Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Még egy apró észrevétel: egy másik magyar fórum hasonló topikjában a napokban felmerült egy kérdés: "melyik a jobb erősítő, a Copland ABC123 vagy az Acoustic Research XYW987?" (A márkák ezek voltak, a modellekre már nem emlékszem, de konkrét modellek voltak.)

Az a tény, hogy egy ilyen kérdés elhangzott, az a teljes magyar hifi közösség szégyene, a miénk, kereskedőké, a hivatalos hifi médiáé és a fórumoké közösen.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Nem életszerű, hogy hetekig járkáljon ide oda hallgatózni, amiből tapasztalat nélkül, csak az fog kisülni, hogy az elkölthető keretből semmire nem futja , maximum egy kábelre.

A hifi olyan mint az irodalom, vagy a klasszikus zene. Ott van mindenhol, könnyű hozzáférni, mégis a legtöbb ember szent borzalommal tekint egy verseskötetre vagy egy háromfelvonásos operára -- többnyire azért, mert nem érti. Hiába olvassa két ember ugyanazokat a betűket, hallja ugyanazt az előadást az Operában, az egyikük határtalanul élvezni fogja, a másik meg határtalanul unni (jobb esetben).

A versekért, az operáért meg kell dolgozni.

A hifiért szintén.

Abban már közmegegyeztünk, hogy a hifi ízlés kérdése. A mechanizmus pedig az, hogy meghallgatjuk, mit kínálnak a gyártók, forgalmazók, aztán azt választjuk, ami jobban tetszik. Ez baromi egyszerű, de mi alapján tudunk választani?

Az "ötmilliós" rendszerek meghallgatása nem kereskedelmi aktus, hanem pszichológiai. Találkozás önmagunkkal. Felismerése annak, mi az ízlésünk. A horizontunk tágítása.

Ha kérdező barátunk felnyalábolja az elektronikus zenéit (egy részüket tömörített formában), aztán a Heco hangfalával meghallgat egy pár 30-50 ezer forintos erősítőt, bizony nem sok különbséget fog hallani. Mennyi a magas és mennyi a mély. Aztán azt fogja választani, aminek több a mélye és csilingelőbb a magasa. (Tudom, én is így kezdtem.)

Pedig ezek között az erősítők között is van különbség, olyan, ami alapján egy valamennyire gyakorlott fülű, biztos ízléssel rendelkező hifista pár perc után tudna választani -- és talán pont mást választana, mint egy még keveset tapasztalt, elsőrendszeres hifista, pusztán azért, mert teljesen másra figyel, más momentumokat vesz észre.

Ha valaki egy ilyen fórumban kérdez, az azt jelenti, hogy az illető komolyan motivált, érdeklődik a téma iránt, igénye van a jóra. Szerintem nem akkor teszünk jót, ha megmondjuk az Egyetlen És Örök Érvényű Instant Választ ("vegyél egy Tsumitsu X1-et, és örökre boldog leszel"), hanem ha segítünk abban, hogy maga találja meg a saját üdvözítő válaszait a kérdéseire.

A népnevelést azonban ezennel befejeztem, pláne ezzel a nickkel :-)

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Tudsz ajánlani? Elektronikus zenére keresek kb 18nm-es szobába Heco Victa 501-es hangfalhoz. Nem az évjárat a legfontosabb, de azért nézzen is ki valahogy. Például találtam egy Marantz PM-68-at 32 ezerért, de elég csúnya és látható sérülése volt a dobozán, ezért nem vettem meg.

Pointe, ez még neked szól. Adtam egy pozitívot arra a hosszabb beírásodra, amivel tökéletesen egyet értek, de könyörgöm segítséget kért, és nem ötmilliót akar elkölteni, és nem nagyzenekari művek hallgatásához keres erősítőt. Nem életszerű, hogy hetekig járkáljon ide oda hallgatózni, amiből tapasztalat nélkül, csak az fog kisülni, hogy az elkölthető keretből semmire nem futja , maximum egy kábelre.
Na de, hogy valami értelme is legyen ennek a beírásnak, van két javaslatom. Keress NAD, vagy régebbi Harman/Kardon erősítőket, és a karcokkal ne sokat foglalkozz, ezektől nem szólnak rosszabbul. Mindkettő jól kezeli a nehezebb hangsugárzó terheléseket, és meg van bennük az energia az ilyen típusú zenék életszerű megszólaltatására.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Úgysincs lehetőségem elmenni mindent meghallgatni. Ha legalább tegyük fel 100 hirdetésből 10-et ajánlotok, akkor máris előrébb vagyok és elég csak annyival foglalkozni. Nem azt mondtam, hogy válasszon helyettem.

