Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
.........Van ennek sokkal egyszerűbb és ebből a szempontból eredményre vezetőbb módja is, csak sok helyen sok zenét kell hallgatni. ...............
Lehet ez itt kicsit off, de legfőképp otthon kell sok zenét hallgatni, ha van lehetőség hazacipelni a cuccot. Sajnos nagyon sok rossz tapasztalat van ezzel kapcsolatban. A bemutató teremben megtetszik valami, jól szól, aztán otthon jön a csalódás, sajnos ezzel sincsennek tisztában a kezdő hifisták!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11038
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Egy zene hallgatónak véleményem szerint nem az lenne a dolga, hogy az elektroakusztikai szakmának minden kis szegletét a legmagasabb professzionális szinten magáévá tegye nem kevés időt és pénzt szakítva erre, mert hogy majd csak így tudja kiválasztani magának a jó készüléket. Van ennek sokkal egyszerűbb és ebből a szempontból eredményre vezetőbb módja is, csak sok helyen sok zenét kell hallgatni. És persze alaposan tisztában lenni magunkkal is, hogy mit is akarunk tulajdonképpen ettől az egész történettől.
Sokszor felteszem a kérdés a kezdőknek, miért akarnak hifizni, mi a céljuk vele. Általában nem tudják megfogalmazni, de én két jellemző okot látok. Vagy sodródnak a divattal (a havernak is van és milyen klafa), vagy valamilyen "téves" álmot kergetnek (olyan basszusa legyen, hogy remegjen a szoba). Egyik cél sem a hanghűségről szól, de mielőtt megköveznénk őket, emlékezzünk vissza gyerekkorunkra és első vásárlásainkra! Én is vettem annak idején A/V erősítőt és divatos hangdobozokat (amiket persze bőszen ajánlgattak mindenhol), aztán nem értettem, miért szoktam le a zenehallgatásról átmenetileg.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ez NEM igaz! Persze el lehet játszani a szavakkal... de azzal, nemes egyszerűségében, így leírva, hogy "... és a többi értéknek semmi közük nincs a kapott hangminőséghez" NEM értek egyet.
fapaci,
természetén értem, hogy ezt te eredendően hogyan gondolod. De vajon a nem túl jól informált kezdők, ilyen-olyan irányba ‘haladók’ vajon értik e????
Az adatok = információk... és az úgymond ‘hifistáknak’ kellő rálátást képesek nyújtani a lehetséges hibákra, különösen a tapasztalatlanságból eredőekre.
Ami lehetséges -és egyben elvárható is lenne az a komponensek interfész jellemzőinek (bemenő és kimenő impedanciák, frekvenciával változó impedancia, stb.) valamint a komponensek kezdettől a végig transzfer jellemzőinek (gains, érzékenység, hatásfok, jel-zaj viszony, stb.) a megértése; és hogy ezek mindegyike hogyan hat egymásra.
Amíg persze ezen dolgok közül egyik sem lesz döntő, vagy nem kellene döntőnek lennie a végleges komponens választásunkban, az összefüggések ilyen megértése, a tudás, csökkent(het)i a gyenge képességű rendszer összetevő párosítások és a ‘drága hibák’ valószínűségét, szűkít(het)i a piac nyújtotta sokféle választás lehetőségét, megkönnyít(het)i a problémák diagnosztizálását, és lehetővé teszi/teheti az időnk és a pénzünk jobban megtérülő befektetését.
>
Természetesen a műszaki jellemzők és a hangzás között van összefüggés. Ha nem lenne, nagy bajban lennének a mérnökök. Korábbi hozzászólásomban azon értékekre gondoltam, amit egy kommersz erősítő adatlapján megtalálsz (kimenő teljesítmény, minimális terhelő impedancia) és amik alapján sok kezdő vásárolgat. Ha megnézed a kérdéseiket, azokban jellemzően visszatérnek ezek a számok. Értem én persze, hogy valamibe mégiscsak kapaszkodni kell, mikor a kirakat előtt ácsorog az ember viszkető pénztárcával a zsebében.
Sztereó erősitők
A műszaki adat a hifi kategóriában sokszor csak marketing eszköz. Nagyon nehéz dolog eldönteni, hogy egy kommersz hifi készülék adataiból mennyi a marketing és mennyi a valóság. És ha van is benne valóság elektronikai szempontból az mennyire is modellez majd bármiféle életszerű működést.
