Erősítő is kell bele?Aszpirin írta: ↑2024.03.06., szer. 21:39Értem. Ha te arra kényszerülnél, hogy egybekészüléket kellene vegyél, mit vennél most? Elég sokat felsoroltak itt, plusz én a Lindemann Musicbook Combo-val indítottam, ami szintén úgy tűnik, mintha megfelelne... Próbálom mindegyiket végignézni, ami itt összejött, a Zidoo-t és a Rose-t előítéletből és egyéb okokból már ejtettem.tamagaba írta: ↑2024.03.06., szer. 21:34vagy egy Teac VRDS férjen már bele ebbe az árba, mert a többi cucc benne nem tudom miért kerül annyiba.
Középszerü hw-t prémium áron adnak. Más high-end készítő is evvel a recepttel főz.
De csöndben maradok, mivel még nem hallgattam élőben. Májusban lehet, hogy változni fog a véleményem.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10077
Re: Hálózati audio lejátszók
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6518
Értem. Ha te arra kényszerülnél, hogy egybekészüléket kellene vegyél, mit vennél most? Elég sokat felsoroltak itt, plusz én a Lindemann Musicbook Combo-val indítottam, ami szintén úgy tűnik, mintha megfelelne... Próbálom mindegyiket végignézni, ami itt összejött, a Zidoo-t és a Rose-t előítéletből és egyéb okokból már ejtettem.tamagaba írta: ↑2024.03.06., szer. 21:34vagy egy Teac VRDS férjen már bele ebbe az árba, mert a többi cucc benne nem tudom miért kerül annyiba.
Középszerü hw-t prémium áron adnak. Más high-end készítő is evvel a recepttel főz.
De csöndben maradok, mivel még nem hallgattam élőben. Májusban lehet, hogy változni fog a véleményem.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

Egyáltalán nem követem a Naim termékeket, de a forgalmazó szerintem minden kérdésedre válaszol.Aszpirin írta: ↑2024.03.06., szer. 21:25Wow, naná, hogy szépen megkérlekVinkler írta: ↑2024.03.06., szer. 21:16Nekem egyszerűen nem jön be a hangjuk, de az a jó hírem van, hogy a magyarországi forgalmazónál lesz a fórum találkozó, ahol szemügyre tudod venni, meg is tudod hallgatni és ha szépen megkérsz, szerintem el tudom intézni, hogy otthoni környezetben is meg tudd hallgatni a kiszemelt Naim terméket!![]()
A többit megbeszéljük két málnaszörp és sonkás szendvics társaságában!![]()
De tuti, hogy Star lehet az? Mert a Nova kevésbé érdekel, és ha jól érzékelem, a Star kifutott...
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 750
- Kapcsolat:
Egy CDM12ind vagy egy Teac VRDS férjen már bele ebbe az árba, mert a többi cucc benne nem tudom miért kerül annyiba.Aszpirin írta: ↑2024.03.06., szer. 21:22Én bizon komolyan gondoltam, mert rippeltem már ennél olcsóbb drive-val is (szgépen), és nem volt gond, szóval mi az érv ellene a 30 eurós ártól eltekintve?
Tényleg komolyan kérdem, könyörgöm beszéljetek róla le, ha hülyeséget készülök csinálni!
De főleg: alternatívát szeretnék ebben az árkategóriában (4ezer euró környékén). Távolkeleti, számomra noname vagy chifi-csodák nem játszanak, bocs, mert van okom kételkedni a tartósságukban, és ezt elég drágán tanultam meg, úgyhogy fogadjátok el: ebben - jogosan vagy sem - előítéletes vagyok. Bármilyen vonzó mondjuk egy Rose vagy a Zidoo aktuális üdvöskéje.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

De tuti, hogy Star lehet az? Mert a Nova kevésbé érdekel, és ha jól érzékelem, a Star kifutott...
- Aszpirin
- V.I.P.

