Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Elektroncső topik {___]=
Ezért kértem segítséget.Bocs, én meg poénkodok, azt hittem elírás. Amúgy én is csak annyit javasolnék, mint az előttem szólók.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- mechazseni
- Fórumlakó
- Értékelés: 365
Elektroncső topik {___]=
a kis csövek kettős triódák, 3 van a placcon, azaz 3 cső jár egy csatornához. Nos, itt meg van kötve a kéz, ennyiből kell kihozni többet, mint ahogy a gyár kitalálta.
Nem egyszerű, de azért nem reménytelen. Persze a kimenőtrafókat kell először megvizsgálni, ugyanis ha azok nem ütnek meg egy adott szintet, akkor valóban felesleges bármilyen tuning. De ha jók, akkor megéri foglalkozni vele. Nem feltétlen kell hozzá egy vödör pénz, hogy bármilyen zenén azonnal jól hallható javulást lehessen elérni.
20 évnyi csöves tapasztalattal a hátam mögött szerintem érdemes, de ha a kimenő trafók gyengék, azonnali visszafújás...
Nos, kb egy ilyen válaszra vártam. THX! Hogy tudom kideríteni a lehetőségeket?
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- mechazseni
- Fórumlakó
Elektroncső topik {___]=
Próbálj meg egy Dacot is beilleszteni közéjük.
Van tőle jobb, az biztos, csak nem ennyiért. Én max megcsinálom a DDL által is elvégzett módosításikat, de még az sem biztos. Majd az új helyen meglátjuk, hogy hogyan szól. H tetszik, akkor hozzá sem nyúlok majd. Még tervezem egy érzékeny, relatíve kevés alkatrészből álló hangfal beszerzését, remélem még meg lesz addig.
Van még egy ilyenem. Ezt még belekötöm hétvégén.
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Elektroncső topik {___]=
a kis csövek kettős triódák, 3 van a placcon, azaz 3 cső jár egy csatornához. Nos, itt meg van kötve a kéz, ennyiből kell kihozni többet, mint ahogy a gyár kitalálta.
Nem egyszerű, de azért nem reménytelen. Persze a kimenőtrafókat kell először megvizsgálni, ugyanis ha azok nem ütnek meg egy adott szintet, akkor valóban felesleges bármilyen tuning. De ha jók, akkor megéri foglalkozni vele. Nem feltétlen kell hozzá egy vödör pénz, hogy bármilyen zenén azonnal jól hallható javulást lehessen elérni.
20 évnyi csöves tapasztalattal a hátam mögött szerintem érdemes, de ha a kimenő trafók gyengék, azonnali visszafújás...
- mechazseni
- Fórumlakó
Elektroncső topik {___]=
nem mondtam hogy gagyi.
én nem tudom hogy milyen a hangja, de ha tetszik, akkor főleg ne költs rá!
elkezded a tuningot, aztán az lesz a vége hogy többet költöttél rá, mint amennyiért vetted, de a hangja nem lesz sokkal jobb, de még az is előfordulhat hogy rosszabb lesz.
arról nem is beszélve hogy ha esetleg majd el akarod adni, mert rájösz hogy jobbat akarsz, akkor az a pénz amit ráköltöttél,olyan lesz mintha kiszórtad volna az ablakon, mert senki nem fogja neked megfizetni a tuning árát.
Tudom, hogy nem mondtad. Csak bennem merült fel a "gagyi" kérdés, hogy esetleg ez miatt nem érdemes vele....Abban igazad van, hogy a tuningot nem fogja senki nekem megfizetni, de egy mod azért mégis érdekelne. Induljak egyelőre a csőcsere útjàn?
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- szakirobi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 22
Elektroncső topik {___]=
Tényleg nem rossz! Nálam könnyen boldogul a hangfalakkal, ahogy azt sejtettem is. Egy öreg cd-t kötöttem be neki (Sony CDP-337ESD), szerintem tetszettek egymàsnak.
Próbálj meg egy Dacot is beilleszteni közéjük.
Van tőle jobb, az biztos, csak nem ennyiért. Én max megcsinálom a DDL által is elvégzett módosításikat, de még az sem biztos. Majd az új helyen meglátjuk, hogy hogyan szól. H tetszik, akkor hozzá sem nyúlok majd. Még tervezem egy érzékeny, relatíve kevés alkatrészből álló hangfal beszerzését, remélem még meg lesz addig.
