Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Tannoy Fusion 1-el hallgatom és egy pioneer pd 107 a cd játékos.
A HK és a Tannoy szerintem jó párosítás , a pioneer cd szerintem nem éri el az erősítő és a hangdoboz színvonalát . Ha javítani akarsz a hangminőségen , kezd a cd-vel . Próbálj kölcsönkérni néhányat , akár itt a fórumon is !
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Mint írtam tetszik a hangja de mivel nincs viszonyitási alapom ezért azt sem tudom hogy az a nekem tetsző hang amit hallok, az mennyire jó, ha érthető amit akarok mondani.
Nincs lehetőségem a hallgatózásra hogy tudjak viszonyítani, elfoglalt vagyok emiatt csak kb 1-szer 1 évben jutok el hifi üzletbe. Barátaim közül senki nem hifizik így ez az út sem járható. De még van időm, lassan csak össze fog jönni a dolog.
Milyen hangdobozod van ?
Sztereó erősitők
Nem mindegy ? Kapcsold be , ha tetszik ahogy szól , akkor jó , ha nem ,keress másik dobozt, vagy erősítőt . A HK erősítői jók , feltehetően ez is az , de az előfordulhat, hogy nem tudja meghajtani a dobozaidat , akkor el kell döntened mi marad , a doboz ,vagy az erősítő .Ha az erősítő tetszik, válassz hozzá olyan dobozt , ami könnyen hajtható, és szárnyakat fog kapni .
Tudod, ha az ember összejön egy nővel, nem szégyen utána megkérdezni, hogy hívják:)
Ha tetszik a hangja, és jobbat szeretne, milyen cuccokat érdemes meghallgatnia, ha feljebb akar lépni.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Sztereó erősitők
Nem mindegy ? Kapcsold be , ha tetszik ahogy szól , akkor jó , ha nem ,keress másik dobozt, vagy erősítőt . A HK erősítői jók , feltehetően ez is az , de az előfordulhat, hogy nem tudja meghajtani a dobozaidat , akkor el kell döntened mi marad , a doboz ,vagy az erősítő .Ha az erősítő tetszik, válassz hozzá olyan dobozt , ami könnyen hajtható, és szárnyakat fog kapni .
Mint írtam tetszik a hangja de mivel nincs viszonyitási alapom ezért azt sem tudom hogy az a nekem tetsző hang amit hallok, az mennyire jó, ha érthető amit akarok mondani.
Nincs lehetőségem a hallgatózásra hogy tudjak viszonyítani, elfoglalt vagyok emiatt csak kb 1-szer 1 évben jutok el hifi üzletbe. Barátaim közül senki nem hifizik így ez az út sem járható. De még van időm, lassan csak össze fog jönni a dolog.
Sztereó erősitők
Nálam van még a "hidegen hagy" kategória is.
Sajnos kénytelenek vagyunk kategóriákban gondolkodni, mert az anyagi lehetőségeink végesek. Az ár természetesen nem mindig tükrözi a minőséget, de azért jellemzőnek mondható, hogy ami egy kategóriában Best Buy (pl. integrált erősítők 100e Ft alatt), az egy másikban a lista hátsó felében foglalna helyet (pl. integrált erősítők 500e Ft alatt). Hiába tudom, melyik a számomra mindenben tökéletes erősítő (márpedig tudom), ha nem tudom megvenni. Most akkor ez a tetszik, vagy a nem tetszik kategória?
Mivel most kezdtem a hifivel foglalkozni, tudni szeretném hogy merre lehet majdan elindulni a fejlesztésben. De még nagyon az út elején járok. Sokat kell még majd hallgatóznom, infókat gyűjteni hogy egyáltalán mely készülékeket érdemes letesztelni.
Azt is el kell majd döntenem hogy használt vagy új készülék legyen. Mindenfélekép vmiféle ár/érték "bajnok", best buy cucc szerintem.
Sztereó erősitők
Arra gondoltam hogy az akkori H/K erősitők közül, ha mondjuk harmadokra bontjuk a kínálatukat melyik harmad árkategóriájának felel meg.
