Betöltöttem egy .wav fájlt, és Nuance.exe nem válaszol.denesdr írta: ↑2022.12.05., hétf. 16:23Aki a PC-jét rá tudja kötni a hifijére, az az alábbi progival kipróbálhatja elfogulatlanul, hogy melyik veszteséges tömörítést tudja megkülönböztetni a veszteségmentes eredetijétől. Ha az a valaki még elég bevállalós is, akkor akár közzé is teheti az eredményét:
http://sbence.hu/webapp/paudio/games.php
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Semmi jelentősége nincs, hogy sbence milyen rendszereket hallott életében. Mindenki a saját maga által preferált láncon és hanganyaggal tesztelhet.fülelek írta: ↑2022.12.05., hétf. 17:32sbence valószínűleg életében nem hallott még jó audio cuccost, úgy komplett persze, nem egy-egy holmit. Bármi is legyen az ilyen teszteknek eredménye, nem nehéz kétféleképp bekábelezni ugyanazt a hardvert, (az egyik esetben az összes kábel vacaknak mondott, a másik esetben meg kitűnőnek) A két féle hangélményt már nem fogja összetéveszteni az, akinek van minőségi hangzás élménye. Persze szükségesek a jó hardver, valamint a jó felvételek is, plusz a megfelelő környezeti akusztika.
A meghallgatási metódus is fontos, feltehetőleg ehhez sem ért, amin nem csodálkozom. Az indoklások és következtetések lehangolóan silányak.
Viszont kétségkívül pénztakarékos megoldás.
Ezt terjeszteni elég gáz.
A tesztben a meghallgatás metódusát is mindenki maga választhatja meg.
Persze kifogásokat mindig lehet találni, hogy miért is hibádzik egy ilyen vagy ehhez hasonló teszt, de egyébként sikerrel is elvégezhető az említett tömörítési összehasonlítás.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 889
Azt, hogy ne hagyjuk magunkat átverni?
Másfelől, egy ember támadása helyett egy ellenvéleményt és annak alátámasztását szívesebben olvasnám.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fererencz 2022.12.05., hétf. 18:00-kor.
Nem szotkam hibázni.
- fererencz
- Törzsvendég
Pont ezért jó, hogy mi választjuk ki, hogy milyen zenével, és hogy milyen rendszeren teszteltünk. Hajrá!fülelek írta: ↑2022.12.05., hétf. 17:39
Hehe, azért vannak olyan felvételek, amik 100%-ban hallható a veszteséges módozat, pl. ahol dobszólóban csak a cintányérokon játszanak jó nagy kivezérléssel, na az nagyon szarul szól bármiféle tömörítéssel. Ugyanez vonatkozik koloratúr szoprán áriákra is, ha esetleg mégsem, akkor az erősítőt is lehet okolni. Igen, egy csomó zenén meg nem halljuk meg a tömörítést, legfeljebb azt vesszük észre, hogy negyed óra múltán elmegy a kedvünk a zenehallgatástól.