Egyelőre nem 40 ezer forintos használt erősítőket kellene hallgatnod (szerintem), hanem becserkészni egy-két igazán komoly (és egyelőre talán elérhetetlen) rendszert, hogy egyáltalán megtudd, mire is képes az otthoni reprodukció.

Pénzt költeni ráérsz később is.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyml »

Látom, értő talajra hullott a tudásom magja :-)

Úgysincs lehetőségem elmenni mindent meghallgatni. Ha legalább tegyük fel 100 hirdetésből 10-et ajánlotok, akkor máris előrébb vagyok és elég csak annyival foglalkozni. Nem azt mondtam, hogy válasszon helyettem.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Tudsz ajánlani? Elektronikus zenére keresek kb 18nm-es szobába Heco Victa 501-es hangfalhoz. Nem az évjárat a legfontosabb, de azért nézzen is ki valahogy. Például találtam egy Marantz PM-68-at 32 ezerért, de elég csúnya és látható sérülése volt a dobozán, ezért nem vettem meg.

Látom, értő talajra hullott a tudásom magja :-)

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Nem tudom, ki az aki hall 10 Hz-től 110 000 Hz-ig.

Szerintem egyszer hallgass meg egy rendszert, amiben szupertweeter dolgozik. (Olyan hangszóró, ami 20 kHz-en kezd el dolgozni.)

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Nekem erre ez nyílt meg:
--------------------------------------
HK 3490 sztereó rádió erősítő.A-B hangszóró kapcsolás, 8ohm, a teljesítmény folyamatos 2x120 Watt,magas-mély-balance szabályzás,dual sub kimenet,nagyon jó frekvencia átvitel 10-110000 Hz-ig,AM-FM rádió,phonó előerősítő,Pre out kimenet tehát előerősítőnek is használható,távvezérlő,442x165x382 a méretei,súlya 10,4 kg.Makulátlan állapot,2009-es,minden tartozék megvan kivéve doboz.

ár: 60 000 Ft
--------------------------------------------

Szerintem ennyi pénzért jobb cuccokat is ki lehet fogni használtan, csak ne az évjárat legyen a kiindulási pont.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

A rádiós erősítők és sztereo erősítők között általában az erősítő részben is van különbség? Tehát az lenne a kérdésem, hogy a rádiós erősítő ugyanazt tudja, csak bele van építve egy rádió is, vagy alapjában véve különbözik? Konkrétan a következő rádiós erősítő ugyanazt az erősítő részt kapta, mint a sima szetereo párja, csak kiegészítették egy rádióval?

http://www.ingyenbazar.hu/harman-kardon ... 28277.html

Nekem erre ez nyílt meg:
--------------------------------------
HK 3490 sztereó rádió erősítő.A-B hangszóró kapcsolás, 8ohm, a teljesítmény folyamatos 2x120 Watt,magas-mély-balance szabályzás,dual sub kimenet,nagyon jó frekvencia átvitel 10-110000 Hz-ig,AM-FM rádió,phonó előerősítő,Pre out kimenet tehát előerősítőnek is használható,távvezérlő,442x165x382 a méretei,súlya 10,4 kg.Makulátlan állapot,2009-es,minden tartozék megvan kivéve doboz.

ár: 60 000 Ft
--------------------------------------------

Szerintem ennyi pénzért jobb cuccokat is ki lehet fogni használtan, csak ne az évjárat legyen a kiindulási pont.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

A rádiós erősítők és sztereo erősítők között általában az erősítő részben is van különbség? Tehát az lenne a kérdésem, hogy a rádiós erősítő ugyanazt tudja, csak bele van építve egy rádió is, vagy alapjában véve különbözik? Konkrétan a következő rádiós erősítő ugyanazt az erősítő részt kapta, mint a sima szetereo párja, csak kiegészítették egy rádióval?

http://www.ingyenbazar.hu/harman-kardon ... 28277.html

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Az élet csomó területén, a házépítésben vagy az üzleti életben természetesnek vesszük a tervezést, a mérföldkövek kijelölését.

A hifiben sem érdemes elindulni útiterv nélkül, mindössze prospektusokra és ki tudja milyen háttérrel, tapasztalattal, ízléssel rendelkező fórumozók észosztására hagyatkozva.

A hifi a saját ízlésről szól, és ugyanúgy esztétikai kategória, mint hogy kinek melyik festmény kellene a hálószobájába, mi a kedvenc kajája vagy melyik csajt dugná meg.