Ennyire nem érdemes vele foglalkozni? Annyira gagyi? Egyszerűen csak megtetszett, ezért vettem meg. Egy "másod" rendszerben gondolkodom amiben ez lenne az "erősítés".
nem mondtam hogy gagyi.
elkezded a tuningot, aztán az lesz a vége hogy többet költöttél rá, mint amennyiért vetted, de a hangja nem lesz sokkal jobb, de még az is előfordulhat hogy rosszabb lesz.
arról nem is beszélve hogy ha esetleg majd el akarod adni, mert rájösz hogy jobbat akarsz, akkor az a pénz amit ráköltöttél,olyan lesz mintha kiszórtad volna az ablakon, mert senki nem fogja neked megfizetni a tuning árát.
Elektroncső topik {___]=
Ennyire nem érdemes vele foglalkozni? Annyira gagyi? Egyszerűen csak megtetszett, ezért vettem meg. Egy "másod" rendszerben gondolkodom amiben ez lenne az "erősítés".
nem mondtam hogy gagyi.
- mechazseni
- Fórumlakó
Elektroncső topik {___]=
Szerintem nem gagyi.
Gondolom már meghallgattad? Hogy tetszik? Szerintem nincs rossz hangja, főleg az árához képest, meg, hogy zsír új is.
Vettek többen is fórumon belőle, még nem szabadultak meg tőle, ez is egyfajta elismerés.
Tényleg nem rossz! Nálam könnyen boldogul a hangfalakkal, ahogy azt sejtettem is. Egy öreg cd-t kötöttem be neki (Sony CDP-337ESD), szerintem tetszettek egymàsnak.
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- szakirobi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 22
Elektroncső topik {___]=
Szerintem nem gagyi.
Gondolom már meghallgattad? Hogy tetszik? Szerintem nincs rossz hangja, főleg az árához képest, meg, hogy zsír új is.
Vettek többen is fórumon belőle, még nem szabadultak meg tőle, ez is egyfajta elismerés.
- mechazseni
- Fórumlakó
Elektroncső topik {___]=
az a helyzet, hogy csak pénz kérdése minden.
ha rá akarsz költeni egy vödör pénzt, akkor lehet hogy jobb lesz, de nem biztos.
ha tetszik így a hangja , akkor ne költs rá, ha nem tetszik, akkor meg kár volt megvenni.
én nem tuningoltatnám meg, hanem a rászánt osszegből, meg ennek az árából vennék egy jobbat.
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- mechazseni
- Fórumlakó
Elektroncső topik {___]=
Ha még autista is vagy, akkor főleg óvatosan!
Ezért kértem segítséget.
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Elektroncső topik {___]=
ha rá akarsz költeni egy vödör pénzt, akkor lehet hogy jobb lesz, de nem biztos.
ha tetszik így a hangja , akkor ne költs rá, ha nem tetszik, akkor meg kár volt megvenni.
én nem tuningoltatnám meg, hanem a rászánt osszegből, meg ennek az árából vennék egy jobbat.
Ha még autista is vagy, akkor főleg óvatosan!
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Sziasztok!
Néhány hete vettem ezt a kis kínai csövest. Elhatároztam, hogy kihozom belőle amit csak lehet.
Kérdésem a köv: Tudtok-e olyan szakit írni aki egy komolyabb tuningot el tudna végezni rajta. Nem értek hozzá és teljesen autista vagyok ehhez a témához. Azt kb tudom, hogy csövekkel lehet változtatni a hangját, de ennyi és nem több amit tudok róluk. Én nem nyúlok bele, nem az én szakterületen. A logout.hu-n olvastam már egy átalakítást róla, az szimpi volt.
Kérlek, ne írtsatok szét a tudatlanságom miatt!
Elektroncső topik {___]=
Sziasztok!
Néhány hete vettem ezt a kis kínai csövest. Elhatároztam, hogy kihozom belőle amit csak lehet.