A profi terület az ahol ezt kevésbé lehet elkövetni, mert ha egy gyártó csak marketingből tenne oda egyoldalú és szépített mérési adatokat, akkor azt gondolom a szakma onnantól nem nagyon venné komolyan.
Egy zene hallgatónak véleményem szerint nem az lenne a dolga, hogy az elektroakusztikai szakmának minden kis szegletét a legmagasabb professzionális szinten magáévá tegye nem kevés időt és pénzt szakítva erre, mert hogy majd csak így tudja kiválasztani magának a jó készüléket. Van ennek sokkal egyszerűbb és ebből a szempontból eredményre vezetőbb módja is, csak sok helyen sok zenét kell hallgatni. És persze alaposan tisztában lenni magunkkal is, hogy mit is akarunk tulajdonképpen ettől az egész történettől.
Sztereó erősitők
Ez NEM igaz! Persze el lehet játszani a szavakkal... de azzal, nemes egyszerűségében, így leírva, hogy "... és a többi értéknek semmi közük nincs a kapott hangminőséghez" NEM értek egyet.
fapaci,
természetén értem, hogy ezt te eredendően hogyan gondolod. De vajon a nem túl jól informált kezdők, ilyen-olyan irányba ‘haladók’ vajon értik e????
Az adatok = információk... és az úgymond ‘hifistáknak’ kellő rálátást képesek nyújtani a lehetséges hibákra, különösen a tapasztalatlanságból eredőekre.
Ami lehetséges -és egyben elvárható is lenne az a komponensek interfész jellemzőinek (bemenő és kimenő impedanciák, frekvenciával változó impedancia, stb.) valamint a komponensek kezdettől a végig transzfer jellemzőinek (gains, érzékenység, hatásfok, jel-zaj viszony, stb.) a megértése; és hogy ezek mindegyike hogyan hat egymásra.
Amíg persze ezen dolgok közül egyik sem lesz döntő, vagy nem kellene döntőnek lennie a végleges komponens választásunkban, az összefüggések ilyen megértése, a tudás, csökkent(het)i a gyenge képességű rendszer összetevő párosítások és a ‘drága hibák’ valószínűségét, szűkít(het)i a piac nyújtotta sokféle választás lehetőségét, megkönnyít(het)i a problémák diagnosztizálását, és lehetővé teszi/teheti az időnk és a pénzünk jobban megtérülő befektetését.
>
Amit most leírtál, ez is igaz ! Csak az a kérdés segített-e azoknak akik kezdők ? És a nem kezdőknek ? Szerintem azoknak sem ! Aki érti amit leírtál, az sem tudja csupán a különböző adatok alapján eldönteni , hogy jó-e az adott erősítő , vagy bármi más . Aki kezdő a hifi-ben akkor teszi magának a legnagyobb szívességet ha hallgat olyanokra , mint például Te , és elfogadja a tanácsokat , javaslatokat . Nézd csak meg hányan hirdetik a néhány hete vásárolt erősítőt , hangdobozt , stb . Fogalmuk sincs mi alapján kellene választaniuk , és mivel tapasztalatuk sincs , ezért a meghallgatás sem fog segíteni , mert az attraktívabb ( hang , külső ,név, stb. ) készüléket választják , mert még azzal sincsenek tisztában , hogy az igazán jó készülék nem tüntet a jelenlétével . Meghallgatással is csak az tudja eldönteni , hogy melyik készülék a jobb, akinek komoly tapasztalata van .
Sztereó erősitők
Ha tisztában lennének ezzel, akkor sem mennének a kimenő teljesítmény és a többi értékkel semmire, mert ezeknek semmi közük nincs a kapott hangminőséghez.
sokan csak azt nézik hány watt van ráírva. egy hordozható rádiós csodára ráírják, hogy 2*250 watt.
az a lényeg hogy ordítson, kb. 2*2 wattot tud, és jó torz. a minőséggel nem törődik a sok marha
Sztereó erősitők
Ez igaz !
fapaci,
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Sztereó erősitők
Ha tisztában lennének ezzel, akkor sem mennének a kimenő teljesítmény és a többi értékkel semmire, mert ezeknek semmi közük nincs a kapott hangminőséghez.
Ez igaz !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Igen , tényleg így van ! Pedig általános iskolai tananyag , hogy a befektetett energiánál nem jön ki több , és most hagyjuk a veszteséget okozó egyéb hatásokat .
Sztereó erősitők
nagyrészüknek fogalma sincs hogy mit jelentenek a számok, azért.