Nem szotkam hibázni.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Hehe, azért vannak olyan felvételek, amik 100%-ban hallható a veszteséges módozat, pl. ahol dobszólóban csak a cintányérokon játszanak jó nagy kivezérléssel, na az nagyon szarul szól bármiféle tömörítéssel. Ugyanez vonatkozik koloratúr szoprán áriákra is, ha esetleg mégsem, akkor az erősítőt is lehet okolni. Igen, egy csomó zenén meg nem halljuk meg a tömörítést, legfeljebb azt vesszük észre, hogy negyed óra múltán elmegy a kedvünk a zenehallgatástól.fererencz írta: ↑2022.12.05., hétf. 17:21Arra gondoltam, mint amit denesdr is linkelt. Van egy lehetőleg veszteségmentes felvételed, majd azt egy program segítségével átalakítod különböző veszteségesekké. Más formátum/bitráta. Így kizárod, hogy eltérő keveréseket/master-eket hallgass össze.SSS írta: ↑2022.12.05., hétf. 17:12
Ugyan abbol az anyagbol keszult kulonbozo minosegu felvetel? Pontosan nem tudom mire gondolsz, de regebben - lehet most is csak annyira nem figyelem - tidalon volt csomo kiadas/ felvetel ugyan arrol a lemezrol. En pl coleman hawkins es stan getz felveteleket hadonlitgattam igy, baromi nagy kulonbsegek voltak.
De vigyázat! Veszélyes területe ez a HiFi-nek.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
sbence valószínűleg életében nem hallott még jó audio cuccost, úgy komplett persze, nem egy-egy holmit. Bármi is legyen az ilyen teszteknek eredménye, nem nehéz kétféleképp bekábelezni ugyanazt a hardvert, (az egyik esetben az összes kábel vacaknak mondott, a másik esetben meg kitűnőnek) A két féle hangélményt már nem fogja összetéveszteni az, akinek van minőségi hangzás élménye. Persze szükségesek a jó hardver, valamint a jó felvételek is, plusz a megfelelő környezeti akusztika.
A meghallgatási metódus is fontos, feltehetőleg ehhez sem ért, amin nem csodálkozom. Az indoklások és következtetések lehangolóan silányak.
- fererencz
- Törzsvendég
Arra gondoltam, mint amit denesdr is linkelt. Van egy lehetőleg veszteségmentes felvételed, majd azt egy program segítségével átalakítod különböző veszteségesekké. Más formátum/bitráta. Így kizárod, hogy eltérő keveréseket/master-eket hallgass össze.SSS írta: ↑2022.12.05., hétf. 17:12
Ugyan abbol az anyagbol keszult kulonbozo minosegu felvetel? Pontosan nem tudom mire gondolsz, de regebben - lehet most is csak annyira nem figyelem - tidalon volt csomo kiadas/ felvetel ugyan arrol a lemezrol. En pl coleman hawkins es stan getz felveteleket hadonlitgattam igy, baromi nagy kulonbsegek voltak.
De vigyázat! Veszélyes területe ez a HiFi-nek.
Nem szotkam hibázni.
fererencz írta: ↑2022.12.05., hétf. 16:27Ha tényleg kizárható, amit írtam, és a két album egyező, csak formátumban különböznek, akkor minden elismerésem, kiemelkedő hallásod van.SSS írta: ↑2022.12.05., hétf. 16:00Igen spoty premiumrol beszelek. Es en az alairasomban szereplo lancokon - naim, quad - 10-bol 10* meg tudom mondani ugyan annal az albumnal, melyikrol szol. De ez az en fulem, en lancom, nem kotelezo mindenkinek ugyan igy hallania.
Megint csak szubjektive azaz en, tudom, hogy soha nem hallgattam mp3t vagy 320kb zenet zavart, nem birtam egy szamot sem meghallgatni, de ez biztos nalam valami erzekenyseg.![]()
Bármilyen módon, mondjuk abx teszttel hasonlítottál már össze ugyanabból az anyagból készült, különböző "minőségű" felvételeket?
Igazán érdekel, hogy páran minek okán hallotok ekkora eltéréseket.
Koszonom, bar sajnos nincs kivalo hallasom a felesegem, aki segitett a/b tesztelni, o cserelgette parszor a forrasokat is kepes volt kis odafigyelessel megkulonboztetni, pedig o orvosilag igazoltan az egyik fulere sokkal rosszabul hall. Szoval ez legalabb annnyira tanulas is mint alap kepesseg.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Aztat' én nem tudhatomfererencz írta: ↑2022.12.05., hétf. 16:42Miért van olyan érzésem, hogy nem sok eredményt fogunk látni?denesdr írta: ↑2022.12.05., hétf. 16:23Aki a PC-jét rá tudja kötni a hifijére, az az alábbi progival kipróbálhatja elfogulatlanul, hogy melyik veszteséges tömörítést tudja megkülönböztetni a veszteségmentes eredetijétől. Ha az a valaki még elég bevállalós is, akkor akár közzé is teheti az eredményét:
http://sbence.hu/webapp/paudio/games.php![]()

Ajánlom mindenki figyelmébe a tesztet, aki kíváncsi a valóságra ezügyben.
- fererencz
- Törzsvendég
Miért van olyan érzésem, hogy nem sok eredményt fogunk látni?denesdr írta: ↑2022.12.05., hétf. 16:23Aki a PC-jét rá tudja kötni a hifijére, az az alábbi progival kipróbálhatja elfogulatlanul, hogy melyik veszteséges tömörítést tudja megkülönböztetni a veszteségmentes eredetijétől. Ha az a valaki még elég bevállalós is, akkor akár közzé is teheti az eredményét:

Nem szotkam hibázni.
- fererencz
- Törzsvendég
Ha tényleg kizárható, amit írtam, és a két album egyező, csak formátumban különböznek, akkor minden elismerésem, kiemelkedő hallásod van.SSS írta: ↑2022.12.05., hétf. 16:00Igen spoty premiumrol beszelek. Es en az alairasomban szereplo lancokon - naim, quad - 10-bol 10* meg tudom mondani ugyan annal az albumnal, melyikrol szol. De ez az en fulem, en lancom, nem kotelezo mindenkinek ugyan igy hallania.
Megint csak szubjektive azaz en, tudom, hogy soha nem hallgattam mp3t vagy 320kb zenet zavart, nem birtam egy szamot sem meghallgatni, de ez biztos nalam valami erzekenyseg.![]()