Wow, naná, hogy szépen megkérlekVinkler írta: ↑2024.03.06., szer. 21:16Nekem egyszerűen nem jön be a hangjuk, de az a jó hírem van, hogy a magyarországi forgalmazónál lesz a fórum találkozó, ahol szemügyre tudod venni, meg is tudod hallgatni és ha szépen megkérsz, szerintem el tudom intézni, hogy otthoni környezetben is meg tudd hallgatni a kiszemelt Naim terméket!![]()
A többit megbeszéljük két málnaszörp és sonkás szendvics társaságában!![]()
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Tényleg komolyan kérdem, könyörgöm beszéljetek róla le, ha hülyeséget készülök csinálni!
De főleg: alternatívát szeretnék ebben az árkategóriában (4ezer euró környékén). Távolkeleti, számomra noname vagy chifi-csodák nem játszanak, bocs, mert van okom kételkedni a tartósságukban, és ezt elég drágán tanultam meg, úgyhogy fogadjátok el: ebben - jogosan vagy sem - előítéletes vagyok. Bármilyen vonzó mondjuk egy Rose vagy a Zidoo aktuális üdvöskéje.
- Aszpirin
- V.I.P.

Én bizony komolyan gondoltam, mert rippeltem már ennél olcsóbb drive-val is (szgépen), és nem volt gond, szóval mi az érv ellene a 30 eurós ártól eltekintve?
A többit megbeszéljük két málnaszörp és sonkás szendvics társaságában!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nekem egyszerűen nem jön be a hangjuk, de az a jó hírem van, hogy a magyarországi forgalmazónál lesz a fórum találkozó, ahol szemügyre tudod venni, meg is tudod hallgatni és ha szépen megkérsz, szerintem el tudom intézni, hogy otthoni környezetben is meg tudd hallgatni a kiszemelt Naim terméket!Aszpirin írta: ↑2024.03.06., szer. 21:04Leírnád, please, please, hogy mi a baj velük? Nagyon szemezek a Naim Uniti Star-ral (a többieknek: mert egybekészülék kell és kész, már leírtam okát, és mert nagyon szimpatikus amit a Star kínál), de meghallgatni nincs lehetőségem, úgy meg pláne nem, hogy a saját hangfalaimmal (esetleg tudna valaki segteni? alto-éknál sincs raktáron, ha jól látom...). NEM Atom, Star. Asszem elég egyértelmű különbség van köztük, már csak ránézésre is.ó, nem? De most meginogtam... mi a baj a Naim-mal?
Egyébként belépő vagy sem, a több mint 4ezer euró az már nyugaton sem általánosan az a "kifordítom véletlenül a zsebemből" árkategória. Sokan nem tudják maguknak megengedni ott sem. Kevesebben mint nálunk, az igaz. Én sem "dobném ki" az árát egy jó nagy cslódásért cserébe, ha lehet...
A többit megbeszéljük két málnaszörp és sonkás szendvics társaságában!
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 750
- Kapcsolat:
Naim Uniti-s téma:
látom páran vásárlás előtt vannak, valaki nemrég vette ez egyik tipust
Nézegetem a belsőt, szerintem ez a kialakítás 2024-ben egy futottak még kategória.
PCM1791A van benne (2006-os TI gyártás), aminek csak a szögletesitőjét használják. Saját filter algoritmust írt a Naim egy mikrokontrolerben tárolva - állításuk szerint nagyon jó hangzással
A CD rip-et avval a 30 eurós slim Teac drive-al senki sem gondolja komolyan ezen a fórumon ugye?
Más topikban olyan eszmefuttatásokat olvasok a minőségről, hogy követni nem tudom.