Honnan tudod, hogy a legjobb kaja a sült kolbász, ha a véres hurkával és a májas hurkával tudtad csak összehasonlítani? Ha egyszer beülsz egy kiváló vegetáriánus étterembe, lehet, hogy soha többet nem akarsz húst enni, és így teljesedik ki az életed....

Aki szerencsés, az a lakóhelyén belebotlik a helyi hifis közösségbe (mindenhol vannak ilyenek), és ott aztán mindenfélét meg tud hallgatni saját füllel.

Meg kell hallgatni tudatosan épített "drága" rendszereket. A hifi társas hobbi, az emberek szívesen megmutatják mijük van, a kereskedésekről nem is beszélve.

Minél többféle "nagy" hangot ismer meg az ember, annál jobban megismeri saját magát, a saját ízlését, meg tudja fogalmazni az igényeit, és ki tud jelölni egy utat magának, amin érdemes elindulni.

Hiába "jó" készülékek az Audio Note-ok, hiába "jó" készülékek a Krellek, teljesen más iskolát követnek, aki az egyik hangnak a rajongója, azt a másik hangzása idegesíti, pedig ugye mindkét márka "jó."

Ezek a tanácsok, hogy a Marantz 123 helyett vegyél egy Harman-Kardon 789-et ugyan alapvetően jó szándékúak, de egyáltalán nem bölcsek, mert végső soron csak egy örök elégedetlen, a hifit állandó pénznyelőként megélő hifistát fognak eredményezni.

LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hangban melyik lenne jobb? Érdemesebb egy Denon 5x0-ra várni, vagy ez is van olyan jó?

Az élet csomó területén, a házépítésben vagy az üzleti életben természetesnek vesszük a tervezést, a mérföldkövek kijelölését.

A hifiben sem érdemes elindulni útiterv nélkül, mindössze prospektusokra és ki tudja milyen háttérrel, tapasztalattal, ízléssel rendelkező fórumozók észosztására hagyatkozva.

A hifi a saját ízlésről szól, és ugyanúgy esztétikai kategória, mint hogy kinek melyik festmény kellene a hálószobájába, mi a kedvenc kajája vagy melyik csajt dugná meg.

Honnan tudod, hogy a legjobb kaja a sült kolbász, ha a véres hurkával és a májas hurkával tudtad csak összehasonlítani? Ha egyszer beülsz egy kiváló vegetáriánus étterembe, lehet, hogy soha többet nem akarsz húst enni, és így teljesedik ki az életed....

Aki szerencsés, az a lakóhelyén belebotlik a helyi hifis közösségbe (mindenhol vannak ilyenek), és ott aztán mindenfélét meg tud hallgatni saját füllel.

Meg kell hallgatni tudatosan épített "drága" rendszereket. A hifi társas hobbi, az emberek szívesen megmutatják mijük van, a kereskedésekről nem is beszélve.

Minél többféle "nagy" hangot ismer meg az ember, annál jobban megismeri saját magát, a saját ízlését, meg tudja fogalmazni az igényeit, és ki tud jelölni egy utat magának, amin érdemes elindulni.

Hiába "jó" készülékek az Audio Note-ok, hiába "jó" készülékek a Krellek, teljesen más iskolát követnek, aki az egyik hangnak a rajongója, azt a másik hangzása idegesíti, pedig ugye mindkét márka "jó."

Ezek a tanácsok, hogy a Marantz 123 helyett vegyél egy Harman-Kardon 789-et ugyan alapvetően jó szándékúak, de egyáltalán nem bölcsek, mert végső soron csak egy örök elégedetlen, a hifit állandó pénznyelőként megélő hifistát fognak eredményezni.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Hangban melyik lenne jobb? Érdemesebb egy Denon 5x0-ra várni, vagy ez is van olyan jó?

Nekem Marantz CD 57-es volt, én szerettem. Egyébként egy Denon PMA 560-as erősítővel hallgattam. Jók voltak együtt.
Szerintem bármelyiket is választod, a mostani lejátszódhoz képest mindegyik előrelépést jelentene. Előbb mindenképp az erősítőt vedd meg és majd ahhoz tudsz keresgélni megfelelő lejátszót.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

25-30 ezer Forint között. Mondjuk egy Marantz CD 53, 57, 63, 67

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mennyit érne meg szerintetek? Melyik cd lejátszó lenne a hozzá való?

25-30 ezer Forint között. Mondjuk egy Marantz CD 53, 57, 63, 67

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Megfelelne és meg is érné a váltás,csak tényleg sokat kérnek érte. Próbálj alkudni belőle.

Mennyit érne meg szerintetek? Melyik cd lejátszó lenne a hozzá való?

