Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szerintem ne hamarkodd el! MM-ban volt egy darabig 90-ért is, annyiért sem vitték. Ha HK vonalon gondolkodsz, néha felbukkan használtban 970, 980, az újabb szériákból, 60-70e környékén. Ha nincs szükséged beépített DAC-ra (nem nagy durranás) és tunerre, akkor azokkal jobban jársz, szvsz. Persze nem azt akarom mondani, hogy rossz vas a 3490 (doky bepipulna), csak annyiért nem venném. 100e környékén már nagyon jó vasak vannak használtban, hozzá képest.

A helyedben inkább tartalékolnék ebből a keretből a dobozok cseréjére.

Ilyen lennék?
Én sem teljes áron vettem mikor bejött és 120 volt az ára!
De amennyibe került... az nekem simán megérte!
Nem egy kimagaslóan jó készülék, de egy egész jó mindenes...

Amúgy meg ismételten egyet értek veled (mint általában)!!!
De tulajdonképpen ha megnézzük hogy újban mik a lehetőségek... szerintem versenyképes a 3490-es!
Nekem fontos volt a saját DAC (a pc és a médialejátszó miatt) és a sub kiment is, és szerintem nem olyan rosszak...
De valóban a 970-es jobb gép adott árban, kevesebb szolgáltatással!
Érdekes módon a 980-ast nem hallottam sokkal jobbnak mint a 3490-est! Pedig azt vártam!

Valóban nem érdemes kapkodni!
Használtban ezért a pénzért sokkal komolyabb gépeket meg kap az ember... akár pár éveseket is!!!
És valóban miután meg vesz az ember valamit... egyből megjelennek a keresett dolgok még olcsóbban, tehát csak nyugi! ;

Amit még keresgélnék az a Rotel!
Mondjuk pl egy Rotel/B&W/Iron Maiden nem jó kombó! :D
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Gabcsika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gabcsika »

Sziasztok! Egy sztereó rendszer összeállításán agyalok mostanság. Erősítőből két régebbi típust néztem ki, ezek már elég barátságos áron megszerezhetők.

Onkyo Integra A-8650
Technics SU-V670

Szerintetek melyikkel járnék jobban? Esetleg van valakinek gyakorlati tapasztalata az említett gépekkel?
Dolgok amiket utálok:

1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák

iMac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: iMac »

Szerintem ne hamarkodd el! MM-ban volt egy darabig 90-ért is, annyiért sem vitték. Ha HK vonalon gondolkodsz, néha felbukkan használtban 970, 980, az újabb szériákból, 60-70e környékén. Ha nincs szükséged beépített DAC-ra (nem nagy durranás) és tunerre, akkor azokkal jobban jársz, szvsz. Persze nem azt akarom mondani, hogy rossz vas a 3490 (doky bepipulna), csak annyiért nem venném. 100e környékén már nagyon jó vasak vannak használtban, hozzá képest.

Hát lehet hogy várni kellene, de ez általában úgy szokott lenni hogy mikor venni akarsz akkor nincs eladó, persze ha megveszem biztosan lessz több is. Na mindegy egy kicsit még azért várok. Köszi a segítséget.
Harman Kardon HK 3490, Marantz CD 5001 OSE, Philips 963SA, Proson Conquest 6030 mk2, Elipson Prestige Facet 8B, Yamaha WXC-50, AKG K550, JBL E65 BTNC, Evidence Audio The Siren II, Bicon Silver Interconnect, Excalibur Interconnect

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm mindenkinek a segítséget. úgy néz ki beruházok egy HK 3490-re
Szerintetek megéri azt a 100ezret? Csak nem fogom mrgbánni.

iMac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Köszönöm mindenkinek a segítséget. úgy néz ki beruházok egy HK 3490-re

Szerintetek megéri azt a 100ezret? Csak nem fogom mrgbánni.

Ja és a Pioneer CS-997 marad egyenlőre majd meglátom hogy muzsikálnak egymással.
Harman Kardon HK 3490, Marantz CD 5001 OSE, Philips 963SA, Proson Conquest 6030 mk2, Elipson Prestige Facet 8B, Yamaha WXC-50, AKG K550, JBL E65 BTNC, Evidence Audio The Siren II, Bicon Silver Interconnect, Excalibur Interconnect

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 171

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Szia Robi-k!
A Rega egy finomság, a régebbi dolgait ismerem, azt gondolkodás nélkül merném ajánlani.
A Rega Planet CD még most is szolgál (vagy 15 éve)nálam és nem akaródzik kicserélni.
(Rega Mira 3, na a hármas szám nem tudom melyik szériát jelenti.)