Igen , tényleg így van ! Pedig általános iskolai tananyag , hogy a befektetett energiánál nem jön ki több , és most hagyjuk a veszteséget okozó egyéb hatásokat .
Míg a hifisták, házimozisok többsége számok alapján dönt és vásárol, ez így marad.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
Sztereó erősitők
Míg a hifisták, házimozisok többsége számok alapján dönt és vásárol, ez így marad.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
... a gyártók miért hülyítenek mindket ezzel, nem értem. de megtehetik.
Sztereó erősitők
A névleges teljesítmény szép dolog , de már a nevében is benne van , hogy csak névleges . Csak a példa kedvéért , a HM erősítőkre szinte minden gyár nevetségesen magas teljesítményeket ad meg, például 5X120 Watt , megnézed a hátulját és csak max. 350 Watt -ot vesz fel . Hogy jön ebből ki a 600Watt , pláne hogy egy tranzisztoros erősítő hatásfoka 60-70 % . Hát úgy, hogy azt elfelejtik közölni a nagyérdeművel , hogy a teljesítmény mérésénél csak egy csatornát üzemeltetnek ......
érdekes, hogy ezt nagyon sok gyártó megengedheti magának.
befele megy a 220 v, kifelé csatornánként 22 volt, 4 ohmon az 120 watt, ha jól számolom.
ezt beszorozzák 5-el, kijön, hogy 600 wattos. kérdés, hogy képes leadni vagy csak papíron tudja. ha meg ennyit csak a papíron tud, akkor a gyártók miért hülyítenek mindket ezzel, nem értem. de megtehetik.
Sztereó erősitők
Akkor hírdesd meg őket és utána okosabbak leszünk, hogy mekkora kereted lesz rá!
Így van, egyébként én olyan 50-60 körüli összegre gondolok, de valószínű, hogy ennél kevesebbett fognak adni értük !36_7_11.gif
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Sztereó erősitők
Nem sürgős, persze örülnék ha akár már holnap jobb hangot hallgathatnék:D A lényeg, hogy van az Onkyo amire nincs szükségem + van egy Wharfedale VR-300-as páram is amit szintén eladnék mivel a CAV-ok hangja jobban tetszik.
Akkor hírdesd meg őket és utána okosabbak leszünk, hogy mekkora kereted lesz rá!
Sztereó erősitők
Tudni kellene, hogy pontosan mennyit szánsz rá, illetve mennyire sürgős, tudsz-e még kuporgatni hozzá ha kevés lenne az összeg.
Nem sürgős, persze örülnék ha akár már holnap jobb hangot hallgathatnék:D A lényeg, hogy van az Onkyo amire nincs szükségem + van egy Wharfedale VR-300-as páram is amit szintén eladnék mivel a CAV-ok hangja jobban tetszik. A Wharfedale-ket itt a fórumon vettem:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1127104
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Sztereó erősitők
Akkor ez kilőve, viszont ha tudsz valami nekem megfelelőt, olcsót ajánlani, azt szívesen venném és ha lesz használtan a felsorolt NAD-ok közül valamelyik típus, megpróbálom meghallgatni őket.
Tudni kellene, hogy pontosan mennyit szánsz rá, illetve mennyire sürgős, tudsz-e még kuporgatni hozzá ha kevés lenne az összeg.
Sztereó erősitők
Mivel volt "olyanom" is, azt tudom mondani, hogy "metálozni" nem szeretett.
Akkor ez kilőve, viszont ha tudsz valami nekem megfelelőt, olcsót ajánlani, azt szívesen venném és ha lesz használtan a felsorolt NAD-ok közül valamelyik típus, megpróbálom meghallgatni őket.
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Sztereó erősitők
Esetleg az itt a fórumon sokak által dícsért Jungson JA-66R milyen lenne ezekhez a NAD-okhoz képest?
Mivel volt "olyanom" is, azt tudom mondani, hogy "metálozni" nem szeretett.
Sztereó erősitők
Én erre a célra NAD integráltakat ajánlanék neked. C320, C325, C326BEE. Különösen az utóbbit. Van rajta 2 dedikált szubkimenet is ha "hiányod" támadna a mélyszekcióban. Feljebb is nézelődhetsz a C350-es, 370-es szériákban de a dobozoddal a 326-os is elbír, szvsz.
