Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Sztereó erősítők
-
Vendég
Sztereó erősitők
Köszi! És kicsit bővebben? Mire éri meg lecserélni? Nem igazán vagyok ebben otthon..
Próbálgass különböző összekötőkábeleket, és fülelj!
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Velemenyetekre lennek kivancsi hogy mekora a hangzasbeli kulombseg a simma Marantz pm66se es a pm6010seKI signatura kozott a 66osomat szeretnem levaltani ha valaki hallota mindketot .koszonom
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
Sztereó erősitők
Igen.
Köszi! És kicsit bővebben? Mire éri meg lecserélni? Nem igazán vagyok ebben otthon..
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Sztereó erősitők
Kedves NAD-osok. Jelent valami észrevehető változást a hangzásban, ha a c325-ön kicserélitek a gyári jumpert valami speciálisabbra? köszi
Igen.
Sztereó erősitők
Kedves NAD-osok. Jelent valami észrevehető változást a hangzásban, ha a c325-ön kicserélitek a gyári jumpert valami speciálisabbra? köszi
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Sztereó erősitők
Jó lenne a szokásos kérdésekre válaszolni!
Mekkora a fájdalomküszöb, mekkora a tér, milyen láncba, milyen zenékre... ?
A fájdalom küszöb sajnos egyre kisebb
A kisszobába menne, médialejátszó, kis omnitronic lemezjátszó (talán) amit ki kéne szolgálnia, B&W 302-es hangszórókkal. VISZONT; ehhez gondolom szinte minimális befektetés is elég lenne, de ha csak kicsit többért lehet valami olyat kapni ami alkalom adtán a nagyobb láncba is beférne: Technics 1210Mk2 lejátszó, JMLab Focal918 hangfal, nagyobbacska média lejátszó, Pro-ject SE II Phono Box - itt most egy Yaqin csöves teljesít szolgálatot.
Egyébként amivel most szemezek az angliából egy Marantz PM66SE KI erőlködő. Emlékeim szerint ez ifjú koromban nagyon tetszett csak nem romlott le
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy gyors kérdés; melyik régebbi integrált erősítőt ajánlanátok egyszerűbb zene hallgatásra. Régebbi alatt azt értem, hogy 92 utáni. Valamelyik Marantz, Denon? Esetleg más? Ötletek? Legfontosabb opció a távirányító és a viszonylag normális hang, ha van rajta normális phono az csak grátisz.
Jó lenne a szokásos kérdésekre válaszolni!
Mekkora a fájdalomküszöb, mekkora a tér, milyen láncba, milyen zenékre... ?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
" Legfontosabb opció a távirányító "
"A lustaság az ördög vánkosa."
Amúgy nem k&rvára mindegy? valamelyik foci vb előtt lehetett olyan tévét kapni, aminem a távirányitóján volt sörnyitó. Szerintem az is fontos opció lehetne a hifiben, a hangzás másodlagos (legjobb esetben)
No azért nálam nem ennyire egyszerű a kérdés, lévén porckorong sérvem van, és nem mindig tudok az erősítőhöz ugrálni. Főleg, hogy nálunk a zenehallgatás nem feltétlenül szeánsz és fülelés és a különböző zenéknek és forrásoknak bizony megvan az a rossz szokása, hogy totálisan más hangerőn szólnak. Ami az egyik esetben egy kellemes hangerő az a másik esetben éppen túl halk vagy túl hangos, és mivel uram bocsá' még finnyás is vagyok és kapcsolgatni is szoktam így nem jó móka akár pár percenként felállni, odabattyogni, visszaslattyogni. Főleg amikor mondjuk beteg derékkal fekszel.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5296
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy gyors kérdés; melyik régebbi integrált erősítőt ajánlanátok egyszerűbb zene hallgatásra. Régebbi alatt azt értem, hogy 92 utáni. Valamelyik Marantz, Denon? Esetleg más? Ötletek? Legfontosabb opció a távirányító és a viszonylag normális hang, ha van rajta normális phono az csak grátisz.
" Legfontosabb opció a távirányító "
"A lustaság az ördög vánkosa."
Amúgy nem k&rvára mindegy? valamelyik foci vb előtt lehetett olyan tévét kapni, aminem a távirányitóján volt sörnyitó. Szerintem az is fontos opció lehetne a hifiben, a hangzás másodlagos (legjobb esetben)
Sztereó erősitők
Az ajánlatom a Rotel 930 AX. Phonoja is elég jó és nem csak egyszerűbb zene hallgatásra való. Dinamikus,dús analógos jellegű kellemes hangzású. Távkapcsolóval viszont nem rendelkezik. Az Expresszen hirdetnek egyet 30 eFt-ért.
Üdv,H.L.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereó erősitők
Szia Lowther!
Az erősítőkkel nincs baj.Az egyutas hangszórókra jellemző a középhang kiemelés, ezért célszerű azt visszafogni különböző szűrő taggal. Nálam a Lowther-hez az L1 3.000 mH R1 22 ohm 5 watt, Cz 6.800uF és az Rz1 10 ohm 5 watt értékek váltak be. Az ellenállások értékeinek a változtatásával tudod a mély hang arányait állítani. Továbbá célszerű a dobozokat gumitalpra állítani, valamint a hangszóró mögé is gumit v. gumiszerű anyagot rakni. A dobozban a hangszóró mögötti teret lazán szálas gyapjúval béleld ki,hogy tovább szűrje,vágja az éles közép magasakat.
Küldök kapcsolásokat amivel talán sikerül megzaboláznod a túlzott közép kiemelést.
Üdv,H.L.