Sztereó erősitők
Szerintem azt szeretné tudni, hogy belépő, közép, vagy felső kategóriába sorolható.
Igen.
Sztereó erősitők
Gondoltam. De mi alapján belépő szint? Ára alapján? Hangminősége alapján? Szintek szerint vásárolunk, vagy elvárások szerint? Az érdekel, hogy mikkel van egy szinten? Ha felállítunk valami kategóriát, akkor jobban fog tetszeni? Legyen a felhasználó először tisztában a saját elvárásaival (tudom, néha ez a legnehezebb, sok időmire kialakul, és folyton változik).
Egyébként ha már nagyon kategorizálni akarjuk, akkor ott van, ahová akvapark helyezte.
Arra gondoltam hogy az akkori H/K erősitők közül, ha mondjuk harmadokra bontjuk a kínálatukat melyik harmad árkategóriájának felel meg.
Sztereó erősitők
Szia!
Milyen kategóriákra gondolsz? Árkategóriára? Teljesítményadatokra? Hangminőségre? Szerintem csak két kategória van. Tetszik kategória, és nem tetszik kategória. A zenehallgatás ugyanis személyes ügy. Mások kategóriái nem vonatkoznak rád. Ebből következően teljesen mindegy, hogy egy hifi komponens milyen kategóriába tartozik, mert ha neked tetszik, akkor jó, ha nem, akkor hiába került sokba, mégsem jó. Van, akinek az olcsó is tetszik, van akinek a drága sem elég jó.
Inkább arra válaszolj, hogy milyen zenéket szeretnél hallgatni, van-e már hangfalad, forráskészüléked, és kábeleid hozzá, és akkor jó eséllyel meg tudjuk mondani, hogy a rendszeredbe illik-e ez az erősítő, vagy nem volt jó választás.
Nekem a konyhában van egy PM635-ös HK-m, kis JBL Control monitorokkal, Denon tunerrel hallgatom rajta a Jazzyt és a Petőfit főzés közben. Teljes mértékig meg vagyok vele elégedve, van dinamika, ritmus, nincs hiányérzetem. Kipróbáltam a nappaliban a "nagy" rendszerbe kötve, itt sem vallott szégyent, normál szobahangerőn hallgatva. Jók a hangszerei, a tere, de lehetne kicsit jobb felbontása, nagyobb teljesítménye, persze mit is várunk el egy ilyen kicsi, olcsó erősítőtől, amikor házon belül is van feljebb lépés bőven. Nem az a kimondott audiofil hangzás amit sokan szeretnek, de én szeretem, mert képes bevonni a zenébe, jó a ritmikája, nekem ennyi elég.
Szia!
Kicsit pontatlan voltam, elnézést. Árkategóriára gondoltam.
A maga korában melyik árszintet képviselte és hogy mennyi éves lehet, tól-ig határon belül? A Googleben nem találtam semmit róla.
Nekem tetszik a hangja de ha lesz rá keret jövőre feljebb lépnék.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ezért írtam, hogy tetszik, vagy nem tetszik a hangja, ez a két kategória létezik.
Nálam van még a "hidegen hagy" kategória is.
Sajnos kénytelenek vagyunk kategóriákban gondolkodni, mert az anyagi lehetőségeink végesek. Az ár természetesen nem mindig tükrözi a minőséget, de azért jellemzőnek mondható, hogy ami egy kategóriában Best Buy (pl. integrált erősítők 100e Ft alatt), az egy másikban a lista hátsó felében foglalna helyet (pl. integrált erősítők 500e Ft alatt). Hiába tudom, melyik a számomra mindenben tökéletes erősítő (márpedig tudom), ha nem tudom megvenni. Most akkor ez a tetszik, vagy a nem tetszik kategória?