Bármilyen módon, mondjuk abx teszttel hasonlítottál már össze ugyanabból az anyagból készült, különböző "minőségű" felvételeket?
Igazán érdekel, hogy páran minek okán hallotok ekkora eltéréseket.
Nem szotkam hibázni.
Aki a PC-jét rá tudja kötni a hifijére, az az alábbi progival kipróbálhatja elfogulatlanul, hogy melyik veszteséges tömörítést tudja megkülönböztetni a veszteségmentes eredetijétől. Ha az a valaki még elég bevállalós is, akkor akár közzé is teheti az eredményét
:

Igen spoty premiumrol beszelek. Es en az alairasomban szereplo lancokon - naim, quad - 10-bol 10* meg tudom mondani ugyan annal az albumnal, melyikrol szol. De ez az en fulem, en lancom, nem kotelezo mindenkinek ugyan igy hallania.fererencz írta: ↑2022.12.05., hétf. 13:13Spotify prémiumról van szó? Ugyan az a master-elés?
Ahhoz képest, hogy egy következő hozzászólásban is nagyságrendi különbségről volt szó, én úgy tudom, az az ember még nem született meg, aki egyértelműen meg tudna különböztetni Vorbis 320 kbps zenét egy veszteségmentestől. De még egy jobb mp3 is kifog minimum az emberek ~90%-án.
Megint csak szubjektive azaz en, tudom, hogy soha nem hallgattam mp3t vagy 320kb zenet zavart, nem birtam egy szamot sem meghallgatni, de ez biztos nalam valami erzekenyseg.

- fererencz
- Törzsvendég
A kérdés jogos, de ezt inkább azok tegyék fel maguknak, akik hatalmas különbségekről számolnak be.

Amikor én a Tidal-t és a Spotify-t hasonlítottam össze, akkor többnyire semmi, 1-2 kivétellel pedig nagy különbséget hallottam. Ekkor lehettek különbözőek a masterek bizonyosan. Tehát, amikor hallottam a különbséget, akkor az nem a "felbontás" miatt volt.
Nem szotkam hibázni.
Sziasztok!
Dac/streamer-ben gondolkodom. (rca-al tudom összekötni egy av procihoz, nincs xlr lehetőségem)
Amit kinéztem eddig, Aurender, Rose, Lumin.
Tudtok még esetleg ezeken kívül javasolni, márkát, konkrét készüléket? Akár küldön dac/streamer kombót ami bevállt?
Tidal-t használok főként, de néha Spotify, és gondolkozom Roon-ban is.
Köszönöm előre is.
M.
Dac/streamer-ben gondolkodom. (rca-al tudom összekötni egy av procihoz, nincs xlr lehetőségem)
Amit kinéztem eddig, Aurender, Rose, Lumin.
Tudtok még esetleg ezeken kívül javasolni, márkát, konkrét készüléket? Akár küldön dac/streamer kombót ami bevállt?
Tidal-t használok főként, de néha Spotify, és gondolkozom Roon-ban is.
Köszönöm előre is.
M.
- fererencz
- Törzsvendég
Spotify prémiumról van szó? Ugyan az a master-elés?
Ahhoz képest, hogy egy következő hozzászólásban is nagyságrendi különbségről volt szó, én úgy tudom, az az ember még nem született meg, aki egyértelműen meg tudna különböztetni Vorbis 320 kbps zenét egy veszteségmentestől. De még egy jobb mp3 is kifog minimum az emberek ~90%-án.
Nem szotkam hibázni.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3488
Itt szerintem az utcai használatot kell érteni, ahol több a környezeti zaj mint kocsiban.
Nyilván nem az otthoni, rendes felhasználást

Csak a Marantz! :-D
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2562
Ameddig nem váltottam Tidal-re, hosszú időn keresztül hallgattam elégedettem a Spotifyt a nagy Heed láncon, egy Chromecast Audioval, optikai kábelen keresztül. A legelején csináltam összehasonlítást a stream és ugyanannak a zenének a CD változata között, persze nem volt kérdés a CD fölénye, minden tekintetben. A/B teszt nélkül viszont nem zavart, a szolgáltatásai és a kezelhetősége tetszett, főleg miután az algoritmusa "kitanulta" az ízlésemet

