tudom mivel van nekem is egy pár, jól csillapított kisebb szoba saját állványával és egy régebbi angol vassal viszont jó kis rendszer alakítható ki velük. Amivel nekem tetszett a HB1 hangja csak, hogy példákat is mondjak ION Obelisk3, Kenwood 3020SE, Mission Cyrus Twoo, Musical Fidelity B1. Csöves erősítővel például nem az igazi.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
De lehet el fogunk költözni kissebb lakásba hamarosan, szóval ez nem igazán számít. 40 ezer lenne a keret.
Én valszeg hasonló koru készülékek közt keresgélnék.Nad, Denon, Pioneer, Marantz, Rotel (utóbbit fentartással mert sokak szerint visszafogott a mélye, szerintem meg csak sokan hozzá szoktak a sok mélyhez).
Sony, Onkyo adott árban szerintem túl "színes" (mesterkélt) lenne adott zenéken (ez a tapasztalatom).
Mivel nagy a tér így a dobozok "nehezen tudják" megtölteni zenével, de mivel jó dobozok ezért van remény!
Mindenképpen hallgatózni kell!
Eddig mit használtál, hallottál, mi tetszett, mi nem?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kezdő hifi - tanács kéne
Nem jó a kérdés!
Milyen dobozokhoz, mekkora térbe, mi a keret/elképzelés?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintetek Italo Discohoz, analog szintis zenékhez, mi a jó belépő szintű erősítő?
Nem jó a kérdés!
Milyen dobozokhoz, mekkora térbe, mi a keret/elképzelés?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintetek Italo Discohoz, analog szintis zenékhez, mi a jó belépő szintű erősítő?
Kezdő hifi - tanács kéne
sziasztok. szeretnek venni egy belepo szintu bakelit lemezjatszot. a budzse szukos,kb 25-30 ezer ft... tudom nem sok de ez van. jo lenne ha automata lenne...
egy dual 415-2 -ot neztem ki de utanaolvasva kiderult hogy a tut nem lehet cserelni benne mert nem szabvanyos,igy errol lemondtam. tudnatok ajanlani megfelelo hangu keszuleket? koszonom
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Kezdő hifi - tanács kéne
Jo napot, ismerosom most vett egy Bose 2.1-es nagyon oreg subwoofer ketto hangszoroval. A gond az mikor csak a Bose van bekapcsolva es a kimeneti jack nincs beszurva az erositobe es ha hozzaerek egy ujjal akkor eleg hangosan bug a rendszer. Eredetileg az volt a gond amikor mekapcsolja akkor igy hangosan bug mindha erintkezesi hiba lenne de a kabelt lemertem es nem az okozza szerintem valami gond lehet a subwoofer reszevel.
Nala a jack az egyenesen a PC-be megy es ha mar bejon a rendszer akkor mar nem bug csak bekapcsolaskor. Szerintetek?
Nem nagy a baja csak földhurkos,szerintem szürökondi
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 946
Kezdő hifi - tanács kéne
Jo napot, ismerosom most vett egy Bose 2.1-es nagyon oreg subwoofer ketto hangszoroval. A gond az mikor csak a Bose van bekapcsolva es a kimeneti jack nincs beszurva az erositobe es ha hozzaerek egy ujjal akkor eleg hangosan bug a rendszer. Eredetileg az volt a gond amikor mekapcsolja akkor igy hangosan bug mindha erintkezesi hiba lenne de a kabelt lemertem es nem az okozza szerintem valami gond lehet a subwoofer reszevel.