Sztereó erősitők
Oké, de egy ilyen öreg erősítőt ma kb. 20.000,-ért lehet megvenni, a régi árát ki tudja, de ha tudjuk is, mennyi az inflációs szorzója? A hangja alapján nyilván nem a 20.000,-es kategória, éppen ezért nem látom értelmét ennek a kategorizálgatásnak. Ezért írtam, hogy tetszik, vagy nem tetszik a hangja, ez a két kategória létezik. Minden kompromisszum, ha csak ennyi pénzt tud valaki rászánni egy komponensre, akkor jó vétel, főleg, ha az igényeit is a pénztárcájához tudja igazítani. Sőt, azt mondom, hogy ez az erősítő a hangja alapján többre is becsülhető, de csak annyival, amennyiért már egy magasabban rangsorolt HK-t lehet venni. Más márkákhoz nem hasonlítanám, mert minden ítélkezés szubjektív, ízlés kérdése.
Én úgy szoktam jellemezni, hogy pl. 80 ezerbe kerül, de versenyképes a 200-300 ezres cuccokkal. Ez így akkor kategória?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Sztereó erősitők
Gondoltam. De mi alapján belépő szint? Ára alapján? Hangminősége alapján?
Egyébként ha már nagyon kategorizálni akarjuk, akkor ott van, ahová akvapark helyezte.
Az ár alapján soroljuk kategóriákba szerintem. Végül is nem lehet összehasonlítani egy 80 ezer forintos erősítőt a kétmillással. A 150 ezreset a hasomló áruakkal hasonlítgatjuk.
Aztán jön a megjegyzés, a sok meglepetés, hogy az árához képest jóval a kategóriáján felül teljesít. Például tipikusan ilyenek a JBL hanghfalak, meg a HS 280 ORION.
Sztereó erősitők
Szerintem azt szeretné tudni, hogy belépő, közép, vagy felső kategóriába sorolható.
Szerintem a belépő szint középkategóriájának felső vége.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Sztereó erősitők
Szia!
Milyen kategóriákra gondolsz? Árkategóriára? Teljesítményadatokra? Hangminőségre? Szerintem csak két kategória van. Tetszik kategória, és nem tetszik kategória. A zenehallgatás ugyanis személyes ügy. Mások kategóriái nem vonatkoznak rád. Ebből következően teljesen mindegy, hogy egy hifi komponens milyen kategóriába tartozik, mert ha neked tetszik, akkor jó, ha nem, akkor hiába került sokba, mégsem jó. Van, akinek az olcsó is tetszik, van akinek a drága sem elég jó.
Inkább arra válaszolj, hogy milyen zenéket szeretnél hallgatni, van-e már hangfalad, forráskészüléked, és kábeleid hozzá, és akkor jó eséllyel meg tudjuk mondani, hogy a rendszeredbe illik-e ez az erősítő, vagy nem volt jó választás.
Nekem a konyhában van egy PM635-ös HK-m, kis JBL Control monitorokkal, Denon tunerrel hallgatom rajta a Jazzyt és a Petőfit főzés közben. Teljes mértékig meg vagyok vele elégedve, van dinamika, ritmus, nincs hiányérzetem. Kipróbáltam a nappaliban a "nagy" rendszerbe kötve, itt sem vallott szégyent, normál szobahangerőn hallgatva. Jók a hangszerei, a tere, de lehetne kicsit jobb felbontása, nagyobb teljesítménye, persze mit is várunk el egy ilyen kicsi, olcsó erősítőtől, amikor házon belül is van feljebb lépés bőven. Nem az a kimondott audiofil hangzás amit sokan szeretnek, de én szeretem, mert képes bevonni a zenébe, jó a ritmikája, nekem ennyi elég.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Nemrégiben szert tettem egy Harman/Kardon PM635i sztereó erősítőre.
Meg tudná mondani Vki hogy kb. milyen kategóriába lehet besorolni?
Köszönöm
Sztereó erősitők
Ezzel teljesen egyetértek.Amikor sikerült hozzájutnom egy általam akkor felső kategóriának gondolt használt hm erősítőhöz egy új és dicsért 5.0 szettel nagyon boldog voltam.Mozin tökéletes lett, de zenét nem szerettem rajta hallgatni.Nem ment végig egy lemez sem, cserélgetés, majd kikapcsolás. Én azért kezdtem "hifizni", hogy a '90 környékén birtokolt Orion mini erősítő és a hozzá tartozó Orion hangfal által nyújtott zenehallgatási élményt újból átéljem. A fórum segítségével most kb 1,5 év után érzem azt, hogy élvezem a zenehallgatást, minden lemeznél csak azt veszem észre, hogy lejárt, a következőt kell beraknom.Az is igaz, hogy a cd lejátszó kivételével csak olyan készülékeim és kábeleim vannak, melyeknek kb.1,5 évvel ezelőttig a nevét sem hallottam.
