Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

$mon
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: $mon »

Van egy Shure m75d hangszedőm. A tű cserére szorul, hozzám már így került.Eddig nem foglalkoztam vele, érdemes egyáltalán? A cseretű kb:6e Ft 

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gergoland »

Továbbá ne felejtsd el a lemezjátszózás nem olyan mint a cd-zés, hogy csak berakod a lemezt és kész. Annál azért törődni kell a dolgokkal. Lemez tisztántartása, tűtisztítás.....
Gondold ezt azért végig még!
Köszönöm szépen a választ!Illetve minden eddigi válaszolónak köszönöm szépen a segítséget!

Már tegnap kezdtem érezni, hogy ez a lemezjátszózás kezd eléggé túlmenni az eddigi ismereteimen. Magyarul én a jelenlegi hozzáértésemmel valószínűleg egy elég gagyi vackot vennék magamtól.

Több véleményt megfontolva inkább profira bízom a választást és lemezjátszóban leteszek az Onkyo markáról.

Van Szombathelyen egy profi hifi szerelő (Kiss István, a városban egyedül ő vállalta a mechanikai hibás magnóm javítását), aki foglalkozik készülékek adás-vételével, valamikor elmegyek hozzá, és megnézek többet.

Ha lesz valami fejlemény, majd megírom ide a fórumra.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Köszönöm szépen a választ!
Annyit nem gondoltam rászánni. 4-szerese a keretemnek. Illetve szerintem első lemezjátszónak egy kicsit nagy lépés.
Úgy gondoltam, hogy régebbi típusú jobb minőségű Onkyo, amit esetleg érdemes lenne használtan felkutatni. Aztán egy kis ráfordítással rendberakni.

A régebbi , használt Onkyokat gyakorlatilag 10-30ezerért meg lehet venni ha jól nézem. Nagy durranást ne várj tőlük. Elhiszem , hogy 50 lemezért nem vennél komoly dolgot , de annak nincs értelme, hogy egy alap modellen egyből csalódj a lemezjátszásban. Nemrég volt alkalmam meghallgatni egy Pioneer Pl 200- at egy Rega mellett. A Pio-t csak akkor fogadtam volna el ha jó pénzt kapok érte. Regát már szívesen hazavittem volna. Szerintem nála rosszabbal nem is szabadna elkezdeni a lemezjátszózást! Kell bele egy jó mm hangszedő is. Mondjuk egy Rega Elys, de lehet még jobb is.
Továbbá ne felejtsd el a lemezjátszózás nem olyan mint a cd-zés, hogy csak berakod a lemezt és kész. Annál azért törődni kell a dolgokkal. Lemez tisztántartása, tűtisztítás.....
Gondold ezt azért végig még!

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Létezik, a CP-1050. A minősége jobb, mint a "jofogásos".(mondjuk azt nem nehéz felülmúlni)
Az új ára 140.000 körül van. Annyit nem ér - szvsz.
A minőségéről megoszlanak a vélemények.
Szóval - szerintem - vegyél egy jó használtat. Voyager ajánlott párat.
Köszönöm szépen a választ!Annyit nem gondoltam rászánni. 4-szerese a keretemnek. Illetve szerintem első lemezjátszónak egy kicsit nagy lépés.
Úgy gondoltam, hogy régebbi típusú jobb minőségű Onkyo, amit esetleg érdemes lenne használtan felkutatni. Aztán egy kis ráfordítással rendberakni.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Esetleg létezik jobb minőségű Onkyo lejátszó is?
Létezik, a CP-1050. A minősége jobb, mint a "jofogásos".(mondjuk azt nem nehéz felülmúlni)
Az új ára 140.000 körül van. Annyit nem ér - szvsz.
A minőségéről megoszlanak a vélemények.
Szóval - szerintem - vegyél egy jó használtat. Voyager ajánlott párat.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Olvastam, hogy Onkyo lemezjátszót szeretnél. Szerintem, csak azért ne vegyél Onkyo-t, mert az erősítőd is olyan márkájú, főleg azt a műanyag vackot a jó fogásról ne vedd meg. Például ez: http://www.hifibazar.hu/node/431
sokkal kellemesebb darab. Nem is beszélve arról, hogy a tulaj normális és értelmese becsomagolja.

ui: a kis Philips :http://www.hifibazar.hu/node/417is milliószor jobb, mint az a tojáshéj Onkyo.
Természetesen meghallgatok más készülékeket is, mint az Onkyo. Azért forszíroztam ezt a márkát, mert a tornyom összes eleme ilyen (cd, erősítő, magnó).