Köszönöm

iMac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

iMac:
Ha 70eFt még belefér, tudnék ajánlani egy nagyon jó gépet, ez még angol, Tag McLaren 60 p. (később megvették a kínaiak)
Itt lehet róla olvasni, és független "review"-k is olvashatók: http://www.iaguk.com/tag/

Köszi de ha jól látom ez egy végfok, szerintem én ezt kihagynám de azért köszönöm.

stiny
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: stiny »

iMac:
Ha 70eFt még belefér, tudnék ajánlani egy nagyon jó gépet, ez még angol, Tag McLaren 60 p. (később megvették a kínaiak)
Itt lehet róla olvasni, és független "review"-k is olvashatók: http://www.iaguk.com/tag/

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Szia Robi-k!
A Rega egy finomság, a régebbi dolgait ismerem, azt gondolkodás nélkül merném ajánlani.
A Rega Planet CD még most is szolgál (vagy 15 éve)nálam és nem akaródzik kicserélni.

A hármast
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 392

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Sziasztok,

van valakinek tapasztalat Rega Mira 3 típusú sztereó erősítővel? Angol fórumokon elég jókat lehet olvasni róla,és nagyon kíváncsi lennék a hangjára (a legjobb lenne egy elő meghallgatás során).

És más: mit szóltok a Yamaha A-S500 erősítőhöz (a Denon AVR-2310 mellé keresek egy jó és nem túl drága sztereó készüléket)?

Szia Robi-k!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Akkor ezek szerinz a Pioneer CS-997 nehezen hajtható doboz? Gondolom ez a hangszóró méretek miatt lehet. Gondolkozom egy HK 3490 erősítőn is bár az 100000Ft, nem tudom lenne-e annyi különbség hangzásban a amennyivel drágább, és hogy mit szólna a Pioneer Cs-997-hez?

Nem!
Félre érthető voltam (én a Clarusokra gondoltam, habár nem érzéketlenek de mégis szeretik a stabil vasat)!
Nem, nem a nagy membránok miatt érzéketlen egy doboz már ha az!

Sajnos a 3490-el nem hallottam ezeket a dobozokat... de nagy Infinity-vel már igen és kellemes volt!
Nem beszélve a sok szolgáltatásról... ami valóban hasznos!!!
Az biztos hogy jobb szerintem mint a Technics-ed (nézd el nekem de annyira nem komálom őket, lapos a hangjuk nekem már) és nekem pl jobban tetszik a nagy Technics elő/végfoknál (nem emlékszem de tán 800-900MKII) is!
Szal az én véleményem ne legyen mérvadó a számodra, de mindenképpen hallgass meg pár vasat mielőtt ill hogy mire cserélsz!!!

Egyébként szerintem a Pioneer kellemesebb hangú vas mint a tiéd, de neked kell hogy megfeleljen, és ez csak akkor derül ki ha hallod már...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 171

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Sziasztok,

van valakinek tapasztalat Rega Mira 3 típusú sztereó erősítővel? Angol fórumokon elég jókat lehet olvasni róla,és nagyon kíváncsi lennék a hangjára (a legjobb lenne egy elő meghallgatás során).

És más: mit szóltok a Yamaha A-S500 erősítőhöz (a Denon AVR-2310 mellé keresek egy jó és nem túl drága sztereó készüléket)?

iMac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Én is azt tapasztaltam hogy a stabil vasakat meghálálják a Clarus dobozok!

Dunaudio Evergreen A30 elkelt, erről lemaradtam

iMac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Én a dobozodat egyenlőre nem cserélném!
Nézz rá erre Pioneer A 504 R , de van több Pio is fent!

És ezek a Pio erősítők jobbak lennének mint az én Technics erősítőm ?

iMac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Akkor ezek szerinz a Pioneer CS-997 nehezen hajtható doboz? Gondolom ez a hangszóró méretek miatt lehet. Gondolkozom egy HK 3490 erősítőn is bár az 100000Ft, nem tudom lenne-e annyi különbség hangzásban a amennyivel drágább, és hogy mit szólna a Pioneer Cs-997-hez?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Nagyon szerethető hangjuk van az újabb NAD-oknak. Nekem C326 van. Csak jókat tudok róla mondani. Ami érdekes, hogy jobban meghajtja a kis Clarus monitorokat, mint a HK 980, a 2x80W (8ohm) teljesítményével.

