Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Köszi és szia
1 Hangsugárzóm, se cd lejátszóm nincs. Úgy gondoltam először az erőlködőt szerzem be, aztán jöhet a többi.
Ez nem ennyire egyszerű.
Mondj egy összeget a hangsugárzó + erősítőre.
Jobb,ha úgy veszel erősítőt,ha már tudod milyen dobozt akarsz venni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6563
Sztereó erősitők
Hangsugárzó
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
Üdv a fórumon!
Jöjjenek a szokásos kérdések,mint annyiszor:
1 milyen hangsugárzód van,milyen cd vagy LP gyalud
2 milyen zenéket hallgatsz főleg
Mert hogy hiába jó az ár,ha a többi komponenssel nem tud "összeférni",akkor "ablakon kodobott pénz" a vas.
Köszi és szia
1 Hangsugárzóm, se cd lejátszóm nincs. Úgy gondoltam először az erőlködőt szerzem be, aztán jöhet a többi. Mindenképpen egy ideig a PC/laptop lenne a forrás.
2 Szinte minden lenne rajta hallgatva, gyerekdaloktól a pop, rock, jazz-en át a klasszikusokig.
Sok pénzem nincs rá, ezért csak a régebbi belépőszintek jöhetnek szóba, de azért mégsem akarom, hogy kidobott pénz legyen a dolog. Falat nem akarok bontani vele, de egy 18nm-es szobában azért megfeleljen.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6563
Sztereó erősitők
Sziasztok
Elõször is remélem jó helyre írok.
Használt sztereó erõsítõ vásárlásába adtam a fejemet, de nem igazán tudok dönteni, ugyanis egyiket sem tudom meghallgatni ha tudnátok segíteni a Ti tapasztalatok alapján azt nagyon megköszönném. Ezt a hármat néztem ki, de ha van jobb ajánlat azt is szivesen fogadom.
1. harman/kardon HK 640 - 30e Ft
2. harman/kardon HK 610 - 20e Ft
3. Rotel RA-840 BX2 - 21,5e Ft
én a Rotel fele hajlanék, bár az a legidõsebb is, szerintetek reálisak ezek az árak, annak tükrében, hogy mind az három készülék szép állapotban van, tökéletesen müködik, javítások és belenyulások nélkül? Erdélyi lévén a magyarországi árakhoz kellene egy kis viszonyítás.
Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv a fórumon!
Jöjjenek a szokásos kérdések,mint annyiszor:
1 milyen hangsugárzód van,milyen cd vagy LP gyalud
2 milyen zenéket hallgatsz főleg
Mert hogy hiába jó az ár,ha a többi komponenssel nem tud "összeférni",akkor "ablakon kodobott pénz" a vas.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sztereó erősitők
Sziasztok
Elõször is remélem jó helyre írok.
Használt sztereó erõsítõ vásárlásába adtam a fejemet, de nem igazán tudok dönteni, ugyanis egyiket sem tudom meghallgatni ha tudnátok segíteni a Ti tapasztalatok alapján azt nagyon megköszönném. Ezt a hármat néztem ki, de ha van jobb ajánlat azt is szivesen fogadom.
1. harman/kardon HK 640 - 30e Ft
2. harman/kardon HK 610 - 20e Ft
3. Rotel RA-840 BX2 - 21,5e Ft
én a Rotel fele hajlanék, bár az a legidõsebb is, szerintetek reálisak ezek az árak, annak tükrében, hogy mind az három készülék szép állapotban van, tökéletesen müködik, javítások és belenyulások nélkül? Erdélyi lévén a magyarországi árakhoz kellene egy kis viszonyítás.
Elõre is köszi a válaszokat.
- bzsolt1983
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 2
Sztereó erősitők
Van valakinek esetleg tapasztalata az Onkyo A-9155-ről?
TV: Samsung UE46D5500
Source: Popcorn Hour C-200
AVR: Onkyo TX-NR818
Front1: Mission M53
Center: Mission M5c
Surround: Mission M51
Sub: Jamo Sub550
Sztereó erősitők
Hát éppen most vettem meg. De ezek szerint kárvolt. Most már mindegy. Azért köszönöm.
Sztereó erősitők
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni egy erősítővel kapcsolatosan ez mégpedig Magyar gyártmányú ARTEL SILVERBRIDGE típusú. Aki halott már róla kérem írja le nekem hogy milyen, hogyan szól és hogy milyen árban vannak.
Ne törd magad túlzottan érte , pár ezret megérhet , de ettől még a kis Orion is jobb volt .
Sztereó erősitők
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni egy erősítővel kapcsolatosan ez mégpedig Magyar gyártmányú ARTEL SILVERBRIDGE típusú. Aki halott már róla kérem írja le nekem hogy milyen, hogyan szól és hogy milyen árban vannak.
