Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
Tunerek
Ma megjött egy Iskra FM-50F-es tetőantenna. Amint lesz időm a telepítésre, írok róla. Vs Godar.
Üdv.
Van-e villámhárítód kiépítve?Enélkül nem veszélytelen egy tetőantenna!
Üdv. Gyuri
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1642
Tunerek
Tehát van egy 1 hónapja vásárolt, a padláson lévő (eső nem érte), eladó, 3 elemes FM Yagi-m.
Előbb tudom, átvettem volna. Én meg csak Bartókot hallgatok.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Tunerek
Ne tartsd magadban!
Három adó érdekel a Pesten foghatókból (a Bartók sajnos nem az én világom) :
- Petőfi
- Jazzy
- Tilos
Az én irányomból nézve, mindhárom adó egy vonalba esik. De...
- a Petőfi 77kW
- a Jazzy 0,16kW
- a Tilos 0,4kW
Ezen az sem segít, hogy a kis adók vertikális polaritással adnak.
Tehát van egy 1 hónapja vásárolt, a padláson lévő (eső nem érte), eladó, 3 elemes FM Yagi-m.
- elektrorudi
- Fórumlakó

Tunerek
Ma megjött egy Iskra FM-50F-es tetőantenna. Amint lesz időm a telepítésre, írok róla. Vs Godar.
Használd egészséggel. Nekem nem jött be a 3 elemes. De most már legalább kapiskálom, hogy miért...
Tunerek
Távos tunereket keresek, lehet receiver is.
nekem volt Denon TU-580RD, de mar eladtam.
van Onkyo T-4711 - lasd avx-es hirdetesem - , de nem "mérem" olcsón
Tunerek
Távos tunereket keresek, lehet receiver is.
Tunerek
Ezt akartam én is, de valami paranormális esemény miatt nem sikerült.
söt, már én is igy akartam, meg volt tovabbi resze is a hozzaszolasomnak, de ez lett belöle
- elektrorudi
- Fórumlakó

Tunerek
Valószínűleg a légköri zavarok... amit az ufók okoztak...
Egyébként nekem sem sikerült egy "válasszal" javítani a linket, új hozzászólás kellett. (megköszönném egy modinak, ha eltakarítaná, az "értelmetlen válaszomat")(kedd, 21:13)
Bár a kérdést nem én tettem fel, de nagyon köszönöm az oldal linkelését. Szintén most próbálkozom antenna / vételjavítás témában. Nekem is éppen jókor jött az info.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 533
- Kapcsolat:
Tunerek
Így?
http://www.ham-radio.com/k6sti/balun.htm
- elektrorudi
- Fórumlakó