Amit még feltétlenül megpróbálnék a dobozaidhoz: Dunaudio Evergreen A30 Van is egy most az apróban: itt

Én is azt tapasztaltam hogy a stabil vasakat meghálálják a Clarus dobozok!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Egy kis segítséget kérnék, meglévő rendszeremet szeretném lecserélni mivel szeretnék hangzásban kicsit előre lépni. Erősítőm Technics SA-GX230D és hozzá a hangfalak Pioneer CS-997, a kérdés az lenne milyen erősítőt ajánlanátok ami a Technicstől szebben szól és használtan max 60 000-ből kijönne? Zenei irányzat kimondottan fekete zenék , Soul, Funky, RnB, Hip.Hop, és kevés Jazz. És esetleg hangfalakat is ajánlhattok az erősítőhöz mert azt is cserélnéma jobb hangzás érdekében.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

senki...?

Keress HK erősítőt , vagy NAD-ot , a NAD jól kezeli a nehezebben hajtható dobozokat is .

iMac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

senki...? !36_7_11.gif

iMac
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Egy kis segítséget kérnék, meglévő rendszeremet szeretném lecserélni mivel szeretnék hangzásban kicsit előre lépni. Erősítőm Technics SA-GX230D és hozzá a hangfalak Pioneer CS-997, a kérdés az lenne milyen erősítőt ajánlanátok ami a Technicstől szebben szól és használtan max 60 000-ből kijönne? Zenei irányzat kimondottan fekete zenék , Soul, Funky, RnB, Hip.Hop, és kevés Jazz. És esetleg hangfalakat is ajánlhattok az erősítőhöz mert azt is cserélnéma jobb hangzás érdekében.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem akarok elmélyedni a Naim cég filozófiájában - ezt meghagyom a hívőknek, de nem csak a pufferkondenzátort cseréltem ki, hanem a vezetékezést is megváltoztattam.
Sajnos ebben az erősítőben is a dolgok összefüggenek, a tervezés színvonala, az anyagok megválasztása és a technológia is...

Üdv: TJ.

Hát , igen , a , költséghatékonyság nagy úr . Gondoljunk csak a HIFI MAGAZIN tesztjére .

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3125

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az efféle modifikációkkal a néhai főkonstruktőr, Julian Vereker soha nem értett egyet, hiszen az alkatrészek kiválasztását ebben a kategóriában szokatlanul alapos szubjektív tesztek előzték meg. Olvastam egy angol kísérletező viszonylag objektív hangvételű véleményét, aki könnyedén talált a gyár által választottnál jobb hangú alkatrészeket. Black Gate kondikat és Siemens/Epcos Sikorel puffert is kipróbált. A tuningolt végfok egy gyári mellett A/B-zve egyre jobb hangúnak tűnt, csak éppen a hozzáadott érték volt nagyon kérdéses, Naim rendszer viszonylatban! A változtatások ugyanis jelentősen "elhangolták" az elektronika jellegzetes Naim-es hangzásbalanszát. Hiába volt például sokkal semlegesebb, dinamikusabb a Siemens Sikorel pufferkondi, egyrészt, a mérete miatt nem lehetett a sasszira felhúzni a kabátját;) másrészt kiderült, hogy a Naim által választott angol vagy francia pufferelkók inkább illenek oda.

20 éves erősítőnél egyáltalán nem biztos, hogy jobbitási szándék miatt cserélték az elkókat - talán egyszerűen csak kiszáradtak.

Nem akarok elmélyedni a Naim cég filozófiájában - ezt meghagyom a hívőknek, de nem csak a pufferkondenzátort cseréltem ki, hanem a vezetékezést is megváltoztattam.
Sajnos ebben az erősítőben is a dolgok összefüggenek, a tervezés színvonala, az anyagok megválasztása és a technológia is...

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ezek miben hasonlítanak a NAIM-hoz?

Az első az, az , a második valami variációja a Nap 140-nek .

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Vagy erről .

Ezek miben hasonlítanak a NAIM-hoz?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.