HFM 33 ( 1990/2 )
" Az első hazai "audiofil-orientációjú" erősítő súlyos csalódást
okozott. Ezt a hangminőséget 20 ezer forintért mi semmiképpen sem
ajánlhatjuk. Az Olvasó talán megbocsátja, hogy a Silver Bridge
MC-bemenetével ezekután már nem is tettünk próbát. Ha kabátot
vásárolunk, de nem tetszik a fazonja, akkor kit érdekel, hogy milyen a
bélése?!"
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Nagyon köszönöm a válaszokat! Mivel ez egy szolgálati lakás, ráadásul régi polgári, amiben nem tudni még meddig maradok, nem lehetséges a külön vezeték kihúzása. Most annyit tettem, hogy a szoba másik végéből hosszabbítón hoztam áramot az erősítőnek, és oda csak ő van bedugva. Bár zavaró zúgást, berregést, zavart, zajt eddig sem hallottam..
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Sztereó erősitők
Nem ajánlott. Viszont külön dugalj semmit nem jelent, lényeg, hogy külön kismegszakító körön legyen. Nálam a telefon dokkoló "hangján" az Alces nem segített (az nem erre való), csak a külön körre dugás. A TV is bezavar, ha be van kapcsolva, de az nem izgat: zenehallgatás közben nem tévézik az ember, a mozierősítőm meg nem érzékeny ilyesmire.
Minél hosszabb villanykábel van a számítógép és a hifi között, annál jobb, mert a hosszabb vezeték, jobban csillapítja a számítógép által, a hálózatra juttatott, nagyfrekvenciás zajt.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Az erősítőm most egy hosszabbítóba/elosztóba van bedugva, ahonnan megy a projektor (csak filmeknél), laptop, asztali lámpa, set-tob box, régi crt tv, modem, nyomtató, külső winchester.. Ez mind egy aljzatból, mert annyira sz.r a szoba elrendezése (régi polgári lakás).
Ez a sok technikai cikk áramfelvétele hatással lehet az erősítő hangminőségére, dinamikájára, működésére? Hozzak neki inkább hosszabbítón egy másik aljaztból tápot, amit csak az erősítő használ?
Nem ajánlott. Viszont külön dugalj semmit nem jelent, lényeg, hogy külön kismegszakító körön legyen. Nálam a telefon dokkoló "hangján" az Alces nem segített (az nem erre való), csak a külön körre dugás. A TV is bezavar, ha be van kapcsolva, de az nem izgat: zenehallgatás közben nem tévézik az ember, a mozierősítőm meg nem érzékeny ilyesmire.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Sztereó erősitők
NAD C 326BEE esetleg NAD C 356BEE sztereó erősítőt szeretnék vásárolni, használtként nem nagy eredménnyel eddig, lassan rászánom magam egy új készülék beszerzésére .
Az volna a kérésem ajánljatok nekem olyan üzletet ahol esetleg elérhető kisebb-nagyobb kedvezmény a listaárból.
Akár privátban is .
Sztereó erősitők
...
Még egy kérdésem lenne, ami régóta gondolkoztat...
Az erősítőm most egy hosszabbítóba/elosztóba van bedugva, ahonnan megy a projektor (csak filmeknél), laptop, asztali lámpa, set-tob box, régi crt tv, modem, nyomtató, külső winchester.. Ez mind egy aljzatból, mert annyira sz.r a szoba elrendezése (régi polgári lakás).
Ez a sok technikai cikk áramfelvétele hatással lehet az erősítő hangminőségére, dinamikájára, működésére? Hozzak neki inkább hosszabbítón egy másik aljaztból tápot, amit csak az erősítő használ?
Köszönöm a segítséget!
Erre a kérdésre a válasz az önálló tápösvény kialakítása. Számtalan leírás fellelhető pl. a "kábelezzünk"-topikban. A villanyórától közvetlenül le kell húzni egy tripla ágat (nálam 6-os tömör réz a fázis és a 0, és 1,5-es a Főd), és a végére forrasztani fixre egy jó minőségű Kontavill elosztót. A hangminőségjavulás egyszerűen dimenzióváltáshoz lesz hasonlatos. A tiszta áram nagyon fontos, egyébként ezt érdemes először meglépni, nekem ez mutatta meg, milyen a "nulla"-szint, ehhez képest jöhet utána a kábelarzenál, szobaakusztikai odafigyelés, satöbbi.
Vagy egy Hivox-Alcest próbálj ki, nálam "levette" a hűtő zavargó belepofázását a villanyhálózatba. Volt, elmúlt.
Sztereó erősitők
Ááá szó sincs cseréről Csak kíváncsi voltam.
Köszönöm a segítséget!
Hát szerintem a hifi és a számítástechnikai eszközök közös aljzatból való használatát mindenképp kerülni kéne.
