Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Az erősítőm most egy hosszabbítóba/elosztóba van bedugva, ahonnan megy a projektor (csak filmeknél), laptop, asztali lámpa, set-tob box, régi crt tv, modem, nyomtató, külső winchester.. Ez mind egy aljzatból, mert annyira sz.r a szoba elrendezése (régi polgári lakás).
Ez a sok technikai cikk áramfelvétele hatással lehet az erősítő hangminőségére, dinamikájára, működésére? Hozzak neki inkább hosszabbítón egy másik aljaztból tápot, amit csak az erősítő használ?
Nem ajánlott. Viszont külön dugalj semmit nem jelent, lényeg, hogy külön kismegszakító körön legyen. Nálam a telefon dokkoló "hangján" az Alces nem segített (az nem erre való), csak a külön körre dugás. A TV is bezavar, ha be van kapcsolva, de az nem izgat: zenehallgatás közben nem tévézik az ember, a mozierősítőm meg nem érzékeny ilyesmire.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
NAD C 326BEE esetleg NAD C 356BEE sztereó erősítőt szeretnék vásárolni, használtként nem nagy eredménnyel eddig, lassan rászánom magam egy új készülék beszerzésére .
Az volna a kérésem ajánljatok nekem olyan üzletet ahol esetleg elérhető kisebb-nagyobb kedvezmény a listaárból.
Akár privátban is .
Sztereó erősitők
...
Még egy kérdésem lenne, ami régóta gondolkoztat...
Az erősítőm most egy hosszabbítóba/elosztóba van bedugva, ahonnan megy a projektor (csak filmeknél), laptop, asztali lámpa, set-tob box, régi crt tv, modem, nyomtató, külső winchester.. Ez mind egy aljzatból, mert annyira sz.r a szoba elrendezése (régi polgári lakás).
Ez a sok technikai cikk áramfelvétele hatással lehet az erősítő hangminőségére, dinamikájára, működésére? Hozzak neki inkább hosszabbítón egy másik aljaztból tápot, amit csak az erősítő használ?
Köszönöm a segítséget!
Erre a kérdésre a válasz az önálló tápösvény kialakítása. Számtalan leírás fellelhető pl. a "kábelezzünk"-topikban. A villanyórától közvetlenül le kell húzni egy tripla ágat (nálam 6-os tömör réz a fázis és a 0, és 1,5-es a Főd), és a végére forrasztani fixre egy jó minőségű Kontavill elosztót. A hangminőségjavulás egyszerűen dimenzióváltáshoz lesz hasonlatos. A tiszta áram nagyon fontos, egyébként ezt érdemes először meglépni, nekem ez mutatta meg, milyen a "nulla"-szint, ehhez képest jöhet utána a kábelarzenál, szobaakusztikai odafigyelés, satöbbi.
Vagy egy Hivox-Alcest próbálj ki, nálam "levette" a hűtő zavargó belepofázását a villanyhálózatba. Volt, elmúlt.
Sztereó erősitők
Ááá szó sincs cseréről Csak kíváncsi voltam.
Köszönöm a segítséget!
Hát szerintem a hifi és a számítástechnikai eszközök közös aljzatból való használatát mindenképp kerülni kéne.
Úgyhogy inkább azoknak húzz egy külön hosszabbítót, ha már azon a környéken vannak és ha lehet abba dugd a TV-t is.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Sztereó erősitők
Ááá szó sincs cseréről Csak kíváncsi voltam.
Köszönöm a segítséget!
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Csak kíváncsiságból. Hatalmas különbség van a NAD c325 és a c326-os erősítők között? Legalábbis ami a hangminőséget illeti?
Szerintem nincs. Én biztos nem cserélném le rá a 325-öst.
Sztereó erősitők
Csak kíváncsiságból. Hatalmas különbség van a NAD c325 és a c326-os erősítők között? Legalábbis ami a hangminőséget illeti?
