Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Energianyerés a semmiből? hmmm
Megvan a perpétum mobile.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Sztereó erősitők
azé valamit lehet tolni pluszban egy jó trafóval
Inkább egy jó kimenőtrafó nem vesz el annyit, mint egy kevésbé jó.
zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
Sztereó erősitők
Mért? szerinted hogy lesz pl az autók 12 voltjából vagy a PC-s szünetmentes 12V-os akkuiból 230V ?
Nem csak feszültséget hanem teljesítményt is lehet növelni mivel ha a trafó az impedancia állandóságát feltételezve emel a kimenő feszültségen akkor a teljesítmény is nő
Energianyerés a semmiből? hmmm
Sztereó erősitők
Feszültséget, lehet feltraszformálni, de teljesítményt a végfokcső kapcsolásban beállított disszipációja felett, nem hinném.
azé valamit lehet tolni pluszban egy jó trafóval
Sztereó erősitők
Mért? szerinted hogy lesz pl az autók 12 voltjából vagy a PC-s szünetmentes 12V-os akkuiból 230V ?
Nem csak feszültséget hanem teljesítményt is lehet növelni mivel ha a trafó az impedancia állandóságát feltételezve emel a kimenő feszültségen akkor a teljesítmény is nő
Feszültséget, lehet feltraszformálni, de teljesítményt a végfokcső kapcsolásban beállított disszipációja felett, nem hinném.
zene:
Sztereó erősitők
Eddig én úgy tudtam, hogy a kimenőtrafó az impedanciát illeszti a csövek, és a hangsugárzó között. Minősége a kimenőnek nyilván beleszól a hangba, de nem hinném, hogy plusz teljesítményt adna.
Sztereó erősitők
Igazából azért sem valós a csöves erősítők teljesítmény meghatározása, mivel a kimenő trafóval még van lehetőség a "játékra"
simán egy jó trafó 10-20 wattnyi teljesítményt hozzá tud adni a hanghoz.
Eddig én úgy tudtam, hogy a kimenőtrafó az impedanciát illeszti a csövek, és a hangsugárzó között. Minősége a kimenőnek nyilván beleszól a hangba, de nem hinném, hogy plusz teljesítményt adna.
zene:
Sztereó erősitők
Igazából azért sem valós a csöves erősítők teljesítmény meghatározása, mivel a kimenő trafóval még van lehetőség a "játékra"
simán egy jó trafó 10-20 wattnyi teljesítményt hozzá tud adni a hanghoz.
Sztereó erősitők
Nem tartom szerencsésnek a két féle erősítőt egymáshoz viszonyítani, még úgy sem ha a csöves erősítő nem tiszta A oszályú.
Mivel van mindkét féle erősítőm (elég rég óta), amit írtál annak nemsok valóság alapját érzem.
Az erősítők torzításába nem mennék bele, mert a csövek karakterisztikája teljesen eltér a félvezetőktől. Megjegyezném, hogy vannak igen kis torzítású kapcsolások csövekkel is (<1%), és nem lesznek halkabbak, a masabb torzítással bíró társaiknál.
zene:
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
Sztereó erősitők
1.
A torz hangot hangosabbnak halljuk, és a csöves sokkal jobban torzít.
2.
Fizika: a csöves 25 watt az ugyanúgy 25 watt, mint a tranzisztoros 25 watt.
3.
A csöves erősítők torzítása a fül számára kellemes, nem olyan zavaró, mint a tranzisztorosok torzítása.
1.Ezt honnan veszed?
2.Igen,de egy tiszta A osztályú csöves 25watt az azért más mint mint egy AB osztályú tranyós.Szerintem.
3.Az én fülem szerint egyik torzítás sem kellemes.Szerintem másé szerint sem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
1.
2.
3.
A csöves erősítők torzítása a fül számára kellemes, nem olyan zavaró, mint a tranzisztorosok torzítása.
Egy olyan erősítővel, amelyik nem torzít, sokkal nagyobb teljesítményre van szükséged ahhoz, hogy azonos hangosság érzést érj el, mint egy torzan szóló erőlködővel. A tiszta hangot nem hallod hangosnak.