Esetleg várnám akár privát üzenetben is lejátszók ajánlását. Illetve esetlegesen eladó szép állapotú fekete, szép plexis készülék is érdekel. Ha lenne jobb minőségű Onkyo eladó, annak nagyon örülnék, hiszen SZÁMOMRA ez a márka jön be. A hifim és a házimozim minden tagja ilyen.

Esetleg létezik jobb minőségű Onkyo lejátszó is?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Köszönöm szépen a sok segítséget!

Küldtem privát üzenetet.

Olvastam, hogy Onkyo lemezjátszót szeretnél. Szerintem, csak azért ne vegyél Onkyo-t, mert az erősítőd is olyan márkájú, főleg azt a műanyag vackot a jó fogásról ne vedd meg. Például ez: http://www.hifibazar.hu/node/431
sokkal kellemesebb darab. Nem is beszélve arról, hogy a tulaj normális és értelmese becsomagolja.

ui: a kis Philips :http://www.hifibazar.hu/node/417is milliószor jobb, mint az a tojáshéj Onkyo.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Küldtem privát üzenetet.

Ezt ne feledd:
"A szereléshez kell egy jó csipesz (a család nőtagjainak szemöldökcsipesze alkalmas lehet), egy nem mágnesezhető csavarhúzó, és le kell tölteni és precízen kinyomtatni (!) egy beállítósablont. Angolul "protractor". Nem árt, ha van egy tűmérleg is kéznél. Nem árt, ha van tapasztalt lemezjátszós ismerősöd  Szombathelyen."
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Ha Miskolcról Szombathelyre utazik a lemezjátszó, nagyon fontos a szállítható állapotba hozás.

Le kell venni a tányért (hogy ne verje szét a tányércsapágyat), le kell húzni az ellensúlyt a karról, rögzíteni kell a kart a bakhoz. Feltétlenül törékenyként kell feladni, és jelölni kell a csomagoláson a FEL irányt.

A hangszedőben természetesen benne van a tű is.

A szereléshez kell egy jó csipesz (a család nőtagjainak szemöldökcsipesze alkalmas lehet), egy nem mágnesezhető csavarhúzó, és le kell tölteni és precízen kinyomtatni (!) egy beállítósablont. Angolul "protractor". Nem árt, ha van egy tűmérleg is kéznél. Nem árt, ha van tapasztalt lemezjátszós ismerősöd Szombathelyen.

Küldtem privát üzenetet.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 486
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Én szombathelyi vagyok, és nem nagyon utazok az országban.
A hirdetővel még nem beszéltem, de fel akarom vele venni a kapcsolatot.

Valószínűleg maradok az Általad ajánlott AT95-ös megoldásnál, amennyiben sikerül a lejátszót megvenni jó állapotban.

Még egy kérdés: a hangszedőhöz tartozik tű is, vagy az még külön tétel?

Ha Miskolcról Szombathelyre utazik a lemezjátszó, nagyon fontos a szállítható állapotba hozás.

Le kell venni a tányért (hogy ne verje szét a tányércsapágyat), le kell húzni az ellensúlyt a karról, rögzíteni kell a kart a bakhoz. Feltétlenül törékenyként kell feladni, és jelölni kell a csomagoláson a FEL irányt.

A hangszedőben természetesen benne van a tű is.