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Sztereó erősitők
Azért én csak kipróbálnám a Pioneer-t ha már a közelben van!
Egyetértek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Lehet, hogy igazad van de az is lehet, hogy egy másiknak meg jobban tetszene a hangja. Biztos lesz még máskor is ugyanilyen Jungson eladó és akkor majd meghallgatom. Van most is egy eladó PIONEER A-A6-J az oldalon ami tőlem csak 25km-re van, azt is meg kellene hallgatnom "doky" szerint.
Azért én csak kipróbálnám a Pioneer-t ha már a közelben van!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat Megpróbálom a hangfalakat máshogy elrendezni a szobában, esetleg a bútorokat is ha az első nem válna be. További jó zene hallgatást mindenkinek
Ui: már a 326-os is túl drága nekem !36_7_11.gif
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Sztereó erősitők
Van most is egy eladó PIONEER A-A6-J az oldalon ami tőlem csak 25km-re van, azt is meg kellene hallgatnom "doky" szerint.
Nem leszel előrébb azzal sem. Az általad preferált műfajokhoz túl lágy a hangja. Ha a Nad tetszik, akkor ott még a 326-os is kompromisszum lesz. Gyűjtögess mindenképpen valami nagyobb vasra, szvsz!
Sztereó erősitők
Köszönöm a bizalmat, ám ha most lehetek megingathatatlanul őszinte, azt mondom, nem szívesen bonyolódok bele ebbe a kérdésbe. Korábban, amikor az ilyen és hasonló bűvészkedések (is) érdekeltek, hajlandó voltam direktbe beforrasztani és/vagy hidegen krimpleni azt amit csak lehet. Sikerrel. Azután ahogy ide-oda mozgattam a rendszert, vagy csak komponenseket cseréltem, kezdtem 'hanyagabbul kezelni' ezt a kérdést, és máris ott voltam a "minek ha nem muszály" típusú életérzésnél a kábelvégekkel, dugókkal, aljzatokkal kapcsolatban. Nem muszály, mert ami komponenseket jellemzően használok, a legjobb minőségű aljzatokkal szereltek, és a kábeleim is, többé-kevésbé egy gyártótól azaz homogén választékkal jó minőségű lezárásokkal készülnek. Végül korábban caig labs Cramolin, ma caig labs Deoxit nevő kontakt javítóval mindent le szoktam kezelni, és én a jó zenehallgatói gyakorlat nevében itt másra nem vagyok hajlandó.
Egyébként a direkt bekötés, gyengébb minőségű aljzatokkal ellátott készülékek és csatlakozókkal ellátott kábelek esetén szignifikánsabb javulást mutat, mint a már minőségi szerelvényekkel rendelkezők esetén. De ez gondolom nem 'csodával határos' megállapítás.
>
Így van, köszönöm.
(Ez a "Detoxit"-nevű cucc "józanabbá" teszi a hangot akkor. :-)))
Sztereó erősitők
Lehet, hogy igazad van de az is lehet, hogy egy másiknak meg jobban tetszene a hangja. Biztos lesz még máskor is ugyanilyen Jungson eladó és akkor majd meghallgatom. Van most is egy eladó PIONEER A-A6-J az oldalon ami tőlem csak 25km-re van, azt is meg kellene hallgatnom "doky" szerint.
Mivel olvastam, mi a problémája
Nagyobb hangerőn elfogy az ereje és ilyenkor rock zenék alatt a gyorsan ismétlődő lábdob/ dob hangja teljesen osszemosódik, nem követik gyors "mellbevágások" egymást hanem egy majdnem egybefüggő morgás hallatszik csak, .....
ezért azt gondolom, hogy az erősítő teljesítménye mellett önnek fontosabb szempont lehet a damping faktor, azaz olyan erősítőt keressen meghallgatásra, ami magas damping faktorral rendelkezik.