A nagyon torz hangot meg sokkal torzabbnak hallod, nézd meg a tv milyen hangos tud lenni.
EZT KOMOLYAN IS GONDOLOD ?????
VAGY CSAK VICCBŐL ÍRTAD LE !
Sztereó erősitők
.
A nagyon torz hangot meg sokkal torzabbnak hallod, nézd meg a tv milyen hangos tud lenni.
Hát még egy Sokol rádió középhullámon
Sztereó erősitők
..............
Ha már a csöves erősítők szóba kerültek, valaki elmondaná, hogy ezekből miért eléga kisebb teljesítményű is?
De az egyik oldalon vannak a többszáz wattos nem csövesek, meg a másik oldalon a pár wattos-nak mondott csövesek. És állítólag mindekettő remekül meghajtja ugyanazt a hangfalat... Nem értem!
..............
1.
2.
3.
Egy olyan erősítővel, amelyik nem torzít, sokkal nagyobb teljesítményre van szükséged ahhoz, hogy azonos hangosság érzést érj el, mint egy torzan szóló erőlködővel. A tiszta hangot nem hallod hangosnak.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
100-120eFt körül milyen jobb hangú integrált sztereó erősítőt javasoltok (ami távirányítható is)? Az ár miatt használtban is gondolkodok.
A mostani Marantz PM66 SE (a jelenlegi hangfalakkal!) egész szépen muzsikál, de valahogy nem elég részletgazdag, kicsit fedett a magasokban. De azért túl analizálóan fárasztó hangot sem szeretnék.
Sajnos egyaránt hallgatok jazz-t, keményebb rock-ot, és komolyzenét is, ami önmagában is gondot jelent, pl. alapvetően más keverésűk miatt.
Valami személyes tapasztalaton alapuló tipp?
Mostanában mindenki csövel, sőt már olyan kiviteleket is láttam, ahol a cső nem feltétlenül lóg ki az erősítő tetejéből, és ugyanolyan kényelmi funkciókkal is fel van szerelve, mint a mostani integráltak (gondolok itt pl. a távirányíthatóságra).
Kérdés, hogy pont a legtöbbek által dicsőített csöves hang, összeegyeztethető-e az aktuális, részletgazdagságot hiányoló igényeimnek.
Ha már a csöves erősítők szóba kerültek, valaki elmondaná, hogy ezekből miért eléga kisebb teljesítményű is? Mert ha a fogyasztását néznénk, akkor megérteném hogy, attól, hogy kevesebbet fogyaszt egy ersőítő, még lehet ugyanolyan teljesítményű ha hatékonyabb.
De az egyik oldalon vannak a többszáz wattos nem csövesek, meg a másik oldalon a pár wattos-nak mondott csövesek. És állítólag mindekettő remekül meghajtja ugyanazt a hangfalat... Nem értem!
Ha nem csöves, akkor egy - elvileg - hozzáértőtől azt hallottam, hogy ezek közül Mosfet-esek a legjobb hangúak, amit azért gondltam megfogadandó tippnek, mert a megjelenés, név, árcédula, és internetes tesztekkel szemben ez legalább valami megfogható dolog.
Köszönöm!
Sztereó erősitők
Hát a következő lépésem egy régebbi denon amit már megvettem otthol,de még nincs kínában,és a kábelezés amire szerintem kicsit többet fogok áldozni,mert nincs kedvem megannyi kábelt megvenni.Ha van jó tapasztalatod kínai kábelek ügyében,azt szívesen elfogadom.Bár többségük úgy van hirdetve mint külföldi.Ha sikerül megtalálnom a nekem való cuccot,mindenképpen megírom.
Köszönöm segítséged!!!
Kínában vannak jó lábelek.
A Jungson kábelek nagyon jók,de ha találsz Xindak kábeleket,azt is megveheted.