A szereléshez kell egy jó csipesz (a család nőtagjainak szemöldökcsipesze alkalmas lehet), egy nem mágnesezhető csavarhúzó, és le kell tölteni és precízen kinyomtatni (!) egy beállítósablont. Angolul "protractor". Nem árt, ha van egy tűmérleg is kéznél. Nem árt, ha van tapasztalt lemezjátszós ismerősöd  Szombathelyen.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Így egyben lenne 20 ezer forint: egyszerű hangszedő, utángyártott tűvel.

Ha ehhez vennél egy gyári tűt, még mindig maradna az egyszerű hangszedő, de legalább új, minőségi tűvel. Ez lenne összesen 27 ezer.

Ha megveszed a lemezjátszót hangszedő nélkül 12 ért, és szerelünk bele egy AT95-öt (szintén 12-ért*), akkor az összköltség 24 ezer, de ebben benne van egy új, garanciális hangszedő, ami ráadásul jelentősen jobb minőségű, mint ami benne van.

Egyébként miskolci vagy? (Mert a hirdetés miskolcinak tűnik.)

* az AT95 hangszedő listaára 12.500 forint. Nálam 11.990 az ára, és ebben benne van az ingyen szerelés és beállítás (Csepelen), vagy az ingyen posta és a telefonos segítség a beszereléshez.

Én szombathelyi vagyok, és nem nagyon utazok az országban.
A hirdetővel még nem beszéltem, de fel akarom vele venni a kapcsolatot.

Valószínűleg maradok az Általad ajánlott AT95-ös megoldásnál, amennyiben sikerül a lejátszót megvenni jó állapotban.

Még egy kérdés: a hangszedőhöz tartozik tű is, vagy az még külön tétel?

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Tehát akkor véleményed szerint csak a lejátszót kell megvenni hangszedő nélkül, és akkor ahhoz egy AT95 kell.
Gondolom nem érdemes a hirdetésben szereplő hangszedővel foglalkozni, netán tűt cserélni benne.
Egyszerűbb egy új?

Így egyben lenne 20 ezer forint: egyszerű hangszedő, utángyártott tűvel.

Ha ehhez vennél egy gyári tűt, még mindig maradna az egyszerű hangszedő, de legalább új, minőségi tűvel. Ez lenne összesen 27 ezer.

Ha megveszed a lemezjátszót hangszedő nélkül 12 ért, és szerelünk bele egy AT95-öt (szintén 12-ért*), akkor az összköltség 24 ezer, de ebben benne van egy új, garanciális hangszedő, ami ráadásul jelentősen jobb minőségű, mint ami benne van.

Egyébként miskolci vagy? (Mert a hirdetés miskolcinak tűnik.)

* az AT95 hangszedő listaára 12.500 forint. Nálam 11.990 az ára, és ebben benne van az ingyen szerelés és beállítás (Csepelen), vagy az ingyen posta és a telefonos segítség a beszereléshez.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

A VPI gépekben a vákuum motorok lesznek csapágyasak a használattól,de a tányérforgató motornnak a tengely perselyét is cserélni kell egy idő után.
Akkor ezek sem sokkal jobbak ezek szerint. Még szerencse, hogy javítható a masina, és nem kell kidobni. 

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Igen, megnéztem az erősítőt az Onkyo oldalán, tényleg van benne phono-fokozat, ezzel tehát nem lesz gond.

http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx- ... ab=Details

A lemezjátszóról nagyon béna képek vannak a linkelt hirdetésben. Amennyi látszik a hangkarjából, az alapján ez egy generikus japán "tojáshéj" lemezjátszó, azaz pont ugyanolyan, mint az összes többi.

A hangszedő valóban egy AT, de a tű az egy vacak utángyártott cseretű. (Nincs rajta az AT-embléma.) Ha megveszed, kérd hangszedő nélkül, és rakjunk bele egy AT95-öst.

Első lejátszónak nem tervezek nagyon profit és drágát venni. Először csak kipróbálnám a lemezjátszókzást.
Onkyot azért néztem, mert mindenem olyan.

Tehát akkor véleményed szerint csak a lejátszót kell megvenni hangszedő nélkül, és akkor ahhoz egy AT95 kell.
Ehhez tű is jár gyárilag?
Gondolom nem érdemes a hirdetésben szereplő hangszedővel foglalkozni, netán tűt cserélni benne.
Egyszerűbb egy új?