A design nagyon kellemes, a cég patinás hírneve - amióta eladták a franciáknak - nem a régi. A Made in England-en mosolygok
Az ASR mérések elég vegyes képet adnak. Érdemes elolvasni a kommenteket. Én várnék a következő kiadásra, ha Naim rajongó lennék
Sorry, ha kicsit negatívnak tűnik az írás, csak tisztázzuk a dógokat :)
Más:
továbbra sem értem hogy tudják ezek az IC-k a DSD128-at natívba, amikor a Sampling frequency 2.8 MHz
Nem keverendő össze a System clock frekivel
látom páran vásárlás előtt vannak, valaki nemrég vette ez egyik tipust
Nézegetem a belsőt, szerintem ez a kialakítás 2024-ben egy futottak még kategória.
PCM1791A van benne (2006-os TI gyártás), aminek csak a szögletesitőjét használják. Saját filter algoritmust írt a Naim egy mikrokontrolerben tárolva - állításuk szerint nagyon jó hangzással
A CD rip-et avval a 30 eurós slim Teac drive-al senki sem gondolja komolyan ezen a fórumon ugye?
Más topikban olyan eszmefuttatásokat olvasok a minőségről, hogy követni nem tudom.
A design nagyon kellemes, a cég patinás hírneve - amióta eladták a franciáknak - nem a régi. A Made in England-en mosolygok
Az ASR mérések elég vegyes képet adnak. Érdemes elolvasni a kommenteket. Én várnék a következő kiadásra, ha Naim rajongó lennék
Sorry, ha kicsit negatívnak tűnik az írás, csak tisztázzuk a dógokat :)
Más:
továbbra sem értem hogy tudják ezek az IC-k a DSD128-at natívba, amikor a Sampling frequency 2.8 MHz
Nem keverendő össze a System clock frekivel
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Egyébként belépő vagy sem, a több mint 4ezer euró az már nyugaton sem általánosan az a "kifordítom véletlenül a zsebemből" árkategória. Sokan nem tudják maguknak megengedni ott sem. Kevesebben mint nálunk, az igaz. Én sem "dobném ki" az árát egy jó nagy cslódásért cserébe, ha lehet...
- Aszpirin
- V.I.P.

Leírnád, please, please, hogy mi a baj velük? Nagyon szemezek a Naim Uniti Star-ral (a többieknek: mert egybekészülék kell és kész, már leírtam okát, és mert nagyon szimpatikus amit a Star kínál), de meghallgatni nincs lehetőségem, úgy meg pláne nem, hogy a saját hangfalaimmal (esetleg tudna valaki segteni? alto-éknál sincs raktáron, ha jól látom...). NEM Atom, Star. Asszem elég egyértelmű különbség van köztük, már csak ránézésre is.ó, nem? De most meginogtam... mi a baj a Naim-mal?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8190
Ha valaki sehogy sem tudja/akarja magában tartani a gumicsont szilánkokat, itt lehet rajta rágódni még, kiköpni, újra rágcsálni, stb: viewtopic.php?f=209&t=201491
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Aszpirin
- V.I.P.

Akinek inge, vegye magára:
srácok, nem lehetne, hogy ne csináljatok minden valamirevaló topikból "Digitális kontra analóg" és/vagy "Streamingnél minden jobb! de nem! - de igen!" jellegű hitvitát?

srácok, nem lehetne, hogy ne csináljatok minden valamirevaló topikból "Digitális kontra analóg" és/vagy "Streamingnél minden jobb! de nem! - de igen!" jellegű hitvitát?
- Aszpirin
- V.I.P.