Mindamellett félek, ez a probléma csak részben vezethető vissza az erősítőre, nagyobb részt pedig a szobaakusztika a ludas benne. Tehát, talán nem árt azt is átgondolni kicsit, mert lehet, hamarabb és kisebb befektetéssel érhet el javulást.
.
Sztereó erősitők
Van most is egy eladó PIONEER A-A6-J az oldalon ami tőlem csak 25km-re van, azt is meg kellene hallgatnom "doky" szerint.
Szerintem azzal is jól járnál.
A kis NAD-ot ne eröltesd.Ahhoz érzékenyebb doboz lenne jobb.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Meg kellett volna venni azt a használt Jungsont 35-ért.
Az tuti,hogy jó ehhez a dobozhoz.Mi is ezzel hallgattuk.
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat, de sajnos még mindig nem derült ki, hogy mit kellene tényleg kipróbálnom, ami még belefér ebbe az árba. Szerintem a NAD3020 "Menőmanó"-t feleslegesen hoznám el, mivel az egy kisebb teljesítményű erősítő. Továbbra is várom az ötleteket és köszönöm a segítséget.
Meg kellett volna venni azt a használt Jungsont 35-ért.
Az tuti,hogy jó ehhez a dobozhoz.Mi is ezzel hallgattuk.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szerintem a 316 Bee-vel nem lesz előrébb abban sem lesz annyi kraft vlaszeg.
Köszönöm a válaszokat, de sajnos még mindig nem derült ki, hogy mit kellene tényleg kipróbálnom, ami még belefér ebbe az árba. Szerintem a NAD3020 "Menőmanó"-t feleslegesen hoznám el, mivel az egy kisebb teljesítményű erősítő. Továbbra is várom az ötleteket és köszönöm a segítséget.
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Sztereó erősitők
Így már értelek!
Akkor a Nad vagy a Rotel és a Cambridge Audio (nem a belépő) a jó választás neked!
Valamint a kábel is sáros lehet ám... ha nem képes "megfogni" a hangszórókat az erősítő!
Mennyi a kereted?
ez még tetszett nekem: Pioneer A-A6-J
Szerintem a 316 Bee-vel nem lesz előrébb abban sem lesz annyi kraft vlaszeg.
Sztereó erősitők
kezdtem 'hanyagabbul kezelni' ezt a kérdést, és máris ott voltam a "minek ha nem muszály muszáj"
Én is így vagyok vele!
Sztereó erősitők
Egy Hozzád hasonló tapasztalatú és látókörű fórumtárs benyomásai és véleménye nagyon tanulságos lenne itt, ebben a témában. Szerinted milyen korreláció van egyéb gyártóknál a termékek (elsősorban most integrált/végerősítők) esetében a végső ár és a banánaljzat minősége között?
Illetve, szerinted a "régi szép időkben" nagyobb kultusza volt a "ránézésre is magas színvonalnak", vagy ugyanúgy a nagymérvű spórolás jellemezte a gyártást? Volt egyáltalán hasonló kategóriájú, földi halandók által is minden sarkon elérhető Signature WBT-szintű csati, vagy ez akkoriban nem is volt szempont.
Köszönöm a bizalmat, ám ha most lehetek megingathatatlanul őszinte, azt mondom, nem szívesen bonyolódok bele ebbe a kérdésbe. Korábban, amikor az ilyen és hasonló bűvészkedések (is) érdekeltek, hajlandó voltam direktbe beforrasztani és/vagy hidegen krimpleni azt amit csak lehet. Sikerrel. Azután ahogy ide-oda mozgattam a rendszert, vagy csak komponenseket cseréltem, kezdtem 'hanyagabbul kezelni' ezt a kérdést, és máris ott voltam a "minek ha nem muszály" típusú életérzésnél a kábelvégekkel, dugókkal, aljzatokkal kapcsolatban. Nem muszály, mert ami komponenseket jellemzően használok, a legjobb minőségű aljzatokkal szereltek, és a kábeleim is, többé-kevésbé egy gyártótól azaz homogén választékkal jó minőségű lezárásokkal készülnek. Végül korábban caig labs Cramolin, ma caig labs Deoxit nevő kontakt javítóval mindent le szoktam kezelni, és én a jó zenehallgatói gyakorlat nevében itt másra nem vagyok hajlandó.