Bár műszakilag teljesen analfabéta vagyok, de szerencsére a wattok nem érdekelnek, hála a korábban a Surányi hifi-től kapott "No Watt" tanulmánynak.
Végre egy ember, aki Surányi Ferit dicséri. Örülök neki.
Én is átestem ezen a fejlődési folyamaton.
1977-ben kaptam az első hifi erősítőmet, egy dual cv 31-est, ami azóta is megvan. Tudtommal erről koppintották az orisztert.
Sokkal szebben szól, mint sok mai erősítő. Röhej, sosem lett belenyúlkálva. Éveken át napi több órát hallgattam, Videoton hangfalakon.
Aztán úgy gondoltam, fejlődni kell, és vettem újabb erősítőket, többet is, 1990-1997 között.
És az általad is említett állapotba kerültem: "Nem ment végig egy lemez sem, cserélgetés, majd kikapcsolás.".
És mindegy volt, hogy Kenwood, vagy Hivox, mert ahogy te is írod, valahogy nem volt kedvem zenét hallgatni...
Ez itt kicsit off, de én is tavaly találtam először olyan hangfalat (Cadence Anina), amit bekapcsoltunk egy Hivox Castor erősítővel délután 7 körül, és hajnali 2-ig hallgattunk.
Na, most akkor van olyan erősítő, ami bizonyos hangfalakkal szól jól, ilyen például a Musical Fidelitym is, és van, ami sokkal többe kerül ugyan, de gyakorlatilag "hangfalfüggetlen"- bármelyik tesztelt hangfallal jól szól...
Én is kb. másfél évig keresgéltem itt a forumon, mire megtaláltam a számomra ideális dac-erősítő-hangfal-kábel összeállítást, és eljutottam abba az állapotba, amit te is említesz, hogy leülök zenét hallgatni, és nem cserélgetem a lemezt, hanem az lejár és kész.
És nem feltétlenül igaz, hogy a drágább cuccok jobban szólnak, és az új fejlesztések jobbak, mint a régiek...
Kb. másfél év tapasztalata azt mutatja, hogy nagyon fontos az erősítő, de először hangfalat kell venni, utána mindent hozzá. Úgy egy évvel hamarabb végeztem volna, és sok pénzt megspóroltam volna. Szerintem sokkal rögösebb út, hogy először erősítőt veszünk, és keresünk hozzá hangfalat.
Sztereó erősitők
Az biztos, hogy az egyén, az ember maga kell rendelkezzen elképzelésekkel, nem kevésbé tapasztalatokkal. Ezt sokan úgy nevezik zenei referenciák és zenés preferenciák. Ezeknek a kialakítása, szögezzük le, rögzített és/vagy élő zenehallgatás nélkül nem megy (limitáló tényező: az idő). Ami viszont megy (mehetne) zenehallgatás nélkül, arról írtam korábban. Például az adatok nyújtotta információk elemzésével a választási kör leszűkítése. Hogy éppen milyen audio eszközt és azt miért hallgassunk meg, ergo mit miért zárhassunk ki a választásainkból (limitáló tényező: ismét az idő).
A hozzászólásommal ‘sajnos’ direktben nem is segíteni akartam. Arra hívtam fel a figyelmet, hogy a kezdők relative nehéz helyzetben vannak. Én nem tudom és nem is akarom senki helyett megmondani a tuti kombinációkat. Néha persze utalok rá, néha adok tippeket, és néha még egy két rendszer felépítésben is segítek. Ez egy ‘élménysport’. Szórakoztató, ugyanakkor bizonyos része, pláne a zeneművek reprodukálása, szintetizáló, - azaz átfogó, több területet érintő és elemző - tudomány. De amennyire tudományos a zenés előadások vagy zeneművek rögzítése, a felvételek hordozókra vágása, nem kevésbé azok sorozatgyártása és kiadása, olyannyira tudományos munka eredménye az azokat reprodukáló audio eszközök konstruálása, és a komponensek playback láncba “illesztése”.
