Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Jelenleg Kodit használok, de szerintem nem a legjobb a hangja, AirPlay-en keresztül egy iPhone-ról streamelt ALAC sokkal szebben szól, mint a Kodival egy 192/24 FLAC.
Milyen lejátszót tudnátok ajánlani, amivel ki tudnám hozni a maximumot? HDMI-n keresztül kapcsolódik az erősítőhöz a PC. Az erősítő egy Denon AVR 2113.
Ezen kívül szeretnék SACD-t hallgatni, ami ugye egy ISO file. Előny lenne, ha ezeket is letudnám játszani.
Amire eddig gondoltam a jRiver, viszont ahhoz jól jönne egy már bevált beállítási leírás, mert számomra kicsit bonyolult a Kodi után. Na meg a felülete nem olyan szép, mint a Kodi-é, nincs hozzá valami szép skin? Valamint Jukebox-ot találtam hozzá, próbálta már valaki?
Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11151
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
JRiver 21-et hallgat valaki? Más mint a 20?
Néhány új funkció jelent meg az MC21-ben, hangzásra én nem vettem észre különbséget.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 305
Pc alapú audio lejátszás
JRiver 21-et hallgat valaki? Más mint a 20?
Pc alapú audio lejátszás
Nekem ez a cucc bejött:
http://www.audioquest.com/jitterbug/jitterbug
Volt némi halk zörej a hangszórókban. A számítógép és az USB-s külső cucc között ment valami nem kívánt jel is. Leginkább az egér mozgatása és a winchester működése közben. Ezek a zajok megszűntek és talán kicsivel jobban is szól.
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 437
Pc alapú audio lejátszás
A bug head-nél miket érdemes beállítani a setup-ban ha minél jobb hangot szeretnénk?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Pc alapú audio lejátszás
Igen. Mindkét esetben Flac volt a forrás, de hogy milyen ripelésű, azt nem tudom. Ma vettem a fáradtságot és átmásoltam különböző hordozókra (HDD, SD kártya, RAMdisk) úgy is meghallgattam, de nem volt javulás. Ezzel szemben kipróbáltam más lejátszókat is, amik szintén jobbnak bizonyultak a Jrivernél. Legalábbis az általam tapasztalt esetben. Konkréten családbarát barokk zenét hallgattam, és a csemballó, meg a mélyhegedű vérszegényen, testetlenül cincogott a háttérben a Jriverrel, míg minden más esetben sokkal húsosabban szólaltak meg. Más zenén is sikerült felfedeznem, hogy bizony a Jriver az én rendszeremben vág középen.
Flacból is többféle minőség létezik, rippeléstől függően, 1-1 cd ripet érdemes összehasonlítani a Tidal legmagasabb felbontásával.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ok megpróbálom,melyiket indítsam telepít vagy 3.at?
Szerintem 4-et, de mindegy melyiket. Lehet az elején még mindenféle dolgokat beállítani, alapértelmezetté tenni a következő indulásokhoz. Én az Infinity Blade SQ-t használom, remélem jól írom.
Pc alapú audio lejátszás
Ok megpróbálom,melyiket indítsam telepít vagy 3.at?
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Most a Jrivert, a Bug Head-sal nem boldogultam,nem szólalt meg.
Van okosságom a Jriverhez így nem demo
Fennt van a Foobar is de a Jrivert jobbnak találom
A Bug Head -nél az a felső számsor a hangerő, az minimum környékén van telepítés után. Ott kattints 20 fölötti számra és szerintem szólni fog az is.
Pc alapú audio lejátszás
A Bughead és a Cplay egyértelműen, de a konkrét esetben még a foobar is jobb volt.
Igen. Mindkét esetben Flac volt a forrás, de hogy milyen ripelésű, azt nem tudom. Ma vettem a fáradtságot és átmásoltam különböző hordozókra (HDD, SD kártya, RAMdisk) úgy is meghallgattam, de nem volt javulás. Ezzel szemben kipróbáltam más lejátszókat is, amik szintén jobbnak bizonyultak a Jrivernél. Legalábbis az általam tapasztalt esetben. Konkréten családbarát barokk zenét hallgattam, és a csemballó, meg a mélyhegedű vérszegényen, testetlenül cincogott a háttérben a Jriverrel, míg minden más esetben sokkal húsosabban szólaltak meg. Más zenén is sikerült felfedeznem, hogy bizony a Jriver az én rendszeremben vág középen.
Melyik lejátszók bizonyultak jobbank a rendszeredben a Jriver-nél?
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 437
Pc alapú audio lejátszás
Melyik lejátszók bizonyultak jobbank a rendszeredben a Jriver-nél?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Pc alapú audio lejátszás
Ugyanaz a felbontású zene van a nason és a tidal streamen? A tidalon is többféle felbontás létezik, csak akkor van értelme összehasonlítani, ha felbontásban egyforma anyagokról van szó.
Pc alapú audio lejátszás
Nekem is lenne egy kérdésem.
Tegnap délután, a topic böngészése után, kedvem támadt kicsit kísérletezni. Legnagyobb döbbenetemre a Tidal szoftvere és ugynazon lemez anyaga NAS-ról, Jriverrel játszva, a Tidal nem árnyalatokkal, hanem kategóriákkal jobban szólt. Mi lehet az oka? Létezik, hogy a NAS és a hálózat miatt van? Bár a halózat a Tidal esetében is játszik, hiszen a uganazon ruterről, wi-fin áramlott a zenéket tartalmazó adatkupac.
A NAS egy szabványos 1U lapos, duál Xeon processzoros szerver, 16GB RAM-mal. Kábel nélküli, hot swapes HDD fiókokkal, FreeNAS-t futtatva. A lejátszó eszköz egy régebbi, de az én igényeimet bőven kielégítő Lenovo Thinkpad notebook, windows 10-zel, fidelizerrel, külön-külön, mindkét szoftverre optimalizálva.
Várom a véleményeteket!
Ugyanazon felbontású zene van a nason és a tidal streamen? A tidalon is többféle felbontás létezik, csak akkor van értelme összehasonlítani, ha felbontásban egyforma anyagokról van szó.
Pc alapú audio lejátszás
Most a Jrivert, a Bug Head-sal nem boldogultam,nem szólalt meg.
Van okosságom a Jriverhez így nem demo
Fennt van a Foobar is de a Jrivert jobbnak találom
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm szépen, sikerült....
Nagyon szívesen! Örülök.
Melyik lejátszó szoftvert használod végülis?
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm szépen, sikerült....
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Engedélyeztem,aktív de így sem szól
Világít mellette a "play" jel?
USB-n vannak összekötve a sz.géppel?
Pc alapú audio lejátszás
Engedélyeztem,aktív de így sem szól
Pc alapú audio lejátszás
Sajna egy x van mellette...nem tudom,hogy kell engedélyezni
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm szépen,megpróbálom.
Üdv
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Szia!ASIO4ALL-nál az a lényeg, csak a DAC melletti bekapcsoló jel legyen bekapcsolva, semelyik másik. Miután átállítottad, a lejátszó szoftvert újra kell indítani, akkor "lép életbe" a beállítás, fénylik ki a "play" jel. Ha kimenetként az ASIO4ALL van megadva, így meg kell szólalnia.
Pc alapú audio lejátszás
Német billentyűzet...nem találom..
Pc alapú audio lejátszás
Megpróbálom...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Látja a DAC.ot...
Tudsz betenni egy print screen-t az asio paneljéről? Szinte tuti hogy ott nem jó valami.
Pc alapú audio lejátszás
Látja a DAC.ot...