"Nem tudom, a mai technológiában milyen lehetőségek" - a lényeget ezzel leírtad. De ennek ellenére megy az okoskodás. 40 évvel ezelőtti dolgokkal előhozakodni 2024-ben egy aktuális technológiáról szóló diskurzusban igazán csak szócséplés.Rock60 írta: ↑2024.03.06., szer. 14:12Nem tudom, a mai technológiában milyen lehetőségek, tartalékok vannak, de a digit előtti korszakból én nem tudnék arra példát felhozni - nem Viderionra gondolok - hogy egy egybemasina nem hogy elérte, hanem csak megközelítette volna a külön komponensekből álló rendszerek hangját, pedig valószínűsíthető, hogy lett volna rájuk is kereslet.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
Ne aggódj. A gyártók majd készítenek valamiket, a vevők meg eldöntik mennyit vesznek meg belőle. (ami "van", arra lesz igény is.... :) )Rock60 írta: ↑2024.03.06., szer. 14:12Nem tudom, a mai technológiában milyen lehetőségek, tartalékok vannak, de a digit előtti korszakból én nem tudnék arra példát felhozni - nem Viderionra gondolok - hogy egy egybemasina nem hogy elérte, hanem csak megközelítette volna a külön komponensekből álló rendszerek hangját, pedig valószínűsíthető, hogy lett volna rájuk is kereslet.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
Felesleges és felesleges is volt itt most nagymellényeskedned. Gondolom már rájöttél magad is.Alex_Aston írta: ↑2024.03.05., kedd 22:32Megint egy önigazolas, aminek nem sok valóság alapja van.
Persze lehet ezt is csinálni, de ezt ugyanúgy CD-vel is.
Én speciel nem így hallgatom a zenét, hanem amihez épp kedvem van. Ami lehet egy album, de lehet sok egymástól független stílusú zeneszámok tömkelege is, vagy azonos stílus, különböző előadóktól, vagy ezek kombinációja. Vagy valami ajánlás alapján egy új előadó meghallgatása. Ha nem tetszik, akkor nem kellett feleslegesen megvennem, ha meg tetszik, akkor mehet a kedvencek közé, és nem kell megvennem az összes albumot.
Ha akarok, saját listát készítek egy előadó dalaiból, vagy több hasonló előadóról, stb.
Bármit meg lehet tenni.
Viszont akit ez nem érdekel, az lapozzon, nincs itt semmi látnivaló. Csak arra kérem, hogy ne akarja mindenféle kitalációval önigazolni magát, és feleslegesen írogatni, valós tartalom nélkül, mert semmi értelme, és csak parttalan vitához vezetne. Nem erről kéne szólnia az AVX-nek. Hanem mondjuk arról, hogy olyan információhoz is juthat itt az ember, amihez egyedül nehezebben, vagy ötleteket, tapasztalatokat hallhat másoktól. Nemde?
Nem tudom, a mai technológiában milyen lehetőségek, tartalékok vannak, de a digit előtti korszakból én nem tudnék arra példát felhozni - nem Viderionra gondolok - hogy egy egybemasina nem hogy elérte, hanem csak megközelítette volna a külön komponensekből álló rendszerek hangját, pedig valószínűsíthető, hogy lett volna rájuk is kereslet.
Szerencsére a szabadversenyes kapitalizmusban pont az a jó, hogy nem csak egy vagy két gyártó van (lásd Orion/Videoton) akik "eszed, nem eszed, ezt kapod és pofa be" alapon gyártanak, hanem több ezer egymással éles versenyben álló gyártó. Így pedig aki csak a saját érdekét nézi és meg sem hallja vevők kívánságait, az gyorsan kihullik a rostán.Rock60 írta: ↑2024.03.06., szer. 12:34Az általunk hallott hangminőség az szubjektív, ez már csak ilyen...fapaci írta: ↑2024.03.06., szer. 10:17
Sok vitát megspórolhatnánk, ha belátnánk, hogy sokféle szempont létezik, nem csak a szubjektív (!) hangminőség.
A topik farvizén mostanában visszatérően szóbakerül - a hálózati lejátszók egyik fejlesztési irányaként - az egybekészülékek létjogosultsága, amik ellen néhányan azzal érvelnek, hogy a különálló készülékek tutira jobb hangzást adnak. Hogy ez nem logikus és nem is igaz, azon most átugranék, de maga a felvetés is rávilágít, milyen sokféle szempont szerint döntünk.