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Erről mi a vélemény?

http://www.hifipiac....=40267&catid=15

Megfelene a HECO Victa 501- hez? Megérné váltani a Technics SU-X102-ről?

Megfelelne és meg is érné a váltás,csak tényleg sokat kérnek érte. Próbálj alkudni belőle.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Erről mi a vélemény?

http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek?p ... 7&catid=15

Szerintem sokat kérnek érte.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Ebben az esetben talán jobb választás lenne egy Harman-Kardon, mert az elektronikus zenékhez jobban passzolna. Persze ez nem azt jelenti, hogy a Denon ne lenne jó. A vásárlás előtt ha van lehetőséged akkor más erősítőket is hallgass meg.

Erről mi a vélemény?

http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek?p ... 7&catid=15

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

.... Egyébként miért következik egyenesen a jogtalanság a tömörített formátumból? ........

Nem következik, mégis sokan másolnak jogtalanul szellemi termékeket.
Számítógépes szoftvereket, filmeket, zenéket, könyveket, stb...

Mert úgy olcsó. Arra sokan nem gondolnak, hogy ez közönséges lopás.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Történetesen a saját felvételeimről volt szó, az előadás pedig egy stúdiótechnikai bemutató volt. Egyébként miért következik egyenesen a jogtalanság a tömörített formátumból? No de most már tutira megyünk a süllyesztőbe a témával, úgyhogy befejezem.

Átpakolom valahová.
Hová rakjam?

Ez jó lesz?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... a-hifirol/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Soha nem felejtem el a hifi demonstrátorok megrökönyödését, amikor a másolt fájlokkal történt bemutatók után bejelentem, hogy a zeneszerzők és a zenészek iránti tiszteletlenség, az egész high-end (zenészek, technika és befogadók egymásra találása) megcsúfolása, amikor valaki jogdíjmentes zenékkel akar készülékeket eladni.

Történetesen a saját felvételeimről volt szó, az előadás pedig egy stúdiótechnikai bemutató volt. Egyébként miért következik egyenesen a jogtalanság a tömörített formátumból? No de most már tutira megyünk a süllyesztőbe a témával, úgyhogy befejezem.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Az autós fórumokban is mindig előkerül, hogy egy-egy különösen jól megtuningolt VFTS Zsiguli tulajdonképpen és voltaképpen és majdnem és kishíján pont ugyanazt tudja, amit egy telivér BMW.

A Zsiguli-tulajdonosok erre lelkesen bólogatnak, sőt, egyesek már a Porschét is elkezdik emlegetni, mások meg a Ferrarit (őket azért már a saját elfogult haverjaik is lehurrogják).

A BMW-tulajok nem is nagyon olvasnak ilyen fórumokat, de ha mégis, ezeken a bejegyzéseken max mosolyognak, és felidézik, milyen izgalmas is volt, amikor zöldfülűként maguk is Zsigával csapatták :-)

Na még utoljára: Sehol nem írtam, hogy az mp3 jobb a CD audio-nál, de igenis számít a forrás, ott is, mint minden más formátumnál. Így van ez hitvallástól függetlenül. Azzal meg nem tudok egyet érteni, hogy az mp3 formátummal elképzelhetetlen az élvezetes zenehallgatás, de ez már a magánvéleményem.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Soha nem felejtem el a hallgatóság megrökönyödését, mikor egy másfél órás bemutató után bejelentettem, hogy amit addig az amúgy meglehetősen komoly rendszeren hallgattak, mind MP3 és FLAC volt.

Soha nem felejtem el a hifi demonstrátorok megrökönyödését, amikor a másolt fájlokkal történt bemutatók után bejelentem, hogy a zeneszerzők és a zenészek iránti tiszteletlenség, az egész high-end (zenészek, technika és befogadók egymásra találása) megcsúfolása, amikor valaki jogdíjmentes zenékkel akar készülékeket eladni.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

a jó forrás az mp3-ból is többet hoz ki, mint gyengébb társa.

Az autós fórumokban is mindig előkerül, hogy egy-egy különösen jól megtuningolt VFTS Zsiguli tulajdonképpen és voltaképpen és majdnem és kishíján pont ugyanazt tudja, amit egy telivér BMW.

A Zsiguli-tulajdonosok erre lelkesen bólogatnak, sőt, egyesek már a Porschét is elkezdik emlegetni, mások meg a Ferrarit (őket azért már a saját elfogult haverjaik is lehurrogják).

A BMW-tulajok nem is nagyon olvasnak ilyen fórumokat, de ha mégis, ezeken a bejegyzéseken max mosolyognak, és felidézik, milyen izgalmas is volt, amikor zöldfülűként maguk is Zsigával csapatták :-)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”