Nala a jack az egyenesen a PC-be megy es ha mar bejon a rendszer akkor mar nem bug csak bekapcsolaskor. Szerintetek?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Kezdő hifi - tanács kéne
Ezek között szerintetek van olyan, ami a 30-40 ezres kategoriában jól szól? A Rotel 1010-eseket meg a Jamo hangfalat leszámítva.
https://imgur.com/a/j9DsK
Esetleg a TEAC vagy az AKAI?
szerk: talán a Sansui?
nagyon köbe van vesve a 30-40 ? es sürgös ?
en vagy varnek, mert azert szokott betoppanni jo ajanlat (akar Rotel olcsobban, akar hivox erösitö - nekem a regi Evergreen A30 van es volt vele egyidöben RA-935BX),
illetve, ha nyujtozhatsz arilag, akkor ezt is megfülelhetned:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2136479 (volt KA-3020SE-m együtt a RA-935BX-szel es elöbbi nekem jobb volt)
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kezdő hifi - tanács kéne
Indahouse felhasználó Beyer 770-et használ. Azt nem tudom, hogy a Q701-nek milyen a mélye, de a K701-ről van objektív mérés és utóbbiról objektíve kijelenthető, hogy nem éppen a jó basszusáról híres, mennyiségileg kevés. 3-aa pontja pl 78 Hz környékén.
Ha pedig a Beyer 770-hez nézem, akkor meg objektíve is ég és föld a kettő hangzása. Tökéletsen más a kettő átvitele pl basszusban, akár 8-10dB különbségek vannak.
Vitatható, hogy egy Beyer 770, 990 basszusa az indokolt-e, de ha valaki ezekhez szokott, akkor a K701 borítokélhatóan kevés lesz neki basszusban.
Más kérdés, hogy ha Indahouse elégedett a rendzserrel, akkor miért kéne hozzányúlni, sztem semmiért.
K701:
"The AKG K701 are very good sounding open-back headphones. They have a decent and consistent Bass, a nearly flawless Mid Range and an above-average Treble. They also have an open and spacious sounding Soundstage. However, their Bass lacks a bit of thump, their Treble is on the bright side, and their distortion performance is about average."
Ha pedig a Beyer 770-hez nézem, akkor meg objektíve is ég és föld a kettő hangzása. Tökéletsen más a kettő átvitele pl basszusban, akár 8-10dB különbségek vannak.
Vitatható, hogy egy Beyer 770, 990 basszusa az indokolt-e, de ha valaki ezekhez szokott, akkor a K701 borítokélhatóan kevés lesz neki basszusban.
Más kérdés, hogy ha Indahouse elégedett a rendzserrel, akkor miért kéne hozzányúlni, sztem semmiért.
K701:
"The AKG K701 are very good sounding open-back headphones. They have a decent and consistent Bass, a nearly flawless Mid Range and an above-average Treble. They also have an open and spacious sounding Soundstage. However, their Bass lacks a bit of thump, their Treble is on the bright side, and their distortion performance is about average."
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Kezdő hifi - tanács kéne
Ezek között szerintetek van olyan, ami a 30-40 ezres kategoriában jól szól? A Rotel 1010-eseket meg a Jamo hangfalat leszámítva.
Kezdő hifi - tanács kéne
...azért adtam el az akg q701 is, mert csak akusztikus zenéhez jó, többi műfajban gatya. És nagyon szépen meg volt hajtva
nekem volt K702 es K601 (ez meg is van). a meghajtas nagyon nem mindegy, probaltam 5-6 füleserösitöt, bkercso Invertory-ja nagyon jo AKG K601, K702-höz. nem csak akusztikuson, hanem nagyzenekaron, regi kemenyebb rock/heavy metal zenen is (Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Judas Priest, ...)
Kezdő hifi - tanács kéne
Persze, nagyon szépen meg lehetett hajtva, ha nem volt mélye, mi? Csak tudnám minek kérsz tanácsot, ha mindenkinél okosabbnak gondolod magad.
Volt neki, ami maximum hangszeres zenéhez elegendő, élvezhető. Csello,nagybőgő. Már a dob is kihívás volt neki sokszor.