Valaki simán beáldozza az esztétikát és jól érzi magát egy műszaki raktárhoz hasonlító szobában, vagy naponta pakolgatja a nem éppen hordozásra kitalált cuccokat, csak hogy egy kicsit jobb hangot kapjon. Másoknak viszont a látvány, a rend, az egyszerű kezelhetőség és a gyors elérés hasonlóan fontos, mint a hang. Bár engem is meglep, az utóbbi csoporthoz csapódtam mostanában. Ebben szerintem közrejátszott, hogy némelyik stúdióban, vagy színpadon órákat, néha napokat töltöttem routolással, rendszerek felélesztésével, ezért ma már nagyon megbecsülöm, ha valamit bekapcsolok és működik, 8 másodperc múlva meg már szól is a muzsika.
Ez bizonyára valaki szemében igénytelenségnek minősül, pedig inkább egy másik igényt jelez. Az egybekészülékeknél ugyanúgy előny és hátrány is, hogy nem lehet velük kütyüzni, komponenseket cserélgetni. Én inkább csak használni szeretném már őket olyan hangminőséget elérve, ami nem képez akadályt a zene és a hallgató közé.
Hogy az egybeépített készülékek hangja nem gyengébb - a nyilvánvaló előnyeik mellett - mint a szeparált egységek láncolata, ezt furcsállanám...![]()
Elméletileg biztosan össze lehetne rakni egy olyan igényes kombót, ami jobban szól, mint ugyan az széjjelbontva, már csak a sokkal rövidebb jelutak miatt is.
Az ára meg kevesebb lehet/ne/ a megspórolt dobozok, tápok, tápkábelek, összekötők stb. okán, ez szerintem a gyártóknak nem érdekük.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hogy az egybeépített készülékek hangja nem gyengébb - a nyilvánvaló előnyeik mellett - mint a szeparált egységek láncolata, ezt furcsállanám...
Elméletileg biztosan össze lehetne rakni egy olyan igényes kombót, ami jobban szól, mint ugyan az széjjelbontva, már csak a sokkal rövidebb jelutak miatt is.
Az ára meg kevesebb lehet/ne/ a megspórolt dobozok, tápok, tápkábelek, összekötők stb. okán, ez szerintem a gyártóknak nem érdekük.
Az általunk hallott hangminőség az szubjektív, ez már csak ilyen...fapaci írta: ↑2024.03.06., szer. 10:17
Sok vitát megspórolhatnánk, ha belátnánk, hogy sokféle szempont létezik, nem csak a szubjektív (!) hangminőség.
A topik farvizén mostanában visszatérően szóbakerül - a hálózati lejátszók egyik fejlesztési irányaként - az egybekészülékek létjogosultsága, amik ellen néhányan azzal érvelnek, hogy a különálló készülékek tutira jobb hangzást adnak. Hogy ez nem logikus és nem is igaz, azon most átugranék, de maga a felvetés is rávilágít, milyen sokféle szempont szerint döntünk.
Valaki simán beáldozza az esztétikát és jól érzi magát egy műszaki raktárhoz hasonlító szobában, vagy naponta pakolgatja a nem éppen hordozásra kitalált cuccokat, csak hogy egy kicsit jobb hangot kapjon. Másoknak viszont a látvány, a rend, az egyszerű kezelhetőség és a gyors elérés hasonlóan fontos, mint a hang. Bár engem is meglep, az utóbbi csoporthoz csapódtam mostanában. Ebben szerintem közrejátszott, hogy némelyik stúdióban, vagy színpadon órákat, néha napokat töltöttem routolással, rendszerek felélesztésével, ezért ma már nagyon megbecsülöm, ha valamit bekapcsolok és működik, 8 másodperc múlva meg már szól is a muzsika.
