MrCollector írta: ↑2020.08.12., szer. 22:09
sutemenyx írta: ↑2020.08.12., szer. 18:26
MrCollector írta: ↑2020.08.12., szer. 14:39
Na, azért az igényed sem volt mindennapos.
Szerintem alapvetően mindenki ilyen igényekkel keres bármilyen kábelt. Szóva inkább mindennapi, mint nem mindennapi.
Hát szerintem annak vannak ilyen igényei az általad megjelölt árszinten, aki nincs még teljesen tisztában a dolgokkal. Ezt ne vedd sértésnek, ez pusztán a személyes véleményem tapasztalataim alapján. Aki már valamennyire kapizsgálja a dolgokat az a számára megfelelő árszinten keresi a legoptimálisabb megoldást. De ez közel sem egyenlő azzal amit és ahogyan te leírtál. Azt is írtad, hogy talán egy rendszert hallottál a sajátodon kívül ami neked megfelelt volna. Ebből én kétfajta lehetőségre tudok gondolni. Rengeteg nagyon jó (és drága) rendszert hallottál vagy nagyon keveset. Visszatérve a te rendszeredre. Mivel egyedi és a piaci értéke ismeretlen számomra (de elárulhatnád), én a helyedben minimum annak a 10-15%-ért vásárolnék kábeleket. Természetesen a kábel ára abszulút semmi garanciát nem ad arra, hogy jó is lesz és ez teszi sokak számára riasztóvá a gyári madzagoknál lényegesen drágább kábelek beszerzését. Valahol meg tudom érteni őket...
Volt kb 8-10féle Tannoyom V1-től Kensingtonig, de masnal hallottam regebbi hpd-t is, DIY most is van belole. Hallottam jópár altec variánst a nagyok közül, belőle szelessavut is. Az urei nagy studiomonitorat, JBL 40-est onkenben tad tolcserrel, jbl magassal. Kis JBL-t. Goodmansből kicsit, közepest és twinaxiomot. Proacbol kicsit, nagyot. Harbethbol kicsit, nagyot, spendorbol classic kozepest (6k eur). AN-E-t. Parabox ellipsus diy sugarzot vegtelen draga cuccokbol.
Szelessavubol tobbfele RFT-t, Sonidot, Oriont, SABA-t, Lowthert, Coralt. Jamo concert 11-em is volt. Videotonbol kicsi, nagy normalisabb regi.
DALI-t kicsit, nagyobbat.
Cantonbol nagyonnagyot.
Regi kisebb NSZK dobozokat.
Tesla kisdobozt.
A kötelező JPW Sonatat.
Fülelek féle dobozt, Krahling Zoli dobozt.
Martin logan hibridet meg még a franc tudja miket.
Erősítőből rengeteg Marantz integráltat.. PM30, 52, 62, 82, 54, 75, PM12S3 vagy S1 és KI Pearl Lite. Egyet kiemelnék.. 8B-t (csöves) is hallottam saját rendszerben. És volt belőle béna hazimozi szutyok is.
Aztan Parasound A21, Rotel integraltak, Tangent 50.
Fülelek integrált.
AN P1-ből SE-t és PP-t.
Jópár DIY SE és PP csöves végfokot EL84-től EL34-en át 2A3, 300B-ig, 6AS7G-6336-6528-ig. Draga es olcso alkatreszekbol is. Blackgate-ekkel is, nelkuluk is. Kinai csövektől a ruszki csöveken át angol és usa csövekkel is van nehany tapasztalat.
Tunerman VFET SRPP-t is hallottam.
És a saját fejlesztésű csöves/felvezetős/hibrid erositoimet.
Forrásból régebben egy Marantz halozati lejatszot, utana egy Rpi-t schiit dac-kal, probalva ess-t is, aztan attertem pc-re, es utana lett a mostani szénnéfinomított TDA1541-es cucc. Hallottam parfele Marantz CD-t, tuningoltam is. Jart nalam es hallottam Tunerman féle fulltuningos CD100 trial runt is.
Volt lemezjatszom is, de az eleg gagyi volt.
Na hat kb ilyeneket hallottam.
Amikre nem visszalepeskent tudok gondolni, az az Urei nagymonitor, de 350liter. A parabox ellipsus -nem vintage hang, de nagyonjo.
Marantz 8B tuningolva - ez egy finom darab. Tunerman VFET SRPP. Kábelből pedig a mostani sufniban talált 40éves spc habia helyett a vdh mcs1000, dehat arban az ingyen versus 20k/m közt van egy kis kulonbseg.
Kabelekbol sokfele aq volt, aztan lett belole diy vonal, de hangfalra maradt aq egyelore. A tappal vagyok meglove, ötletem sincs, illetve tanacsot, felajanlast is kaptam mar a forumon, de egyelore probalok infot gyujteni. Ugyvelem ez kb hitkerdesse fog alakulni. Eldontom milyen marka vagy vonal legyen, aztan ahhoz fogok ragaszkodni. Most még viszont az egvilagon semmit sem tudok, ezert irtam ide informacio remenyeben.
És persze... sajnos tudom, hogy ami igazan jo, az nem lesz olcso.
Speciel ahol a parabox van, ottvan a tunerman vfet is, és arrafelé vannak jó kábelek, egy iránynak azok is biztos jok.