Árat elfelejtettem írni, szóval a legjobb az lenne ha eltudnám adni az Onkyo-t és az árából vagy kicsivel többől tudnék vásárolni, sajnos mint a legtöbb embernek manapság Magyarországon, így nekem sincs sok pénzem hifire. Esetleg az itt a fórumon sokak által dícsért Jungson JA-66R milyen lenne ezekhez a NAD-okhoz képest? Lehet hülye kérdéseket teszek fel, de egyelőre nem nagyon vagyok otthon hifi témában
SZERK: Egyébként az egyik rokonom NAD3020 és Mission702 párosának hangja nagyon tetszik de nem hiszem, hogy szeretnék az ilyen dobozok a metalt.
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Sztereó erősitők
Főleg heavy metal, blues és jazz műfajra kellene, mást nem nagyon hallgatok, esetleg néha pop zenét, de az anyira nem fontos.
Én erre a célra NAD integráltakat ajánlanék neked. C320, C325, C326BEE. Különösen az utóbbit. Van rajta 2 dedikált szubkimenet is ha "hiányod" támadna a mélyszekcióban. Feljebb is nézelődhetsz a C350-es, 370-es szériákban de a dobozoddal a 326-os is elbír, szvsz.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Segítségetekek szeretném kérni erősítő váltás ügyében. CAV DP880A dobozokhoz kellene valami jó megoldás a mostani Onkyo A-9211 helyett. 20nm-en hallgatom, de valószínű, hogy nagyobb helyiségbe fogok költözni. Főleg heavy metal, blues és jazz műfajra kellene, mást nem nagyon hallgatok, esetleg néha pop zenét, de az anyira nem fontos.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Sztereó erősitők
Bizony, nem.
Vajon, mi ad arra vonatkozóan támpontot, ha nem az erősítő névleges teljesítménye, hogy egy adott hangsugárzót egy erősítő képes lesz-e meghajtani?
Mert nekem pl. teljesen világos, hogy egy adott, mondjuk 84dB/W/m érzékenységű hangsugárzót, egy 2X8W teljesítményű erősítővel nem lehet rendesen meghajtani, még egy 2X300W-ossal igen, mint ahogy az is, hogy a fent említett 2X8W-os erősítőteljesítmény már elegendő egy másik adott, mondjuk 101dB/W/m érzékenységű hangsugárzó meghajtásához.
Mit ért az alatt, hogy "izmos erősítő", ha ez alatt nem a kimenőteljesítményét érti?
.
A névleges teljesítmény szép dolog , de már a nevében is benne van , hogy csak névleges . Csak a példa kedvéért , a HM erősítőkre szinte minden gyár nevetségesen magas teljesítményeket ad meg, például 5X120 Watt , megnézed a hátulját és csak max. 350 Watt -ot vesz fel . Hogy jön ebből ki a 600Watt , pláne hogy egy tranzisztoros erősítő hatásfoka 60-70 % . Hát úgy, hogy azt elfelejtik közölni a nagyérdeművel , hogy a teljesítmény mérésénél csak egy csatornát üzemeltetnek .De amit előbb írtam az nem csak erre vonatkozott , hanem inkább arra, hogy egy hangsugárzó nem lineáris ellenállás , a frekvencia változásával hol induktív hol meg kapacitív terhelést jelent az erősítőnek ( hála a modern dobozokba épített bonyolult keresztváltóknak ) , és ezt az egyik erősítő jól viseli , a másik meg nem . Könnyen előfordulhat , hogy egy 8 Watt-os , mondjuk Border Patrol ( csak azért, mert ezt ismerem ) jobban meghajt egy dobozt mint egy 100 Watt-os, mondjuk Yamaha .Aki nem hiszi, járjon utána ! ( keress rá a neten erre a névre : Matti Otala )
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Érdeklődöm hogy van-e valakinek Copland CSA 14-es erősítője, amit meg lehetne hallgatni saját rendszeremben.
Útiköltséget természetesen állom és ha tetszik a hangja akkor vásárolnék is.
Üdv: J
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy kb. 70.000 Ft-ig milyen erősítőt ajánlanátok?
25m2-es szobában használnám zenehallgatásra, és néha filmnézésre, és számítógépre lenne kötve.
Még a hangfal is kérdéses, de nagy valószínűséggel ő lenne majd, mert nagyon olcsón tudnám megszerezni.
My link
Eddig a NAD 316 BEE volt a kiszemelt, de elég rendesen felment az ára mostanában, szóval hátha van annál jobb, ennyiért.