Úgyhogy inkább azoknak húzz egy külön hosszabbítót, ha már azon a környéken vannak és ha lehet abba dugd a TV-t is.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Sztereó erősitők
Ááá szó sincs cseréről Csak kíváncsi voltam.
Köszönöm a segítséget!
Stereo:
Vetítés
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Csak kíváncsiságból. Hatalmas különbség van a NAD c325 és a c326-os erősítők között? Legalábbis ami a hangminőséget illeti?
Szerintem nincs. Én biztos nem cserélném le rá a 325-öst.
Sztereó erősitők
Csak kíváncsiságból. Hatalmas különbség van a NAD c325 és a c326-os erősítők között? Legalábbis ami a hangminőséget illeti?
Stereo:
Vetítés
Sztereó erősitők
Azért én csak kipróbálnám a Pioneer-t ha már a közelben van!
Egyetértek.
Webáruház:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Lehet, hogy igazad van de az is lehet, hogy egy másiknak meg jobban tetszene a hangja. Biztos lesz még máskor is ugyanilyen Jungson eladó és akkor majd meghallgatom. Van most is egy eladó PIONEER A-A6-J az oldalon ami tőlem csak 25km-re van, azt is meg kellene hallgatnom "doky" szerint.
Azért én csak kipróbálnám a Pioneer-t ha már a közelben van!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat Megpróbálom a hangfalakat máshogy elrendezni a szobában, esetleg a bútorokat is ha az első nem válna be. További jó zene hallgatást mindenkinek
Ui: már a 326-os is túl drága nekem !36_7_11.gif
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
-
Vendég
Sztereó erősitők
Van most is egy eladó PIONEER A-A6-J az oldalon ami tőlem csak 25km-re van, azt is meg kellene hallgatnom "doky" szerint.
Nem leszel előrébb azzal sem. Az általad preferált műfajokhoz túl lágy a hangja. Ha a Nad tetszik, akkor ott még a 326-os is kompromisszum lesz. Gyűjtögess mindenképpen valami nagyobb vasra, szvsz!
Sztereó erősitők
Köszönöm a bizalmat, ám ha most lehetek megingathatatlanul őszinte, azt mondom, nem szívesen bonyolódok bele ebbe a kérdésbe. Korábban, amikor az ilyen és hasonló bűvészkedések (is) érdekeltek, hajlandó voltam direktbe beforrasztani és/vagy hidegen krimpleni azt amit csak lehet. Sikerrel. Azután ahogy ide-oda mozgattam a rendszert, vagy csak komponenseket cseréltem, kezdtem 'hanyagabbul kezelni' ezt a kérdést, és máris ott voltam a "minek ha nem muszály" típusú életérzésnél a kábelvégekkel, dugókkal, aljzatokkal kapcsolatban. Nem muszály, mert ami komponenseket jellemzően használok, a legjobb minőségű aljzatokkal szereltek, és a kábeleim is, többé-kevésbé egy gyártótól azaz homogén választékkal jó minőségű lezárásokkal készülnek. Végül korábban caig labs Cramolin, ma caig labs Deoxit nevő kontakt javítóval mindent le szoktam kezelni, és én a jó zenehallgatói gyakorlat nevében itt másra nem vagyok hajlandó.
Egyébként a direkt bekötés, gyengébb minőségű aljzatokkal ellátott készülékek és csatlakozókkal ellátott kábelek esetén szignifikánsabb javulást mutat, mint a már minőségi szerelvényekkel rendelkezők esetén. De ez gondolom nem 'csodával határos' megállapítás.
>
Így van, köszönöm.
(Ez a "Detoxit"-nevű cucc "józanabbá" teszi a hangot akkor. :-)))
-
Vendég
Sztereó erősitők
Lehet, hogy igazad van de az is lehet, hogy egy másiknak meg jobban tetszene a hangja. Biztos lesz még máskor is ugyanilyen Jungson eladó és akkor majd meghallgatom. Van most is egy eladó PIONEER A-A6-J az oldalon ami tőlem csak 25km-re van, azt is meg kellene hallgatnom "doky" szerint.
Mivel olvastam, mi a problémája
Nagyobb hangerőn elfogy az ereje és ilyenkor rock zenék alatt a gyorsan ismétlődő lábdob/ dob hangja teljesen osszemosódik, nem követik gyors "mellbevágások" egymást hanem egy majdnem egybefüggő morgás hallatszik csak, .....
ezért azt gondolom, hogy az erősítő teljesítménye mellett önnek fontosabb szempont lehet a damping faktor, azaz olyan erősítőt keressen meghallgatásra, ami magas damping faktorral rendelkezik.
Mindamellett félek, ez a probléma csak részben vezethető vissza az erősítőre, nagyobb részt pedig a szobaakusztika a ludas benne. Tehát, talán nem árt azt is átgondolni kicsit, mert lehet, hamarabb és kisebb befektetéssel érhet el javulást.
.