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Az erősítőmnek elméletileg van Phono fokozata, de azért leírom a típusát: Onkyo TX-8020.

Eddig néztem egy Onkyo lejátszót, úgy látszik Audio Technika hangszedővel van, ezt belinkelem, esetleg rá tudnál pillantani a hirdetésre: https://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zem ... 242660.htm

Onkyo Integra lemezjátszók mennyire jók?

Igen, megnéztem az erősítőt az Onkyo oldalán, tényleg van benne phono-fokozat, ezzel tehát nem lesz gond.

http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx- ... ab=Details

A lemezjátszóról nagyon béna képek vannak a linkelt hirdetésben. Amennyi látszik a hangkarjából, az alapján ez egy generikus japán "tojáshéj" lemezjátszó, azaz pont ugyanolyan, mint az összes többi.

A hangszedő valóban egy AT, de a tű az egy vacak utángyártott cseretű. (Nincs rajta az AT-embléma.) Ha megveszed, kérd hangszedő nélkül, és rakjunk bele egy AT95-öst.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Érdemes megnézni, van-e az erősítődnek külön Phono fokozata. A lemezjátszókból sokkal alacsonyabb jelszint jön ki, mint a többi forrásból, ráadásul - a jobb lemezre préselhetőség érdekében - a frekcenciaegyensúlyt is módosítva rögzítik, így kell egy plusz erősítő fokozat, ami egyrészt többet erősít a jelen, másrészt helyreállítja a frekvenciaegyensúlyt. A kilencvenes évekig természetes volt, hogy az erősítőknek gyárilag van beépített phono-fokozatuk, azóta kivesztek. Ha nincs az erősítődnek phono-fokozata, akkor kell egy külön készüléket venni, a Conradban van már 7 ezerért is újonnan (de az olyan is), illetve használtan lehet kapni márkásabb készülékeket 20-25 ezres áron.Köszönöm szépen a választ! 
Az erősítőmnek elméletileg van Phono fokozata, de azért leírom a típusát: Onkyo TX-8020.

Eddig néztem egy Onkyo lejátszót, úgy látszik Audio Technika hangszedővel van, ezt belinkelem, esetleg rá tudnál pillantani a hirdetésre: https://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zem ... 242660.htm

Onkyo Integra lemezjátszók mennyire jók?

Köszönettel: Gergoland

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Itt érkeztem el a kérdésemhez: nekem eddig soha nem volt lemezjátszóm, leszámítva édesapám Philips "minden az egyben tornyát", ami tudtommal messze van a minőségtől. Szóval, most már megérett egy lemezjátszó vétele. A fórumon lévő véleményeket olvasva, nekem nem éri meg újonnan venni, mert egy régebbi készülék egyrészt olcsóbb, másrészt minőségibb az én kategóriámban.

Mire kell figyelni egy használt lemezjátszó vételénél? Mik lehetnek a buktatók? Mire kell figyelni, milyen aranyszabályokat érdemes betartani ennél az adathordozónál?

Ez egy nagy és állandóan visszatérő téma.

A legfontosabb szabály szerintem, hogy bármilyen lemezjátszót veszel, egyből cseréld újra a tűjét. Egy kopott, esetleg sérült tű tönkreteszi a lemezeidet. Ha olyan lemezjtszót találsz, aminek a hangszedőjéhez létezik cseretű, nyert ügyed van. Különben az egész hangszedőt cserélni kell. Ma 8 ezer körül van az első használható hangszedő (Audio-Technica AT91), de akkor már érdemesebb egy nagyot ugrani az AT95 hangszedőre, ami ugyan másfélszer annyiba kerül, de az is csak négyezerrel drágább, viszont azt már rendes elliptikus tűvel szerelik és a motorja is sokkal komolyabb.