Ez bizonyára valaki szemében igénytelenségnek minősül, pedig inkább egy másik igényt jelez. Az egybekészülékeknél ugyanúgy előny és hátrány is, hogy nem lehet velük kütyüzni, komponenseket cserélgetni. Én inkább csak használni szeretném már őket olyan hangminőséget elérve, ami nem képez akadályt a zene és a hallgató közé.
Hogy az egybeépített készülékek hangja nem gyengébb - a nyilvánvaló előnyeik mellett - mint a szeparált egységek láncolata, ezt furcsállanám...
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3424
Hallottam két rendszerben is, az egyik rendszert, más forrásokkal már jól ismertem, de köszönöm nem, egyikben sem nyújtott maradandót számomra.Gulka. írta: ↑2024.03.06., szer. 10:05Esetleg, ha mégis csatlakoznál később a streamerek világába és csak zenét szeretnél hallgatni és nem folyamatosan cserélgetni, akkor én nagyon ajánlom ezt a szürke dobozt. Abból is az első szériát.
https://lindemann-audio.de/products/lim ... k/?lang=en
5 éve szolgál itthon. Használtan a jelenlegi forint értéken nem egy vagyon. Attól ne félj, hogy az apróban mennyi eladó van.... Komolyan nem értem a hifistákat.... Olcsón jót, egyszerűen nem szeretik.![]()
Az említett, jól ismert rendszer gazdája, első streameres próbálkozása volt, de már eladta. A nagy hype miatt esett rá a választása, de neki sem jött be, elmondása szerint, többet várt tőle. Vett valami mást, de nem tudom mit, mióta váltott nem jártam nála, nem is mondta, hogy mit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nem tudom kinek mi az egybekütyü, nekem a streamer/dac/előfok más annak minősül, akkor is, ha nincs benne végfokozat. Nekem erre van szükségem.
Az Auralic vonal sem az enyém. Többször, több rendszerben hallgattam már és bevallom nem fogott meg egyetlen készülékük sem.
Mindenesetre egy Streamer, egy DAC, egy előfok, esetleg még egy végfok és az ezekhez tartozó kábelek árából szerintem lehet azonos árszinten nagyon jó egybekütyüket is venni, ami így már nem hiszem, hogy drágább, sőt. Nyilván a több milliós áru/db komponenseknél ez már nem feltétlen van így de a 3-6M s kategóriában elég erős kezd lenni a mezőny.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem is nagyon jó cucc. Átmeneti megoldásnak szántam, aztán nálam ragadt pár éve.ANDS írta: ↑2024.03.06., szer. 12:08
Amik all-in- one vonalon tetszettek:
Hallottam a Parasound előfok-dac- fejhallgató erősítő egybekütyüjét, ami neked is van, szerintem aktív hangfallal nagyon jól szól, a fejes erősítő része gyengébb,
A Didit 212 SE is kiváló hangú, dac- fejes erősítő- előerősítő, csak szinte beszerezhetetlen, lemaradtam arról, amit árult a fórumtárs, jó az ára is, a benne levő dac meg kiváló.
Ezekben mondjuk nincs streamer.
A streamerek hangja, ami tetszett is, azok sajnos elég drágák, messze jobbak, mint a beépített all-in- one kütyükben találhatók, ez igaz az auralic vonalon is, ha van egy egybekütyü, meg ugyanannyiért egy streamer, akkor a külön streamer hangja jobb.
A Silent angel streamer hangja nagyon tetszett, az Audiome- nél hallottam, de kell mellé egy switch meg egy külső táp, és akkor teljesen rendben van a forrás oldal hangja, csak messze van az egybekütyütől, szóval akkor ott köti az ember a kompromisszumot.
Nem tudom kinek mi az egybekütyü, nekem a streamer/dac/előfok más annak minősül, akkor is, ha nincs benne végfokozat. Nekem erre van szükségem.
Az Auralic vonal sem az enyém. Többször, több rendszerben hallgattam már és bevallom nem fogott meg egyetlen készülékük sem.