Adott igények mellett a készülékek párba állítása persze lehet “egyszerű mint a faék” – mondják sokan, ám az igények emelkedésével előbb-utóbb mindenki rájön, hogy nem az. És minél alacsonyabbak a limitáló tényezők, azaz minél kevesebb időt fordítunk a két fent említett problémára, annál nehezebben, több elköltött pénz és elpazarolt idő árán haladunk csak előre.
Röviden? Évek. Évek az infók gyűjtögetése, a tanulás (ismeretek, referenciák), és évek a zenés előadásokra járás, vagy rögzített zene ilyen-olyan audio láncon keresztüli hallgatása (tapasztalatok, preferenciák). Persze, nem bonyolult ez, nem űrtechnika mondják többen, de akkor miért nem megy? Miért a sok kérdés, miért a sok varia, miért a sok eladás, vétel, csere, vita, nyűglődés, csalódás, remény… hol a megnyugvás…? Megmondom: mint minden, idővel alakul ki, ismeretek szintetizálásán át a tapasztalatokkal megtámogatva, megerősítve vagy épp gyengítve.
Ahogy a motorozás akár a tenisz sem megy elsőre, vagy másodikra, de még a századikra sem. Bármennyire is tetszik a ‘mozgás’, és teniszezőnek vagy “motorversenyzőnek” tartjuk magunkat uszkve 2-3 lazán lepörgetett év után, dehogyis vagyunk azok. Max. ütögetjük több kevesebb sikerrel a labdát, vagy az egyenesekben már bátran és következetesen bő gázt húzunk, de a kanyarokban a nagy sebességgel bedöntött motortól még “tele a gatyánk”. Ehhez a megnyugváshoz hosszú évek kellenek. Anélkül sem teniszezők, sem motorversenyzők nem vagyunk. Mentálisan persze semmi baj azzal a ‘lelkiállapottal’, sokan ott is elégedettek, hogyne, csak a két lelkiállapotot nem kell összemosni. Más célok vezérlik, más áldozatvállalást és más hozzáadott időt (és igen, a pénzt) igényel egyik és másik is.
Az audioban sincs máshogy. A kezdők nem sokat tudnak még az egészről. De tanulás és tapasztalás nélkül nem is fog menni. Ezért nehéz a kezdőknek segíteni, mert maguk sem tudják még, hogy mit is akarnak, és borítékolható, hogy később mást fognak szeretni, mert közben FEJLŐDNEK! Kérdés: én vagy mi néhányan éppen melyik irányba ívelő momentumukba szólunk bele?¿ HEAVY DUTY
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Sztereó erősitők
Ez miért baj? A HiFi szórakozás, nem kell köré festeni lila ködöt. Hogy néhányunk elvetette a sulykot és valami húdenagyon dologra vágyik, nem jelenti azt, hogy mindenkinek ilyennek kell lennie.
Hogy valamennyire visszakanyarodjunk és ne kelljen megint törölni: kedves barátom nagy megelégedéssel használ egy 50ezres Yamaha sztereó erősítőt egy általam készített hangdobozzal. Elmondása szerint nem is nagyon tudja, miben lehetne/kellene javítani a hangzáson, én meg nem követem el azt a büntettet, hogy a fülébe tegyem a bogarat újabb súlyos összegek elköltésére.
Ez nagyon rendes tőled. Valószínűleg így évekig elégedetten fog zenét hallgatni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Az a baj,hogy sok embernek a hifi vásárlás abból áll,hogy bemegy az első mm-ba és vesz valami tömeg cuccot.
Ez miért baj? A HiFi szórakozás, nem kell köré festeni lila ködöt. Hogy néhányunk elvetette a sulykot és valami húdenagyon dologra vágyik, nem jelenti azt, hogy mindenkinek ilyennek kell lennie.