CD futómű: Jadis JD2
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni mert már teljesen tanácstalan vagyok. Egy Fostex FE 206 ES-R hangszóróval szerelt gyári rajz alapján készített tölcsérhez keresek csöves erősítőt. Eddig próbáltam egy régi cambridge-t (tranyós) de nem volt mélyhang és a közép üvöltött. Próbáltam egy csövest 300B-vel amiben volt visszacsatolás, félvezetős táp volt benne, stb. Ez is ezt csinálta. Javasolták a tölcsérbe egy szívókör beépítését (párhuzamos RLC + soros RC). Ezzel szépen szólt. aztán elővettem a saját készítésű PP csövesemet (ECC81 EL84 EZ80), és azzal szívókör nélkül is szépen szólt de a 300B hez képest nagyon beszűkűlt minden, összemosódtak a hangok.
Én gondoltam még (csak még nem készült el) GU50 SE re (nincs benne VCS, össz 1 csatoló kondi, egy oldalról lemezelt kimenő osztott primerrel, csöves táp, egy csatornába 2 fojtó, a GU triódának kötve, a megyhajtó cső 6H8C), és ugyanez a kapcsolás csak 300B-vel.
Az lenne a kérésem ha valakinek van valami ötlete, hogy ehhez a tölcsérhez(pontosabban a hangszóróhoz) milyen kapcsolás lenne jó az kérem jelezze. A jó tanácsokat szívesen veszem. :-)
A hangszóró és a tölcsér rajzának linkje: http://www.einklang-audio.com/treiber/f ... 206esr.pdf
Mert nem engedte a pdf file-t csatolni.
A válaszokat várom és előre is köszönöm.
Üdv: Á.
Sztereó erősitők
Értem, azt hittem hogy az csak kintre ment. Nem mintha a lényegen változtatna, én úgy gondolom ár értékben és hangzásban is Best Buy , nem nagyon látok "A" osztályban hasonló árú és hangú alternatívát. Leszámítva a J88D-A-t de annak a hangját nem ismerem.
Kb egyforma a két erősítő.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Lehetett rendelni kétféle előlappal.
Mielőtt rendeltem,megkérdeztem az ittenieket,hogy melyik legyen.
Értem, azt hittem hogy az csak kintre ment. Nem mintha a lényegen változtatna, én úgy gondolom ár értékben és hangzásban is Best Buy , nem nagyon látok "A" osztályban hasonló árú és hangú alternatívát. Leszámítva a J88D-A-t de annak a hangját nem ismerem.
AVM ; 3D Lab ; Usher Audio ; Ayon
Sztereó erősitők
Egyébként csak a Hedo néven futónak van az a plusz alulap az elején ?
Lehetett rendelni kétféle előlappal.
Mielőtt rendeltem,megkérdeztem az ittenieket,hogy melyik legyen.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Egyébként csak a Hedo néven futónak van az a plusz alulap az elején ?
Sztereó erősitők
A dán ár nagyon horror,de ha ennyiért is eladják,akkor annyira rossz nem lehet.
Nem is rossz !
De ezt Te is jól tudod gondolom .
Sztereó erősitők
Sziasztok itt egy rövid cikk a sokak által kedvelt Jungson Hedo végfokáról pár jó képpel belülről.
http://www.troelsgravesen.dk/Duro.htm
A dán ár nagyon horror,de ha ennyiért is eladják,akkor annyira rossz nem lehet.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Sziasztok itt egy rövid cikk a sokak által kedvelt Jungson Hedo végfokáról pár jó képpel belülről.
http://www.troelsgravesen.dk/Duro.htm
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
A fali aljzattal lesz a probléma, a telefonom fém burkolati elemei is bizseregnek, mikor töltöm.
Ez viszont, már egy egészen más történet. Feltételezem, hogy mobil telefonról van szó. A töltő, egy speciális, úgynevezett védő-elválasztó transzformátor, ami azt jelenti, hogy a szekunder kör, galvanikusan el van választva a primer körtől, tehát, ha bizsereg, azt nem a hálózatból jövő feszültség miatt teszi. Azon kívül, a töltő nem 1. hanem 2. érintésvédelmi osztályba tartozik, kevésbé szakszerűen mondva, kettős szigetelésű. Ebből következik, hogy nem szükséges, sőt, egyenesen tilos földelni! Egyébként, nem is lehet, legalábbis, roncsolás nélkül.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Nem ismerem az említett készülékeket, de, ha 1. érintésvédelmi osztályba tartozik valamelyik, tehát védőérintkezős, (földelt) és a konnektor, vagy a hosszabbító nem földelt, akkor előfordulhat, hogy van némi feszültség a készülék házán. Tapasztaltam ilyet, egy Pioneer CT-506-os magnódeck esetében. Kicseréltük a hosszabbítót földeltre és a jelenség megszűnt.
Tanulság ebből az, hogy amennyiben a csatlakozandó dugvilla rendelkezik védőérintkezővel úgy minden esetben csakis védőföldeléssel ellátott szerelvényekhez szabad csatlakoztatni !!!
Érintésvédelem I. szabály !
Sztereó erősitők
A fali aljzattal lesz a probléma, a telefonom fém burkolati elemei is bizseregnek, mikor töltöm.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
Nem ismerem az említett készülékeket, de, ha 1. érintésvédelmi osztályba tartozik valamelyik, tehát védőérintkezős, (földelt) és a konnektor, vagy a hosszabbító nem földelt, akkor előfordulhat, hogy van némi feszültség a készülék házán. Tapasztaltam ilyet, egy Pioneer CT-506-os magnódeck esetében. Kicseréltük a hosszabbítót földeltre és a jelenség megszűnt.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Ha ráz, akkor nincs kérdés. Mindkét cucc szakszerű javításra szorul. Be se kapcsold és áramtalanítsd.