Mindenesetre egy Streamer, egy DAC, egy előfok, esetleg még egy végfok és az ezekhez tartozó kábelek árából szerintem lehet azonos árszinten nagyon jó egybekütyüket is venni, ami így már nem hiszem, hogy drágább, sőt. Nyilván a több milliós áru/db komponenseknél ez már nem feltétlen van így de a 3-6M s kategóriában elég erős kezd lenni a mezőny.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3424
Ezt megint pontosan leszűrted, csak azt nem tudom miből?kargidje írta: ↑2024.03.06., szer. 10:52Hallottál egyet, és már ismered az összeset...zoli73 írta: ↑2024.03.06., szer. 07:03
Azért hangminőségben még mindig hozzák a fénykorukban hozott szintet, ezért pelteszem, az általad ajánlott 100-250e árkategóriájú streamer(másnál hallottam ilyet) hanminőségileg feltehetőleg nem lenne egyenrangú partner a másik két forrás mellett, így maximum új előadók, zenék megismerésére lenne alkalmas, annak viszont elég költséges. Az elvárt hangminőség érdekében, ennél mélyebben zsebbe kellene nyúlnom, pedig már ez az említett összeg is nehezen kalkulálható volna.
Más kérdés, ha arról van szó, hogy felhagyok a fizikai formátumokkal, és mindent eladva beruházok egy komolyabb streamerre, de ez nálam elképzelhetetlen.![]()
Akkor valóban hagyj fel vele.
De tudod inkább hagyjuk...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Amik all-in- one vonalon tetszettek:Vinkler írta: ↑2024.03.06., szer. 09:36
….
Azért, ahogy írod is, az Uniti Atom-tól bőven van feljebb ebben a kategóriában a Naim kínálatában is a belépő szint. Sajnos ahogy más témában is megbeszéltük már, a hazai közép esetleg felső szint külföldön csak a belépő, ha az árakat nézzük. Sajnálatos, de ez van. Nekem megvan a véleményem a Naim termékekről, maradjunk annyiban, hogy nem a szívem csücske, ez vonatkozik a hangjukra is. Ellenben én pont egy ALL-IN-ONE cucc besszezésén gondolkodom. Mindig is a kompakt megoldások felé húztam, hiszem, hogy van előnye, persze hátránya is. Most úgy gondolom, hogy számomra több az előnye, mint a hátránya. Nem kell sok doboz, sok távirányító, sok összekötő és tápkábel, rövid jelutak, kompakt rendszer, és számomra van elfogadható streaming minőség is, ok, sajnos az árcédulán több millió van. Jópár éve hallgatok egy LINN all-in-one cuccot a hálószobában (Ott használom az erősítő részét is, az hajtja a hangsugárzókat), volt, hogy néha kiraktam a fő rendszerbe (csak, mint streamer) a nappaliba és úgy voltam vele, hogy évekig el tudnám hallgatni, pedig a cég belépő és koros terméke. A nappaliban aktív hangsugárzókat használok. A Front end egy macmini és van egy integrált dac-al egybeépített előfok jelenleg. Most fejlesztek egyet dac vonalon, de a következő lépésként egy erősítő nélküli streamer/előfok kombót tervezek. Később illesztenék hozzá egy lemezjátszót és kész.
Nem cunami ez, teljesen releváns a téma, nem kell szabadkoznod.
Nem tudom melyik Niagarát vetted, de gratula hozzá! Jó cucc nagyon!
Hallottam a Parasound előfok-dac- fejhallgató erősítő egybekütyüjét, ami neked is van, szerintem aktív hangfallal nagyon jól szól, a fejes erősítő része gyengébb,
A Didit 212 SE is kiváló hangú, dac- fejes erősítő- előerősítő, csak szinte beszerezhetetlen, lemaradtam arról, amit árult a fórumtárs, jó az ára is, a benne levő dac meg kiváló.