Egyébként a direkt bekötés, gyengébb minőségű aljzatokkal ellátott készülékek és csatlakozókkal ellátott kábelek esetén szignifikánsabb javulást mutat, mint a már minőségi szerelvényekkel rendelkezők esetén. De ez gondolom nem 'csodával határos' megállapítás.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Továbbá nekem hiányzik belőle az a NAD-os melegség amit a NAD3020-al hallottam a rokonomnál egy pár Mission 702e társaságában.
Kérd kölcsön tőle a NAD-ot és próbáld ki otthon a saját dobozoddal. Nem biztos, hogy ugyanolyan jó lesz, mint amit a rokonodnál hallottál. Lehet, hogy sok az a hangsugárzó ott ahol hallgatod vagy elhelyezéssel is lehet gond.
Sztereó erősitők
Így már értelek!
Akkor a Nad vagy a Rotel és a Cambridge Audio (nem a belépő) a jó választás neked!
Valamint a kábel is sáros lehet ám... ha nem képes "megfogni" a hangszórókat az erősítő!
Mennyi a kereted?
Sajnos túl kevés. 35-40ezer Ft, most kell a pénz motoros jogsira, aztán pedig motorra, így nem hiszem, hogy félre tudnék tenni többet erre a célra !36_7_11.gif
Viszont ha vennék másik erősítőt, akkor értelemszerűen az Onkyo-ra nem lenne szükségem és annak az árát is bele lehetne számolni.
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Nagyobb hangerőn elfogy az ereje és ilyenkor rock zenék alatt a gyorsan ismétlődő lábdob/ dob hangja teljesen osszemosódik, nem követik gyors "mellbevágások" egymást hanem egy majdnem egybefüggő morgás hallatszik csak, már ha így érthető, hogy mire gondolok Kisebb hangerőn nincs ilyen probléma vele, olyankor szépen teszi a dolgát, de egy koncertet szeretnék hasonló hangerővel végignézni, mint élőben.
Továbbá nekem hiányzik belőle az a NAD-os melegség amit a NAD3020-al hallottam a rokonomnál egy pár Mission 702e társaságában. Ezért gondoltam, hogy az említett NAD jó választás lehet és nem is fogy el olyan hamar.
Így már értelek!
Mennyi a kereted?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Mi a problémád az Onkyo-val?
Miért cserélnéd?
Én a Nad-ot preferálnám (nekem tetszik a hangjuk) de az említett dobozt régen hallottam... így nem tudom mennyire lenne jó párosítás!?
Nagyobb hangerőn elfogy az ereje és ilyenkor rock zenék alatt a gyorsan ismétlődő lábdob/ dob hangja teljesen osszemosódik, nem követik gyors "mellbevágások" egymást hanem egy majdnem egybefüggő morgás hallatszik csak, már ha így érthető, hogy mire gondolok Kisebb hangerőn nincs ilyen probléma vele, olyankor szépen teszi a dolgát, de egy koncertet szeretnék hasonló hangerővel végignézni, mint élőben.
Továbbá nekem hiányzik belőle az a NAD-os melegség amit a NAD3020-al hallottam a rokonomnál egy pár Mission 702e társaságában. Ezért gondoltam, hogy az említett NAD jó választás lehet és nem is fogy el olyan hamar.
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Erre esetleg valaki?
Mi a problémád az Onkyo-val?
Miért cserélnéd?
Én a Nad-ot preferálnám (nekem tetszik a hangjuk) de az említett dobozt régen hallottam... így nem tudom mennyire lenne jó párosítás!?