Kezdő hifi - tanács kéne
...az akg q701 is, mert csak akusztikus zenéhez jó, többi műfajban gatya. És nagyon szépen meg volt hajtva
Persze, nagyon szépen meg lehetett hajtva, ha nem volt mélye, mi? Csak tudnám minek kérsz tanácsot, ha mindenkinél okosabbnak gondolod magad.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kezdő hifi - tanács kéne
Hány embernek kell elmondania, hogy elhidd: egy alaprendszerben ár-érték arányban a kábelcsere a legritkább esetben hoz annyit, mint egy komponens kiváltása. A komponens-értékű kábelek pedig nagyon drágák. Az A&K vagy egy iBasso pedig kimondottan jó ajánlat, ahogyan a fülhallgató cseréje is. Ha az AKG nem tetszett (mert nem tudtad meghajtani), akkor próbálj rá a középkategóriás Sennheiserekre: HD580, HD600, HD650.
Nem veszek már nyitott fejest, azért adtam el az akg q701 is, mert csak akusztikus zenéhez jó, többi műfajban gatya. És nagyon szépen meg volt hajtva
Kezdő hifi - tanács kéne
Vitatható magánvélemény következik
Ha nincs gatyamadzag a kábelek között akkor egy talán hallható előlépés kábelben legalább 20 ezer Ft. De szerintem egy 100-120 ezres rendszerben inkább érdemes az egyik komponens cseréjére költeni azt a pénzt, többet hoz mint a kábeles misztikum. pl. A Cmedia chippes dac helyett meghallgatni egy újabb ESS-t vagy még jobbat.
Smsl sanskrit 6th dacomban wolfson 8740 dac van. Nem lesz Tápkábel, tápszűrő, meg lineáris tap véve végül. Egyik oka hogy teljesen meg vagyok elégedve a láncal, másik hogy 50k lenne minimum, amiből tényleg megéri jobb dac ot venni később, és eladni a jelenlegit, de ezt csak évek múlva maximum. Köszi a segítséget.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Kezdő hifi - tanács kéne
Nem veszek más cuccot, most állt össze. Elegedett is vagyok, Tápkábel, szűrő hasonlorol nem tudok semmit, ebben kellene segitseg.
Hány embernek kell elmondania, hogy elhidd: egy alaprendszerben ár-érték arányban a kábelcsere a legritkább esetben hoz annyit, mint egy komponens kiváltása. A komponens-értékű kábelek pedig nagyon drágák. Az A&K vagy egy iBasso pedig kimondottan jó ajánlat, ahogyan a fülhallgató cseréje is. Ha az AKG nem tetszett (mert nem tudtad meghajtani), akkor próbálj rá a középkategóriás Sennheiserekre: HD580, HD600, HD650.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Kezdő hifi - tanács kéne
Tápkábel ,tápszűrő, tápegység mindenről láttam már itt ott, de nem tudom mi kellene pontosan a dac és erősítőhöz, hogy tisztább, dinamikusabb, jobb mélyet? kapjak.
Vitatható magánvélemény következik
Ha nincs gatyamadzag a kábelek között akkor egy talán hallható előlépés kábelben legalább 20 ezer Ft. De szerintem egy 100-120 ezres rendszerben inkább érdemes az egyik komponens cseréjére költeni azt a pénzt, többet hoz mint a kábeles misztikum. pl. A Cmedia chippes dac helyett meghallgatni egy újabb ESS-t vagy még jobbat.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Kezdő hifi - tanács kéne
Látom fejhallgatózól. Vegyél egy Astell & Kern Kann-t és a fejesen kívül minden mást adj el. Vagy ne változtass semmin. Úgy is jó.
Nem veszek más cuccot, most állt össze. Elegedett is vagyok, Tápkábel, szűrő hasonlorol nem tudok semmit, ebben kellene segitseg.
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok. Keresek, és egyben informálódnék is, hogy miként , illetve mivel tudok jobb hangot kihozni, első asztali láncombol. Így fest: laptop - jriver - wasapi output - supra usb - smsl sanskrit 6th dac - roland black 1m rca - smsl sap8 erősítő - beyerdynamic dt770 pro 80ohm.