Hogy valamennyire visszakanyarodjunk és ne kelljen megint törölni: kedves barátom nagy megelégedéssel használ egy 50ezres Yamaha sztereó erősítőt egy általam készített hangdobozzal. Elmondása szerint nem is nagyon tudja, miben lehetne/kellene javítani a hangzáson, én meg nem követem el azt a büntettet, hogy a fülébe tegyem a bogarat újabb súlyos összegek elköltésére.
Sztereó erősitők
Az a baj,hogy sok embernek a hifi vásárlás abból áll,hogy bemegy az első mm-ba és vesz valami tömeg cuccot.Szegeden most nyílt az Árkád.Annyira leszarják a hifis vevőket,hogy még külön kis helyet sem alakítottak ki az új MM-ban a hifi számára.A régi helyen ezt megoldották,de itt már erre sajnálták a pénzt.Ebből az is látszik,hogy az odalátogató vevőknek az is jó,ha az állványon fallratólva megfüleljék a dobozokat.
A mai helyzetbe sok embert csábít a kamatmentes részletfizetés ezeken a helyeken. Bevallom őszintén múlt karácsonykor, amikor a gyerek házimozit szeretett volna én is bejártam néhány márkaboltot (Samsung, Panasonic,Sony..), de végül az Auchan-ban vettem neki az "egybemozi" helyett egy Yamaha 6320-as hm erősítőt (hdmi, bemérőmikrofon stb..), mert az akkor 70vhány ezres erősítőt 49900-ért árulták és 10 havi kamatmentes részletre.Még csak most lesz 11, neki évekig jó lesz.
Bocsánat, ez már off ebben a topicban.
Sztereó erősitők
Én köszönöm a lehetőséget
Az a baj,hogy sok embernek a hifi vásárlás abból áll,hogy bemegy az első mm-ba és vesz valami tömeg cuccot.Szegeden most nyílt az Árkád.Annyira leszarják a hifis vevőket,hogy még külön kis helyet sem alakítottak ki az új MM-ban a hifi számára.A régi helyen ezt megoldották,de itt már erre sajnálták a pénzt.Ebből az is látszik,hogy az odalátogató vevőknek az is jó,ha az állványon fallratólva megfüleljék a dobozokat.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
. A fórum segítségével most kb 1,5 év után érzem azt, hogy élvezem a zenehallgatást, minden lemeznél csak azt veszem észre, hogy lejárt, a következőt kell beraknom.Az is igaz, hogy a cd lejátszó kivételével csak olyan készülékeim és kábeleim vannak, melyeknek kb.1,5 évvel ezelőttig a nevét sem hallottam.
Örülök,hogy megérte idejönnöd.
Webáruház:
Sztereó erősitők
.... Egyik cél sem a hanghűségről szól, de mielőtt megköveznénk őket, emlékezzünk vissza gyerekkorunkra és első vásárlásainkra! Én is vettem annak idején A/V erősítőt és divatos hangdobozokat (amiket persze bőszen ajánlgattak mindenhol), aztán nem értettem, miért szoktam le a zenehallgatásról átmenetileg.
Ezzel teljesen egyetértek.Amikor sikerült hozzájutnom egy általam akkor felső kategóriának gondolt használt hm erősítőhöz egy új és dicsért 5.0 szettel nagyon boldog voltam.Mozin tökéletes lett, de zenét nem szerettem rajta hallgatni.Nem ment végig egy lemez sem, cserélgetés, majd kikapcsolás. Én azért kezdtem "hifizni", hogy a '90 környékén birtokolt Orion mini erősítő és a hozzá tartozó Orion hangfal által nyújtott zenehallgatási élményt újból átéljem. A fórum segítségével most kb 1,5 év után érzem azt, hogy élvezem a zenehallgatást, minden lemeznél csak azt veszem észre, hogy lejárt, a következőt kell beraknom.Az is igaz, hogy a cd lejátszó kivételével csak olyan készülékeim és kábeleim vannak, melyeknek kb.1,5 évvel ezelőttig a nevét sem hallottam.
Bár műszakilag teljesen analfabéta vagyok, de szerencsére a wattok nem érdekelnek, hála a korábban a Surányi hifi-től kapott "No Watt" tanulmánynak.