- elektrorudi
- Fórumlakó

Tunerek
ha valaki tovabb szeretne javitani az antennajel minösegen: http://ham-radio.com/k6sti/balun.htm
..persze van ott sok mas erdekes
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 533
- Kapcsolat:
Tunerek
ha valaki tovabb szeretne javitani az antennajel minösegen: http://ham-radio.com/k6sti/balun.htm ..persze van ott sok mas erdekes is
http://www.http://ham-radio.com/k6sti/balun.htm
Tunerek
ha valaki tovabb szeretne javitani az antennajel minösegen: http://ham-radio.com/k6sti/balun.htm
..persze van ott sok mas erdekes is
Tunerek
Tényleg, ez egy érdekes kérdés, hogy ha már félcsatornán sem sistereg az adó wide sztereóban sem és ily szempontból tökéletes a vétel, akkor onnantól lehet-e még javulás? Homályos emlékem mintha lenne arról, hogy egy jobb jelszint esetén a dinamika is nőtt. Ezt alá tudja támasztani valaki? Vagy bármi egyebet, alá tudtok?
Nagy up tunerman bácsinak!
Tunerek
gratula Tunerman, tovabbi sok boldog evet !
Tunerek
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Tunerek
en is sokszor es ujolag racsodalkozok. mennyire jol tud szolni a "radio". ujolag azert is, mert eladtam KT-6040-es tunerem, de par hete vettem egyet ujra, mert eddigi tunerjeim közül a legjobbnak tartom.
aztan közben vettem regi Kenwood KA-3020SE erösitöt is, es azon at a KT-6040, mintha meg jobb volna, talan különösen jol müködnek együtt (szinergia)
sok jo radiohallgatast !
Nekem is Kenwood KT-6050 es tunerem van és én is nagyon meg vagyok vele elégedve.
Valamikor a német Audio-ban,v. Stereo-ban a második legjobbnak mondták,utána 5x-ös árú tunerek voltak(többek között Burmester) !
Tunerek
en is sokszor es ujolag racsodalkozok. mennyire jol tud szolni a "radio". ujolag azert is, mert eladtam KT-6040-es tunerem, de par hete vettem egyet ujra, mert eddigi tunerjeim közül a legjobbnak tartom.
aztan közben vettem regi Kenwood KA-3020SE erösitöt is, es azon at a KT-6040, mintha meg jobb volna, talan különösen jol müködnek együtt (szinergia)
sok jo radiohallgatast !
Tunerek
Úgy tudom, hogy mostanában beszereltek a Bartók Rádió rendszerébe egy olyan kütyüt, amelyik a zenék dinamikai kivezérlését figyeli...és így nem lesznek ordító különbségek a lejátszott zenék kivezérlése között.
Van több olyan tunerem, ahol az adó lökete (deviation) ellenőrizhető, a Bartók nem arról volt eddig híres, hogy a 100%-ot sokszor elérte volna a löket.
Üdv: TJ.
Állítólagos tömörítés ide vagy oda a ma esti Capella Savaria koncert megint kellemesen szól a Bartók teremből. A koncertmester volt osztálytársam
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Tunerek
Ok köszönöm. Akkor nézek egy beltérit, aztán bizakodom a szerencsében, hogy jó lesz. Nem akarok nagy összeget rá szánni, nekem csak az a lényeg, hogy tudjam normálisan fogni az adott rádiót. Ha mondjuk jönne 10 db-el erősebben a jel, annyira nagy a hallható különbség a hangzásban? :|
ne-ne !!!! marmint a "belteri" - szerintem a legtöbb (mind) ar ertekben nem jo.
"sima" drottal nem jo ? mondjuk 160cm hosszuval. fm loop-ot nem akarsz csinalni / nem lenne elhelyezhetö ?
hallhato-e ? mindenki maga tudja eldönteni, jel-zaj viszony javul, azaz amikor adasban halk resz megy akkor sem zajos.
Tunerek
ez még igy is nehez lesz.
ki kell probalni olcso/egyszerütöl indulva mi az, ami mar megfelel az igenyednek. sima felhullamhosszu drot, olcso "T-antenna", sajat magad keszitette "fm loop" (e forumban visszakeresve talalsz rola infot), plafonrol logatott 3, 5 elemes (van, akinel tenyleg igy van !), ...
az 55dB nem is keves, ..de sajnos önmagaban nem elegendö (mennyiseg es minöseg)
Ok köszönöm. Akkor nézek egy beltérit, aztán bizakodom a szerencsében, hogy jó lesz. Nem akarok nagy összeget rá szánni, nekem csak az a lényeg, hogy tudjam normálisan fogni az adott rádiót. Ha mondjuk jönne 10 db-el erősebben a jel, annyira nagy a hallható különbség a hangzásban? :|
Tunerek
A mostani megoldás az, hogy a kábelszolgáltatók által használt vezetéket használom. Lehet meglepő, de tökéletesen jött a jel (55 db). A mostani lakásban ez használhatatlan, ennek javítására kértem ötleteket. Kinti antennát nem nagyon tudok felszerelni - tetőtér-.
ez még igy is nehez lesz.
ki kell probalni olcso/egyszerütöl indulva mi az, ami mar megfelel az igenyednek. sima felhullamhosszu drot, olcso "T-antenna", sajat magad keszitette "fm loop" (e forumban visszakeresve talalsz rola infot), plafonrol logatott 3, 5 elemes (van, akinel tenyleg igy van !), ...
az 55dB nem is keves, ..de sajnos önmagaban nem elegendö (mennyiseg es minöseg)