Lemezjátszóból 20-30 ezer környékén két út áll előtted. Egyrészt tele vannak a hirdetési portálok 30-50 éves japán hifitorony-lemezjátszókkal.  Ezek a készülékek a maguk idejében is tömegtermékek voltak, "jól" megépítve, de nagyon kevés az eleve jó hangú készülék közöttük. A jó megépítést viszont sajnos gyakran elvitte az elmúlt pár évtized. Az LP-k népszerűségének csökkenésével elég sok hifitorony-lemezjátszó töltött éveket pincékben, padlásokon.

Ha ilyet választasz, akkor lehetőleg minél egyszerűbbet válasz, lehetőleg minden automatika nélkül. Az automatikák műanyag alkatrészek segítségével működnek, ezek pedig hajlamosak eltörni. Az utánpótlás reménytelen, esetleg 3D nyomtatóval lehetne legyártani, de annyit meg nem ér. Így könnyen az egész lemezjátszó mehet a kukába.

A 20-30 ezres kategóriában a legjobb választás a NAD 5120 lemezjátszó. Ronda, mint az ördög, de szép a hangja, egyszerű a szerkezete, és elég könnyen hozzáférhető, mindig van belőle eladó példány 10 és 20 ezer forint között, állapottól függően. Léteznek hozzá egyszerű és olcsó tuningok is, amikkel javítható a hangzás. Egy ilyen lemezjátszó plusz egy AT95 megáll 30-ban, és sok örömet tud okozni, szépen szól és meglehetősen üzembiztos.

Érdemes megnézni, van-e az erősítődnek külön Phono fokozata. A lemezjátszókból sokkal alacsonyabb jelszint jön ki, mint a többi forrásból, ráadásul - a jobb lemezre préselhetőség érdekében - a frekcenciaegyensúlyt is módosítva rögzítik, így kell egy plusz erősítő fokozat, ami egyrészt többet erősít a jelen, másrészt helyreállítja a frekvenciaegyensúlyt. A kilencvenes évekig természetes volt, hogy az erősítőknek gyárilag van beépített phono-fokozatuk, azóta kivesztek. Ha nincs az erősítődnek phono-fokozata, akkor kell egy külön készüléket venni, a Conradban van már 7 ezerért is újonnan (de az olyan is), illetve használtan lehet kapni márkásabb készülékeket 20-25 ezres áron. 

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

valószínűleg volt már ez a téma: a hangszedőm pozíciója a Baerwald protractor szerint tökéletes, egy másik szerint http://www.mh-audio.nl/gif/setuptips/Ca ... jpgviszont a belső pont lehetne precízebb

kell-e ezzel foglalkozni, vagy ha a Baerwald oké akkor sínen vagyunk?

Alapvetően három elterjedt geometriát használunk, a Baerwald mellett a Löfgrent és a Stevensont. Az teljesen természetes, hogy az egyik geometria alapján beállított hangzedő a másik két geometria sweet spotjain pontatlan lesz -  a háromféle geometria kölcsönösen kizárja egymást.

Arról van szó, hogy összesen két olyan pont lehet a lemez felületén, ahol a tűszár éppen párhuzamosan fut a barázdákkal. Ezek a sweet spotok. Ahogy távolodunk a sweet spotoktól, úgy nő a tűszár és a barázdák által bezárt szög. Ez geometriai törvényszerűség. (A tangenciális karok előnye, hogy nincs ilyen szöghiba.)

A sweet spotok úgy lettek meghatározva, hogy a lemez felületének egészén átlagosan a legkisebb szöghiba legyen. De nulla szöghiba mindig csak a két sweet spotban van.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Sziasztok!

Mindenek előtt leszögezném, hogy ebben a témában még teljesen új vagyok, úgyhogy estleges hibákért előre is elnézést!

Szóval, egy ismerősöm felszámolja édesapja komoly mennyiségű lemezgyűjteményét. Ezeknek a nagyobbik része komolyzene, ezeket ő megtartja magának, és ő hallgatja tovább, hiszen ez nem az én műfajom. Viszont a kisebbik részét (kb. 40-50 db vagy több, nem tudom pontosan), ami könnyűzenéből áll -főleg '70s, '80s évek magyar és külföldi zénéi- , odaadja nekem. Illetve már én is régóta nézegettem Vaterán és Jófogáson lemezeket magamnak (sokszor még olcsóbbak is, mint a CD), csak eddig nem vettem, ugyanis nem volt lejátszóm, és pár darab lemez miatt nem érte meg nekem venni egy ,,lemezgyalut".