A Tidal hangminősége szobai láncon nagyságrendekkel jobb, ehhez nem kell vájtfül, de fülesen keresztül vagy autóban hallgatva már nem jön ki a hangzásbeli fölény - ez az oka, hogy az átlag user Spotify rajongó, ezért magasan piacvezetők, és ezért sem sietnek a Spotify HiFi bevezetésével, de ezt már alaposan kitárgyaltuk.
Amióta Tidal a fő forrásom (a Spotify előfizetésem most alvó módban van) jobb minőségben szól a zene, de jobban visszatértem a kütyüzéshez is. A Spotyval egyszerűen zenét hallgattam, a Tidal már jobban izgat abból a szempontból, hogy minél többet kihozzak belőle.
Azóta kísérletezek streamerekkel, kábelekkel, wifivel/routerrel - néha elgondolkodom, mennyivel nyugisabban elvoltam a Spotyval ...

Ps: Az utolsó mondatot inkább poénnak szántam, de néha azért komolyan is eszembe jut ...

Azert a spotifyt nem kevernem ide, mas celok, mas liga nem audiofil zene a cel es nem is szol ugy. Spotyt meg Tidalt 10-bol 10 szer meg tudom kulonboztetni vakon. Tidal es apple kozott mar nem nagyon tudok kulonbseget tenni ugyan azon a lancon..BLX írta: ↑2022.11.23., szer. 09:54Megfelelő beállítások mellett jól tud szólni a Spotify is illetve a Tidal is. Nem biztos, hogy tízből tízszer különbséget tudnék tenni.Szerintem az MQA ki fog kopni előbb-utóbb. Nálam nem sok vizet zavar most sem. Nem érzem a különbséget a 24/96 és a 24/192 között.
![]()
1 dollár nem jött vissza, akárki is csinálta de legalább válaszolhatna valamit az ügyfélszolgálat, na mindegy elengedtem
update:
mire megírtam több mint 1 hét után válaszoltak:)
It's great to see you're keeping in eye on your bank account. The $1.01 charge you're seeing on your bank statement is simply an authorization to verify that the card is valid and that the bank will allow it to be authorized. This is a temporary charge and it will disappear from your bank statement in a few days.
update:
mire megírtam több mint 1 hét után válaszoltak:)
It's great to see you're keeping in eye on your bank account. The $1.01 charge you're seeing on your bank statement is simply an authorization to verify that the card is valid and that the bank will allow it to be authorized. This is a temporary charge and it will disappear from your bank statement in a few days.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Nálam is két levonás volt, az első egy 1,01 dolláros, az egy teszt, hogy valós-e a kártya, és egy bevett szokás, ráadásul stornózták is, és jött utána a 2 dolláros “valódi” levonás. Nézd meg, hogy nem ez történt-e nálad is. Ha igen, akkor aggodalomra semmi ok. Ez alighanem egy automatizmus, amire az ügyfélszolgálat nem biztos, hogy tudja a választ, mert lehet, hogy nem minden létező kártyával csinálják, de konkrétan az is lehet, hogy nem is a roon csinálja, hanem az internetes kártyafizetést bonyolító szolgáltatási lánc valamelyik “szeme”, biztonsági elemként.tsilver2 írta: ↑2022.12.01., csüt. 09:25Roon próbaidőszakra 2x vontak le pénzt, nem egy nagy összeg de elgondolkodtató. Supportnak írtam egy hete a weboldalon erre kaptam egy automatikus választ, 2 napja erre is válaszolva feltettem a kérdést hogy most mi van. Semmi nem történik azóta sem, van ilyen rossz tapazstalat ROON-nál így azért nem igazán merek teljes fizetést csinálni
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Rosszul emlekszem, hogy a Spotify novemberre igert valami nagy dolgot? 

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Roon próbaidőszakra 2x vontak le pénzt, nem egy nagy összeg de elgondolkodtató. Supportnak írtam egy hete a weboldalon erre kaptam egy automatikus választ, 2 napja erre is válaszolva feltettem a kérdést hogy most mi van. Semmi nem történik azóta sem, van ilyen rossz tapazstalat ROON-nál így azért nem igazán merek teljes fizetést csinálni
A napokban Mac mini/Audirvana/RME forrással Tidal-t teszteltem gyári CD ripp WAVE - belső SSD-ről - ugyan azon albumokkal, Tidal esetében "szentségtörő" WiFi-s szippantással. A különbség minimális az Offline WAVE javára. A streamelés manapság komolyan vehető szinten mocorog. A Tidal/Qobuz/Deezer hangzásbéli mérlegre tevése nem hinném, hogy jelentős diferenciákat mutat, dedikált láncon. A felhasználás szimpátiája/választék/ár/érték arány már egy másik téma.
.