Kérdésem a köv: Tudtok-e olyan szakit írni aki egy komolyabb tuningot el tudna végezni rajta. Nem értek hozzá és teljesen autista vagyok ehhez a témához. Azt kb tudom, hogy csövekkel lehet változtatni a hangját, de ennyi és nem több amit tudok róluk. Én nem nyúlok bele, nem az én szakterületen. A logout.hu-n olvastam már egy átalakítást róla, az szimpi volt.
- mechazseni
- Fórumlakó
Elektroncső topik {___]=
Sziasztok!
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
Elektroncső topik {___]=
Üdv !
Hozzá jutottam pár db ilyen Tungsram ECC83-hoz, a data kód alapján 1950-es gyártmányok, az anód ha jól látom ezüstözött, nem láttam még ilyen csöveket, mit lehet tudni róluk ? Hangilag nagyon rendben vannak.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Elektroncső topik {___]=
Az lenne a kérdésem,hogy a kimenőtranszformátor egyenáramot alakít át?
Én úgy tudom,hogy csak váltóáramot tud alakítani a fluxus által.
Ja meg azt,hogy mi az a figyelmeztetés státusz?
Ha rákattintasz láthatod, hogy kaptál-e figyelmeztetést az admintól z itteni szabályok esetleges megszegéséért. Bár most angolul írja ki....
Elektroncső topik {___]=
Transzformálni csak váltakozó áramot lehet.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
Elektroncső topik {___]=
Az lenne a kérdésem,hogy a kimenőtranszformátor egyenáramot alakít át?
Én úgy tudom,hogy csak váltóáramot tud alakítani a fluxus által.
Ja meg azt,hogy mi az a figyelmeztetés státusz?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Elektroncső topik {___]=
Igazából erre írtam, hogy 20 éves, szóval nem pár év után... A műszaki állapota nem volt kérdés
Átcserélgetted már a csöveket egymással hogy kiderüljön melyik a rossz?
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 817
Elektroncső topik {___]=
A 12ax7 miben van? Gyakori ( szinte biztos) hogy a( leges) legolcsóbb kínait rakják bele gyárilag. Pár év után el is kezdenek meghalni. De egyik ismerősömnek meg azt hiszem orosz végfok csövek vannak a JadisD30- ban és egy jó év alatt vagy 3- at cserélt benne.
Ezt nem írtad, csak hogy 20 éves.
Igazából erre írtam, hogy 20 éves, szóval nem pár év után... A műszaki állapota nem volt kérdés
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Miután megvettem, Takács Jenő átnézte, mind az elő-, mind a végfokot. Mindent rendben talált (kivéve, hogy a végcsöveket cserélni kellett). Így valószínű nem itt a probléma forrása.
Ezt nem írtad, csak hogy 20 éves.
- peterson
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Már elég régi az erősítő, hogy érdemes lenne átnézetni.
Miután megvettem, Takács Jenő átnézte, mind az elő-, mind a végfokot. Mindent rendben talált (kivéve, hogy a végcsöveket cserélni kellett). Így valószínű nem itt a probléma forrása.
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Digit műszerem van, ha tudom mit kell csinálni, akkor mérni is tudok... , de nem tudom mit, hol kell mérni, s milyen érték a jó-megfelelő. Az esélyességgel pedig az a bajom egy kicsit, hogy 30 rugót kidobni 4 hónap hallgatásért, nem megy folyamatosan.
Már elég régi az erősítő, hogy érdemes lenne átnézetni.
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Digit műszerem van, ha tudom mit kell csinálni, akkor mérni is tudok... , de nem tudom mit, hol kell mérni, s milyen érték a jó-megfelelő. Az esélyességgel pedig az a bajom egy kicsit, hogy 30 rugót kidobni 4 hónap hallgatásért, nem megy folyamatosan.
Több lehetőséged van. Elviszed valaki hozzáértőhöz az erősítőd átnézetni! (Én ezt javasolnám! ) veszel bele olcsó csövet és várod az eredményt. Ha megint hamar tönkremegy akkor életbe lép az első javaslat. De lehet hogy addigra nagyobb problémád is lesz.
- peterson
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Esélyes a dolog. De azért a biztoshoz valamit mérni kellene mégiscsak ám. Semmit nem értesz hozzá? Nincs egy digit műszered sem amit tudod hogYan kell használni?