Itt érkeztem el a kérdésemhez: nekem eddig soha nem volt lemezjátszóm, leszámítva édesapám Philips "minden az egyben tornyát", ami tudtommal messze van a minőségtől. Szóval, most már megérett egy lemezjátszó vétele. A fórumon lévő véleményeket olvasva, nekem nem éri meg újonnan venni, mert egy régebbi készülék egyrészt olcsóbb, másrészt minőségibb az én kategóriámban.

Mire kell figyelni egy használt lemezjátszó vételénél? Mik lehetnek a buktatók? Mire kell figyelni, milyen aranyszabályokat érdemes betartani ennél az adathordozónál?

A hifim összes eleme Onkyo, így örülnék, ha tudnék venni használtam egy jó állapotú, márkabeli lejátszót hozzá, mert az egyetlen újonnan árult lejátszójuk nagyon messze van a keretemtől (kb. 20-30 ezer). Tudna-e valaki egy ilyet ajánlani nekem, fekete színben esetleg? Egyenlőre még csak igényfelmérésnél tartok, az sem baj, ha csak pár hónap múlva veszek egyet. Szóval nagyon ráér.

A segítségeket előre is köszönöm: Gergoland

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Sziasztok?

Van valakinek infója Paksi Csaba Kharma lemezjátszójáról? Hibák, erények tulajdonságok?

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

valószínűleg volt már ez a téma: a hangszedőm pozíciója a Baerwald protractor szerint tökéletes, egy másik szerint http://www.mh-audio.nl/gif/setuptips/Ca ... jpgviszont a belső pont lehetne precízebb

kell-e ezzel foglalkozni, vagy ha a Baerwald oké akkor sínen vagyunk?

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Itt egy jó videó lemezmosásról:

Eléggé alaposnak tűnik. Viszont tasakot nem cserél, ami nagy hiba szerintem.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1483

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Az én barátom is a lemezszéleknél ( = befutó barázda) mindig fogkefét használ a VPI mellé. Minnél egyszerűbb, annál jobb. Elég csak a sörtés, mindeféle gumibigyós fogkefe felesleges.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

aeternum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: aeternum »

En okkinokkival mosok/bermosok mar egy ideje. Es bizony az elso parszaz lemez tanulopalya mire kiismered a csinjatbinjat a dolognak. De remek gep egyebkent megha k*rvalkodik is neha. Nem sok embernek mosok, mert nagyon macera, de mind elegedett. Nem veszek draga folyadekokat, mert azok is csak ionviz/2propanol/tritonx elegyek, mint kiderult, kb.
Viszont nagyobb lemezgyüjteménynél kötelező darab.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.

Bohumil Hrabal

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

@SoundMania:csak leirtam a saját tapasztalataimat..gondolom,ahol bérmosást végeznek,csak tisztában vannak hogyan kéne használni a ketyerét..ezen felül,egy jó cimbimnek is van,parkolópáyán van,gyakorlatilag új,gyári kencefencékkel,és nincs megelégedve vele szintén..de ez legyen akkor a mi bajunk,vlkinek meg a szerencséje ha máshol jól üzemel.. Szintén a saját tapasztalataimat írom. Ki is egészíteném, hogy sajnos ismerek olyanokat akik nagyon nem tudják miként is kellene mosni. Szóval szerintem a gépekkel nincs baj! A tudásuk kiaknázásával már inkább!Sőt szerintem már azt is írtam , kapok olyan lemezeket is amiket mosottként vesznek és nagyon elégedettek amikor meghallják a változásokat a mosásom után.
Szóval hogy valakinek van egy okki vagy vpi még semmire nem garancia. Érteni is kell hozzá!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”