Rengeteg gyártó van.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Hát a következő lépésem egy régebbi denon amit már megvettem otthol,de még nincs kínában,és a kábelezés amire szerintem kicsit többet fogok áldozni,mert nincs kedvem megannyi kábelt megvenni.Ha van jó tapasztalatod kínai kábelek ügyében,azt szívesen elfogadom.Bár többségük úgy van hirdetve mint külföldi.Ha sikerül megtalálnom a nekem való cuccot,mindenképpen megírom.
Köszönöm segítséged!!!
Kantonba elutazom,de ez nem egy kirándulás.
Ha eljössz áprilisban,akkor segítek jó áron vásárolni.
Addig van időd fülelgetni.
Sztereó erősitők
Ha jössz ki és van időd látogass meg!!!!!Én kezdő vagyok,és a jelenlegi tapasztalatom a rendszerekkel kapcsolatban az ,hogy a két legeslegfontosabb a forrás és a hangszóró.Persze ez a vélemény a jövőben biztosan változni fog,de ahhoz még el kell érnem további szinteket!csak szépen sorjában!adjuk meg a fülünknek a fokozatosság élményét!!!Köszönöm a segítséged!!!Sajnos nincs konkrét elképzelésem,hiszen a célom a zeném tökéletesebbé tétele.És ez nem alapulhat csupán szemmel megtapasztalt optikailag szép ezközökön.Ha egy készülék tökéletesen szól számomra,de nem szép,hát nekem az kell!!majd csinálok neki szép házat ha kell,gépész volnék,nem nagy ügy!!!Sajnos az elektronikához nem értek,ezért a választást mindenképpen a fülemre hagynám.
Kantonba elutazom,de ez nem egy kirándulás.
Ha eljössz áprilisban,akkor segítek jó áron vásárolni.
Addig van időd fülelgetni.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Ha jössz ki és van időd látogass meg!!!!!Én kezdő vagyok,és a jelenlegi tapasztalatom a rendszerekkel kapcsolatban az ,hogy a két legeslegfontosabb a forrás és a hangszóró.Persze ez a vélemény a jövőben biztosan változni fog,de ahhoz még el kell érnem további szinteket!csak szépen sorjában!adjuk meg a fülünknek a fokozatosság élményét!!!Köszönöm a segítséged!!!Sajnos nincs konkrét elképzelésem,hiszen a célom a zeném tökéletesebbé tétele.És ez nem alapulhat csupán szemmel megtapasztalt optikailag szép ezközökön.Ha egy készülék tökéletesen szól számomra,de nem szép,hát nekem az kell!!majd csinálok neki szép házat ha kell,gépész volnék,nem nagy ügy!!!Sajnos az elektronikához nem értek,ezért a választást mindenképpen a fülemre hagynám.
Sztereó erősitők
A barátnőm kínai,majd vele elmegyek!!!itt is van shenzhenben elég jó center,majdnem minden hétvégén ott esz a fene,csorgatom a nyálam!!Szeretnék demokon részt venni,és hallani a jobbat,eddig még csak többnyire szemlélődtem.Ha tudnál ajánlani valami kedvező áru rendszert,azt nagyon megköszönném,bár a zenei ízlésünk úgy gondolom ég és föld,de aki a zenét szereti,az rossz ember nem lehet!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem az is jó,ha beírod mik tetszettek,mennyibe kerül és én megmondom melyik éri meg az árát.
Szinte minden nagyobb kínai gyártót jól ismerek.
Menj el kantonba.Ott nagyobb a választék,de Shenzhen sem kis város.(kb 6-7 millió a lakosa,ha jól tudom)
Menj el fülelni,rakd be ide a fotókat is és majd utána segítek.
Ha csövest akarsz,akkor segítek cső árakban és típusokban.
Áprilisban én is megyek ki 3 hétre.
Ha a csövesek tetszenek,akkor ezeket a gyártókat ajánlom én:
Shanling
Jungson
Cayin
A csövek minősége nagyon meghatározza az árakat.
Fullmusic csövek közül vannak nagyon jók.