Ezekben mondjuk nincs streamer.
A streamerek hangja, ami tetszett is, azok sajnos elég drágák, messze jobbak, mint a beépített all-in- one kütyükben találhatók, ez igaz az auralic vonalon is, ha van egy egybekütyü, meg ugyanannyiért egy streamer, akkor a külön streamer hangja jobb.
A Silent angel streamer hangja nagyon tetszett, az Audiome- nél hallottam, de kell mellé egy switch meg egy külső táp, és akkor teljesen rendben van a forrás oldal hangja, csak messze van az egybekütyütől, szóval akkor ott köti az ember a kompromisszumot.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Érvként szokott elhangozni az egybekészülékeknél (legalábbis régebben), hogyha egy adott komponens bedöglik, akkor az egészet vinned kell szervízbe, miközben a külön cuccoknál elég csak az egyik komponenst.fapaci írta: ↑2024.03.06., szer. 10:17dixie-chicken írta: ↑2024.03.06., szer. 08:18...ha ismerted és használtad pl a PirateBay,Rutracker oldalakat,a mai streaming ezeknek a legális változatai,csak nem letöltesz zenei anyagot,hanem "élőben megy"...Az egybekészülékeknél ugyanúgy előny és hátrány is, hogy nem lehet velük kütyüzni, komponenseket cserélgetni. Én inkább csak használni szeretném már őket olyan hangminőséget elérve, ami nem képez akadályt a zene és a hallgató közé.
Mostanában simán lehülyézzük, elvakultnak, agymosottnak gondoljuk azt, aki a sajátunktól eltérő szempontok alapján hoz döntéseket, közben mindannyian tudjuk, hogy ez a legnagyobb hülyeség.
A többi gondolatod szvsz meg abszolút elfogadható és jó, na de ha mindenki el/megfogadná, akkor nem lenne létjogosultsága a hifis vitáknak itt a fórumon és mindenki mehetne a .... (lásd Brian élete )
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2873
@fapaci:a 2 torrent oldal megemlitése azért került sor általam,hogy amikor a streaming még nem volt ennyire elterjedve,volt-e hajlam az új zenei anyagok beszerzése érdekében,hogy esetleg a keresett anyag csak MP3-ban elérhető,és nem "hifiminőségben"..
van saját Tidal előfizetésem kb 5 éve,nem picsogok "családalapitás" végett a kedvezőbb dijfizetésért... kb fél órája fizettem ki 15000 pénzt egy dupla CD-ért az elmebayon,pár éve vadásztam már rá (ebay/discogs),a Tidal felületén hol volt,hol nem volt elérhető a kérdéses felvétel...

van saját Tidal előfizetésem kb 5 éve,nem picsogok "családalapitás" végett a kedvezőbb dijfizetésért... kb fél órája fizettem ki 15000 pénzt egy dupla CD-ért az elmebayon,pár éve vadásztam már rá (ebay/discogs),a Tidal felületén hol volt,hol nem volt elérhető a kérdéses felvétel...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Hallottál egyet, és már ismered az összeset...zoli73 írta: ↑2024.03.06., szer. 07:03
Azért hangminőségben még mindig hozzák a fénykorukban hozott szintet, ezért pelteszem, az általad ajánlott 100-250e árkategóriájú streamer(másnál hallottam ilyet) hanminőségileg feltehetőleg nem lenne egyenrangú partner a másik két forrás mellett, így maximum új előadók, zenék megismerésére lenne alkalmas, annak viszont elég költséges. Az elvárt hangminőség érdekében, ennél mélyebben zsebbe kellene nyúlnom, pedig már ez az említett összeg is nehezen kalkulálható volna.
Más kérdés, ha arról van szó, hogy felhagyok a fizikai formátumokkal, és mindent eladva beruházok egy komolyabb streamerre, de ez nálam elképzelhetetlen.