Tápkábel ,tápszűrő, tápegység mindenről láttam már itt ott, de nem tudom mi kellene pontosan a dac és erősítőhöz, hogy tisztább, dinamikusabb, jobb mélyet? kapjak. Megjegyzem nagyon meg vagyok elégedve a rendszerrel, nem volt még ilyen hogy magam elé bambulva, élvezzem ennyire a zenét, ez amolyan kimaxolás dolog.
Előre is köszönöm a segítségüket, tippeket, javaslatukat, illetve ajánlatokat , ha van egy kis idejük erre, és írnak akár privátban egy összefoglalót erről a témáról, hálás lennék.
Nyilván sok hozzáértő ember van sok tapasztalattal, mert láttam itt nagyon drága mindenféle kábelt, biztosan meg van az oka.
Látom fejhallgatózól. Vegyél egy Astell & Kern Kann-t és a fejesen kívül minden mást adj el. Vagy ne változtass semmin. Úgy is jó.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok. Keresek, és egyben informálódnék is, hogy miként , illetve mivel tudok jobb hangot kihozni, első asztali láncombol. Így fest: laptop - jriver - wasapi output - supra usb - smsl sanskrit 6th dac - roland black 1m rca - smsl sap8 erősítő - beyerdynamic dt770 pro 80ohm.
Tápkábel ,tápszűrő, tápegység mindenről láttam már itt ott, de nem tudom mi kellene pontosan a dac és erősítőhöz, hogy tisztább, dinamikusabb, jobb mélyet? kapjak. Megjegyzem nagyon meg vagyok elégedve a rendszerrel, nem volt még ilyen hogy magam elé bambulva, élvezzem ennyire a zenét, ez amolyan kimaxolás dolog.
Előre is köszönöm a segítségüket, tippeket, javaslatukat, illetve ajánlatokat , ha van egy kis idejük erre, és írnak akár privátban egy összefoglalót erről a témáról, hálás lennék.
Nyilván sok hozzáértő ember van sok tapasztalattal, mert láttam itt nagyon drága mindenféle kábelt, biztosan meg van az oka.
- JankoJozsi
- Újonc fórumos

- Értékelés: 4
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok! Találkoztatok már micro hifi-nél az alábbi jelenséggel,stand bye után PIN kódot kér? A válaszotokat előre is köszönöm JankoJozsi.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok.
Bocsánat hogy úgy tűnik mintha a saját problémámat egy nem teljesen releváns topikra írom ki, de segítség kéne és jelenleg nem tudok új témát létrehozni még ebben a fórumcsaládban. A következőre szeretnék segítséget kérni:
Denon AVR-X4100W erősítőm van. Kb két hete hogy kikapcsolt állapotban a médialejátszó (Himedia Q10 pro) képét adja ki csak a tv-re a hangot nem. Akkor sem ha sima stereo a hang. De ha bekapcsolom az erősítőt akkor is csak az erősítőre kötött hangfalak szólnak de a tv hangszórói nem, pedig régen ezeket külön le kellett halkítani. Direktben kötöttem a médialejátszót a tv-re úgy volt kép és hang is. Valószínűleg az erősítőn lett valami elállítva.
Ha valakinek esetleg van valami ötlet, mi lehet a gond, jelezze PM-ben vagy itt a topikon.
Előre is köszönöm a segítséget. Nyugodtan irányítsátok át külön témába ezt a hozzászólást ha esetleg sérti a fórum használat szabályait.
-Károly
Kezdő hifi - tanács kéne
OK, már kapisgálom. De akkor hogyan veszi ki a jelet, ha nem a DAC-on keresztül? Még digitálisan, vagy csak a forgatásra használja?
Kaptam választ közben, így ha mást nem érdekel, nem kell tovább kifejteni. Köszi!
Kezdő hifi - tanács kéne
Azt hogy gagyi DAC van a CD lejátszóban.
OK, már kapisgálom. De akkor hogyan veszi ki a jelet, ha nem a DAC-on keresztül? Még digitálisan, vagy csak a forgatásra használja?