Webáruház:
Sztereó erősitők
A barátnőm kínai,majd vele elmegyek!!!itt is van shenzhenben elég jó center,majdnem minden hétvégén ott esz a fene,csorgatom a nyálam!!Szeretnék demokon részt venni,és hallani a jobbat,eddig még csak többnyire szemlélődtem.Ha tudnál ajánlani valami kedvező áru rendszert,azt nagyon megköszönném,bár a zenei ízlésünk úgy gondolom ég és föld,de aki a zenét szereti,az rossz ember nem lehet!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha két éve ott laksz,akkor nem nagyon mozdultál ki onnan.
Kantonban (Guangzhou) van a világ egyik legnagyobb Audi centere.
Oda menj el.
Beszélsz kínaiul?
Sztereó erősitők
Most vizslatom a térképen,de lassú a net,kanton valahol itt van nem messze,gangzhou tartományban.Lehet érdemes lenne egyet kirándulnom.úgy tudom a JBL nek is itt van gyára valahol
Ha két éve ott laksz,akkor nem nagyon mozdultál ki onnan.
Kantonban (Guangzhou) van a világ egyik legnagyobb Audi centere.
Oda menj el.
Beszélsz kínaiul?
Webáruház:
Sztereó erősitők
Most vizslatom a térképen,de lassú a net,kanton valahol itt van nem messze,gangzhou tartományban.Lehet érdemes lenne egyet kirándulnom.úgy tudom a JBL nek is itt van gyára valahol
Hát shenzhenben lakom,így kapásból nem tudom hol van kanton.Biztosan gyártanak ittis erősítőket,de még annyira nem mélyedek bele a témába.most kezdem csak kapizsgálni.
Sztereó erősitők
Hát shenzhenben lakom,így kapásból nem tudom hol van kanton.Biztosan gyártanak ittis erősítőket,de még annyira nem mélyedek bele a témába.most kezdem csak kapizsgálni.
Most viccelsz.
Kanton Shenzhen mellett van (Guangzhou a kínai neve)
Ha oda elutazol,ami vonattal kb 1 óra,akkor menj be az Audio centerbe.A Jungson is forgalmaz ilyen erősítőket.Ők nagyon jó haverjaim.Ha rám hívatkozol,akkor minden segítséget meg fognak adni.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Végre egy "földi".
Én is éltem két évet kínában,meg már 20 éve van kint cégem.
Hol laksz?
A Music Angel céget jól ismerem.
Ez egy közép kategória.Az ára elsősorban a cső minőségétől függ.
Ha Kantonban laksz tudok segíteni,hogy hová menj vásárolni.
Sztereó erősitők
Kínában élek két éve,rengeteg itt az erősítő.Amin nagyon gondolkodom az egy music angel csöves,az ára 90ezer fotint,gyönyörű darab.barátom vett egyet,elkértem és kipróbáltam.jelenleg még ey lzban tranyós van,ezt 9ezerért vettem.Jó nehéz volt,gondoltam van benne anyag,jó lesz!!!Aztán otthol amikor felnyitottam,találtam is benne két darab másfél kilós gipsztéglát szépen lefestve feketére és lecsavarozva.Gondolom ezt a káros rezonanciák miatt tették bele(hehe).Gyorsan kikaptam belőle,és láss csodát egyből szebb lett a hangja(persze mert azt vártam hogy szebb lesz)De amikor az előfokot kidobtam belőle hangerőpotival együtt tényleg szebb hangja lett!!!Teszteltem a kis szart meg a music angelt.Rájöttem nincsen vájt fülem.De szeretnék legalább egy vájt fület,lehet az egyiket kivájatom!!!Sajnos a music angel nagyon nehéz,nem tudok hazavinni senkinek belőle.Pedig szerintem ez nagyon jó ár érte.A csövek sem drágák hozzá!!!Csakhát az én house zenémhez ....Szerintem nem illik.
Végre egy "földi".
Én is éltem két évet kínában,meg már 20 éve van kint cégem.
Hol laksz?
A Music Angel céget jól ismerem.
Ez egy közép kategória.Az ára elsősorban a cső minőségétől függ.
Ha Kantonban laksz tudok segíteni,hogy hová menj vásárolni.
Webáruház: